Keresés

A Bourne ultimátum (DVD)

2008. január 20., vasárnap 17:48
Voltál már nagyon beteg? A nagyapámat egész álló napon váratták, mert nem volt aki foglalkozott volna vele. Még ágyat is csak este felé kapott. A körülmények is síralmasak, minden rozsdás, alíg működik, vagy sehogy. Az épületek rohadnak. Ezt nevezed te fasza dolognak? Azt, hogy a kórházakat bezárják és szállodának alakítják át, ez szerinted milyen dolog? Csak a saját zsebüket nézik ezek a gecik. Méghogy vannak jó lépéseik. Már nem haragudj, te melyik országban élsz? Mert nem itt az biztos.
0
2008. január 20., vasárnap 17:39
Pöcsöm csücske, ha nem csináltak volna valamit az egészségüggyel, már nem lenne eü... az eünek hónapjai voltak hátra, ők legalább tettek valamit - mégha nem is a legszimpatikusabb módszerekkel... oké, én se értek egyet mindenben, de vannak jó lépéseik. A nép máris kevesebb pénzt költ gyógyszerre - és ez jó. Ebből is látszik, milyen sokan költöttek feleslegesen gyógyszerre. A vizitdíj is jó, mert a nyugdíjas nénike csak akkor megy majd dokihoz, ha valóban szüksége lesz rá, nem pedig trécselni megy minden második nap. Az OEP-ről meg ne is beszéljünk (27.000 fizetett alkalmazott a nagy semmiért) -  több biztosítós modell jöjjön, minél gyorsabban. De te biztos jobban értesz hozzá, én egyáltalán nem vagyok bennfentes és fingom sincs az eü-gyel kapcsolatban.
Egyébként te is lehetsz politikus, csak tanulni kell hozzá sokat. Meg beszélni kell tudnod külföldiül, főleg angolul... elkezdted már tanulni a nyelvet?

Munkát keresek :)
0
2008. január 20., vasárnap 17:31
Akkor a nyugat-európai országokhoz se hasonlítsuk magunkat, mert valóban Európa szívében élünk, de jócskán a közép-kelet-európai régióba tartozunk. Ne tévedjünk már el ezen a térképen. De alapvetően nyomorgásról beszéltünk. Kinek mi a nyomorgás? Szerintem abszolút jó helyzetben van az országunk, csak sok a hiszti. És persze a magyar mentalitás is "lopósabb".

"A probléma ott van, hogy mit kapsz ugyanannyi értékű pénzért, és mennyi pénzt kapsz ugyanannyi értékű munkáért itt vagy nyugatabbra."

Oké. Nem tudom mennyi külföldi ismerősöd van, nekem van jó néhány és el lehet mondani, hogy ugyan magasabb a fizetés külhonban, de az élet is drágább. Sokkal.

Egyébként rengeteg munkahelyen meglátszik, hogy a munka, mint olyan, az távol áll a legtöbb magyar embertől - a legtöbb magyar ott csal, ahol tud. Mégis mire fizetnék meg őket a munkaadók? :) Ha teljesítmény bérezés lenne, már rég rosszul állna bizonyos munkavállalók szénája :)

Felesleges szócséplés. Mentem is. Remélem lesz egy jó kis zsíros munkám, hogy legyen miből házat vennem :D
0
2008. január 20., vasárnap 17:26
Ne saját magadból indúlj ki, hanem a többi emberből akik ebben az országban élnek. Már bocs, a legtöbb boltban miért van az, hogy csak az 500 forintostól a 2-3000 forintos filmekre van kereslet? Legtöbbször olyan emberrel találkozok akiknek a 3000 forintos film is drága!!!!!!!!!!!! Ezekre van inkább kereslet, nem a szebb és drágább díszdobozokra. Nincs pénze az embereknek. Álltalában nincs, vagy, ha van is, másra kuporgatják össze a kis pénzüket. Már, bocs, én azért mondtam, hogy balkáni ország vagyunk, mert volt olyan bolt, ahol azt hiiték, hogy a Balkánhoz tartozik az országunk!!!!!!!!!!!! Nem is tudták, hogy valójában hol is van ez a csepp ország. Én tudom, hogy van olyan lehetőség, hogy futárszolgálattal is lehet meghozatni az adott terméket. Csakhogy, ha ezt választjuk, akkor sokkal többe kerül az adott termék. Igaz megbízhatóbb. Viszont volt olyan srác, akinek a Snowbordját lopták el. Csakhogy ő futárszolgálattal hozatta volna be, az országba!!!!!!!!!!! Én a postai úton küldött termékekre gondoltam.
Gyurcsány költözzön külföldre, még ő várja el, hogy a rendelkezéseit, a törvényeit, mindenki fogadja el, és kussoljon. Kérdezem tőletek, ha nem vagyunk balkán, akkor miért tart ott az ország, ahol tart, és az egészségügy miért van olyan síralmas helyzetben? Ezek a Gyurcsány félék jól megszedik magukat, 100 milliós vagy akár milliárdos villákat építenek. Van itt pénz az országban, csak sajnos a politikusok zsebébe vándorolnak azok. A saját zsebük megtömése a cél, nem az ország felelmelése a mocsokból.
0
2008. január 20., vasárnap 16:11
Nem mindenki balkán ebben az országban, de sajnos sokan vannak, akik igen. A Magyar Posta minden esetre biztos, hogy balkáni módon működik (és ezzel megsértem pl. a horvátokat vagy akár a bolgárokat is, görögökről nem is beszélve). Amíg egy egyszerű levelet 5 napos határidővel vállalnak elszállításra, és saját kézhez kell feladni (mert az ajánlott küldeményt már bizony csak bedobják a postaládába), hogy BIZTOSAN MEGKAPJA a címzett, addig nem tudom, mit akarnak. Hát milyen már ez? Az alapdíjban nincs benne, hogy biztos oda is ér. Hehe.

