Keresés

Televíziók szervízmenüje

2003. január 14., kedd 17:38
Sziasztok!

Ha tudtok, segítsetek nekem is! A TV-m tipusa: Siemens FS245.

Előre is köszi!
0
2003. január 12., vasárnap 17:52
Sziasztok!
A problémám a következő. Adva van egy LG Flatron RE-29FA33PX,
aminek a service menujével ismerkedtem. Az előhívásához az előlapi OK, és a távirányító OK gombját kell nyomva tartani. A service menu adatait kiirkáltam, ha netán elrontanék valamit, akkor vissza tudjam állítani. Csakhogy mégis elszúrtam. A menuben találtam egy Touch opciót, amiről naivan azt hittem hogy a gyermekzárhoz van valami köze. Hát nem sajna. Letiltotta az előlapi gombokat. Így most már nem tudok belépni a service menube sem, és persze az előlapi gombokat sem tudom használni. Lehetséges hogy van valami más módja hogy előhívjam a service menut? Nem tudom létezik-e hozzá valami távirányító kód, mert ha le lehet zárni azokat a gombokat, akkor valahogy be lehet még lépni oda, az előlapi Ok nyomása nélkül. Ha valaki ismerné a trükköt, kérem ossza meg velem is! (Ha lehet magánba is kérném, a web korlátozva van.)
Köszönöm előre is!
Üdv: Zsadi
0
2002. december 9., hétfő 12:29
én meg vagyok elégedve a sharpommal tökéletes kép hang stbde azért érdekelne hogy van e service menuje szerintetek van nekie?
0
2002. december 9., hétfő 10:19
Gyulus és a többiek!

Vadiúj Philips tv-m geometriailag és konvergenciailag jól sikerült.Ezzel elégedett is
vagyok,viszont van egy dolog ami zavar: ez pedig a solarizáció.Főképpen az arcokon látható a jelenség.illetve a háttereknél is felfedezem néha a "bronzos
csillogást.A fehér színeknél egyértelműen gáz van.Sajnos nem sikerült még megtalálnom a helyes képi beállításokat.Szerintetek valahogy korrigálható ez a
zavaró tényező a paraméterek beállításával a szervíz menün kivűl vagy esetleg ott?
0
2002. december 6., péntek 18:22
Tudtok a Panasonic TX28-XD60P-hez szervízkódokat?
Interneten hol találhatók?

köszi
0
2002. december 6., péntek 17:21
A Philips-ről...
Revidiálnom kell az álláspontomat. Sok mindent lehet módosítani, vízszintes, függőleges méret, hordótorzítás, trapéztorzítás meg mindenféle egyéb grometriai paraméter. Számszerint 16.
Ezenkívül fehéregyensúly állítási lehetőség a 3 gyári beállításhoz (normál, hideg, meleg), hangbeállítási paraméterek (5 db), ill. van még 7 paraméter az Options menüpont, ill. szintén 7 a Tuner menüpont alatt. Ez utóbbiaknak nyilván a tunerhez van közük, de mivel ezzel semmi gond, ehhez nyilván nem nyúlok. Az Options jelentése pedig számomra ismeretlen...
A lényeg azonban, hogya kép geometriájára elég széles paraméterezhetőségi lehetőséget ad. Célszerű is óvatosan bánni velük, mert mint látszik, nem 2-3 paramétert kell összehangolni, ha sikerül elbarmolni. Szóval valóban célszerű mindent felírni, és még azután is óvatosan eljárni!

Engem pl. halálra idegesített, amikor egy újraparaméterezés után az asztali DVD-m RGB képe hibás lett. Aztán rájöttem, hogy csak a piros szín hiányzik, ebből pedig már következtethettem is a kábel hibájára. Bejött, kontakthiba volt. Ettől függetlenül óvatosan!

Lehet, hogy az LG-nél is több a lehetőség, mint amit én észrevettem, de azzal még nem volt időm kísérletezgetni.

Egyébként nem tudom, miért nem teszik menüből elérhetővé ezeket a beállítási lehetőségeket. Tehetnének mellé egy "Reset to Factory Defaults" opciót, és ki is lenne védve az elbarmolás lehetősége...

Na mindegy. A lényeg, hogy hozzáférünk. Mégegyszer köszönet érte.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2002. december 6., péntek 13:27
*** cs-robert! ***

Ja, még annyit a Philips-hez, hogy annyi eltérés volt a te általad leírtakhoz képest, hogy a számok bepötyögésekor persze sorra váltotta a csatornákat, a végén beállt a 96-os csatornára. Dealer felirat sem jelent meg, de az i+ lenyomása után ott volt a szervízmenü...
0
2002. december 6., péntek 13:25
*** cs-robert! ***

Köszi a Philips-es tippet. Működik. Úgy látom, a konvergenciahibán itt sem lehet javítani, csak a kép pozícióján... De sokat még nem kísérletezgettem vele.
Azért kösz.

