Keresés

Dotkom Média Kiadó

2008. március 10., hétfő 17:55
Reménykedem benne, hogy 3 itt vett dvd is elég lesz.... :)
0
2008. március 10., hétfő 17:54
Kedves Béla!
Nagyon jó lett!!!! A belső oldal kaphat jelenetválasztást?
Más : Ötvös doboz üresen lesz majd kapható? Ha igen, akkor itt csak azoknak akik mind a négyet itt vették?
                                                            Köszönettel : cinefilo
0
2008. március 10., hétfő 17:19
Kedves Lacka! Észrevételeid alapján változtattunk a borítók tipográfiai és grafikai elrendezésén. Nem mindegyik tanácsodat fogadtuk meg, de remélem azért elnyéri tetszésedet az új változat. :)

[img]http://widget.slide.com/rdr/0/1/2/S/2000000004daed4e/0/0/ocokgAwrHwyOd3h0S9ml2ZDxpxA92Dn5-Q1Pvhk7yMLmo014vgYkuGUSAiTj6d1-T0dfQKBoWrDtfwdb6-ecdiK4yVDXlyo8jjZ_/1EGp3O14UVWZ1Ia1s28mHlXOALmK9iPmPUydBzjaw9-xLgMlMw.jpg" border="0" alt="Host unlimited photos at slide.com for FREE!" title="Host unlimited photos at slide.com for FREE!" />

0
2008. március 9., vasárnap 23:02
És hogy ennyi idő után jusson eszembe egy újabb érdekesség az "Im Juli" című filmről! A road movie során, román területen - ha jól emlékszem, Daciával összefüggésben - bukkan fel hazánk jeles fia, Badár Sándor! Úgy rémlik, cigányos szerepe volt. Szóval, erre a mozgalmas, több országot érintő, szórakoztató filmre kellene Bélánknak lecsapnia, s számunkra kiadni - hogy ne legyek "ennél is szerényebb"! ;-)
0
2008. március 9., vasárnap 22:02

Az üres Ötvös Csöpi gyűjtődoboz az xpress "kikerülésével" is elérhető lesz azoknak, akik nem itt vették meg a filmeket? Illetve a 4 filmmel egybecsomagolva kapható lesz offline üzletekben is?
0
2008. március 9., vasárnap 18:22
Igaz is: egyszerre fog kijönni a két lemez?
0
2008. március 9., vasárnap 18:21
Kedves Dotkom Béla!

