Keresés

vicc

2016. június 13., hétfő 20:22
Joker was here :)
most posts by TM
0
2016. június 13., hétfő 20:09
Na, nekem meg ez nem esett le elsőre, és nem is igazán tudtam nevetni rajta. De én egyébként is ahhoz a (mind szűkebb?) réteghez tartozom, aki sajnálja, hogy manapság már jóformán nincs is olyan vígjátéknak szánt mozi, amiben egyszer sem hangzik el a here szó vagy valamely szinonimája...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. június 13., hétfő 19:13
Férfiasan bevallom, sosem érdekelt a foci, így gőzöm se volt, mi a német válogatott neve, bár kiderült a viccből. Az aktuálpolitikára sincs mostanság időm, gyakran napokig be se kapcsolom a tévét, így a brexit is újdonság volt számomra. Persze a későbbi magyarázatból ennek a jelentése is kiderült. Mindezek ismeretében is úgy vélem, ezek inkább a fárasztó favicceket gyarapítják, de lehet, csak én nem vagyok fogékony rájuk.

Én inkább az ilyesfajta vicceket szeretem:

Egy fickónak egész élete kész szenvedés a fájó heréi miatt. Orvostól orvoshoz jár vele, de hiába. Többször javasolják neki a kasztrálást, de nem akarja. Végül hatvanéves korában rászánja magát a dologra, és elhatározza, inkább lemond a szexuális örömökről, de ki akarja élvezni az élet egyéb örömeit a hátralévő életében. A műtét után bele is veti magát az élet sűrűjébe: utazni kezd, drága sportkocsit vásárol, színházba, moziba jár. Egyik utazása alkalmával meglát egy neves divatszaküzletet, és elhatározza, hogy vesz magának egy szép öltönyt. Belép az üzletbe, ahol egy vele kb. egykorú eladó fogadja.
- Jó napot! Miben segíthetek?
- Jó napot! Egy öltönyt szeretnék magamnak.
- Tessék, ez egy 54-es, úgy látom, ez az Ön mérete.
Emberünk felpróbálja, s lám, úgy áll rajta, mintha ráöntötték volna. Meglepettségét rögtön szóvá is teszi.
- Nahát! Önnek aztán jó szeme van ehhez!
- Ugyan! 40 év tapasztalata teszi. Még valamiben segítségére lehetek?
- Ha már ilyen jól megy Önnek a dolog, adjon egyet azokból a finom ingekből is!
- Tessék, ez lesz az Ön mérete.
Az eladó átadja az inget, ami megint tökéletesen illik a férfira.
- Ejha! Ez aztán nem semmi! Hibátlan választás. - mondja emberünk.
- Szóra sem érdemes. Tudja, 40 év tapasztalat.
- Na, akkor adjon még egy alsónadrágot is!
- Ahogy parancsolja. Tessék, úgy látom, a 48-as méret lesz Önnek tökéletes.
- Ohó! Úgy látom, most megfogtam. Nekem 46-os a méretem, mindig is olyat hordtam.
- De uram, az lehetetlen! A 46-os túl kicsi lenne Önnek, szorítaná, és emiatt kegyetlenül fájnának a heréi.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. június 13., hétfő 13:38
Én is várom már A függetlenség napját, nincs is azzal semmi probléma:)
0
2016. június 13., hétfő 13:37
Lehet, hogy 15 éve jobban ütött volna - már ha akkor elsütötte volna valaki. Ha igen, attól ezúton kérek elnézést:)

Másrészt szerintem a dolog még ma is teljesen aktuális, mivel a helyzet nem hogy változott volna, inkább csak tovább fokozódott. Az igaz, hogy más válogatottakban is egyre több a honosított játékos, de ez egyfelől még mindig a németeknél a legszembetűnőbb, másrészt pedig más országok csapatait nem hívják Nationalelfnek, így azokat átkeresztelni sem lehet Internationalelf-fé:) (Még ha összetételüket illetően amúgy rá is szolgálnának.)

A viccet félretéve, a tendenciák alapján látszólag egyre inkább értelmét veszti mindenféle, nemzeti válogatottak vetélkedését feltétetelző verseny, mivel lassan igazi nemzeti csapatokról sem beszélhetünk. (Ami a globalizálódó világ tekintetében egyébként természetes folyamatnak számít.) Attól mondjuk még klubcsapatok ugyanúgy megmérkőzhetnek egymással, de például jelen formájukban az olimpiáknak is egyre kevesebb értelműk van (már csak azért is, mert az egész mostanra leginkább csak a doppingról és a pénzről szól).

Vagy akkor beszéljünk csak különböző országok versengéséről, nációkra való tekintet nélkül. Pláne, hogy vannak olyan országok, amelyek sohasem alkottak egyetlen nemzetet - lásd USA, ami nem más, mint egy államszövetség, esetében azonban soha nem is beszélhettünk egyetlen nációról. Ennek ellenkezőjét leginkább csak a politikusok és a nagy patrióták szeretik hangoztatni...
0
2016. június 13., hétfő 11:08
Nincs túlagyalva, részemről biztos. :)

Csak finoman jeleztem, hogy pár évvel ezelőtt jobban ütött volna.

