Keresés

Dotkom Média Kiadó

2008. január 4., péntek 12:08
És igen: egy korosztály vagyunk, csak én másfél évvel többet húztam/ültem le eddig az "Élet" nevű közös zárkában. ;-)
0
2008. január 4., péntek 11:59
Biztosan néztem is a "Glóbusz" sorozatot, mégsem hagyott bennem nyomott.

Szerintem is fősulis volt még Götz Anna a "Nyolc évszak"-ban, talán abban mutatkozott be a tévé nyilvánosságának?
Gobbi Hilda tényleg jó volt, sajnos éppen az elmebeli lépülés eljátszásán lehetett derülni. De állandó téma volt, hogy Esztergályos Cecília talajrészegen folyamatosan cseszegtette Tordy Gézát a féltékenykedésével (na, volt is rá alapja), meg Moór Marianna rendesen kordában tartotta Rudi bácsit rudistól együtt, és azt hiszem, ő is volt féltékeny az öregre, azaz, amikor Brigi felbukkant, kapásból félreértette a "ki kivel van"-t. Rudi kutyája meg olyan "kálámbós" öleb volt, nem? Hú, lehetne még sorolni... meg az a sok elvtársazás, kollektíva, "kérlek szépen, X elvtárs, ahogy gondolod" stb. Frajt Edit már ebben a sorozatban gyúrt a féltékenykedős Magenheim Julira, amit a "Szomszédok"-ban adott. És egyik sorozatban sem ok nélkül, ugyebár.

Tisztelt Dotkom! Ezt mindenképpen ki kell adni!
0
2008. január 4., péntek 11:34
Igen, a Glóbusz valóban Lukács Sándor és Bánsági Ildikó és Seres Zoltán és Kerekes Viktória és Szilágyi Tibor és Görög László és és és... A nyelviskolás sztori, jól emlékszel. Látom,egy korosztály vagyunk. :)

Nyolc évszakban valóban Götz Anna is jól játszott (tán még fősikolás volt akkor?? ) de Bubik István és Gobbi Hilda volt nekem a top! Bár igaz, minden szereplő nagyban hozzátett a filmhez. Simorjai Emese, Balkai Géza, Tordy Géza, Esztergályos Cecília, Hámori Ildikó, na és Rudi bácsi, vagyis Kállai Ferenc és a,"lávizlájv"? :)) Zseniális!!!
Látod, ma napig megy fejből... Az egész film, a zenék, ( a Jó veled volt a kevenc, emlékszel, amikor Brigi elmegy Alex-szel a Tátrába, akkor szól aláfestésnek egy napjuk története alatt), minden a helyén volt.

Ha a Surda megjelent, akkor ennek is meg KELL!!!!
0
2008. január 4., péntek 11:31
Kedves Dotkom!
Esetleg a Névnap című Koltai (amikor még nem ripacskodott) filmet ismeritek-e (Zsámbéki Gábor rendezte)? Nem hiszem hogy érdemes lenne kiadni mert nem túl ismert, de szenzációsan hatalmas film, egyik kedvencem :)
wzoli
0
2008. január 4., péntek 11:27
"Glóbusz"... ugye, a nyelviskolás sztori? Egyedül Lukács Sándor ugrik be, hogy benne volt a nyelviskolában, másra nem emlékszem. Már csak emiatt is nekem a "Nyolc évszak" viszi a pálmát. Azt részletesebben ismerem. Götz Anna elragadó volt benne, és körül volt véve kitűnő színészekkel... Meg aztán az egésznek megvan az a "késő cucilista fílingje". És meg ne feledkezzünk az azóta slágerré vált betétdalokról tömegéről. Annak idején LP-n, MC-n is kijött, úgy rémlik.
0
2008. január 4., péntek 11:20
Nah, ezt passzolom, de a szereposztásról és a sztoriról sok-sok év távlatából is szívesen beszélgetek. A másik nagy kedvencem a Glóbusz volt, de az nem volt akkora "durranás", hogy megélhessen egy dvd kiadást, sajnos. Nekem személyszerint majdhogynem jobban tetszett, mint a NYolc évszak. De mivel az ismertebb, amellett harcolok lelkesen. Hátha...
0
2008. január 4., péntek 11:08
Továbbra is támogatom! Hadd "köszöntsön be a tavasz" filmes életünkbe! Persze az, hogy itt ketten lelkesen pattogunk neki, egy kiadónál még édeskevés...

