Volt elmarasztalás, bár nem direkt megfogalmazásban. S pontosan a Hunnia Filmstúdiónak, illetve, ami még borzasztóbb, Sándor Pál stúdióvezetőnek szólt, aki művészember létére még a saját filmjeit is feláldozta a "sorozat kedvéért".
0
2008. február 18., hétfő 16:59
243
Sajnos én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy ezután több filmet fognak majd felújítani. :( A stúdiók valóban nem fordítottak gyakorlatilag semmit sem állagmegőrzésre, de azt hiszem a Filmarchívum sincs sokkal jobb anyagi helyzetben, mint 1-1 stúdió. De ne Nekem legyen igazam.
0
2008. február 18., hétfő 16:56
52684
Erre mondtam azt, hogy most már az Archívum folytathatna némi renoválást hiszen ezt most már nem más stúdió portékáján kell elvégezze, hanem a sajátján. Legalábbis nagyon remélem, hogy mindennek nem az volt az apropója, hogy a kópiák eztán egy raktárban rohadjanak tovább, ne szanaszét.
most posts by TM
0
2008. február 18., hétfő 16:54
1045
Részemről nem feltétlenül a mennyiség a fontos.
0
2008. február 18., hétfő 16:47
243
De ugye tudod, hogy ez a pályáztatásos dolog még közel sem garancia arra, hogy a régi magyar filmek jobb minőségben jelenjenek meg, mint egy VHS?
0
2008. február 18., hétfő 16:46
52684
Így van, le a kalappal! Az elmarasztalás (ha volt ilyen) a Hunnia Stúdiónak szólt, a Fantasy Filmnek ahhhoz semmi köze nem volt. Szerettek volna még egy 30 címes Hunnia-csomagot kihozni, úgy néz ki azonban, hogy erre most várhatunk egy darabig.
most posts by TM
0
2008. február 18., hétfő 16:40
52684
Lehet, hogy utopisztikus szemüvegen keresztül látom a helyzetet, de szerintem ez akár még jól is elsülhet, mert pozitív esetben talán visszaszorulnak majd a turkálóba termett dvd-nek álcázott VHS-ek, s még előfordulhat, hogy a magyar filmet tartalmazó lemeznek megint lesz becsülete. A Nemzeti Filmarchívum pedig nem csak azt fogja polírozni, amit mondani szokás, hanem a számos értékes magyar film felújításra szoruló kópiáit, így aki a pályázatot megnyerve bármit kiad, annak már "csak" a kiadás ügyeivel kell foglalatoskodnia.
most posts by TM
0
2008. február 18., hétfő 16:38
87
A Magyar Filmek Gyűjteménye volt eddig az egyetlen sorozat, amiben rendszerváltás előtti nem vígjáték-jellegű magyar filmalkotások megjelentek. Minden tiszteletem a Fantasy Filmé ezért. A jelen helyzetet látva nem hiszem, hogy hamarosan ilyen mennyiségű magyar film hozzáférhetővé válik.
0
2008. február 18., hétfő 16:37
9489
Nocsak, azt hittem ez már a "tökéletesen elfelejtett filmek" kategóriáját bővíti. Nagy meglepetés, hogy kijön dvd-n. Anno nagyon "szeretem f-ilm" volt, most meg jó nosztalgia lesz!!
0
2008. február 18., hétfő 16:28
1045
Hiányzik még az olaszoktól: Biciklitolvajok, és egyáltalán, de Sica életműve, a franciáktól a Viszontlátásra, gyerekek, és ugyancsak pl. Louis Malle életműve, a britektől A hosszútávfutó magányossága, de legalább apránként a "dühös generáció" filmjei, a németektől az a nem túl sok eltalált film, mint pl. a Bádogdob, A mennyek kapujában, vagy a korábban már említett Júliusban. Magyart nem merek említeni, mert kaptunk majd 30-at és túl sok az üröm az örömben.
0
2008. február 18., hétfő 16:19
243
"Kérdés, hogy ha a jogok egy bizonyos része újra egy kézben összpontosul, akkor az a kéz milyen alapon bök rá bármelyik kiadóra, hogy ő adhatja ki xy filmet? Vagy ezután majd hozzá kell járni tárgyalni mindenkinek, aki magyar filmet kíván kiadni?"
Az a bizonyos kéz a Nemzeti Filmarchívum lesz és pályázati úton lehet majd kiadóként hozzájutni a filmekhez. De ennek körülményei még nem tisztázottak. Pl. az is egy jó kérdés, hogy azok a filmek is szerepelnek-e majd a pályázatban, amelyeket mi vagy más kiadó (pl. Fantasy Film) kiadott? Mert azt hallottam, hogy a Filmarchívumnak a csomagban történő értékesítés lesz az érdeke (érthető okokból). Viszont ki dönti majd el mi kerül a csomagba? Pl. olyan is, amely már megjelent DVD-n? Vagy 1-2 nagy film és 10 kevésbé jól sikerült alkotás? Rengeteg a kérdés és nagyon kevés a válasz. :(
0
2008. február 18., hétfő 16:14
243
A "Segítség, felszarvaztak!" folyamatban van! :)
0
2008. február 18., hétfő 14:56
1132
Ha már olasz filmekről van szó, megemlíteném két klasszikus kedvencemet: A rendőrnő (1974) http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=10295&i_city_id=3372&i_county_id=-1 Segítség, felszarvaztak! (1981)http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=76063&i_city_id=3372&i_county_id=-1
0
2008. február 18., hétfő 14:52
1449
Igen, előfordulhat, hogy a Magyar Filmek Gyűjteménye kiadásán (is?) okulva valaki behúzatta a kéziféket.