Van már pontos megjelenési dátuma a "Mire megvénülünk"-nek? ... És pontatlan? ;-)
Esetleg borítóterv?
0
2008. március 9., vasárnap 12:59
olvass vissza itt
0
2008. március 9., vasárnap 12:10
tekintettel arra, hogy a Bujtor osszes mar regen a polcomon van, van vagy lesz e lehetoseg csak a diszdoboz beszerzesere?
csm
0
2008. március 7., péntek 14:09
Ezt azért nem értem vásárlói részről, mert aki megveszi egy sorozat elejét, az biztosan a végét is megveszi. És még azt sem hiszem, hogy máskor venné meg (ha épp kapható). Tehát csak az egyedi árcédulán látható összeg helyiértékei lehetnek hatással. Itt több súlyos hiba is el lett követve, pl. az, hogy mindenki tudja: végül úgyis le lesz értékelve 990-re, ezért teljes áron fel sem merül, hogy megvegye. Bevallom, én is ilyen vagyok, de mentségemre szóljon, hogy az általam leginkább kedvelt filmek egyszerűen nem jelennek meg. Tehát amit veszek 990-ért az nekem tényleg (az esetek többségében) nem is ér többet, nem a pénzt sajnálom rá. És a vásárlók zömét iszonyúan felbőszítette, amikor a korábban 4000 körüli áron árult DVD-k hegyben álltak 990-ért. Lásd pl. Mokép-es DVD-k.
Egyébként a boldogsághoz csak egyvalami hiányzik: egy olyan borító, amiben mindkét lemezt el lehet helyezni. Dupla tokot külön is kaphatok. A normál tokok őrült nagy helyet foglalnak, ezért éppenséggel nem mindegy, hogyan tárolom a lemezeimet. Nem tudom, ennek az ötletnek (külön borító nyomtatása az igényesebb közönségnek) mik az anyagi, stb. vonzatai és lehet-e valamilyen megtérülése, amiért esetleg érdemes belevágni. Közönségnevelési hatása mindenképp lenne, mert gyanítom, ha így össze lehetne csomagolni a sorozatokat, sokan észbe kapnának. Az a teljes Linda cucc pl. elfér 2 tokban. A borító meg olyan szörnyű volt, hogy annak a többszöröződéséről (színvariációiról) szívesen lemondok.
0
2008. március 7., péntek 12:11
Sajnos még nem tudtam beszélni az xpress-el. :(
0
2008. március 7., péntek 11:38
Dotkom Béla!
Mi a helyzet a Csöpi dobozzal? Mikor és hogyan juthatunk hozzá?
Köszi
0
2008. március 7., péntek 11:32
Sajnos muszáj, mert a hipermarketek biztosítják a kiadók számára a hagyományos (offline) értékesítés legnagyobb piacát. Egy család a kétheti-havi bevásárlások alkalmával elsősorban a 950 Ft-os DVD-k között válogat. A BuFi is úgy adta ki a Linda c. sorozatot, mint mi most a Kémerit. Egyben, több DVD-t, több ezer Ft-ért ezekben az áruházakban nagyon ritkán vásárolnak. Ez alól kivétel a műszaki áruházak, pontosabb inkább csak a Media Markt. Az Ő vásárlóik hajlandóak több pénzt is áldozni 1-1 filmért és Náluk a díszdobozok is kelendőbbek.
0
2008. március 7., péntek 10:02
A borítók nekem nagyon tetszenek (egészen el vagyok ájulva a boltokbon látott sok amatőr, fantáziátlan, igénytelen gagyi után). A zsúfoltságot én nem éreztem. Az "epizód" szónak és a rész címének egyformaságát (a vízszintes rendezés miatti egybefolyását) viszont én is kijavítandó hibának tartom. A képeket nem venném kisebbre, hisz akkor (a nyomdatechnika miatt) már alig lennének kivehetőek az arcok.
Problémám csak a vásárlói szokásokkal van. A korlátoltságnak, az együgyűségnek nem kéne behódolni. Vagy már muszáj?
0
2008. március 7., péntek 1:13
Kedves Lacka! Köszönöm a kimerítő értékelésedet. Nagyon sok megfontolandó észrevételed van és a napokban kipróbálgatjuk ezek alkalmazását pontról pontra haladva. :) Nagyon éreztem a szavaidban a szakmaiasságot. Az külön kedves számomra, hogy ennyi időt szántál a borítók áttanulmányozására. Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy egy grafikai anyag elkészítésénél sokszor sok kompromisszumot kell hozni grafikailag, tipográfiailag és sokszor maga a grafikus is kompromisszumokat hoz Önmagával szemben amikor pl. alig áll rendelkezésre megfelelő méretű és minőségű fénykép, bár tudom az észrevételek nem a képek hiányára vagy minőségére vonatkoztak. Inkább arra szeretnék rávilágítani, hogy a kompromisszumok viszik el sokszor a szerkesztést egy adott irányba, amely nem feltétlenül rossz irány, sőt, sok esetben akár az lehet a legjobb megoldás a legtöbb tekintetben, de lehetnek "hibák" is ebből kifolyólag. A hibák szót szeretném itt hangsúlyosan idézőjelbe tenni, mert ami néhány embernek esetleg hiba, az nagyon sok embernek teljesen elfogadható és esztétikailag kielégítő. Természetesen minden igényt szeretnénk kielégíteni, úgyhogy végig megyünk a javaslataidon. :)
0
2008. március 7., péntek 0:35

Béla!
Jogos a pont ott is :-) ! Ezek után kiváncsian várom a dramaturgjuk  munkáját, hogy hogyan bontotta fejezetre a részeket  :-)))) További sok sikert! És még valami, én nagyon őrülnék egy Cyrano de Bergerac DVD-nek amit Depardieu itt forgatott lassan 20 éve ............
0
2008. március 7., péntek 0:13
Kedves Dotkom Béla!