Jó napot, egy kiló kenyeret kérek! 220 Ft. De ha azt akarja, hogy biztosan odaadjam, akkor 566.

Elnézést, kérem, mennyi egy sms ára ebben a díjcsomagban? 20 Ft. De ha azt akarja, hogy biztos megkapja a címzett, akkor 51.

Jó napot, Budapestre kérek egy jegyet! 1.000 Ft. Ja, azt szeretné, hogy tutira odaérjen? Akkor 2.571.

Életszerű, mi?

Más: lehet hogy sok afrikai országban nyomorgás van, de nekünk nem hozzájuk kéne hasonlítani magunkat. Európa szívében élünk ide s tova több, mint 1100 éve, így egyértelmű, hogy a fejlett európai országokhoz mérjük magunkat (pl. EU 15-ök). Hozzájuk képest lehet mondani, hogy nem élünk valami fényesen. Nem nyomorgunk, de azért gondolj bele abba, hogy míg a legtöbb ár azonos, az átlagjövedelmük 2-7-szerese a magyarországinak, még ha az agyontupírozott adatokat nézzük is. Példa: mintha a DVD-filmek ára 500-nál kezdődne. Egy A Gyűrűk Ura díszdobozt 2.500-ért vehetnél. Jóbarátok évadokat 2.500-ért. Új sorozatok új megjelenései (4-7 DVD-vel) 4.000-be kerülnének. Egy audio lemezt meg tudnál venni 2.000-ért. Vagy akár egy új játék elérhető lenne 5-6.000 Ft-ért. Megnézném, akkor mennyi lenne az illegális másolat az egyes termékekből, és mennyivel vennének többet akármiből az emberek. És mindez csak ha "kétszer jobban élnénk". Hát naná, hogy a "nyugati" piacokon nagyobb a forgalom. És igenis figyelembe veszik a cégek egy ország (nem csak) gazdasági helyzetét egy-egy döntésük előtt, így akár egy drágább kiadás megjelentetésénél is. Persze nem minden egyes kiadványnál külön, hanem megvan pl. éves-kétéves periódusonként a saját kis felülvizsgálatuk.

Angus: azt nem lehet így egyértelműen mondani, hogy az USA dollár vagy az euró árfolyama jobb, mint a forinté. Más az egységáruk, inkább így fogalmaznék. Persze befolyásolja a gazdaság helyzete, de azért nem csak az. Pl. attól még mert a yent vagy akár a dollárt olcsóbban veheted meg, mint az eurót, nem rosszabbak, mint ahogy a forint sem "rosszabb" pénz. A probléma ott van, hogy mit kapsz ugyanannyi értékű pénzért, és mennyi pénzt kapsz ugyanannyi értékű munkáért itt vagy nyugatabbra.

cinefilo: és mekkora volt 4 éve a DVD-lejátszók választéka és az ára? Hát igen. LCD/plazma TV-je sem volt sokmindenkinek 4 éve. Vagy LCD képernyője. Majd nézd meg, mennyi blu-ray DVD-d lesz 4 év múlva. És nem azért lesz, mert akkor húdejól fogsz élni, hanem mert akkor lesznek. Meg nem csillagászati összegbe fog hozzá kerülni egy lejátszó.
0
2008. január 20., vasárnap 11:34

