Keresés

Sorozatokról általában

2016. október 28., péntek 11:59
Az első rész valóban megtekinthető magyar felirattal.
0
2016. október 25., kedd 17:02
Az ifjú pápa október 28-án érkezik az HBO-ra.
https://www.youtube.com/watch?v=xY79QDaQMEs

Talán az első rész reg. nélkül is elérhető lesz az HBO GO-n.
A sorozat összes részét Paolo Sorrentino rendezte (Ifjúság, A nagy szépség).
0
2016. október 25., kedd 0:55
Be, bazzeg. Végülis, kis rásegítéssel, be. :o
0
2016. október 24., hétfő 8:30
TWD 7ik évad első rész. Bejöttek a tippek? :)
0
2016. október 20., csütörtök 11:32
Kár, hogy már a "zombi" szó is irritál, így akármennyire nívós, kimarad nálam ez az egész termékcsalád.
most posts by TM
0
2016. október 20., csütörtök 10:36
Hátha másnak is jól jön az "emlékfrissítés" így a következő évad előtt:

The Walking Dead S6

A múlt rezervátumaként megtalált Alexandria első igazi erőpróbája a szó szerint tengernyi zombival jól kitölti az évad első felét, aztán jön egy sokkal vegyesebb fél évad a TWD-féle Kengyelfutó Gyalogkakukkal, egy gyarmati kort idéző skanzenben tett látogatással, és az újonnan előkerült Negan bajszának cibálásával, aminek csúnya vége lett.

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p129-niwrok-irasai-2-0

8/10
.
0
2016. október 11., kedd 13:55
:)
0
2016. október 11., kedd 12:08
Megnéztem az előzetesét, tetszik. Kösz! :)
most posts by TM
0
2016. október 11., kedd 11:46
Pénteken rajtol el teljes évaddal Billy Bob Thornton és Maria Bello új sorozata.

http://www.imdb.com/title/tt4687880/?ref_=nv_sr_2
0
2016. október 8., szombat 14:22
Azért ha már NETFLIX -így, csupa nagybetűvel, mert megérdemli :)-, akkor itt egy kis ízelítő a hamarosan esedékes sorozat-folytatásukból, amivel az angol Channel4 munkáját viszik tovább.
https://youtu.be/I-vAp9n8rQc

És aki még az első két évadot (kétszer három rész, na de milyen kétszer három rész, de legalábbis kétszer két rész!) nem látta, annak itt pár képernyőnyi kedvcsináló: KÜLSŐ LINK
0
2016. október 7., péntek 19:36
Második rész után is azt mondom, hogy a HBO nem tud hibázni. Még több érdekes témát feszeget mint eddig, nem is akárhogy.
Csak azt nem látom, hogy esetleg hogy tudnák ezt több évadon keresztül elmesélni. Azért bízom bennük. :)
0
2016. október 7., péntek 12:52
Daredevil 2

