Keresés

Dotkom Média Kiadó

2008. február 20., szerda 14:30
Az legyen a legkisebb baj, ha fakók a színek. Aki ilyen régi fimet vesz, tudnia kell, a minőség bizony nem lesz a legjobb. De ilyenkor ez belefér, a nosztalgikus felhang erősebb.
0
2008. február 20., szerda 14:26
"Ennyi?"

Egy forintért megmondom! :)

Igen, ennyi. Amúgy az említett két cég a Budapest Film illetve az Automata Multimédia Kft. Tőlük lehetne érdeklődni, hová is tüntették el a Musicanta, Krimibolygó, Varia, Rapidia, illetőleg az Antivilág című epizódokat, melyek, (hogy még nagyobb legyen az értetlenség) a sorozat 5-8. illetve 13. részei.
most posts by TM
0
2008. február 20., szerda 14:23
A Nyolc évszak-nak (bár nem tartozik a leginkább óhajtott filmjeim közé) én is örülnék. Annak méginkább, hogyha sikerülne a színeken némiképp javítani. Az utolsó két tévéadásnál bizony nagyon fakó színek voltak. A 78-as körzet már csak halvány emlékeimben él (szerintem sosem ismételték), de szívesen újranézném, ha az ár nem túl sokkoló. Ha jól emlékszem az utóbbi sorozat még fekete-fehérben készült, tehát a színekkel nem kéne sok baj legyen.
0
2008. február 20., szerda 14:19
Ebből is látszik, hogy csak nosztalgiából vettem meg ezeket a lemezeket. Csak egy-két részt néztem végig. Ezek szerint még ezek a kiadványok is tartogatnak számomra sok-sok meglepetést ;-)
0
2008. február 20., szerda 14:16
Felső kettő erősen támogatva. Drága Béla, most akkor beszélünk ezeknek a potenciális piacra kerüléséről?
0
2008. február 20., szerda 14:16
Ha a "mindent"-et úgy érted, hogy a harmadik DVD-n az epizódokat összekeverték és így a vége, amikor a rádió is elszáll, az epizódok között épp középen van... én ezt inkább nevetségesnek nevezném. És az a csúcs, hogy ezt az rengeteg utánnyomásban még csak nem is próbálták korrigálni (ha tévedek, szóljon rám valaki).
Szóval "mindent" bele!
0
2008. február 20., szerda 14:15
De térjünk vissza Dotkomékhoz! ;-)

Pincér Úr:
- Nyolc évszak
- 78-as körzet
- Zebegényiek
rendelve!

;-)
0
2008. február 20., szerda 14:14
Na, a Mazsola- és a Frakk-kiadás (megvannak, ugyebár 2-2 lemez) szintén böki az oldalamat. Ezekre csak úgy kálámbósan feldobálták a részeket. Avagy: bónuszként nyomozza ki a szülő a sorrendet. Bár önálló epizódokról van szó, de volt ezeknek elkészülési sorrendjük, s a könyv története egyfajta zsinórmérték kellet hogy legyen. Azon vagyok kiborulva, hogy:
1.) A megjelent két Frakk-lemez közül a 2. vége felé bukkan fel az a rész, amikor Károly bácsi máshova (messzire) költöző barátja éppen rábízza kockafejű hősünkre a Frakk nevű kutyát. És ez a 2. vége felé van! Végignéz a gyermek vagy a nosztalgiázó szülő x mennyiségű részt, majd mi történik? Frakk éppen a házhoz kerül. Téboly!
2.) A Mazsola és Tádé esetében dettó. Ugyebár Tádét egy séta során találja Manócska és Mazsola, majd egy gyors ötlettől vezérelve hazaviszik. És ez is hol van? A 2.-ként megjelent lemez vége felé! Milliónyi közös kaland után kell megtalálni Tádét?
Ilyenformán a többi epizód helyes sorrendjéről sem vagyok meggyőződve. Kérem, egy olyan kisgyereknek, akinek ezt megmutatná az ember, alapból milliónyi "Miért?" kérdése van, hát még ha ezt is meg kell neki magyarázni! És ezt a Mokép engedte meg magának! Áhhh!
0
2008. február 20., szerda 14:06
Ennyi? Ez röhej! Legalább azok értsenek a kiadáshoz, akik foglalkoznak vele! Tisztelet a kivételnek és Dotkom Bélának. ;-) Tényleg nem találok szavakat. És ha valaki mégis rászánná magát, van arra garancia, hogy a külső dizájn meg fog egyezni az első két lemezborítóéval?