Te Noooooormális !
Vicc hány DVD-d volt 4 éve? Komolyság! Én már évek óta rendelek USA-ból, Ausztráliából, Japánból DVD-ket CD-ket, sőt még LP-ket is! Soha, de soha nem tűnt el més semmim! De ez itt azonnal le is kopp-kopp ! Szóval ha valami el tud tűnni az el is fog! De olyan de olyan okos vagy, akkor rendeléskor fel van tüntetve a futárszolgálat is! Na ott tűnjön el valami! Fogd már fel, hogy nem cucializmusban élünk! Mindennek ára van!!!!!!!!!!! Tudod ezt hívják úgy, hogy piacgazdaság!
0
2008. január 20., vasárnap 11:25
Te egy idióta utolsó gennyesf*szú s*ggfej vagy. Gyurcsány megmondta: el lehet menni ebből az országból. Ha valaki úgy gondolja, hogy kint jobb, menjen. Nálunk is növekszik a gazdaság, csak ezt nem lehet érezni. Itt egyedül te vagy röhejes (pontos jével). Nem vagyok Gyurcsány haverja, se barátja, kapcsolatom sincs vele, de nem nyomorgok... sokan nem nyomorognak, csak ez manapság már magyar szokás, hogy mindenre panaszkodunk. Elnézve a média butító hatását, persze, hogy minden ember ráizgul minden eltúlzott dologra. Kicsit túlzásnak tartom azt, amit itt írsz. Azért itt is meg lehet élni. Nyomorgás Nigériában van és több afrikai országban. Menj ki oda, nézz körül és majd megtudod, mi a nyomorgás.
Egyáltalán nem vagyunk balkán. Csak te vagy primitív.
0
2008. január 20., vasárnap 11:15
Engem egy Rettenthetetlen def. edition érdekelne :D
0
2008. január 20., vasárnap 11:13
Én normális vagyok. Nem csak én írtam azt, hogy külföldön nézik azt is, hogy milyen az ország helyzete. Már bocs. Szerinted akkor mivel magyarázod, hogy külföldön minden megjelenhet, itthon meg színte semmi. Pedig itthon is megvennék. Az igaz, hogy kint olcsóbb minden, mint itthon. A külföldről rendelt cuccok még szállítással együtt is olcsóbbak. Itthon nem kellene olyan drágán adni a dvd-ket. Nem kellene más, csak, hogy olcsóbb legyen minden. Szeríntetek miért nem tudják olcsóbban adni a termékeket? Már bocs, de a forint árfolyama nagyon alacsony, ezért a beszerzési ár magas. Erre a haszonkulcs, meg áfa, meg még mit tudom mi. Javíts ki, ha tévedek, de az euró vagy a dollár árfolyama is jobb, mint a forint. Szeríntetek ez minek a hozadéka. Annak, hogy külföldön jobb a gazdaság. Ott van növekedés, itthon meg csak az ország vagyonának elherdálása a cél. Ne akarjátok már elhitetni velem, hogy az ország anyagi helyzetét nem nézik külföldön. Röhelyesek vagytok. Miért szeríntetek miért van ilyen mélyponton Magyarország megítélése. Mintázza a helyzetet, hogy a mi Miniszterelnökünket sz*rba sem nézik, még ki is röhögik a háta mögött. Mert elmebeteg. Nem normális az aki azt mondja, hogy hazánkban jólét van. Neki meg a barátainak az van, de az emberek meg nyomorognak. Egy ilyen országot szeríntetek mibe néznek külföldön? Nehogy már azt mondjátok, hogy egyenrangúként kezelnek minket bármely már országgal? Még tőlünk keletre is fejlődés van. Mi pedig alulról nézzük őket, mert mi már a béka segge alatt vagyunk. Van olyan szállító cég, akik minket a balkánhoz tartozó országként kezelnek. Még tőlünk kelletre is szállítanak postán. Még Romániába is!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak hozzánk nem, mert itthon minden eltűnik a postán. Ellopják és kész. Ide többször kell elküldeni, mondjuk volt olyan emberke akinek saját költségén küldte el az amerikai amazon a terméket! Nem kellett háromszor kifizetnie a terméket, mert útnak indították azt, végig meg is volt, csak amikor Pestre ért, valahogy lába kelt. Ezért aztán minket tiltólistára tettek. Van olyan cég ami már nem is szállít ide,vagy csak futárral hajlandó megoldani a szállítást. Balkáni ország vagyunk, szeríntetek ez minek köszönhető. Csak nem a remek anyagi helyzetűnknek? Na ne röhögtessétek már ki magatokat.
0
2008. január 20., vasárnap 11:05

