Enyém a 0894-es sorszámot viseli :) Gyönyörű ez a doboz, köszönet érte, CornerFilm és Xpress!
Megnéztem a Mr. Vengeance-t. Hát, ez annyira nem győzött meg, mint reménykedtem. Igaz, összehasonlítási alapom csak az Oldboy-jal van (ami az egyik kedvenc filmem), szóval nem tudom, hogy a trilógia harmadik darabja milyen, de megelőlegzem, hogy a Mr. V. a leggyengébb rész.
A film játékideje közel 2 óra, s ennek a fele a tulajdonképpeni bonyodalom felvezetése, ez hosszadalmas, helyenként unalmas, bár a feszültséget késsel lehetne aprítani, az atmoszférateremtés tehát sikerült a koreai mesternek.
SPOILER ON
Ha jól vettem ki, akkor mind az Oldboyban, mind itt egy kettős bosszú-út van, amely tulajdonképpen egy sérelemre vezethető vissza, és abból bontakozik ki. Ryu sérelmére viszonylag hamar fény derül, de Park elnökének gondjára egy órát kell várni, ez az, ami zavart engem
Az első órától már érdekesebb a történet, de azért nagy meglepetés nem ért a film végén. Viszont nem volt számomra egyértelmű, hogy ki az alkotás valódi főhőse, kivel kéne azonosulnom. Végül az alapján döntöttem, hogy kinek volt nagyobb a sérelme, és ez talán Park volt. De azért könnycseppet nem hullattam érte, amikor megölték.
SPOILER OFF
Vérzik a szívem az ütős score-ért, mert jó-jó a sok zörej, de azért egy ütős alapzene sokat dobott volna a filmen. Nagyon tetszett a Ryut játszó srác játéka, az arcáról tényleg csak úgy sütött az érzelem, fantasztikus.
Rengeteg jó képsor volt a filmben, de úgy összességében nem annyi, amennyi kellene a zseniális kategóriához.
Szóval összességében elégedett voltam én ezzel a filmmel, de az Oldboy nyomába mégsem ér.
7,5/10 (ez talán még ugrik egyet, ha megnéztem a Lady-t is).
Egy dolog szemet szúrt, bár ez inkább a kiadványhoz kapcsolódik: a kórház ó betűjéből miért maradt le az ékezet? Talán kétszer vagy háromszor fordul elő a szó a film alatt, de mindig korháznak volt írva.