Bakker, a NETFLIX - így, csupa nagybetűvel, mert megérdemli - megint nem tudott hibázni! A Fenegyerek második felvonása is tele van emlékezetes részekkel, jelenetekkel, pillanatokkal, megdöbbentő, olykor elég naturális képsorokkal és váratlan fordulatokkal. A "haverfilmes" gegekkel operáló mozifilmeken megcsömörlötteknek jó hír, hogy ebben az évadban sincs semmi bugyutaság, ez újra kőkemény igazságszolgáltatós, védelmezős, leszámolós, bosszú- és erőszakdús 13 rész, amiben a felsoroltak ellenére moralizálnak, tárgyalótermeznek, de a jogi csűrcsavar és a ninjaharc is jól megfér egymás mellett. Na meg van benne olyan párbeszéd vagy inkább monológ, amitől a legszőrösebb szívű embernek is kicsordul a könnye.
A remek forgatókönyv beemel Daredevil mellé két régen elfeledett karaktert, akikről én már el is felejtettem, hogy ők is a Marvelhez tartoznak. A jó az, hogy egyikőjüket sem úgy nézi az ember, hogy közben a sok évvel ezelőtt készült gyengusz mozifilmjeikre gondolna, mivel ezúttal sokkal jobban vannak felvezetve, árnyalva, jellemfejlesztve. Akárcsak Daredevil, de ezt már egy évvel ezelőtt is mondtam. Ben Affleck itt abszolút felejtős, Charlie Cox viszont az egyik legjobb  Marvel főszereplő, akit valaha láttam. Ugyanez érvényes az első évad csúcsgecijére Wilson Fiskre, akit a hibbant be- és kiszámíthatatlan karaktereket ragyogóan megformáló Vincent D Onofrio alakít. Öreg mentorként tűnik fel a veterán Scott Glenn, az egyik új figurát pedig a Walking Dead korai évadjaiból ismert Jon Bernthal formálja meg, méghozzá olyannyira, hogy a rajongók önálló sorozatban szeretnék őt viszontlátni.
Spoilerek nélkül ennyit. :)
A "Defenders" Marvel-Netflix matériáról ismétlésképp még annyit, hogy a Daredevil volt az első nagy dobásuk, ezt követte Jessica Jones, majd idén tavasszal jelent meg a Daredevil folytatása és most jött ki Luke Cage sorozata, akit egy rövid ideig már a Jessica Jonesban is lehetett látni. A három film egyik összekötő eleme a helyszín Hell s Kitchen azaz New York Pokol konyhája nevű lakónegyede, a másik pedig az egyik ottani kórházban dolgozó Claire Temple ápolónő, akit Rosario Dawson alakít.
most posts by TM
0
2016. október 7., péntek 11:15
Elvileg a Westworld 2. része elérhető (HBO GO-ról).

0
2016. október 3., hétfő 23:35
Majd ha vége lesz. Nemrég néztem újra az eredeti mozifilmet, kissé megkopott az évek alatt, jobbra emlékeztem.

De a sorozatnak adok esélyt, a 12 majom is sokkal jobb, mint a film.
0
2016. október 3., hétfő 23:21
WestWorld-öt elkezdte még valaki rajtam kívül?
Első rész alapján eddig bejövős. Egésznek van egy nagyon erős légköre. Sokszor jutott eszembe a Jurassic Park. Olyan volt, mint azt először nézni. Elvarázsolt egy új világ teremtése, majd szépen jöttek elő  a hibái.

0
2016. szeptember 30., péntek 22:29
Olvassátok el a könyvet! Jövő héten kikérdezem.
0
2016. szeptember 30., péntek 17:30
Mostanában néztem én is a 11/22/63-at, és a 60-as évek bemutatása nekem is tetszett, ahogy a karaktereken is érződött a Kinges hangulat... De hogy ez az időutazásos dolog meg a három éves majdnem céltalan és eredménytelen tökölés mennyire kiábrándító volt...
0
2016. szeptember 30., péntek 9:05
Az Amazon ma dobja fel Woody Allen új 6 részes sorozatát:
http://www.imdb.com/title/tt4354616/?ref_=nv_sr_1

Hogy Woody és Miley Cyrus rajongók mennyire lesznek fedésben azt a jó ég se tudja. :)
0
2016. szeptember 30., péntek 0:57
The Good Guys... milyen fenomenális már az is. Rögtön az első rész elején megfeküdtem :)

Négus faszi betör éjszaka egy családi házba némi lóvé reményében; próbál tájékozódni a sötétben erre megszólal a mobilja s gyorsan felveszi:
- Most ne zavarj, épp dolgozok.  :P :D :)

A Stranger Things "gyerek-castingja" tanítani való. Alig találni olyan filmet/sorozatot, ahol a gyerekszereplő ne irritálna. Itt meg az összes gyerkőc zseniális.
0
2016. szeptember 30., péntek 0:36
Ne is mond. A világ igazságtalansága, hogy így leszerepelt a pénztáraknál a film :( Ezek után nekem senki ne sirámoljon, hogy nincsenek eredeti ötletek Hollywood-ban... Bezzeg ha lett volna benne csak egy fél-mutáns-szuperhős... :D De ez nem sorozatos téma (bár, emlékeztet egy sorozatra, ami szintén remek volt, de egy évad után csúnyán elbántak vele: The Good Guys - igazán remek buddy-cop sorozat volt 2010-ben, bezzeg most még a Halálos fegyverből sorozatot csináltak...)