Azért nem minden arany ami fénylik! Nézd én nem láttam minden DVD-m! És nem azért veszem, mert nem t ok mit kezdeni a pénzemmel! Állítólag a DVD-k élettartama lehet ötven év is! Ezt kétlem, de ki tudja, hogyí mi lesz néhány év múlva, lásd New Line Cinema filmjei, sőt még magyar filmek/rajzfilmek is eltünnek! Illetve én akkor veszek, meg kinti dolgot, ha olcsóbb mint itthon, vagy itthon egyáltalán nem kapható! Miért ne adtam volna  Csupasz pisztoly trilógia digipakkért 3600 Ft-ot? Mivel addig nem volt meg csak VHS-en.
0
2008. január 20., vasárnap 10:51
Teljesen egyet értek ebben Veled. Nekem is tetszik néhány külföldi kiadás és vennék is 1-2-t, melyen van magyar vonatkozás, de egyszerűen nem tehetem meg, mert nincs dombornyomott kártyám és még jó ideig nem is lesz szükségem rá. Idehaza is vannak nagyon szép kiadványok amúgy... Sajnos tényleg ott tart a dolog, hogyha a szart aranyba csomagolják, azt is megveszik az emberek vagy mondjuk úgy, a DVD gyűjtők... én is gyűjtő vagyok, de csak olyanokat veszek, amik érdekelnek is, amiket szeretek, amiket megnézek többször is...

"Régen azért meg is nézték a filmeket, és nagyobb arányban beszéltek róla, hogy milyen nyomot hagytak bennük a látottak."

Ez meg a szomorú valóság... annak azért örülök, hogy néha sikerül néhány emberrel filmekről is diskurálni. Én például egyszer meglepődtem pár éve, amikor ráakadtam egy olyan DVD-re, amit addig sehol máshol nem láttam, hogy kiadták... a Deuces Wild c. filmről van szó, magyar címe: A drog pokla... engem megfogott a film, anno még a HBO-n láttam egy éjszakai tévézésem során és valahogy az nem is érdekelt, hogy milyen a képaránya (4:3), milyen hang van rajta (2.0 eredeti és magyar) és hogy milyen tokban van (sima fekete), hanem, hogy láthassam újra a filmet... így gyorsan bedobtam a kosaramba 990-ért... De ugyanezt követném el a Detroit Rock City c. filmmel kapcsolatban is (adja már ki valaki!!!)... rohadtul nem érdekelne, hogy milyen a csomagolás, azonnal bedobnám...
Nem csodálom, hogy úgy érzik sokan, hogy valami elkorcsosult az emberekben... amúgy tényleg el kéne dönteni, hogy most már csomagolásokat gyűjtünk vagy filmeket? Illetve nemtom ki hogy van vele, de a saját gyűjteményem darabjait már mind láttam, ellenben tudom, hogy sokan vannak a DVD-kel úgy, hogy még jócskán van hátra megnézendő anyag... a DVD halmozásnak sincs sok értelme...

Na, mindegy, még sok a dolgom :) Szép napot!
0
2008. január 20., vasárnap 10:42
LOL  :)
0
2008. január 20., vasárnap 10:40

