Keresés

Dotkom Média Kiadó

2007. december 31., hétfő 18:41
Külön is beszerezhető lesz természetesen. Nem bírok magammal és a szilveszteri hangulat hatása alatt elárulok még néhány címet a 2008-as évre. A Kémeri és a Mire megvénülünk c. sorozat mellett márciusban kiadjuk a Romper Stomper c. filmet a 990 Ft-os árketegóriában. Elindítunk egy színész sorozatot is, amely keretén belül egy adott színész 2-3 db 50-60 perc körüli TV játékát jelentetjük meg 1 lemezen szintén a 990 Ft-os árkategóriában. Az első színész Dayka Margit, a második Gobbi Hilda. Egyelőre csak ennyit árulhatok el, mert a társaim leszedik a fejemet. :) Fej nélkül meg nehéz lenne ma pezsgőzni! :) Béla
0
2007. december 31., hétfő 18:38
szia!
látom Te már bepezsgőztél!!!!  :)
B.U.É.K.
0
2007. december 31., hétfő 18:38
És én is boldog új évet kívánok (újabb magyar filmek megjelenésének reményében)!
gy
0
2007. december 31., hétfő 18:36
Ugye szép digipack lesz, tökéletesen felújított kópiákkal? :-O
0
2007. december 31., hétfő 18:36
A grafikus munkáját én is csak elismeréssel illethetem, az utóbbi időben megjelent filmek borítói mind nagyon jók voltak. Pedig magam is csinálok ilyeneket és engem általában elég nehéz "kielégíteni".
0
2007. december 31., hétfő 18:31
Nem rossz,de a háttérben (felül) kéne még valami mert nagyon üres szerintem.
Akkor ez azt jelenti,hogy lesz gyűjtődoboz? Külön is beszerezhető lesz majd vagy újra meg kell venni majd az összes filmet?
B.U.É.K.!
0
2007. december 31., hétfő 18:26
Nem rossz az anyag, de a pici Kern-t a bal oldalra már csak a reklám miatt sem tenném fel, de egyébként sem illik oda szerintem. A tipográfia szerintem nem elég retró hangulatú viszont a háttérben a balatoni szállodák jó ötlet! A dobozok viszont már legyártásra kerültek, nemsokára teszek is fel 3D-s képet róla. Ezzel kívunk Boldog Új Évet minden kedves Csöpi rajongónak! Üdv, Béla és a Dotkom csapata. Mind a 4-en! :)
0
2007. december 31., hétfő 18:22
Ezt:

0
2007. december 31., hétfő 18:21
igazad van   :)
0
2007. december 31., hétfő 18:17
Bujtor rövid u.
0
2007. december 31., hétfő 18:07
Ehez pl. mit szóltok?
0
2007. december 31., hétfő 16:47
Konkrét példákkal támasszátok alá kérlek, hogy mi is tanuljunk belőle. Figyelni szoktunk a tipográfiára is természetesen. Sokszor nagyon sok információt szerepeltetni kell egy borítón. Nem is hinnétek mennyi mindent. Ott van pl. hátul az alsó sáv ami állandó, a vonalkód mellett. Aztán nem árt rátenni a tartalmat és a szereplőket, plusz rendező, operatőr, stb. Aztán jó ha hátul is van néhány kép. A címplapon pedig ki kell hangsúlyozni a szereplőket, mert nem mindenki ismeri cím alapján a művet. Plusz ha van olyan infomáció ami még az eladást segíti, akkor az is. Pl. a Szálka, hal nélkül esetében a Száguldás, Porsche, Szerelem feltüntetése és az előadói (Cserháti + Charlie).
0
2007. december 31., hétfő 16:23
Szerintem itt nem magukkal a képekkel van baj(unk), hanem a dizájnnal: a tipográfia, a stílus sokszor zsúfolt és amatőr jellegű. Itt nem a rendelkezésre álló képek minőségéről van szó, hanem hogy abból aztán milyen borító születik: milyen betűtípus(oka)t használ, mennyire koherens az egész megjelenése, stb. Hidd el, nem rossz szándékból mundják sokan, vagy fanyalgásból, hanem éppen javító céllal.
0
2007. december 31., hétfő 15:07

A másik Hajdufy Miklós mű esetleg nem a Bunbury lenne? Nem tudom ki rendezte, de Rátóti Zoltán és Kerekes József volt a két főszereplő. A kívánságlistára én felraknám ezt a Bunburyt
0
2007. december 31., hétfő 14:52
Milyen értelemben változtassunk? Kicsit konkretizálhatnátok a dolgot. Legyen olyan, mint a Fantasy Film-es magyar filmek sorozat? Egy 1 színű háttér és a borító közepén 1 db kép? Az Illatszertár szerintem kimondottan jó lett és a többi is. Ezekhez a régi filmekhez mindig új borítót kell csinálni, mert régebben a moziplakáton kívül más nem készült a filmekhez. A moziplakát pedig nem mindig a legszerencsésebb választás egy DVD borítóhoz. Nagyon nehéz minden vevő elvárásainak megfelelni. Azt, hogy egy PAINT-el is lehet jobbat készíteni visszautasítom. A grafikusunk munkájával nagyon meg vagyok elégedve. Több éve a szakmájában dolgozó személy és néha olyan rossz minőségű képekből hozza ki a legjobbat, hogy leesik az állam. :) Nagyon könnyű ítélkezni egy kívülállónak. A jogtulajdonosoktól sokszor 1 db képet sem kapunk. Még az MTV archívumában sincs mindenhez kép. Pl. a Sybill c. kiadványunkhoz régi újságokból kellett elkészítenünk a borítót, mert az MTV-nek semmije sem volt. Üdv, Dotkom Béla
0
2007. december 30., vasárnap 21:18
jogos, ennél jobbakat még Paint-al is meg lehet csinálni. sajnos nagyon silány munkák.
0
2007. december 30., vasárnap 21:16
Csak egy ötlet.

