Keresés

Dotkom Média Kiadó

2008. február 24., vasárnap 10:24
"Galilei egy horzsolás nélkül megúszta."

Igen. Úgy, hogyha visszavonja az összes állítását. Ez a tudományos élet gátlása valláspolitikai okokból. Teljes mértékben elítélem emiatt IS az egyházat.

Az ingaórát Christiaan Huygens találta fel 1656-ban.

"Teljeséggel ostoba kérdés."

Egyáltalán nem ostoba kérdés. Egyszerűen arról van szó, hogy megint sületlenséget írtál és kitérsz a tényleges válaszadás elöl, holott egy nagyon egyszerű kérdést tettem fel neked és ha valóban járatos lennél a témában, akkor megválaszoltad volna. Valójában MOST megfogtalak.

"Neked fogalmad sincs a modern természettudományokról. Nemcsak azok tudománytörténetében vagy alsó tagozatos szinten, hanem azok elméletéről is csak annyi fogalmad lehet, mint egy hét-nyolc éves gyereknek, aki esetleg a Minimax műsorsugárzásának megszakadása miatt véletlenül megnézett egy Deltát."

Igen. Bizonyára azért tanulom őket - a leírtak közül sejtbiológiát is, s a mikrobiológiával is kapcsolatba kerültem már nem egyszer. Ha nem az orvosira járnék, még talán át is tudnál baszni. Viszont össze-vissza írsz és látom, hogy fogalmad sincs a természettudományos dolgokról. Talán jobb lenne, ha megmaradnál a saját hitéleti világodban és azzal foglalkoznál. Néha úgy érzem, hogy te teljesen meg vagy vezetve, s azt gondolom, hogy teljesen feleslegesen olvasol ekkora baromságokat, hogy pl. II. Szilveszter pápa találta fel azt a bizonyos ingaórát. Tévedés.
Egyszerűen ebben a vitában te semennyire nem vagy partner. Mindig ugyanazt a demagóg szöveget lököd és tele vagy tévedésekkel. Nincs kedvem elemezni, hogy miket hordtál össze, mert a fél délelőttöm elmenne vele, s helyette inkább az idegrendszer tanulmányozásával töltöm az időmet, minthogy egy ilyen "niemand" ossza nekem az észt egy filmes fórumon, akinek semmi köze nincs a tudományos élethez. Hogy őszinte legyek: most elszakadt a cérna. Idejössz nekem ugatni a mikrobiológiáról, sejtbiológiáról, fizikáról, amikor a témáról még félműveltséged sincs? Mégis ki vagy te? Ami sok, az sok. És nem érdekel, ha x évvel fiatalabb vagyok nálad és tiszteletlen vagyok, mert tudom, hogy most igazam van.

Bélának pedig bocsánat.
0
2008. február 24., vasárnap 7:19
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. február 24., vasárnap 7:17
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. február 24., vasárnap 7:13
0
2008. február 23., szombat 22:38
Még szerencse, hogy a cikknek kicsit sincs antiszemita hangvétele. Igaz, K elvtárs? ;)
0
2008. február 23., szombat 22:11

Ken Russell
0
2008. február 23., szombat 22:10
Amúgy Ken Russelhez visszatérve: Amilyen remek film az Ördögök olyan fos a Fehér féreg búvóhelye.
0
2008. február 23., szombat 22:03
0
2008. február 23., szombat 21:24
0
2008. február 23., szombat 20:56
Milyen fura, a kurucinfó is foglalkozott a The Tennel:
http://kuruc.info/r/39/18063/
0
2008. február 23., szombat 20:15
0
2008. február 23., szombat 20:11
0
2008. február 23., szombat 19:37

Kedves Béla!

