Na, megnéztem az Oldboy-t is.
Mérföldekkel jobban tetszett, mint a Mr. Vengeance. Sokkal több remek pillanat volt a filmben. A film mondanivalója hálistennek nem volt szájbarágós, hanem élvezhető köntösben volt tálalva. Bár a rendezőt nem értem, miért fűzi valami misztikus dolog az önkielégítés képi ábrázolásához, de ez legyen az ő gondja. (Minden filmjében rejszolnak? Mert akkor nemigen lesz a kedvenc rendezőm...)
Szóval maga a történet nem egy nagy cucc, bár ez a nyomozgatás dolog a zenével párosítva kellő izgalmat ad. Néha nem tudom, hogy a rendező esetleg képi hatásvadász? Minden esetre ez a színész sokkal szimpatikusabb volt, mint Park a Mr. Vengeance-ben. A film utolsó 40-45 perce marhára elgondolkodtató, főleg a legutolsó jelenet - és a film vége valóban botrányos. Bár azért néhány fordulatot már sejtettem előre. Valami azért nem stimmelt, valahogy ráéreztem néhány fordulatra.
Oké, rendben, tudom, hogy ez szerzői film, tehát nem hasonlíthatjuk a hollywoodi szórakoztatóipar remekeihez (ilyenek is vannak), tényleg egy jól felépített filmről van szó, de az biztos, hogy nem adnék rá 10+/10 pontot, ahogy valaki itt megtette. Nagyon érdekes egy film ez az Oldboy, kiváló színészekkel, egy kissé satnya történettel (bár mintha ezt a sztorit láttam volna már más filmben is régebben egy kicsit másként). Ha belegondolunk, totál baromság ez, hogy ezért bezárják 15 évre... miért? Mi volt a célja ennek az egésznek? A végén nagyon barom volt Oh Dae Su (így írják?), legalábbis azzal kapcsolatban, hogy SPOILER játszott az ollóval SPOILER VÉGE A másik dolog is aggaszt. Képes elfogadni azt a dolgot, ami az utolsó jelenetben történik? Na ne már. Egy jó érzésű ember mit tenne? SPOILER El kellett volna mondania a dolgot, mert így ugyanúgy szörnyeteg maradt. SPOILER VÉGE
Szóval kiváló a film, ajánlom minden filmbarátnak, elgondolkodtat, de a füledbeülteti a bogarat, hogy még egyszer nézd meg és gondold át a dolgokat. Így első nézésre 9/10 nálam ez a film.
Ma este pedig befejezem a trilógiát a záródarabbal, a Sympathy for Lady Vengeance-szel.