A borítóterven a jövőben változtassatok már. Nem valami nagyszámok az eddigi filmek borítói. :S
0
2007. december 26., szerda 23:45
műszaki terméknek minek?egy discman-ben (például) választhatsz több márka közül úgy, hogy nagyjából ugyanazt tudjákaz nem ugyanaz, mint ha több krimiből választhatsz, amik ugyanazt tudják :)ha egy konkrét filmre vagy kíváncsi, akkor megveszed vagy sem...
0
2007. december 26., szerda 16:59
A kizárólagosságot maguk a nagy studiók erőltetik.
Egyébként az egész piac így működik,még a legvacakabb műszaki terméknek is van egy kizárólagos forgalmazója.
0
2007. december 26., szerda 12:24
de az InterCom
0
2007. december 26., szerda 11:49
Lehet hogy nagy marhaság, amit mondok (sőt biztos) és nem is ide tartozik, tehát még OFF is.
De sokat gondolkodtam azon, hogy az, hogy egy kiadóval kizárólagosan kötnek mindig (adott ideig) szerződést szerintem úgymond "monopolhelyzet". Ha ez törvény tiltaná, elvileg egy filmet több kiadó is megjelenthetne. Akkor sem tolonganának, hiszen annyira nem éri meg, hogy többen jól lakjanak belőle. Viszont lenne két-három haszna (és nem csak a vevőknek): az egyik és legfőbb az, hogy a vacak minőség háttérbe szorulna megfelelő hiányfilmeknél. Lásd "Gyűlölet", a Caesar mellett kiadhatná más is, az ilyen sz*r kiadók meg tönkremennének. A vevőknek emelkedne a minőség, kevesebb lenne a hiánykiadvány, és a készítőknek sem mindegy, milyen minőségben adják ki.
Nem vagyok tisztában a filmkiadás szokásaival, tehát ha nagy malacságot írtam, meséljétek el hogy van valójában.
Üdvözlettel wzoliKellemes Ünnepeket!
ON
0
2007. december 26., szerda 10:40
Kedves Béla! (hadd maradj nekem Dotkom Béla, jó?:)

A Yamahám nem szívleli, az LG igen. Mivel nem igényel komolyabb rendszert a megnézése(értsd 16:9-es tv vagy 5.1) tökéletesen jó lesz  az LG-n és a 4:3as tv-n nézve.
Rejtély, miért diszkriminálja a Yamaha, eddig életében egyszer csinált ilyet az Oltrái nő c filmmel. Szerintem szelektál és ezek nem jönnek be a flancos ízlésének...:)))
0
2007. december 26., szerda 4:33
Életfogytig Universal. Sajnos rossz ajtón kopogtatsz.
0
2007. december 26., szerda 2:36
Szerintem kicsit sem kell túlozni a "20 éves jubileumi kiadás" kijelentéshez (amit nagyon szép gesztus lett volna feltüntetni a borítón), hiszen ahogy mondtam, a port.hu szerint 1987-ben készült, és mivel nem tudjuk a felvétel időpontját, így maximálisan "játszik" az egész akkori esztendő. (Elvégre az "István, a király" is csak 2008-ban lenne 25 éves, mégis feltűnő helyen szerepel rajta az évfordulós megjelölés.)
És ha már az "Illatszertár" porondon van, hadd gratuláljak minden illetékesnek, mert túlzás nélkül mondhatom, mesésen szép ez a tévéjáték még LCD-n is! Kijelentem, hogy nem ittam és nem szívtam semmit, a bejgli sem csavarja a hasamat, valóban nem térek magamhoz, hogy 20 éves magyar anyag így tud kinézni 990 Ft-ért! (Igaz, idő hiányában csak kb. az első 20 percet láttam belőle, de bepótolom a többit is.) Gyönyörűen megvilágított, színekkel telt kép. Ilyen szép állapotban maradt volna meg?
Van Hajdufy Miklósnak más, ilyen jellegű munkája is, de annak sajnos nem jut eszembe a címe (az "Illatszertár"-éra konkrétan emlékeztem elkészülte óta). Szóval, arról a másikról csak annyi maradt meg, hogy Rátóti Zoltán játszik benne, valószínűleg főbb szerepet. De hogy ez a "Nem válok el" (1992) vagy a "Ragaszkodom a szerelemhez" (1988) lenne (merthogy mindkettőben szerepel), nem tudom. Egy biztos, hogy azon is jót szórakoztam.

És András Ferenc filmjét, "Veri az ördög a feleségét" címmel ki lehet-e sírni a Dotkom Médiától vagy más már tervbe vette a kiadást? Hiánypótló lenne!
0
2007. december 26., szerda 2:31
T. Kiadó!

Az Életfogytig ill. a Szerelmes Shakespeare című filmeket nem tervezitek kiadni? :-)
0