Tervezi(te)k-e további összeállítást kiadni Markos-Nádas-Boncz archív felvételekből?
Ott van például a "Katonadolog" jelenet, ami emlékeim szerint úgyanúgy több alternatív változatban létezik, mint a "Telepohár" vagy a "Teletelep".
0
2008. február 23., szombat 19:31
Kint van hangfájlban a Bozai-féle bemondás ISzDb-n, és "Csúfak és gonoszak"-at mond be, kétszer is átmentem rajta...
0
2008. február 23., szombat 18:45
Persze, jogos, igazad van. Én kérek elnézést. Dotkom Béla amúgy is jófej, hogy kommunikál velünk :)
0
2008. február 23., szombat 18:41
Szerintem akár érdekes is lehet ez a vita, de ne itt folytassátok. Chat topic pl. ilyesmire is jó, vagy akár nyissatok egy "jót tett-e a világnak a kersztény vallás, vagy éppen inkább rosszat" topicot, még csak nem is ez lenne a legértelmetlenebb, és hadd szóljon.Csak ez végülis egy konkrét funkciót szolgáló, kiadói topic. Kösz és bocs
0
2008. február 23., szombat 18:27
Csak egy nevet mondok neked, akit munkássága miatt perbe fogott az inkvizíció: Galileo Galilei.

A természettudósok többnyire azért voltak mélyen vallásosak, mert akkoriban sok megmagyarázhatatlan jelenséggel álltak szembe. De ahogy az apró dolgokra fény derült, egyre jobban elszakadt egymástól a két dolog.

"A hittudományi tanulmányok egyébként elméleti matematikával, nyelvészeti irányzatokkal, nyelvfilozófiával, molekuláris biológiával, történettudománnyal, szerkezeti fizikával kezdődnek. Hidd el nekem, jártam arrafelé...:-)"

Ez a bajom, hogy lövésed sincs, miről írsz... molekuláris biológia? Egyáltalán tudod, hogy mikor fedezték fel a molekulákat? :) S egyáltalán tudod miről szól a molekuláris biológia? Elméleti matematikát már a római korban is tanítottak mathematica néven. Szerkezeti fizikával már Archimédész is foglalkozott. A hittudomány vagy hitélet állt ki legtovább amellett, hogy a Föld lapos. A hitnek több volt a gátló hatása, mint a haszna.

Egyébként még mindig nem válaszoltál arra, hogy az általad említett boszorkányégetéssel kapcsolatban a forrásod hogyan állapította meg, hogy az illetőt akkoriban megfojtották-e előtte avagy sem? Kíváncsi vagyok. És egy válaszom is van még mindig :)

"Én - hidd el- sokkal jobban ismerem a hittudományt, s azt is elfogadhatod nekem, hogy a hittudomány alapját a legmagasabb szintű természettudományok igazolják."

Elhiszem. Te pedig hidd el, hogy sokkal jobban ismerem a "legmagasabb szintű" természettudományokat :)
0
2008. február 23., szombat 16:50
Nagyon hiányolom ezt a kiadványt a kínálatból lenne mit megjelentetni annak, akinek lehetősége nyílna rá. Sok filmmel ez van és várhatunk a csodákra :) Hátha egyszer mégis megjelenteti az Intercom.
0
2008. február 23., szombat 16:38
Egy ilyen összeesküvés volt a reformáció vagy akár a tudomány is.Szegény Husz János,Bruno,Galillei.Luthernek még szerencséje volt.
0
2008. február 23., szombat 16:32
A 12 dühös ember az MGM könyvtárhoz tartozik.Alapfilm,esetleg az InterComnak szólhatna valaki.Ez persze sok más filmre is igaz.
0
2008. február 23., szombat 15:38

K.!
És ami megtörtént azt elbagatelizálni amit csinálsz az meg a valóság tagadása! És az áhitatos papok akik pedofilok megesküdtek Istenre és tessék! A liberalizmus az élet normális medre. Csak oly sok ember a jogaiért üvöltve randalirozik, és a kötelességét úgy felejti el, hogy eszébe se jusson!
Ez jár meg az jár minden ingyen, mint a cucializmusban, de adót, járulékot azt nem fizetnek! Egy klasszikus mondás illik ide : Bort iszik és vizet prédikál!
0
2008. február 23., szombat 14:50
Erre én is kíváncsi lennék.
0
2008. február 23., szombat 14:49
A magyar szinkron a Pannónia Filmstúdióban készült.:)
0
2008. február 23., szombat 13:40

Szintén ;-)
0
2008. február 23., szombat 12:28
Küldd el a címedet az info@dotkommedia.hu címre és hétfőn postára adom a naptárt.
0