Elnézést, csak most láttam meg a borítókat. Ha még nem késő, én is belesuttognék a kinézetükbe. Alapjában véve jók!
Címoldal: ezt most nem vesézem nagyon, mert az mindkét esetben kb. jó lesz így. Az egésznek a virágmotívumokkal való "fűszerezése" külön szép, legalábbis nekem bejön. Ugyanakkor a címoldali dotkom-logót kisebbre venném, mert nagyon beleszól a felette lévő virágba és sorszámozásokba. Az eddigi kiadványaitokból emlékszem, hogy ezt a logót mindig ide szoktátok tenni, de most, hogy ott van az a sötét kör, kiemelendő a fontos információt, én kivenném belőle a cégnevet és a címoldal alján, középre tenném (persze akkor is picit kisebb méretben), a körbe beleírt elemeket pedig lejjebb hoznám, de az is lehet, hogy az egészet valamivel szintén kisebbre venném, köröstől, mindenestől. Nem sokkal, csak kicsit.
Gerinc:
Itt már kezdődik az, ami a hátoldalon - szerintem - kiteljesedik: az elemek zsúfolódása. Ahogy látom, van még üresség a gerincen, nem szükséges a felső számot és az MTV "lógóját" ennyire egymáshoz tapasztani. Ők maradhatnának így is, csupán az "1.", illetve "2." szám körül levenném a világos négyzetet és úgy negativálnám magát a sorszámot, így a számjegy és a logó között máris több hely maradna. Hasonlóan tömörülnek az alsó gerincelemek (kiadvány sorszáma, DVD-logó, virágmotívum, cím) is. A "DOT-021" sorszám (ahogyan a hátsó oldal alsó elemei is) szinte már leesik a papírról. Feljebb lehetne tenni a gerincen ezeket az alsó elemeket, ha a hosszú virágdísz rövidebb lenne. Akár jóval rövidebb, mert úgy felülről esetleg beférne ugyanez a virág tükrözve (hiába na, szimmetriamániás vagyok) ;-) Persze a 2. lemez borítójánál ez megbukna, mert ott a hátoldalról jövő virágmotívum rálóg a "zöldségre", illetve a gerincre, csak alig láttam meg. Nem tudom, mindez milyen programmal készül, de kérdezem: lehetne-e a zöldre lógó halványabb zöld részét a virágnak negativálni?
Hátoldal:
A már említett zsúfoltság itt teljesen kitombolja magát. Tudom, hogy mindezt rá kell, illetve rá akarjátok írni a borítóra, de a különböző kép-, szöveg- stb. elemek némelyike elbírna bizonyos fokú kicsinyítést, és még ez sem menne az olvashatóság rovására. Kezdjük felülről:
- az rendben van, hogy a "Kémeri" felirat szerepel (külön tetszik, hogy máshogy van "virágosítva" az 1. és a 2. rész esetében), de elegendő lenne ez a szó kisebb fokozatból is. Mint ahogyan az epizódok betűmérete is nagy a számomra (a reális megítéléshez persze 1:1 méretben kellene látnom). Szóval: ha ezek a címek kisebből lennének szedve, akkor valószínűleg elkerülhető lenne az a megoldás is, hogy a 2. lemeznél egymás mellé kerüljenek. Tényleg nem okés így elrendezve. Az 1.-nél jobb. Plusz: az epizódok sorszáma, felirata (pl. "1. epizód") pont akkor betűvel van, mint a címe, így meg nem különül el eléggé a számozás a címtől, olyan, mintha az "1. epizód" szövegrész is maga a cím lenne.
- a tartalmi leíráshoz választott Trebuchet MS betűtípus szerintem túlságosan elüt az amúgy jó (korhű?) dizájntól (esetleg Garamonddal milyen ötlet?). Itt emellett a betűméretet szintén csökkenteni kellene, ezzel is helyet megtakarítva az alsó harmad nagyon nagy zsúfoltságának csökkentésére. "Az egyes epizódokban többek között..." kezdetű szövegrészt nem tenném új bekezdésbe, mert egyrészt nincs túl nagy jelentősége, másrészt az első és a második bekezdés között csak kicsivel nagyobb a sortávolság, mint ebben a tartalmi leírásban egyébként, és nekem eléggé zavaró. Tehát ha ott azért nagyobb egy hangyabokányival a sortávolság, mert a 2. bekezdés különállóságát akartátok hangsúlyozni, akkor ez ehhez kevés, viszont ahhoz, hogy zavarjon, már elég. De ismétlem, én egybehúznám a két bekezdést. Ahogy most jobban megnézem, mintha az egész 2. bekezdésnek nagyobbak lennének a sortávjai, mint ami az 1.-ben van. Nem? Nos, a tartalom betűtípusán tényleg változtatni kellene, mert viszonylag nagy fokozata miatt igen nagyok a szóközei, ami számomra foghíjassá, szétesővé teszik az olvasandó szöveget. Nem a ti hibátok, véleményem szerint ez a betű ekkorában nem ide való. Egyébként pedig mindkét borítón középre zárnám a tartalmi leírást.
- további helyspórolás céljából a két képet valamivel szintén kisebbre venném, akárcsak az alattuk lévő "stáblistát".
- az alsó harmad elemeivel pedig még lehetne variálni, mert szinte szétvetik egymást, akár a heringek a konzervdobozt. Kiinduló javaslatom, hogy a hatalmas vonalkód magasságának felére csökkentésével (ez pl. CorelDrawban alaplehetőség) annyit lehetne nyerni, amennyi az amúgy is átok korhatáros fekete mezőnek kell. Utóbbi helye felszabadulna, amire kiterjeszkedhetne a mellette, alatta, körülötte olvasható, vegyes összetételű szövegek valamelyike. A cégetekre utaló szövegrészeket egy helyre kellene csoportosítani és betűtípus, - fokozat szempontjából is egységesíteni, hogy az összetartozásuk szembetűnőbb legyen. Így is közel vannak egymáshoz ezek a céginformációk, még sincs meg az összetartozós érzésem.
És még valami: a személyek család- és keresztnevét (ha sor végén fordulnak elő) ne válasszátok így külön, akkor inkább a "Tábori" is kerüljön új sorba a "Nóra" szóval. Lásd egyéb eseteket is!
Hirtelen ennyi. Kéretik mindezt építő jellegű hozzászólásnak tekinteni! ;-)
Üdv!
0
2008. március 6., csütörtök 23:51
Szia Béla!