http://index.hu/kultur/pol/dvdbiznisz01/
0
2008. február 18., hétfő 14:05
14594
Huhú, ez nagyon jó hír! :)))Ha esetleg valamelyik nyersanyag kell hozzá, VHS-en megvan a klasszikus szinkron jó minőségben, meg a francia kiadású DVD-ről a képanyag, eredeti olasz hanggal, csak sajna francia felirattal, bár azt át lehet(ne) írni magyarra. :)))Ugye lesz rajta magyar felirat is, ha kihozzátok, hogy eredeti nyelven is lehessen nézni? Olaszul se rossz, sőt!
0
2008. február 18., hétfő 13:55
52684
Ennek a szabályozásnak köze van ahhoz, hogy az állam visszavásárolta jónéhány magyar film jogát a gyártó stúdióktól? Mert akkor teljesen rendben van a dolog, át kell nézni, mi hol van, s csak a szerződések, jogok ellenőrzése után megadni az újbóli licencet, ne forduljon elő az, hogy már felvettük a zsozsót, de még gyorsan kiad(at)unk 20-30 filmet, a jogok visszaszolgáltatására megállapított türelmi időben (lásd még: két legyet egy csapásra) Kérdés, hogy ha a jogok egy bizonyos része újra egy kézben összpontosul, akkor az a kéz milyen alapon bök rá bármelyik kiadóra, hogy ő adhatja ki xy filmet? Vagy ezután majd hozzá kell járni tárgyalni mindenkinek, aki magyar filmet kíván kiadni?
most posts by TM
0
2008. február 18., hétfő 13:31
2443
Én is értetlenül állok a dolog előtt. Ki és miért? Rengeteg mű van, ami nem az MTV égisze alá tartozik és jöhetne már.
0
2008. február 18., hétfő 13:26
2443
A Júliusbant először felíratosan a Duna Tv-n láttam 2002-ben, közvetlenül a mandulaműtétem után. Tehát emlékezetes maradt. :) Ritkán nézek felírattal filmet (akkoriban meg szinte nem is néztem), de valahogy úgy is nagyon lekötött, megfogott. Néhány éve pedig szinkronosan adták le az m1-en, tehát már szinkron is készült hozzá. Most már akkor értem, hogy miért volt annyira ismerős az a női szereplő (Branka Katic).
A latort nem is kell tovább boncolgatni, valóbban "egy jó mozi"! Szerintem a szinkronja is nagyon jó és biztos vagyok benne, hogy az MTV-nél megtalálható.
0
2008. február 18., hétfő 13:24
9489
Csatlakozom a felevtéshez /észrevételhez! És értetlenkedem a böszme törvényen... Hogy kinek jutott eszébe és főként miért??
0
2008. február 18., hétfő 13:05
1449
Hú, a lábamra esett a kő a szívemről! Akkor, hajrá, kedves Dotkom! Ketyeg az az 1 évszak, amit "Nyolc évszak" előteremtésére elégségesnek ítéltél! ;-)
0
2008. február 18., hétfő 12:54
243
A Magyar Televíziós alkotások ez alól kivételek. A filmtörvényi szabályozás csak azokat a játékfilmeket érinti, amelyek nagy állami stúdióknál készültek 1989 előtt. Az MTV sorozatai, filmjei a továbbiakban is megjelenhetnek.
0
2008. február 18., hétfő 12:52
243
Mikey-Soft, nagyon rátapintottál. :)
0
2008. február 18., hétfő 12:33
1682
Egyetértek, sőt a Fehér telefonok is jó lenne ha jönne, természetesen a hozzá készült szinkronnal :-) !
0
2008. február 18., hétfő 12:29
1449
"Sajnos 89 előtt készült magyar filmet egyelőre nem lehet megjelentetni DVD-n január 1.-től."
Aki ezt kitalálta, ne kerüljön a szemem elé, mert menten pitbullá változok! Mit törjek most össze és kin? ;-) Szégyellje magát a rendelkezés meghozója vagy adja ki soron kívül a "Nyolc évszak"-ot! Tehet arról szegény sorozat (és mi), hogy 1987-ben készült?
0
2008. február 18., hétfő 12:20
14594
Ha már olasz filmek:A "Csúfak, piszkosak és gonoszak" tervbe van véve esetleg? Klasszikus (milyen klasszikus, inkább legendás) magyar szinkronnal és felirattal?