Keresés

Park Chan-wook - Bosszú-trilógia (6 DVD) - XPRESS XKLUZÍV KIADVÁNY! (DVD)

2007. december 18., kedd 18:12
Elnézést a csere miatt. Kérlek, hogy amennyiben a western trilógiára nem tartanál igényt, küldd vissza azt az információs oldalon megadott módon, és mi küldjük a cserét. Ha megtartanád a trilógiát, a Bosszú dobozt elküldjük neked a western-díszdoboz árán, ha ez megfelel.
0
2007. december 18., kedd 15:57

megrendeltem, teganp meg is jött a csomag, de a bosszú-trilógia helyett
Spagetti western kollekció - Limitált változat (3 DVD) volt a csomagban.
szóval kösz xpress, hogy lehet ezt kicserélni?
0
2007. december 18., kedd 15:31
dvd-teszt:
0
2007. december 18., kedd 10:23
Tegnap este megvolt a Lady Vengeance is. Szóval ez a trilógia záródarabja és meg kell mondjam, ez tetszett a legjobban. Itt is az utolsó 45 perc volt a legelgondolkodtatóbb és itt jött elő az a téma is, amit L.M. írt alább. Bár ennél a filmnél is volt egy kis botlásom... SPOILER amikor kirakják a könyvből a térképet... az minek a térképe? Az iskoláé? Baek úr házáé? (Shaq Beckur) :))) SPOILER VÉGE A képi megoldások itt is nagyon a helyén vannak, az egész trilógiára jellemzőek a nagytotálok. Nagyon részletesek a képek és az embernek néha ezt nehéz teljes mértékben feldolgozni.
Az egész trilógia zenei világa nagyon szép (John Williams, Hans Zimmer csak tanulhatna).
Szóval ez három gyönyörű film a Bosszú "mondakörében" :)
A végső sorrend:
Lady Vengeance 10/10
Oldboy 9/10
Mr. Vengeance 7/10
0
2007. december 18., kedd 9:23
A koreai nevekkel gyakran meggyűlik a bajom. Köszi a választ.
0
2007. december 18., kedd 9:17
Igen, ő volt, csak a kötőjelet rossz helyre tetted. :)
0
2007. december 18., kedd 9:11
Olvasgatva a hozzászólásokat ismét azon gondolkodtam, hogy mennyire különböziki az emberek ízlése - és persze szerintem ez így van jól. Jamamura például a Lady-t 10/6-nak értékeli, nekem meg épp az tetszik a legjobban. Talán épp azért mert én is sokszor elgondolkodtam már azon, hogy vajon mi tudná belőlem kiváltani belőlem azt a fajta haragot amit a film szereplőinél tapasztalunk - hogy van-e egyáltalán különbség önbíráskodás és jogos bosszú között, magyarán képes lennék-e valakit elpusztítani? És minél többet gondolkodok a filmen csak annál bizonytalanabb vagyok a kérdésben.
Az Oldboy-al kapcsolatban SPOILER én még akkor sem akartam elhinni, hogy Mido a lánya amikor a képeket mutogatták Oh Dae Su-nak. Úgy éreztem ez nem lehet igaz, ilyet nem lehet csinálni egy emberrel. Finoman szólva gyomorszájon vágott a film, az utolsó percig abban bíztam, hogy kiderül csak átverték - sajnos nem így volt. Ehhez képest lep meg, hogy mennyien mondják-írják (és az egyik audiokomment-ben PCW is azt mondja, hogy az "érzékenyebb" nézők ezt már ott észrevették amikor Mido először odabújik Oh Dae Su-hoz) hogy hamar rájöttek a "turpisságra". Nekem meg se fordult a fejemben ilyesmi... SPOILER vége.  
Mindegy, nekem 10-es skálán mindegyik 10/10 de ha nagyon szigorú vagyok a MR. V csak 9.8. A fantasztikus képi megoldások, vágások az émelyítő zene és a két hihetetlenül játszó főszereplő számomra a Lady-t tették elsőszámúvá - és talán nem is csak ebből a három filmből...
Ja, valaki erősítsen már meg, én a film zárójelenetében a kisrác felnőtt "alakjában" Ji Tae-yu-t véltem fölfedezni. Ő volt az?
0
2007. december 18., kedd 0:53
bár a mr-t és a ladyt még csak egyszer láttam - jó másfél éve -, nekem is egy leheletnyivel jobban tetszett a bosszúban kéjelgő lady. tervezem, hogy még ebben az évben még megnézem a trilógiát, csak sajna nagyon kevés időm van, ráadásul egyik sem egy adventi időszakra ajánlott film. :) idén még nem kapott el a karácsonyi hangulat. ma is bemegyek a városba, és mindenki meg van őrülve. :(
0
2007. december 18., kedd 0:47
Én most a hazai közönségre gondoltam. Nálam mind a 3 ugyanott van. A Lady számomra nagyon fontos darab. SPOILER veszély... ha másért nem is, a szülők viselkedése és a ki, mit, mit nem, miért nem, mihez van jogom, mitől vagyok más ha megteszem, stb. kérdéskörért. Mind a három remek és mind a három más oknál fogva.
Tényleg a 00001 tulajdonosa nincs meg? Pedig csak itt kereshetjük, hiszen máshol nem kapható. :)
0
2007. december 17., hétfő 23:59
mr v 10/10oldboy 10/10lady v 10/6
0
2007. december 17., hétfő 23:57
Nem is értem... Nekem a Lady jobban tetszett mint a Mr, ha csak picivel is. De mind 3 film kiemelkedő!
0
2007. december 17., hétfő 22:51
Egy biztos, a legtöbben az Oldboyt tartják a legkiemelkedőbbnek.
0
2007. december 17., hétfő 22:45
a ladyt szokták a leggyengébbként említeni.
0
2007. december 17., hétfő 21:13
Na ugye. :) A Mr Vengeance mindenki szerint a leggyengébb, stb. De azért ott marad. Erősen. Az Oldboy kapcsán az a mosoly nálam nem a megbocsátás. Inkább a "sikerült, megaláztalak" mosoly volt az.
0
2007. december 17., hétfő 21:04
Az Oidipusz téma fel sem merült bennem :) De tényleg hülyeség lenne belekeverni :)
0
2007. december 17., hétfő 21:02
SPOILER!!!

