Keresés

Park Chan-wook - Bosszú-trilógia (6 DVD) - XPRESS XKLUZÍV KIADVÁNY! (DVD)

2008. szeptember 22., hétfő 21:30
Csak annyit, hogy egy barátom azóta vesz eredeti dvd-ket, amióta ezt a kiadványt megkapta tőlünk születésnapjára! Már emiatt is érdemes volt kiadni! :))))
0
2008. szeptember 22., hétfő 21:17
Kedves filmbarátok!

Az Xpress.hu valóban egyedülálló dolgot tett, mikor átvállalta az összes kereskedelmi forgalomba szánt Bosszú dobozt; gondolhatjátok, hogy ezzel mekkora felelőséget vett le a vállunkról és helyezett át a sajátjára. Hálásak vagyunk Robinak és nagyon örülünk, hogy bejött a számítása, valószínűleg a hathatós közbenjárásával fogyott el a raktárkészlet 90%-a, hisz rengeteget segített a termék promótálásában. Nem akarjuk ismételni Jamamurát, de ebből a kiadványból már tényleg nem lesz utángyártás, s ezt nem olcsó reklámfogásnak szánjuk (hisz ahogy azt Robi is írta, valamennyi bevétel az Xpresshez vándorol), csak egy jelzés a még hezitáló érdeklődők irányában.

Mindazonáltal köszönjük annak a 900 vevőnek, aki bizalmat és a mai DVD-piacon nem kis összeget szánt a kiadványnak. Reméljük, senki sem bánta meg. :)

