Keresés

Dotkom Média Kiadó

2008. január 25., péntek 11:35

Én? Szép a magyar nyelv :-) ! Ott van benne a feltételes mód ;-)
0
2008. január 25., péntek 11:32
8-9 éves lehettem, amikor először vetítette a magyar tévé a Gyalog Galoppot. Kedd este 9 óra valahánykor a 2-esen. Furcsa szerkezet az ember agya, hogy ilyeneket elraktároz, lehet, hogy azért alakult így, mert frenetikus hatású volt az élmény. Talán 30 évvel később már nem szégyen elárulni, úgy nevettem rajta, hogy bepisiltem, pedig ez se előtte, se utána nem fordult elő (legalábbis film hatására nem). Azután bármikor vetítették, ott ültem a tévé előtt, s amikor már volt saját hordozható magnóm, odahelyeztem a tévéhangszóró elé szótárakkal alápakolva, s felvettem a film hanganyagát, amit rengetegszer meghallgattam, s közben láttam magam előtt a filmet. A Brian élete később, a nyolcvanas évek végén ért el, a Mokép feliratos VHS-e által. Most hogy belegondolok ez volt az első olyan feliratos film, amit számtalanszor megnéztem, s több angol szóval ennek kapcsán ismerkedtem meg. Annyira méllyé vált e frigy, hogy a szinkronizált Brian életét azóta sem tudom megnézni. E bevezetőt csak azért biggyesztettem ide, hogy érzékeltessem téma iránti kötődésem. A Repülő Cirkuszt ezek után nem volt nehéz szeretnem. Nem foglalkoztat a dolog nyelvi része, nem értem az angol szöveget, de enélkül is simán visítok a zseniálisan megírt és előadott jeleneteken.
most posts by TM
0
2008. január 25., péntek 11:10
Szivárványt nem lehet kisajátítani, az mindenkié! Még ennyit sem tudsz? :)
most posts by TM
0
2008. január 25., péntek 11:02

Miben másban :-) ? Dolgoztam eleget, hogy Szívárvány engem válasszon :-P
0
2008. január 25., péntek 11:01
:)))
Végre valaki, aki nem keményítőt reggelizett. :)
most posts by TM
0
2008. január 25., péntek 10:53
A válás ügyében? ;-)
0
2008. január 25., péntek 10:45

Ez már több mint amit reméltem! Hihetetlen jó a hozzállás, csak dicsérni tudom! Én türelemmel várom a fejleményeket :-) !
0
2008. január 25., péntek 10:35
Mielőtt meg/elválnál tőlem, az utolsó szó jogán:

Amikor én elkezdtem angolt tanulni, ( te jó ég...) 1984-ben, akkor még nagyon nem volt lehetőség a nyelvet valóban hallani, mondjuk egy filmben. Tv-ben pedig aztán végképp nem. Nem tudom, a Python-t mikor kezdte el adni a magyar tv felirattal, de talán még az is a 80-as évek végén volt, tán a 90-esek elején. Akkor még zsenge leányként lövésem sem volt az angol humnorról, így nekem szenvedés volt nézni, de a nyelv miatt kellett, jobbhiján.

Akkoriban Galla Miklóst is csak mint Eleketromos gyalogost ismertem a GM49-ből, és nem tudtam értékelni a lelkes beszédeit az epizódok előtt. Egyszerűen sok volt akkor késő tizes - kora huszas fejjel a sorozat. Nem állt rá az agyam.

Ez az emlékkép maradt bennem azóta is, és soha nem tettem ellene, hogy ez megváltozzon. Azóta is ellenérzésekkel viseltetek a Python irárn, pedig azóta bőven volt lehetőségem az angol humort megismerni és nem egy sorozatot nagyon megszetetni és mostmár mind nyelvileg, mind poénilag maximálisan megérteni.
De velük azóta is áll a hadiláb és a "nem akarom"-ság.

Nos, válunk?
0
2008. január 25., péntek 10:25
Márpedig ez válóok, kis mosolygós! :)
most posts by TM
0
2008. január 25., péntek 10:23
Folyamatban van a dolog, de nem könnyű, mert koprodukcióban készültek a filmek (magyar-német).
0
2008. január 25., péntek 10:22
Ha ezen múlik, akkor nem.
0
2008. január 25., péntek 10:16
Még van lehetőséged megjavulni. :)
most posts by TM
0
2008. január 25., péntek 10:13
A billentyűzetemből vetted ki a szót. :)
0
2008. január 25., péntek 10:01

Kedves Béla!
A híres Szabó István trilógiára van esély? Mephisto, Redl ezredes és Hanussen? Anno, mint minden film a Moképnál volt, de ma ki tudja? Jó lenne egyben is akár, dobozban vagy uram bocsá, digipakban ! De szép is lenne :-) !
0
2008. január 25., péntek 9:59
Nos, akkor én egy rossz ember vagyok.
0
2008. január 25., péntek 9:18

Kedves Béla!
Szerencsém volt :-) ! Kinek is van szerencséje? Hát a hülyének ;-) ! Ki az aki heteket, hónapokat töltött azzal, hogy rögzítse a Repülő cirkuszt, és fejezetekre bontsa? Hát én a hülye :-D ! Mint a Gyalog - galoppban mondták : " Hűlyééék, angol hülyék " :-P !
0
2008. január 25., péntek 8:42

"Piszok, disznó angolok! Kinek üresebb feje, mint kacsának s*gge!..." :)))
0
2008. január 25., péntek 0:52
Aki a Pythont nem szereti, jó ember nem lehet... :)
most posts by TM
0
2008. január 24., csütörtök 20:20
Mostmár csak gépelni nem tudok .....
0
2008. január 24., csütörtök 20:20
Persze. Csak nem ismételtem az igét a második mondantban, mert úgy éreztem, hogy evidens, hogy a Pythont nem szeretem, a hozzáállást pedig igen. Ha leírom kétszer, hogy szeretem, az durva szósimétlés lett volna De átfoglmazom, hátha úgy jobban tetszik:

Szeretnék hozzászólni, de nem szeretem a Python-t, viszont a hozzááláásodat a vevőkhöz továbbra is nagyon.

Nos? :)
0
2008. január 24., csütörtök 20:15
Szivárvány!
Végig olvastad amit irtál? Mert nem igazán lehet kiigazodni rajta!  :)
0
2008. január 24., csütörtök 20:11
Én úgy szeretbék hozzászólni, kedves Bála, de nem szeretem a Python-t. :( Viszont továbbra is nagyon a hozzáállásodat a vevőkhöz! :))
0
2008. január 24., csütörtök 18:19

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak ennyit akartam hozzáfűzni, köszönöm. (És ez mindkettőre vonatkozik!)
0
2008. január 24., csütörtök 18:10
Kedves cinefilo! Reméltem, hogy elsőként Te fogsz reagálni, mert láttam a Monty Python-os topicban a hozzászólásaidat! :)
0
2008. január 24., csütörtök 13:49

Kedves Béla!!!!!
Örök hála!!!!! Monty Python előzményekért és természetesen a Galla fordításért! A Punk s Not Dead, dokumentumfilmnek tűnik számomra! Mivel a zenéik nem állnak távol tőlem, így ezt is örömmel várom!    
Ha klippek vagy koncert részletek lennének a LPCM tenné fel az i-re a pontot! Természetesen, ha csak tömörített hangformátummal jön majd, azt se bánom!
0