Más. Az LG TV-mhez is kaptam egy tippet, ami működött is:
A TV-n és a távirányítón kell egyszerre folyamatosan nyomni az OK gombot, és meg fog jelenni a szervízmenü (pár mp után). Ezután a teletext-vezérlésre szolgáló sárga gombbal lehet lapozgatni a szervízmenü oldalai között.
Sok jó dolgot azonban itt sem lehet korrigálni.

*** F.L.! ***

Szerintem max. onnan vehetik észre, ha el lett állítva a gyári érték. Ha egy esetleges garanciális javítás előtt visszaállítod a gyári értékeket, akkor gond nem érhet...
0
2002. december 6., péntek 9:24
Kiga!

Lehet,hogy túl naív a kérdés,de azt honnan tudják,hogy belepikartál a szervíz menübe?
0
2002. december 5., csütörtök 9:29
A Philips TV szervízmenübe úgy kell bemenni, hogy a távirányítón elég gyorsan be kell pötyögni, hogy 062596, ekkor a képernyőn megjelenik a Dealer felirat, utána meg kell nyomni az i+ gombot, és ott is van a szervízmenü. Érdemes az alapbeállításokat felírni, mert nagyon el lehet állítani a TV-t. Gyulus, írj vissza, hogy működik-e!
0
2002. december 4., szerda 20:13
Elég sok Panasonic modellnél (többek között AS- és MK-sorozat) működik az alábbi:

- Hang menüben: mélyhagot maximumra, magashangot minimumra
- TV előlapján: "F" gomb, majd közvetlenül utána
- TV előlapján " -/V " (csatorna le) gomb + távirányítón "INDEX" gomb EGYSZERRE
- máris bent vagyunk a szervízmenüben

- a színes gombokkal lehet a funkciókat elérni ill. változtatni (piros, zöld: választás; sárga, kék: állítás). Ha egy paramétert változtatunk, a távirányítón lévő "STR" gombbal lehet elfogadtatni. Az RGB menüben először az "STR" gombot kell megnyomi, utána lehet az egyes komponenseket állítani). A szervízmenüből a távirányítón lévő "N" gombbal lehet kilépni.
0
2002. december 4., szerda 19:24
és az én sharp 70gf -66hoz?
:) bár nem reménykedek
0
2002. december 4., szerda 18:48
Na jó. Ez nem működik... Akkor talán a Philips TV-mhez tud valaki ilyet... A pontos típusszáma: 28PT5107
0
2002. december 4., szerda 17:24
Komolyan mondom nehéz eset vagy. :-(
De tessék: Tartsd nyomva az ENTER gombot addig amíg feltűnik majd újra eltűnik a menü. Ezek után üsd be a 9 8 7 6 ENTER gombokat. Bent is vagy a service menüben.

Néhány LG típusnál így kell.
0
2002. december 4., szerda 17:06
Valaki tud egy konkrét módszert? Bármelyik típushoz...
0
2002. december 4., szerda 16:53
Természetesen minden TV-nek van service menüje. Azon keresztül lehet pontosan beállítani a TV-ket, amik a szórás miatt eltérnek.
A service menu állítása viszont a garancia elvesztésével járhat. Tehát csak akkor piszkálj bele, ha már lejárt a garancia és valóban problémád van a képpel amit orvosolni szeretnél. Mielőtt bármit elállítassz, írd le egy papírra az összes beállítást, hogy ha valamit nagyon elbarmoltál vissza tudd állítani az eredeti állapotot.

Ezek után már csak arra volna szükség, hogy leírd melyik LG TV-nek szeretnéd megtudni a service menu kódját. Ugyanis szinte minden típusnak más és más.
Ha megvan akkor valamelyik keresőbe írd be, hogy pl.: "LG flatron 2030 service menu" és ha mázlid is van megtalálod a módszert.
0
2002. december 4., szerda 16:31
Üdv!

Több forrásból hallottam már arról, hogy az asztali DVD-lejátszókhoz hasonlóan a TV-knek is van egy saját szervízmenüjük, amin keresztül ügyes beállításokat lehet eszközölni.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan web-oldalról, ahol erről pontosabban lehetne tájékozódni, ill. van-e valakinek tapasztalata az LG TV-kkel kapcsolatban - konkrétan: hogyan lehet elővarázsolni azt a bizonyos menüt?

Előre is mindenkinek köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
0