Üdvözlettel: Cornerék
0
2008. szeptember 22., hétfő 21:16
Kár, hogy a központi szabályozás a könyveknél megállt, és ezek szerint sz@rik a filmművészetre.
0
2008. szeptember 22., hétfő 21:15
Erről Pataky Attila: Profit c. koncertmonológja jut eszembe :)
0
2008. szeptember 22., hétfő 21:11
Egy percig sem voltak kétségeim afelől, hogy a multik jól alszanak-e vagy sem :)
Nem is hibáztatom őket, hiszen "őket" kizárólag a profit hajtja, és nekik a DVD-piac nem gazdag filmarchívumot jelent, hanem egy jóle eladható, jól reklámozható, jól akciózható termékcsoportot, amivel be lehet csalogatni a vevőket a boltba. De ha holnap megszűnik a DVD, akkor lesz majd helyette Tamagocsi, vagy vízhajtó pirula, vagy zoknistoppoló készlet, vagy akármi. Sajtos kiflit és kenyeret sem azért sütnek helyben és adnak el lisztáron, mert imádják a friss kenyér illatát, hanem azért, mert ezzel is vevőket lehet a boltba csábítani. Ezzel nincs is gond. A gond csak ott van, hogy normális mennyiségű tudatos vásárló és központi szabályozás híján a multik tevékenysége tönkreteszi a pékeket, akik eddig kenyérsütésből éltek és nem tudják lisztáron adni a kiflit, és tönkreteszik a DVD-piacot, mert az általuk a kiadókra kényszerített alacsony ár egyre alacsonyabb minőséget is vonz maga után. De majdnem minden termékkel ugyanez a helyzet.
Nálunk szerencsésebb országokban egyrészt vannak tudatos vásárlók, akik tisztában vannak azzal, hogy ha minőségre vágynak, annak ára is van, és ha nem szeretnének munkanélküliek, vagy multi-alkalmazottak lenni, akkor támogatniuk kell a kisebb boltokat, hálózatokat, helyi kereskedőket, zöldségeseket. Másrészt léteznek központi szabályozások, amelyek tiltanak bizonyos szint feletti leárazásokat, egyes termékcsoportoknál (például a könyveknél) a megjelenés után fél évig nem engednek árengedményeket adni (mert tudják, hogy ha egy multi olcsó könyvekkel szeretne vevőket szerezni magának, az az igényes könyvkiadás halálát is jelenthetné), és talál a helyi kiadók is kevésbé széthúzók, mint a hazaiak. Mindenesetre nyugaton elképzelhetetlen lenne, hogy nagymúltú, minőségi kiadványokat piacra dobó filmstúdiók helyi képviseleteit kalózkiadók kényszerítsenek térdre, és ők vegyék át az uralmat a piacon. Nálunk ugyanis olyan cégek kezdték el a 990-es árpontot, amelyek kijátszották a jogtulajdonosokat, és nem csak ott terjesztették a filmeket, ahová a jogokat kérték (újságmellékletek), nem olyan példányszámban adták ki, amennyire engedélyt kaptak, stb. Az is elképzelhetetlen tudatosabb vásárlókkal rendelkező országokban, hogy a ZS-kategóriás filmek hasonlóan ZS-kategóriás kiadásban megszerezzék a teljes piac 80%-át, és csak 20% maradjon a nagymúltú stúdiók A-kategóriás filmjeinek.
0
2008. szeptember 22., hétfő 21:08
Á, ez nagyszerű. Az egész a vásárlói pszichológiára van építve. Zseniális. Egyébként tényleg büszkék lehettek erre a dobozra, szuper lett és még egyszer gratula hozzá. És köszi az infokat :)
0
2008. szeptember 22., hétfő 20:38
Hali Xpress. Nekem imponál a lelkesedésetek (én is megrendeltem a Bosszú filmeket még tavaly, meg jó néhány másik igényesebb kiadást) azonban ahogy elolvastam a hsz-t az egyik mondatodhoz azért hozáfűznék valamit. Azt írtad:" Míg egyes multi hálózatok büszkék lehetnek arra, hogy nekik köszönhetően jutottunk el a borítékos kiadványokig és a 99 forintos turkálós kosárig, meg a díszdobozok, rétegfilmek, igényes kiadások szinte teljes kipusztulásáig, addig mi legalább jól alszunk. :)" - erre csak annyit: tutira veheted, hogy a "multi" is jól alszik - bárki is legyen az:-) Totálisan sz.rnak ugyanis a minőségre, meg a vásárlóra is, nem érdekli őket a DVD piac, meg hogy a Veronica milyen szép igényes kiadvány - ott pusztán csak egy dolog számít: a profit. Ti műkedvelők vagytok, ha úgy tetszik filmőrültek, ők meg számokban-grafikonokban-meg euróban gondolkodnak, és amíg a tömegek gondolkodása az, hogy   "minél olcsóbban-minél többet vegyek, mégha szar is", addig ez így is marad. Ha  a nyakukon maradna 99ft-os papírtokos Sherlock Holmes, akkor nem is árulnák.
0
2008. szeptember 22., hétfő 20:21
Nem tudom mennyire számítok hiteles forrásnak, de ha bárkit is érdekel a dolog, szívesen megosztok veletek néhány információt.
A kiadványból valóban mindössze 1100 példány készült, ebből 1000 került kereskedelmi forgalmazásba. Az elején néhányan tényleg árulást kiabáltak, amikor 1000 feletti sorszámot találtak a dobozban, viszont 1100 felettit senki nem talált még :) A 100 darab ment a készítőknek, a kiadónak, rokonoknak, barátoknak, a gyártásban közreműködőknek, a sajtónak, stb.
Tudtuk, hogy 1000 példány nem fog elfogyni egy pillanat alatt egy ilyen drága kiadványból, de bíztunk a vásárlóinkban, és kockáztattunk. Ha valaki beszorozza a kiadvány árát 1000-rel, akkor tudja, hogy nem keveset kockáztattunk. Soha nem akartunk ezen a kiadványon meggazdagodni, inkább azt szerettük volna bizonyítani, hogy van még létjogosultsága Tescországban is a minőségnek. Úgy kalkuláltunk, hogy a készlet nagy része elfogy 2007 karácsonyán, és egy éven belül a maradék példányok is gazdára találnak. A dolgok jelenlegi állása szerint ez meg is fog valósulni. Kb. most vagyunk a befektetett pénzünknél és ha a maradék kb. 100 darabot eladjuk, akkor még valamit kerestünk is a dolgon (persze, ha bankba tettük volna, akkor jobban jártunk volna :) ). Büszkék vagyunk rá, hogy valamilyen szinten részesei lehettünk a kiadvány megvalósulásának. Míg egyes multi hálózatok büszkék lehetnek arra, hogy nekik köszönhetően jutottunk el a borítékos kiadványokig és a 99 forintos turkálós kosárig, meg a díszdobozok, rétegfilmek, igényes kiadások szinte teljes kipusztulásáig, addig mi legalább jól alszunk. :)
A dobozt szerencsére folyamatosan vették, heti szinten elfogyott 5-8 példány. Akció nélkül is valószínűleg elmenne a maradék karácsonyig. A DVD-fesztivál kedvéért döntöttünk a jelképes akció mellett (egy 10 hónapos, 9000 forintos kiadványnál 2000 forint kedvezmény szerintem nem vérlázító leolcsósítás).
Valaki írta, hogy egy 10 milliós országban nem hinné, hogy gond lenne eladni 1000 példányt egy ilyen kiadványból. Pedig de. A 11 millió mobiltelefon és a 4 millió DVD-lejátszó országában lassan a 990 forintos filmekből is csak néhány ezret vesznek meg (már a jobbakból), és mint azt a kiadótól olvashattátok a DVDEXTRÁ-n, a Veronika kettős élete című nagyszerű film kiváló kiadású DVD-jéből is alig több, mint 300 fogyott országosan - ennek is közel a fele a mi igényesebb vásárlóink körében!!! Ma tehát egy 3.990 forintos díszdobozos, fullextrás kiadványt kevesebben vesznek meg, mint amennyien egyszerre beférnek egy moziterembe.
A Bosszú trilógia - szerintem - a hazai DVD-kiadás történetének egyik legteljesebb, leghibátlanabb terméke, és valószínűleg egyben a legutolsó olyan termék, amely a teljesség igényével készült. Sajnos a piac nem abba az irányba halad, hogy az ilyen kiadványoknak idehaza létjogosultsága legyen, és ezért is örülök annak, hogy minimális szinten a Corner Film mellett az Xpress nevéhez is köthető ez a díszdoboz.
A filmek egylemezes kiadásainak megjelenése nem rontja a doboz piaci esélyeit, hanem - tapasztalataink szerint - segíti a gyűjtemény eladását. Amikor megjelennek korábban díszdobozban, gazdagabb extra tartalommal kapható filmek fapados változatban is, azt figyeltük meg, hogy amennyiben még hozzáférhető az extra változat is, nálunk hirtelen megugrik a jobb minőségű változat forgalma. Amikor kijött A remény rabjai egylemezes változata, a díszdobozból ismét rengeteget adtunk el. Amikor megjelentek egyesével a Vissza a jövőbe filmek, a sokszor többe kerülő gyűjteményes kiadás utolsó példányait úgy vitték, mint a cukrot. A butított változat megjelenése ugyanis azt jelzi a vásárlóknak, hogy rosszul kalkuláltak azok, akik a teljes változat komolyabb árakciójára vártak, ugyanis akciós áron csak alacsonyabb minőséget kapnak.
Remélem ez az információ kielégítő volt. Ha bármire kíváncsiak vagytok még a Bosszú trilógia piaci történetével kapcsolatban, csak kérdezzetek bátran :)
0
2008. szeptember 22., hétfő 19:41
Pedig én pl. annak idején lecsúsztam a Karib-tenger 1. részének DVD-jéről és eltűnt pár hónapra a boltokból, de sikerült bezsákolnom 5990-ért :D Megérte... igazából egy jó film minden pénzt megér... oké, nem 25 ezer Ft-os Harcosok klubja digiről beszélek, mert azt baromságnak tartom :) Maradjunk ésszerű kereteken belül.

