Daredevil 2
Bakker, a NETFLIX - így, csupa nagybetűvel, mert megérdemli - megint nem tudott hibázni! A Fenegyerek második felvonása is tele van emlékezetes részekkel, jelenetekkel, pillanatokkal, megdöbbentő, olykor elég naturális képsorokkal és váratlan fordulatokkal. A "haverfilmes" gegekkel operáló mozifilmeken megcsömörlötteknek jó hír, hogy ebben az évadban sincs semmi bugyutaság, ez újra kőkemény igazságszolgáltatós, védelmezős, leszámolós, bosszú- és erőszakdús 13 rész, amiben a felsoroltak ellenére moralizálnak, tárgyalótermeznek, de a jogi csűrcsavar és a ninjaharc is jól megfér egymás mellett. Na meg van benne olyan párbeszéd vagy inkább monológ, amitől a legszőrösebb szívű embernek is kicsordul a könnye.
A remek forgatókönyv beemel Daredevil mellé két régen elfeledett karaktert, akikről én már el is felejtettem, hogy ők is a Marvelhez tartoznak. A jó az, hogy egyikőjüket sem úgy nézi az ember, hogy közben a sok évvel ezelőtt készült gyengusz mozifilmjeikre gondolna, mivel ezúttal sokkal jobban vannak felvezetve, árnyalva, jellemfejlesztve. Akárcsak Daredevil, de ezt már egy évvel ezelőtt is mondtam. Ben Affleck itt abszolút felejtős, Charlie Cox viszont az egyik legjobb Marvel főszereplő, akit valaha láttam. Ugyanez érvényes az első évad csúcsgecijére Wilson Fiskre, akit a hibbant be- és kiszámíthatatlan karaktereket ragyogóan megformáló Vincent D Onofrio alakít. Öreg mentorként tűnik fel a veterán Scott Glenn, az egyik új figurát pedig a Walking Dead korai évadjaiból ismert Jon Bernthal formálja meg, méghozzá olyannyira, hogy a rajongók önálló sorozatban szeretnék őt viszontlátni.
Spoilerek nélkül ennyit. :)
A "Defenders" Marvel-Netflix matériáról ismétlésképp még annyit, hogy a Daredevil volt az első nagy dobásuk, ezt követte Jessica Jones, majd idén tavasszal jelent meg a Daredevil folytatása és most jött ki Luke Cage sorozata, akit egy rövid ideig már a Jessica Jonesban is lehetett látni. A három film egyik összekötő eleme a helyszín Hell s Kitchen azaz New York Pokol konyhája nevű lakónegyede, a másik pedig az egyik ottani kórházban dolgozó Claire Temple ápolónő, akit Rosario Dawson alakít.