Mikorra várható a Kémeri megjelenése?

Előre is köszönöm a válaszodat!

Hadd gratuláljak még egyszer ahhoz, hogy mennyi mindent megtesztek a vásárlóitokért, ez mindnyájunknak jól esik. :)

(Bárcsak minden kiadó így állna hozzá a dolgokhoz, ahogy ti...)
0
2008. március 6., csütörtök 23:03
Ott a pont, DD a hang. De a Dolby embléma szerepel a borítón. :) Úgy terveztük, hogy 2 különálló lemezen jelentetjük meg. Elsősorban a hipermarketekben vásárlók szokásai miatt döntöttünk így.
0
2008. március 6., csütörtök 22:47

Béla!
De ott csak annyi látszik, hogy monó. Az nem derül ki, hogy DD vagy PCM :-) !
És még valami! Kétlemezesként nem fog megjelenni? Csak így külön.
0
2008. március 6., csütörtök 22:39
Sajnos már így lett elkészítve a lemez. De hidd el, nem rossz a hangminőség.
0
2008. március 6., csütörtök 22:26

Kedves Béla!
A hangsáv lehetne PCM? Amúgy én elégedett vagyok a borítókkal, de vape javaslatával is egyetértek.
0
2008. március 6., csütörtök 22:10
Azért döntött a grafikusunk amellett, hogy változtat a 2. DVD hátsó borítóján, mert sok volt az üres hely amiatt, hogy a 2. lemezen 2 epizód található, szemben az 1. lemez 3 epizódjával. Ott voltam Vele és elég sok variációt kipróbáltunk, de felvetem Neki a javaslatodat.
0
2008. március 6., csütörtök 21:51
Pár észrevétel:

Szerintem az első borítón is egymás alá kellene írni a részek címeit, mint ahogy a második borítón is van (hátoldal). Az első borítón a hátlapon a szöveg balra rendezett, míg a másodikon az egész középre van rendezve. Ezt én nem variálnám, és a "Kémeri" feliratot sem költöztetném a hátoldalon.
0
2008. március 6., csütörtök 21:46
Elnézést, amiért kicsit kitágítottam az oldalt. :)

0