Te normális vagy????????????? Számodra nem világos, hogy több tízezer darabon kisebb haszonkulccsal, nagyobbat lehet kaszálni mint néhányezeren. Fogd már fel, hogy a nagy számok törvénye igaz ide is! A politikát meg vitasd meg ott ahol akarod, mert aki díszdobozakat, meg Japánból limitált dolgokat akar vagy rendel, hát az ne sírjon!
0
2008. január 20., vasárnap 9:58
Én szerintem nem a rajongókban van a hiba. Hanem a kiadóban, ami lesz**ja az emberek igényeit. Egy másik dolog is van benne, kis piac vagyunk. Ezért löknek nekünk valamit. Olyan dumával, hogy jó az nekik. Mármint a magyaroknak. Természetes, ha az emberek meglátják a külföldi kiadások, akkor fel megy a pumpa bennük. Azok szebb kiadások, mint amik itthon megjelenhetnek. A düh ami beszél az emberekből. Miért nem jelenhetnek meg itthon is azok a gyönyörű kiadványok, mint kint? Ezt a kérdést teszik fel lépten-nyomon a rajongók agukban, vagy itt a fórumon. Már az elején leírtam, hogy kis piac vagyunk. Sajnos így van. Egy másik dolog pedig az, hogy milyen az ország gazdasági helyzete. Siralmas. Úgy gondolják felesleges olyan szép kiadásokat nekünk is legyártani, mint amiket külföldön meg lehet venni. Azt gondolják a kiadók, hogy úgysem tudjuk megvenni azt a sok szép kiadványt. Mert nincs rá pénzünk. A nyakukon maradnának a kiadványok. Csakhogy ez nincs így, mert, ha megnéznék, hogy mennyien rendelnek külföldről, leesne az álluk. Nem is járnak utána, mert őket csak egy adat érdekel, hogy mennyi az ország adóssága.  
0
2008. január 20., vasárnap 1:06
Bocs, ez a fórum az enyém is, és az észrevételeimet, véleményemet ugyanannyi jogom van beírni, mint másoknak dán linkeket beszúrni. Ne legyél demagóg, mert Veled én sem kívánok veszekedni, ahogy másokkal sem.
A meglátásom közzététele még egyáltalán nem veszekedés, csupán a tények megvilágítása.
most posts by TM
0
2008. január 20., vasárnap 0:37
Másoknak meg nyilván az uncsi, hogy jönnek a megmondóemberek és állandóan megmondják a magukét... na de ezt hagyjuk, Veled aztán végképp nem akarok veszekedni!
0
2008. január 19., szombat 23:56
KIcsit uncsi már, hogy ha bármilyen film megjelenik idehaza, akkor a trendifórumozók egyből felütik a világhálót, megnézik a kinti kiadást, s minden egyes film topikjába beírják, hogy külföldön bezzeg ilyen meg olyan, s gúnyosan megjegyzik, hogy ez Magyarország, meg hogy márpedig ez így nem kell.
Kérdem én, miért nem lehet ezt csendben intézni? Mindenkinek szíve joga ott vásárolni, ahol akar, de miért ennek a boltnak a közepén kell állandóan fennhangon hirdetni az import áru felsőbbrendűségét? Ez az állandó negatív kisugárzás, a soha nem jó semmi irtózatosan elharapódzott, tessék megnézni csak az egy évvel ezelőtti hozzászólásokat, milyen aránytalan torzulás ment végbe. Ma már szinte másról sincs szó, mintha a gyűjtőket csak ez érdekelné, hogy honnan, mennyi postaköltség, milyen dobozban. Régen azért meg is nézték a filmeket, és nagyobb arányban beszéltek róla, hogy milyen nyomot hagytak bennük a látottak. Ma már csak az infó és a zsákmány dominál, a gondolatok eltűntek a nagy beszerzési lázban. Lassan sikerül megutáltatni velem a digis filmeket, pedig én is szeretem őket, de már herótom van ettől a korcsosulástól ami a fórumon végbemegy.
most posts by TM
0
2008. január 19., szombat 23:53
Én sem ezt állítottam! Megvettem az összes olyan fémdobozos kiadást, amely tartalmaz magyar feliratot. Akkor estem volna át a ló túlsó oldalára, ha megvettem volna a többit is és átpakoltam volna beléjük a hazai korongokat. A minőségi kiadvány pedig nem csak a tartalmat takarja, hanem a külsőségeket is. Úgyhogy hová máshová keverjem? Szerintem a fémdobis Transformers egy igazán minőségi kiadvány, ezért minden tiszteletem és elismerésem az InterComé! Remélem, hogy levonják a megfelelő következtetéseket az eladási statisztikáiból...
0
2008. január 19., szombat 23:39
A két első Bourne-film is műanyagtokos, mégsem állítanám egyikről sem, hogy fapados vacak lenne. Az igazság az, hogy sokan kezdenek átesni a ló túlsó oldalára ezzel a csomagolásmániával. A hazai dvd-piacot meg jelen esetben nem kell idekeverni, mert minőségi kiadványokról beszélünk.
most posts by TM
0
2008. január 19., szombat 22:13
Ezért tart itt a hazai DVD-piac (is), mert így gondolkodnak sokan:amit az orruk elé raknak, az megfelel... :-(
0
2008. január 19., szombat 22:02
Erről van szó! Aki a filmeket szereti/gyűjti és nem a tokokat meg a borítókat, annak a magyar kiadás tökéletesen megfelel.
0
2008. január 19., szombat 17:55
Az IC-verzión biztos, hogy lesz magyar vonatkozás.
most posts by TM
0
2008. január 19., szombat 16:50
az angol és az ausztrálon biztos nem!
0
2008. január 19., szombat 16:42
Nem mind1? Jól áll neki ez is!
0
2008. január 19., szombat 16:30

csak ezen a dán kiadáson vagyunk rajta? vagy esetleg egy angol vagy ausztrál verzión nem?
valaki tud erről valamit? jó lenne :)
0