Ahol Zlatan Ibrahimovic "echte" svéd, David Alaba "echte" osztrák, Neustadter "echte" orosz, Kingsley Coman "echte" francia, ott engem már nem lep meg, hogy Özil vagy Boateng lassan kiöregszik egy német válogatottból. :)
0
2016. június 13., hétfő 1:52
Kicsit túlagyalod. Ezt nem megfejteni kell, ez csak egy vicc, ami reflektál a két évszázad közti különbségre. Ha már hallottad, az más, attól még másnak lehet poén. Egyébként meg a benne levő szójáték a humorforrás, senkit nem érdekel a demográfia meg a rasszok összetétele.

Ugyanez a helyzet a másik poénnál is. Akinek nem ismerős a "brexit" kifejezés, a google által még okosodhat is, ami hasznos, mivel egyébként egy nagyon is komoly és aktuális dologról van szó, de ennek ellenére a "exit" és a "brexit" szavak tréfás egymás mellé tétele oldja ezt a dolgot. Nos, most hogy hosszasan kielemeztük azt, amin helyből kapcsolva kellene mosolyogni, mert a spontaneitád a mozgatórugó, most már tényleg kiölődött a humor az egészből.
most posts by TM
0
2016. június 13., hétfő 1:03
Ilyet egy betűvel nem mondtam.

De ha ugyanazt a kiváló viccet kell hallgatnod 5 napon keresztül minden órában, akkor a végére azért fárasztóvá válhat.

Én amúgy a külföldi honosításra reagáltam, ami a vicc aktualitását tekintve nem is lehetne messzebb ma Németországtól, főleg ha Svájcra tekintünk (pár év múlva meg Katarra).
0
2016. június 13., hétfő 0:48
A sztereotípia nem korfüggő.
most posts by TM
0
2016. június 13., hétfő 0:33
15 éve talán még poén lett volna, de azóta már többedik "színes" utánpótlásuk/generációjuk érik be.
0
2016. június 13., hétfő 0:24
Mivel az "árja" téma anno náluk volt kardinális, ezért pont miattuk vicces. Ha úgy tetszik, a Führer forog a sírjában.
most posts by TM
0
2016. június 13., hétfő 0:09
Ez a poén a németekre illek majdnem a legkevésbé. A játékosok zöme Németországban látta meg a napvilágot. 10-20 éve ott fociznak; kemény, szívós munkával végigjárták a korosztályos válogatott ranglétrát egytől-egyig. Rögtönzött, világverseny előtti honosításra nem is emlékszem.

Amire ez a poén igazán passzol: Svájc.
0
2016. június 12., vasárnap 23:51
Nem mindegy, hogy azért, mert nem tetszik, vagy azért, mert nem érted. :) Az intellektuális humor is tud jó lenni.
most posts by TM
0
2016. június 12., vasárnap 23:36
Nyugi, én se találtam viccesnek. Igaz, várom már A függetlenség napja BD-t, biztosan ezért.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. június 12., vasárnap 21:42
A "néhányak" tagjaként mi - én és akiknek továbbadtam - nagyon jót röhögtünk, szóval kösz! :)
most posts by TM
0
2016. június 12., vasárnap 20:21
És ismét jót nevettünk a vidéki versenyző viccein. :)
0
2016. június 12., vasárnap 16:08
Nem baj, ha csak néhányan derültek rajta egy jót "az emberek" közül, már megérte. Aki meg nem tudja értékelni, annak még mindig ott A függetlenség napja;)
0
2016. június 12., vasárnap 16:03
Fogjuk rá. Viszont az olyan vicc nem túl szerencsés amit az emberek nem nagyon értenek. Legalábbis szerintem nem vagyok vele egyedül.
0
2016. június 12., vasárnap 15:59
Hát úgy, hogy azon nem kell sokat gondolkodni:D

Amúgy a német válogatottra valóban Nationalelf-ként szoktak hivatkozni, de mivel jópár éve már kb. annyi a külföldről honosított, nem "echte germán" játékosuk, mint az eredendően német, ezért most már nyugodtan hívhatjuk akár Internationalelf-nek - vagyis "Nemzetközi tizenegynek" a "Nemzeti tizenegy" helyett. Az exit poll-nak nevezett közvéleménykutatás pedig a briteknél azért lehet brexit poll, mert most éppen az Unióból való kilépésről szól náluk a népszavazás, amit a sajtóban röviden csak "brexit"-ként szoktak emlegetni.

Így már érthető?:)
0
2016. június 12., vasárnap 14:02
És ez most hogy jön ide?
0
2016. június 12., vasárnap 13:50
Semmi gond, nemsokára jön A függetlenség napja BD-n, én is megveszem:D
0
2016. június 12., vasárnap 13:40
Hát lehet hogy velem van baj de én ezeket a vicceket nem értem.
0
2016. június 12., vasárnap 12:00
- Hogy hívták a német labdarúgó válogatottat a XX. században?
- Nationalelf.
- És hogy hívják a XXI. században?
- Internationalelf.

- Mi a neve a népszavazások eredményére vonatkozó közvélemény-kutatásnak?
- Exit poll.
- És ha brit népszavazásról van szó?
- Brexit poll.
0
2016. január 15., péntek 21:44
Úristen :)
0
2016. január 15., péntek 19:43
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0