Nézem az IMDb-t és azon kezdtem el agyalni, hogy vajon ugyanaz a Boldizsár Miklós szerepel-e az alaptörténet írójaként, mint az "István, a király" esetében?
0
2008. január 4., péntek 10:53
Már nyertem. :) De mi is vana Nyolc évszakkal? :)
0
2008. január 4., péntek 10:32
Össze ne vesszenek! :) Az első 3 rész kerül az 1. DVD-re, a további 2 rész pedig a 2. DVD-re.
0
2008. január 3., csütörtök 21:19

Legyen csak a tiéd :-P De Ő azért dolgozik, hogy mindannyian örüljünk a munkájának :-D !
P.S. : Már, hogy a fenébe ne tudnám :-) !!!!!!!!!!!
0
2008. január 3., csütörtök 21:16
Kacagjon csak! Dotkom Béla az enyém! (a név, persze.) De téged én nagyon....ugye, tudod. :)))
0
2008. január 3., csütörtök 21:14

Szivárvány !
Kacag a vakbelem :-D !
0
2008. január 3., csütörtök 21:10
Dotkom Béla levédett szabadalom! Ez az én szövegem::)))
0
2008. január 3., csütörtök 21:08

Kedves Dot Kom Béla!
Én örülök, de félek is egy picit! Én felvettem a Filmmúzeumról és fejezetekre bontottam a részeket külön-külön! Kíváncsian várom, hogy az Önök dramaturgja, hova illeszt vagy illesztett be fejezeteket :-) !
0
2008. január 3., csütörtök 18:28
Az MTV-től kaptuk a kópiát.
0
2008. január 3., csütörtök 18:27
Kedves Brown! Egy kis türelmet kérek, mert a jelenlegi szabályozása a  89 előtt készült filmeknek  a jogutódlást illetően elég kaotikus. Jelenleg arra várnak azok a kiadók (köztük mi is), akik  89 előtt készült filmeket jelentetnek meg, hogy meghosszabbítsák a Stúdiók forgalmazási engedélyét, mert akkor a Stúdiók a Kiadókkal is köthetnek joghosszabbítási szerződést és akkor folytatódhat a régi magyar filmek megjelentetése, mint pl. az általad említettek is. Rajtunk nem fog múlni!
0
2008. január 3., csütörtök 16:06
Szia Kedves Béla!

Válaszolnál erre a 154. számú hozzászólásomra?

Üdv:brown
0
2008. január 3., csütörtök 14:52
De, én nagyon fogok örülni a Kémerinek. Nagyon aranyos sorozat volt. Szilágyi és Székhelyi is nagy-nagy kedvencem azokból a régi időkből. A Fimmúzeumos adás meg nagyon gyatra volt.
0
2008. január 3., csütörtök 14:37

Lehet vmit tudni az Ötvös Csöpis gyűjtődobozról??
0
2008. január 3., csütörtök 13:36
A Kémerinek senki sem örül? :(
0
2008. január 3., csütörtök 10:56
Úgy is van! Nyojuk ki ezt a retróadagot a függőknek! ;-)
0
2008. január 3., csütörtök 10:41
Béla Drága, mi nem érjük be nyolcnál kevesebbel!!! :) Tessék aktivizálódni!
0
2008. január 3., csütörtök 1:17
Dehogynem kedves Ivan, csak idő kell amíg körvonalazódik 1-2 dolog.
0
2008. január 3., csütörtök 0:02
Korábban kérdeztem már, de nem válaszoltál. Esetleg az Előzés című olasz filmet nem szeretnétek kiadni? Vagy esetleg más Dino Risi filmet?
0
2008. január 2., szerda 23:56
Ööö... Nem szimpatikus a hólapátolás? ;-) Nekem speciel jó kis kikapcsolódás! Persze, mindennek megvan a határa, jelen esetben hóhatára! :-)

De ha már évszakoknál tartunk, nekem az említett 8 mellé még plusz 4 kellene Eric Rohmer készletéből. Mérhetetlenül nagy bevétellel nem járna, de igényes filmek. Eddig csak "németül láttam" őket, és így tetszettek meg! Azt sem tudom hirtelen, van-e magyar szinkronjuk:

- A tavasz meséje (1990)
- A tél meséje (1992)
- A nyár meséje (1996)
- Az ősz meséje (1998)

És ráadásként:
- Pauline a strandon (1983)

Hm... nem is vagyok telhetetlen... ;-) De nem lesz ebből semmi, úgyhogy megelégszem a hazai nyolccal is.
0