Megjegyzem: a másik két sorozat (kiadók ide meg oda) pazar minőségű. Még az "Üzenet a jövőből"-ből is kihoztak mindent. Szerintem.
0
2008. február 20., szerda 14:06
Ha már a Mézgánál tartunk... tudom, hogy sokakat zavarhat az Aladár-sorozat hiányossága. De engem még jobban zavar, hogy a Mazsola és Tádé (eredetileg csak Mazsola) meg a Frakk sorozatokat is abbahagyta a Mokép. Eleinte Karácsonyra kiadtak egy-egy újabb DVD-nyit. De már két karácsony múlt el egyetlen folytatás nélkül. Elképesztő, mert ebből brutális mennyiséget el lehet adni. Az a benyomásom, hogy a magyar DVD-piacon a gyerekfilmek/mesefilmek az egyetlen, amit igazán jól el lehet adni.
A tévéfilmekről: Az Illetlenek egy tényleg fenomenális film, DVD-n lenne a helye. Csak arra gondolok ilyenkor, eljön-e még az a kor, amikor nem CSAK vígjátékok jelennek meg a magyar filmtermésből.
Még egy megjegyzés a kiadásokkal kapcsolatban. A háromrészes filmet tényleg kétrétegű DVD-re célszerű tenni. Ami engem zavar az az, hogy olyan filmsorozatok, amik simán elférnének egy dupla kétlemezes kiadványban, két darabban, két külön lemezen jelennek meg. A DVD-tok egyébként is túl sok helyet foglal a polcon, lehetne spórolni a helyigénnyel. Tudom, ez Magyarország, és itt ha egy termék ára nincs ezer alatt, akkor sokkal kevesebbet lehet belőle eladni, ezért kell kettévenni. De akkor is fájlalom.

0
2008. február 20., szerda 14:01
A kópiák köszönik, jól vannak. :) Olyasmi történt, hogy menetközben átkerült a sorozat egy másik kiadóhoz, aki aztán ugyancsak azt a 2 lemezt (8-9 rész) adta ki, ami az előző cégnél is kijött. Azóta már legalább kétszer végigfutott a Minimaxon a teljes Mézga Aladár-széria, tehát az epizódokkal nincs semmi probléma, csak éppenséggel egyik kiadónak sem tűnt fel, hogy csonka sorozatot árul.
most posts by TM
0
2008. február 20., szerda 12:58
Én még javasolnám a Mézga Aladár különös kalandjainak 3. részét kiadásra. (Asszem 5 rész nem jelent meg). Szerintem abból nagyon sokat el lehetne adni, és sokaknak fájó, hogy foghíjas a sorozat. Csak azt nem tudom miért nem jött ki. Lehet, hogy az eredeti kópiákkal van valami?
0
2008. február 20., szerda 11:38
Üdv,

mailben sem tudnád megmondani milyen BSTH-kat terveztek?? nagyon örülnék neki!! :DDD
0
2008. február 20., szerda 11:28
pontosabban: ne haragudj! :)
0
2008. február 20., szerda 11:23
Elnézést, hogy nem válaszoltam, nem haragudj.
A Monty Python epizódok szám szerint:
At Last The 1948 Show - 5 epizód
Do Not Adjust Your Set - 9 epizód
0
2008. február 20., szerda 9:45
téglagyári megálló tévéfilmes javaslatait én is szívesen helyezném a DVD lejátszóba.
Én a küllemről is ejtenék pár szót, még ha nyilván nem is ez az elsődleges szempont. Tudom, hogy lehet spórolni a tokkal meg a vonóval, de jó lenne, ha minőségi Amary tokban, esetleg kétoldalas borítóval jönnének a filmek. Legalább az elején. Amikor már a turkálóban végzik 200 Ft-ért, akkor persze már mindegy, lehet nylonzacskóban is. Nem tudom ezek mennyire nagy tételű összegek, nem hiszem, hogy annyit nyomnának a latba, mint amilyen öröm, ha nem megint egy gagyi csomagolással kell farkasszemet nézni. Persze mindennek csak akkor van értelme, ha maga a filmanyag (esetleg extrák) is megállja a helyét. Üdvözlet, és sok sikert a kiadványokhoz!
0
2008. február 19., kedd 21:59
Kedves Béla!