Igen, mondjuk egy egész szép grafikont lehetne készíteni ebből a DVD-fogyás dologból, de igazából nem hiszem el, hogy ennyire ne lenne igény pl. a Bosszú trilógia digire... nem hiszem el, hogy egy 10 milliós országban nincs 1000 (vagy 1100) ember, akit ne érdekelne ez a kiadvány. Ja, nem mellesleg a csúsztatás dologról. Mekkora volt már anno, amikor kiderült, hogy nem is csak 1000 db készült ebből, hanem még 100 csupán "promóciós" célból :) Ennyit a csúsztatásról.

Az is igaz, hogy mindent a lehető legolcsóbban szeretnénk megvenni, ezzel én is így vagyok, de ha tetszik valami, akkor miért ne adjak ki érte kicsit többet? Ld. még Die Hard 3 topik :)
0
2008. szeptember 22., hétfő 19:29
Pont ezért van szükség (mondjuk fél év után) akciókra: ha egy filmet 2990.- helyett 1990.- helyett árulnak, jónéhány vásárló pont az árcsökkenés miatt dönt úgy, hogy szüksége van a termékre.
Manapság abszolút nem jellemző, hogy fél évvel a megjelenés után minden előzetes figyelemfelkeltés nélkül teljesáron hirtelen rácuppanjanak még jó sokan az adott kiadványra.
0
2008. szeptember 22., hétfő 19:26
Ez így ebben a formában valóban furcsának tűnik, de ha lebontanánk hónapokra, máris érzékelhetőbb lenne, miért van így. Biztos vagyok benne, hogy akinek valóban kellett a kiadvány, a megjelenés utáni hetekben-hónapokban meg is vette. Gyanítható, hogy kb. a 60%-a az első két hónapban fogyott el, további 20 %-a a következő két hónapban, majd újabb 10% az ötödik-hatodik hónapokban, így ezek tudatában abszolút nem meglepő, ha hat hónap után újabb három hónapig már csak példányonként csöpög, és még mindig van raktáron.
0
2008. szeptember 22., hétfő 19:19
Héhéhé! Én csak furcsának találom, hogy az első 6 hónapban elfogyott mondjuk 900 db, 3 hónap alatt meg alig-alig... jama részéről meg elég hülye marketingnek tartom, hogy "vegyétek, mert csak pár darab van belőle". Ez a véleményem róla. Ezért gyűlölöm a reklámokat is, mert mindenkit hülyének néznek :) A mai világ meg csak a reklámokról szól. Ne más döntse el, hogy mit szeretnénk :)

