Keresés

MIAMI VICE(az eredeti sorozat)

2007. december 2., vasárnap 15:29
DON JOHNSON

SZAKÁCSI SÁNDOR

PHILIP MICHAEL THOMAS

JÓZSA IMRE
0
2007. december 2., vasárnap 15:29
Nekem még van egy epizódom VHS-en, ami még a régi M1-en ment a Szakácsi-Józsa szinkronnal. Én mondom, nagyon jól sikerült az a szinkron. Castillo hadnagy hangja meg Vass Gábor. Hihetetlenül passzolnak a karakterekkel a szinkronhangok. Ezért reménykedem, hogy az első két évadon a Szakácsi-Józsa szinkron lesz. Egyébként én is hallottam a Selmezci-Kálid féle szinkronról, ami az RTL-en ment régebben. Ott egyébként ki volt Castillo magyar hangja? Na mind1. Én Szakácsi emléke miatt is bízom, hogy a régi szinkron lesz rajta. Egyébként más országban is az angol 5.1 mellett a többi nyelv hangsávja is mono volt. Ez a szinkron is szerintem mono, és az én régi VHS-emen elég szépen szól.
0
2007. december 2., vasárnap 15:22
Minden szinkronizáló színésznek így kellene vélekednie, állítom a fele nem is foglalkozik a figurával, nem úgy Szakácsi. Most már azt mondom, nagyon bízok benne, hogy őt hallhatjuk az első két évadban. Ház doktorként vagy Costner-ként is hihetetlenül nagy átéléssel hallhattuk őt. Hogy ne legyek annyira off sem, én is szerettem a sorozatot (a film nem tetszett), de Don Johnson-t én örökké Nash Bridges-ként fogom azonosítani, igaz a két szerep hasonlít is egymáshoz :) Sem Don, sem P. M. Thomas nem lett volna öreg a mozifilmhez, kár, hogy kihagyták őket.
0
2007. december 2., vasárnap 15:08
Hogy hogy "hozta" Szakácsi Sándor Don Johnson-t, arról talán mondja el maga Szakácsi Sándor a véleményét:
"Amikor felkértek, hogy szinkronizáljam Don Johnson-t a Miami Vice-ban, majd kiugrottam a bőrömből örömömben, hiszen már régóta nagy híve voltam a sorozatnak és különösen Sonny Crockett karakterének.
Rendkívül impulzív, energikus, ám ugyanakkor érzékeny és sebezhető figura, aki ha kell, képes kompromisszumokat kötni(de csakis a jó ügy érdekében)ugyanakkor végtelenül lojális ahhoz a szervezethez, melyhez tartozik. Ígyekszik túlélni a mindennapi csatákat, ám ugyanakkor szenved is az őt körülvevő bűnös világtól, melynek lelkére gyakorolt káros hatása olykor gyilkos indulatként tör elő belőle, amely legjobban őt magát emészti fel...
Úgy érzem, Don Johnson maga Sonny Crockett, teljesen eggyéválik a színész és az általa megformált szerep, szinte nincs is szükség alakításra.
Szinte hihetetlen, de ez a figura belőlem is olyan dolgokat hozott fel, amiről nem is tudtam, nyílván Don Johnson is így lehetett ezzel és rendkívül hálás vagyok azért, hogy egy kicsit én is Sonny Crockett lehettem ezáltal."

/Szakácsi Sándor, 1991. október 22./
0
2007. december 2., vasárnap 11:57
No, erről nem tudtam :) Szakácsi Sándor játéka és hangja hiányzik, többet nem is nézek Costner-filmet szinkronnal, amit már nem tudott ő megcsinálni. Kiváncsi lennék, tényleg hogy hozta Don Johnson-t, de már csak az egységesség miatt is szerintem marad az RTL-es, arról nem is beszélve, hogy az MTV nyílván nem vigyázott a szinkronra, ha egy másik csatorna már újat csináltatott hozzá.
0
2007. december 2., vasárnap 3:30
A dolog nyitja a következő:1990-ben mikor az m1 anno megvette a MIAMI VICE-ot, csak az első 2 évadot vette meg(illetve ennyi került az m1-en sugárzásra), ekkor a Szakácsi Sándor-Józsa Imre páros volt Don Johnsonés Philip Michael Thomas magyar hangja, aztán, kb. 10 évvel késöbb az RTL klub megvette az ÖSSZES évadot és új szinkront csinált hozzá Selmeczi Rolandal és Kálid Artúrral.
A magam részéről a következő megoldást preferálnám a magyar változat szinkronhangjainak a tekintetében:
Az 1-2 évadot a Szakácsi-Józsa-féle szinkronnal kéne kiadni, míg a másik 3 évadot a Selmeczi-Kálid páros hangjával(bár, ez nem fog összejönni különböző okok miatt, így marad az RTL-es Selmeczi-Kálid-féle szinkron a DVD-n), ami legvalószínűbben 2.0-ás lesz a magyar kiadáson, míg az eredeti hang 5.1-es lesz.
0
2007. december 1., szombat 23:53
Igen.

forrás: imdb.com
0
2007. december 1., szombat 22:05
A Miami Vice "csak" 5 évados?
0
2007. december 1., szombat 21:45
Én emlékszem szerintem rosszul, de nem Selmeczi-Kálid volt a két fsz. szinkronhangja? Vagy az egy második szinkron volt?
0
2007. december 1., szombat 21:22
Már én is nagyon várom az évadok megjelenését. Csak az érdekelne, hogy a Szakácsi Sándor - Józsa Imre féle szinkron lesz-e a DVD-n. Illetve, hogy mi is Angol 5.1-es sávot kapunk-e. Remélem mindkettő összejön.
0
2007. december 1., szombat 19:20
Hát ezt is megértük! :-))

Generációm kedvenc tv-sorozata, mely nem csak szereplőivel, cselekményével, hanem mára klasszikussá érett betétdalaival vált sokunk kedvencévé.
Mi más is szerepelhetne itt nyitásként, mint eme remek sorozat főcím-zenéje, mely JAN HAMMER érdeme:

0