A videó aranyos, a kis csajszi is, egészen elképesztő volt, de a többi gyerek is, a casting (is) fantasztikusan sikerült a Stranger Things-ben.
0
2016. szeptember 29., csütörtök 23:43
Rengeteg következtetést lehet levonni. Például, hogy a sorozatok sokkal jobbak.
Amúgy a DC-s sorozatok is magasan verik a DC-s filmeket, mindenféle külső behatás nélkül.
most posts by TM
0
2016. szeptember 29., csütörtök 23:22
Szívesen. :)

Rendes fickók az év legjobbja. Azok az elborult szövegek :D :)
Nagyon bánom, hogy alulteljesített a kasszáknál. Kiváló Halálos fegyver pótlék lett volna 2-3 évente újabb sztorikkal. Mennyi kiaknázatlan ötlet maradt abban a párosban :)

És ha már szóba jött a "vinyl" /nem kevés utalással az alábbi videóban/:
https://www.youtube.com/watch?v=3bREysjf7nA
0
2016. szeptember 29., csütörtök 21:58
Köszönöm az ajánlásokat :) A filmek közül csak a Wants Some More-t nem ismerem, de új kedvenc a "hetvenes évekből" a Rendes fickók :D

A Fargo-t bepróbáltam, az első évadot, de sajnos nagyon nem bírtam, pedig a filmet imádom, de tervezem, hogy kap egy második esélyt :) Az Americans-t el is felejtettem, pedig arra kíváncsi vagyok, mindjárt meg is nézem, milyen lehetőségeim vannak :D A Vinyl is ígéretes, mivel magam is a vinyl szerelmese vagyok :) Meg most még a Wayward Pines-t ajánlották. Az a "baj", hogy benne vagyok most egy Star Trek: Voyager maratonban, mindjárt végzek a negyedik évaddal, abból is napi 2-3 részt megnézek, de, egyenlőre van időm ezekre :)
0
2016. szeptember 29., csütörtök 21:36
Ha szeretnél még sorozat formájában elmerülni az általad említett nosztalgikus években, akkor ki ne hagyd a Freaks and Geeks-et és a That  70s Show-t (+ Fargo, The Americans, Vinyl)

Gondolom az olyan filmek, mint az Állj mellém!, Wants Some More, Tökéletlen idők, Super 8 stb nem ismeretlenek.
0
2016. szeptember 29., csütörtök 20:38
Hm, el kell most már olvasnom a regényt :D Tegnap este 10 óta hipp-hopp lepörgött a 8 rész a 11/22/63-ból és alig találom a szavakat... Minthogy Stephen King sztori, vártam a természetfelettit, és nagyon meglepődtem a végeredményen. A 60-as évek hangulata, a finom utalások azonnal megvettek. Kicsit több Chris Cooper-t elviseltem volna, de James Franco nagyon ott volt. Van benne valami halál egyszerűség, őszinteség a játékban (nem csak itt), nem egy Bob De Niro, de hatásos alakítást nyújtott. A Keresztapa "jelenet" hatalmas volt :D

Az a helyzet, bár 87-es születésűként, meg pláne itt Európa szívében, francot sem tudhatok az amerikai 60-as, 70-es, 80-as évekről, mégis, egyre inkább azon kapom magam, hogy keresem ezeket a "nosztalgikus" történeteket. Pár hónap alatt lefutott a Stranger Things, Az ember a Fellegvárban és most a 11/22/63 és kapkodtam a fejem, a maga nemében, mindegyik zseniális. Kár, hogy csak az előbbi kettő folytatódik, de jobb is így, a 63 így volt tökéletes és befejezett, ezzel a 8 résszel :) Hatalmas nagy a bűnöm, de még egy King regényt se olvastam, csak a filmeket faltam, és zömével azok nagyon tetszettek (A remény rabjai, Halálsoron, Cujo, Hasznos holmik nagy kedvencek), mégis most érzem a legnagyobb késztetést, hogy kezembe vegyem ezt a regényét (aztán, jöhet a többi is).
0