Szia kedves TM! Megszólíttattam, ("mint másoknak dán linkeket beszúrni") hát engedd meg, hogy néhány szóban reflektáljak.. Hozzáteszem, a célom nem veszekedés, meg újabb vita forrása, csak néhány észrevétel, magyarázat. Bár nem hiszem, hogy különösebben magyarázkodnom kellene..
Szóval: szerény véleményem szerint az égvilágon semmi baj nincs azzal, hogyha felhívjuk egymás figyelmét a külföldön kapható kiadványokra. Abban talán igazad van, hogy nem itt kellene, de mivel tudtommal kishazánkban nincs olyan weboldal, ahol kimondottan gyűjtők cserélik ki tapasztalataikat, ezért maradt kényszermegoldásnak az Xpress fóruma. Egyébként számomra az Xpress sokkal több, mint egy online bolt- mindig is úgy gondoltam rá, mint egy hazai filmes fórum.. Tehát megragadva az alkalmat, az ember itt hívja fel a figyelmet máshol kapható szép kiadásokra. Akkor meg különösen értékes info ez, ha a kiadvány teljes magyar vonatkozással bír.
Itt jön egyébként a képbe a hazai piac is: igenis ez a piac egy kalap szar. És az csakis a hozzáálláson múlik. Hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás, nem tudom. Igénytelen tömegnek igénytelen kiadvány. Csak az a baj, hogy ennek nem kellene így lenni. Továbbra is hiányolom az alternatívát- néhány kiadványtól eltekintve. De az több mint bosszantó, hogy sok külföldi megjelenés-amin speciel szinkronnal is rajt vagyunk, tehát még a szinkron hiánya sem érv- képtelen nálunk megjelenni. Mint pl a Bourne trilógia digije is. Gondolod, hogy kínlódnék én a külföldi rendeléssel, ha itt az Xpressen is megvehetném? Dehogy! Szeretném én a hazai piacot támogatni, és ami nekem tetszik, azt úgyis itthon veszem meg, de amíg nincs lehetőségem itthon igényes exluzív kiadványokat venni, muszáj ezt külföldről beszereznem..
Egyébként meg itt jön az, ami szerintem végképp privát ügy: Igen. Én csomagolást is gyűjtök. Mert tetszik. A digi tetszik. Nem fémdoboz, nem figura, nem szőrös-fejes különlegességek, hanem a digipack. Ez az én bajom. Úgy vagyok vele, hogy azt a filmet, ami szerintem megérdemli, szeretném a lehető legszebb kiadásban a polcomon tudni.. Ez akkora baj a szemedben?? Ezzel egyébként meggyőződésem, hogy értékesebbé is teszem a gyűjteményem, mert mint bizonyára Te is tudod, jelenleg a hasznát DVD-nek nulla az értéke. Így talán valamit megőriz értékéből+nekem ez így tetszik.. Sajnálom, ha ez Téged zavar, de nem gondolom, hogy ezen változtatnom kellene, minthogy azon sem, hogy néhány külföldi kiadásra így hívom fel a figyelmet. Az a pár tucat ember, aki ezek után kintről rendel , nem hiszem, hogy megrengeti a hazai forgalmazók anyagi helyzetét.
És még egy gondolat. Én spec kifejezetten örülök, hogy az egy évvel ezelőttihez képest változott a világ. Mert sokan ráébredtek hogy van értéke a DVD gyűjtésnek ilyen formában is. Dobozcserével, vagy csak plusz kiadás formájában, mindegy. Őnekik biztosítani kellene itthon is a lehetőséget, hogy ne vásároljanak kint.
Ha meg valakinek lesz kedve hazai gyűjtő fórumot életre hívni, ígérem nem foglak Téged ezekkel itt zargatni..
Peace!