(OFF: Hehe... ma egy előadáson a nő kérdezte, hogy mit szeretnénk? Válasz: Pénzt, p*nát, piát :))) OFF VÉGE)
0
2008. szeptember 22., hétfő 19:11
"Kezdj el hinni :)"
Miért? Csak most kezdesz el toborozni? :D

Az oké, hogy szerinted, vagy akár szerintem nagyszerű filmek ezek, sőt, még az is igaz, hogy 9 hónappal a megjelenés után elfogyjon az összes, de ahogy írtam, nem életszerű, hogy a megjelenés után 6 hónappal és a megjelenéstől után 9 hónappal TARTÓ IDŐSZAKBAN TELJESÁRON elkapkodják hirtelen az összeset, tehát kétség nincs afelöl, hogy jama igazat beszél.
Mellesleg a digik nem a kiadóra rohadnak rá, hanem az xpress raktárában vannak, így van jamának is rálátása a dolgokra, de hát nem tudom, miért magyarázom, úgyis Te értesz hozzá. :)
0
2008. szeptember 22., hétfő 19:05
Szerintem életszerű, hogy elmenjen belőle 1000 db, 9 hónappal a megjelenés után. Ráadásul nagyszerű filmek ezek, szóval teljesen megéri az árát is. Viszont ahogy látom, most kijönnek 990-ért az egylemezes változatok is, nagyobb az esély, hogy inkább azokat kapkodják majd, szóval ezek a digik rárohadhatnak a kiadóra.

""Megmondom őszintén, le se szarom, hogy számodra mi vagy ki a hiteles hírforrás :)"

- ezt tényleg elhinném, ha lenne a hátad mögött legalább egyvalaki, aki számára Te vagy. :)"

Kezdj el hinni :)
0
2008. szeptember 22., hétfő 18:59
"Megmondom őszintén, le se szarom, hogy számodra mi vagy ki a hiteles hírforrás :)"

- ezt tényleg elhinném, ha lenne a hátad mögött legalább egyvalaki, aki számára Te vagy. :)

Nem életszerű a jelenlegi piacon az, hogy egy többhónapos, rétegfilmeket tartalmazó kiadványt teljesáron hirtelen elkapkodnak a megjelenés után 6 hónappal és a megjelenés után 9 hónappal történő időszak alatt.
0
2008. szeptember 22., hétfő 18:51
Hallottál már a bergsoni időről?:)
0
2008. szeptember 22., hétfő 18:50
Jópofa, hogy mindig itt kötsz ki a nyakamon, mindig ezzel az ócska dumával :) Megmondom őszintén, le se szarom, hogy számodra mi vagy ki a hiteles hírforrás :) Én csak azt mondom, hogy tavaly télen jött ki ez a kiadvány emlékeim szerint és tavasszal is már "csak" pár tucat volt és most is annyi van. Szerintem ez csak marketing, de ne legyen igazam. Egyébként meg ki az a jama?:)
0
2008. szeptember 22., hétfő 12:20
5 éve..... Na, ez az igaz csúsztatás apám!
0
2008. szeptember 22., hétfő 10:29
Jópofa, hogy azt gondolod, ezen az oldalon Te hitelesebb híroforrás vagy, mint jama. :DD
0
2008. szeptember 22., hétfő 1:47
Ebből a kiadványból 5 éve is már csak néhány tucatnyi volt... pff. Ezt a csúsztatást, apám... lehet, hogy jó marketingfogás, ne dőljetek be neki.
De én is megvettem és nem bántam meg :) Jó filmek. Szóval ezért vegyétek meg, ne azért, mert már csak pár tucat van belőle... pff.
0
2008. szeptember 22., hétfő 1:01
ebből a kiadványból már tényleg csak néhány tucat maradt, szóval ha eddig haboztatok, akkor most vegyétek-vigyétek, mikor még 2 rugóval olcsóbban meg is kaphatjátok.
0
2008. április 13., vasárnap 12:48
Szerintem aki szereti ezeket a filmet, és van felesleges kilencese, az mind mázlista. :)
Én csak az Oldboyt láttam, de még mindig nem tudom elfelejteni (mondjuk nem is akarom).
0
2008. április 13., vasárnap 12:10
Nemrég jött meg. A sorszám: 1009.
0
2008. április 12., szombat 20:15
Egy barátom szülinapjára ezt kapta innen az xpressről most és a 16-os jutott neki... a mázlista! :)
0
2008. április 4., péntek 14:59
Az ID4-ben az nem zavar, hogy Will Smith feketebőrű? Jó lenne, ha az ilyen rasszista fazonok hozzászólásait törölné valaki a fórumból!
0