Szia Kazama!

Biztos vagyok benne, hogy még jónéhányszor elő fogom venni a kiadványt többszöri megnézésre (ha 9 pontot adok egy filmre, az nagyon nagyon jót jelent) és azt is értettem, hogy miért vágta ki a nyelvét Oh Dae Su, de ha nem vágja ki, akkor is megoldódott volna a dolog, mivel Wu-Jin már akkor nevetett (az én szememben megbocsátott), mikor Dae Su összeomlott és térdreborult. De oké, elfogadom, hogy az összeomlás következtében annyira elhatalmasodott rajta a felismerés és hogy megóvja Mido-t, hogy kivágta a nyelvét. Igazából azt vártam volna a filmtől, hogy ugye bezárják Dae Su-t 15 évre, majd elengedik és ezzel "meg van bocsátva" a dolog és ezután nyomozza ki szép sorban, hogy ki, hogy, miért? De ezt nem hittem volna, hogy az egész meg van rendezve, bár Mido tényleg gyanúsnak minősült, hogy esetleg ő lehet a lánya, mivel azt az Eva-s sztorit nem akarta bevenni a gyomrom, hogy a lánya Svédországba került tanulni (ha jól emlékszem, ez volt, a lényeg, hogy Európába került az anyja halála után)... Amúgy a film érzelmei átjöttek, az egész hangulata, hogy nem tudni semmit, hogy ki zárta be és hogy milyen egyedül érzi magát az ember egy ilyen kétségbeesett helyzetben. Így harmadnaposan amúgy már a Mr. Vengeance-t is másképp látom, átértékelődtek a dolgok és jónéhány pillanat megragadt a fejemben. Beleégette magát az agyamba :)
0
2007. december 17., hétfő 20:43
Spoiler:Szörnyteg úr elment:)
0
2007. december 17., hétfő 20:35
"Köcsög görögök!" (Analyze This)
most posts by TM
0
2007. december 17., hétfő 20:31
az emberek mégis erre a témára asszociálnak e név hallatán. az oldboy-t megnézve pedig nagyon nem ide kell eljutni, sokan mégis így teszik.
0
2007. december 17., hétfő 20:15
Én nem vagyok benne biztos, hogy Oidipusz története a vérfertőzésről való elmélkedésre lenne kihegyezve :)
0
2007. december 17., hétfő 20:08
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a 15 év bezáratásra reagálva:úgy gondolom felesleges megkérdőjelezni, hogy miért záratta be wu-jin dae-sut. ha van pénzed szinte bármit megtehetsz, és van olyan ember aki soha nem felejt...csakúgy mint később dae-sut, őt is csak a bosszú éltette.
olló:ahogy wu-jin is mondta, testvérét dae-su nyelve "ejtette teherbe". mikor kiderült aminek ki kellett derülnie, dae-su összeomlott, és azzal a testrészével fizetett wu-jinnek amivel az egész galibát okozta. mi volt a célja ezzel? hogy megvédje mi-dot a szörnyű valóságtól, amibe a lány beleroppant volna. elérte? elérte. wu-jin megkönyörült rajta.
annak meg nagyon örülök, hogy nem keverted bele oidipusz történetét a storyba, PCw nem ebből merített, innentől fogva semmi köze hozzá. Sokan mégis erős párhuzamokat vonnak, ez a halálom...ez a film a bosszúról szól, annak a legmélyebb bugyrairól, nem arra van kihegyezve, hogy a vérfertőzésről elmélkedjen az ember. ezért kell hozzá a másik két film is, hogy az ember valóban helyén kezelje eme műveket egyenként is.
SPOILER VÉGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szóval azért nézd meg még legalább egyszer, nagyon sok van ebben a filmben, minél többször nézed annál többet ad. remélem a lady is bejön majd, de az nagyon más lesz:)
0
2007. december 17., hétfő 11:34