Úgy látom, újfent elsikkadt egy (tán nemcsak) számomra fontos kérdés: a Monty és Python (At Last the 1948 Show) sorozattal kapcsolatban érdeklődtem, hogy mind a 13 rész rajta lesz-e a 2 lemezen, s hogy van-e már tervezett megjelenési időpont?
most posts by TM
0
2008. február 19., kedd 21:52
vagy inkább ironikus...
most posts by TM
0
2008. február 19., kedd 21:03
Az RTL Filmklub régen még csak fogta a tévés kópiákat, és egy az egyben felhányta őket DVD-lemezre, ahogy voltak, eredeti hang és felirat nélkül, az anamorf kép hiányáról nemis beszélve. Ma már azért jócskán fejlődtek a jó irányba, de a régi fiaskókat ki kéne javítani végre...
0
2008. február 19., kedd 20:55
Igazság szerint az említett filmeket 2003-ban adta ki az RTL Filmklub. Régen még eredeti képaránnyal adták ők is a TV-ben, de a későbbi vetítések alkalmával már csonkított vászonnal (2.35:1 helyett 1.85:1-el adta le), ami igencsak jelentős vesztességgel jár. A gond hogy a DVDre is ezt a képet tették, vagyis az utóbbi időben, TVben vetített csonkított vásznat rögzítették lemezre, holott van belőle "normális változat" is, mint ahogy ezt az első vetítések is bizonyítják.
0
2008. február 19., kedd 20:13
Huhh, kicsit messze van a május vége, de sebaj, annál nagyobb lesz az öröm, ha végre a kezemben lesz. :)))

Nagyon köszi, hogy bevállaltátok! Már minden létező kis kiadót végigkérdeztem, hogy tervbe van-e véve... :DDD
0
2008. február 19., kedd 19:10

Bizti úgy van :))

Amúgy ez a film 2003-ban jelent meg, nagyon rossz minőségben :-( (és akkor még nem ilyen borítója volt és ára)

http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=2079&VID=066-424396802-11105401710300302
0
2008. február 19., kedd 19:09
Mivel kb. 1 órás 1-1 Zsaruvér epizód, így a 3 rész ráfér 1 DVD9-es lemezre. Gondolom sokan nagyon örülnének, ha ez a 3 rész nem 2 lemezen, hanem 1 lemezen jelenne meg. Nem is lenne szerencsés 2 lemezre tenni 3 részt. Valamelyik lemez aránytalan lenne tartalmilag.
0
2008. február 19., kedd 19:05
Drága Béla, már kaptál tőlem egy szép nevet. Ugyebár, lassan mindenki Dotkom Bélának hív... pedig az az én találmányom.
Mindazonáltal nyitott vagyok a javaslataidra, de előbb halljam, hogy lesz 78-as körzet és Nyolc Évszak. Aztán beszélhetünk... :)
0
2008. február 19., kedd 19:04

Nagyon örülnénk h BSTH filmet jelentetnétek meg a lehető legjobb minőségben...én úgy tudom az Ördög jobb és bal keze 1-2 meg a többi az olyan 2003-2004 körül jelent volna meg, tehát lassan ideje lenne minőségre cserélni eme "kiadásokat" :DDD

ezek a filmek (Ördög jobb és bal keze...) léteznek külföldön SOKKAL JOBB minőségben, pár meg is van eredetiben ;-)

OFF kicsit, a Zsaruvér és Csigavér nekem 1-1 dvd lemezen van rendes DVD minőségben de menü nélkül :-))
0