Szerintem kicsit sem kell túlozni a "20 éves jubileumi kiadás" kijelentéshez (amit nagyon szép gesztus lett volna feltüntetni a borítón), hiszen ahogy mondtam, a port.hu szerint 1987-ben készült, és mivel nem tudjuk a felvétel időpontját, így maximálisan "játszik" az egész akkori esztendő. (Elvégre az "István, a király" is csak 2008-ban lenne 25 éves, mégis feltűnő helyen szerepel rajta az évfordulós megjelölés.)
És ha már az "Illatszertár" porondon van, hadd gratuláljak minden illetékesnek, mert túlzás nélkül mondhatom, mesésen szép ez a tévéjáték még LCD-n is! Kijelentem, hogy nem ittam és nem szívtam semmit, a bejgli sem csavarja a hasamat, valóban nem térek magamhoz, hogy 20 éves magyar anyag így tud kinézni 990 Ft-ért! (Igaz, idő hiányában csak kb. az első 20 percet láttam belőle, de bepótolom a többit is.) Gyönyörűen megvilágított, színekkel telt kép. Ilyen szép állapotban maradt volna meg?
Van Hajdufy Miklósnak más, ilyen jellegű munkája is, de annak sajnos nem jut eszembe a címe (az "Illatszertár"-éra konkrétan emlékeztem elkészülte óta). Szóval, arról a másikról csak annyi maradt meg, hogy Rátóti Zoltán játszik benne, valószínűleg főbb szerepet. De hogy ez a "Nem válok el" (1992) vagy a "Ragaszkodom a szerelemhez" (1988) lenne (merthogy mindkettőben szerepel), nem tudom. Egy biztos, hogy azon is jót szórakoztam.
És András Ferenc filmjét, "Veri az ördög a feleségét" címmel ki lehet-e sírni a Dotkom Médiától vagy más már tervbe vette a kiadást? Hiánypótló lenne!