Na, megnéztem az Oldboy-t is.
Mérföldekkel jobban tetszett, mint a Mr. Vengeance. Sokkal több remek pillanat volt a filmben. A film mondanivalója hálistennek nem volt szájbarágós, hanem élvezhető köntösben volt tálalva. Bár a rendezőt nem értem, miért fűzi valami misztikus dolog az önkielégítés képi ábrázolásához, de ez legyen az ő gondja. (Minden filmjében rejszolnak? Mert akkor nemigen lesz a kedvenc rendezőm...)
Szóval maga a történet nem egy nagy cucc, bár ez a nyomozgatás dolog a zenével párosítva kellő izgalmat ad. Néha nem tudom, hogy a rendező esetleg képi hatásvadász? Minden esetre ez a színész sokkal szimpatikusabb volt, mint Park a Mr. Vengeance-ben. A film utolsó 40-45 perce marhára elgondolkodtató, főleg a legutolsó jelenet - és a film vége valóban botrányos. Bár azért néhány fordulatot már sejtettem előre. Valami azért nem stimmelt, valahogy ráéreztem néhány fordulatra.
Oké, rendben, tudom, hogy ez szerzői film, tehát nem hasonlíthatjuk a hollywoodi szórakoztatóipar remekeihez (ilyenek is vannak), tényleg egy jól felépített filmről van szó, de az biztos, hogy nem adnék rá 10+/10 pontot, ahogy valaki itt megtette. Nagyon érdekes egy film ez az Oldboy, kiváló színészekkel, egy kissé satnya történettel (bár mintha ezt a sztorit láttam volna már más filmben is régebben egy kicsit másként). Ha belegondolunk, totál baromság ez, hogy ezért bezárják 15 évre... miért? Mi volt a célja ennek az egésznek? A végén nagyon barom volt Oh Dae Su (így írják?), legalábbis azzal kapcsolatban, hogy SPOILER játszott az ollóval SPOILER VÉGE A másik dolog is aggaszt. Képes elfogadni azt a dolgot, ami az utolsó jelenetben történik? Na ne már. Egy jó érzésű ember mit tenne? SPOILER El kellett volna mondania a dolgot, mert így ugyanúgy szörnyeteg maradt. SPOILER VÉGE
Szóval kiváló a film, ajánlom minden filmbarátnak, elgondolkodtat, de a füledbeülteti a bogarat, hogy még egyszer nézd meg és gondold át a dolgokat. Így első nézésre 9/10 nálam ez a film.
Ma este pedig befejezem a trilógiát a záródarabbal, a Sympathy for Lady Vengeance-szel.
0
2007. december 16., vasárnap 21:12
A három filmből egyikhez sem volt szerencsém :) Friss hús vagyok :D Most megyek nézni épp ebben a pillanatban, úgyhogy most még nem vagyok fáradt :)
0
2007. december 16., vasárnap 20:29
"ma este az Oldboy a program" Még nem láttad? Biztos vagyok benne, hogy arra 10/10et adsz:) (De azért ne fáradtan nézd, úgy minden film hatása gyengébb)
0
2007. december 16., vasárnap 20:13
Ha már itt tartunk, részemről tetszik a doboz. Biztos jobban örültem volna ha a lemezek mögött nem a minta van, hanem egy-egy remek kép a filmből, ne adj isten az egész belsőn egyben valami szép montázs a háromból vagy ilyesmi. Részemről lehetett volna 10 is az ár, ha ezzel még megdobjuk. :) De ettől függetlenül szerintem remek a kiadvány és én nem hiányolom a doboz kivágását. A kiadvány pedig a polcom büszkesége, bár a Band of brothers doboz továbbra is all time legjobb, de az egy másik szinten egy másik mennyiségben legyártott kiadvány. A bosszú trilógia az év kiadványa nálam és remélem az összes elfogy és megéri a kiadónak. Holnap fogok nekiesni belbecs ügyben majd akkor nyilatkozom.
0