Keresés

SW IV-V-VI vs SW I-III. avagy nem telt el nyomtalanul az elmúlt 25 év

2002. december 13., péntek 7:36
Nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni, hogy aki szerint nem volt szükség SE-re, az nem figyelt igazán. Persze, hogy jól sikerült az X-wings a végén, de egy csomó minden a régi maradt, és a kettő üti egymást. Gondolok itt néhány olyan jelenetre, amikor az X-szárnyúak elhúznak a Halálcsillag felett. És a CG Falcon baromira nem akar hasonlítani az eredetire. Mintha kicsit hosszab, elnyújtottabb lenne.
Vader útja a romboló felé szépen néz ki, de minek? Eddig is tudtuk, hogy nem sugározták őt fel, viszont belassítja a cselekményt.
Nem akarok kötekedni, de szerintem nem a kamerát kenegették vazelinnel, ezt sehogy sem tudom elképzelni, inkább a filmkockákon kenhették el a sikló alját az eredetiben.
Szóval én még mindig azt mondom, és ez a saját véleményem, hogy szép volt ez a film, ahogy volt. Régen a moziban nem mondtuk, hogy nézz má', de gagyi ez a trükk, ellentétben a mostaniakkal. Nem tudom, ki hogy van vele, én nem szeretném látni, hogy hozzányúlnak a pl. 2001-hez.
És nehogy hozzányúljanak az Indy trilógiához!!! USA-ban tombol a politikai korrektség, ET is áldozatául esett. Nem lenne frankó, hogy egy új változatban Indy meghívja kávézni az arab kardost ahelyett, hogy ledurrantaná. És a trükkök úgy jók, ahogy vannak, nem kell bántani. Én például csak most jöttem rá, lehet röhögni, hogy a gép, ami elhúz a kínai nagy fal felett, csak makett. És a fal is.
0
2002. december 12., csütörtök 15:06
Nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni, hogy nem volt szükség az SE-re. Vagy aki ezt mondja nem figyelt igazán. Az rendben van hogy az új CGI Jabba, hátasállatok, Mos Eisley jelenet, Greedo lövése, Jabba palotája revű felesleges. Viszont úgyanezt már nem mondanám az X-winges jelenetre a végén vagy hogy szépen megoldották, hogy Luke légsiklója alatt ne legyen elmaszatolt a levegő, amit úgye annak idején vazelinnel bekent kamerával oldottak meg, vagy a Birodalomban a szebb Cloud City, Vader útja az Executor felé, a Jedi végén az ünneplési jelenet. És még ilyen apró nüanszok: háttérben elhúzó lángoló hósikló, robbanások szebbé tétele stb. Új lépegető nincs a filmben. ÉS ezeket természetesen nem egy ember végezte.
Amiket én hiányoltam: a rettenetes vágási jelenetek kiküszöbölése amikor Luke kikapcsolja a fénykardot a New Hope-ban, valamint a fénykard pengéjének szintén igazán átigazíthatták volna villogó fehét helyett világoskékre amilyennek eredetileg akarták.
Az ewok falu zenéje a film végéről egy iazi SW fan számára felejthetetlen és azt mondom, hogy bár az új zene is szép a régi jobb volt. Úgyanez a helyzet a Jabba palotája jelenettel is. Ott is a régi zene volt jobb.
Plussz jelenetként el tudtam volna képzelni ahogy a yavini csatában mutatnak egy TIE hangárat ahogy riadótatják a pilótákat és azok rohannak fellógatott gépeik felé, mjad startolnak. Vagy tervezhettek volna lépegető szállító kompokat és a Birodalomban megmutathatták volna, hogy szálltak le a Hoth felszínére. Minden bizonnyal ez baromi sok pénzbe került volna még ezért ilyenek talán eszükbe sem jutottak. És talán ez szolgálhat magyarázatként arra a zugolódásra is, hogy miért nincs minden effekt"hiba" kiküszöbölve. Mert annyiba került volna minden egyes film mintha egy újat csináltak volna. -Red5
0
2002. december 12., csütörtök 13:59
Azzal van gond, hogy egyáltalán betette, kurvára felesleges az egész. Kétszer egymás után mesélik el (majdnem) ugyanazt (Greedo/Jabba). És igen, a Jedi Jabbája a legjobb, a többi szar.
Én nem vettem észre új lépegetőt a Birodalomban, biztos az én hibám. Nem értem, mi a teendő még a filmekkel, az eddigi javítások is feleslegesek voltak. Amikor láttam a felújított Mos Eisley (így írják?) jelenetet, azt hittem, rajzfilmet látok. Persze Luca$ kaszált vele. A felújítások után azt mondta, a filmek így már tökéletesek. Akkor mit akar még rajta javítani?
És ne nyúljanak a Frigyládához!!!!
0
2002. december 12., csütörtök 12:48
Nem azzal van gond, hogy betette, hanem hogy silány a CGI. Nem csoda, 1 egész muksó csinálta az egészet. És igen, az EpI Jabbája nemes egyszerűséggel a legjobb! :)

Amúgy meg érdekes, nekem az EpVI végén az új zene jobban bejön... a régire már nem is emlékszem igazán.

De pl. a lépegetők semmit nem fejlődtek az EpV-ben, amit beraktak újat, az is gagyi volt, pedig állítólag rengeteget dolgoztak velük. Szóval van még teendő bőven, dehát Lucas azt ígérte, hogy _legalább_ annyit fog változtatni az UE-kben is, mint anno az SE-kben. :))
0
2002. december 11., szerda 22:04
Köszi!
0
2002. december 11., szerda 19:45
Kedves Beric!

"Te egy idióta faszkalap vagy bakker!"

Lehet, bár én nem tartom magam annak. Ellenben ha te erre jutottál, akkor lehet benne valami. Egyébként én továbbra is SW1-6-imádó vagyok, amit leírtam már a legelső hozzászólásomban is.

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet kivánok neked, és kedves családodnak egyaránt! SW forever!!!
0
2002. december 11., szerda 1:39
Zoolander zúzására azért kiváncsi leszek!Epekedve várom!?  :-))))))))))
0
2002. december 11., szerda 0:14
WillGraham: Egyetértek. Szerintem is még ennyi idö után is megállják a helyüket.
Ha belegondol az ember mekkora sz*ás lehetett pl. 77-ben megcsinálni a lézerkardokat...
Két dolgot nehezményezek csak (és igazából nem is értem ezekbe hogy ment bele Lucas) hogy tényleg minek kellett a CGI Jabba-t beletenni a felujított Ep. IV-be. Annyira "kilóg", föleg a Jedi-ben látott király bábuhoz hasonlítva. Persze a könyvben benne volt, és Lucas a "dramaturgiára" hivatkozott de szerintem nem lett jó.(Még az Ep.I-es is sokkal jobb volt.) A másik hogy nekem az "eredeti" zene jobban tetszett a Jedi végén. Ezt sem értem miért kellett kicserélni. A többi kiegészítés egész jó lett mindenhol (a Cloud City részek különösen) de ezek nekem nem jöttek be.
0
2002. december 11., szerda 0:12
tarthatnánk már ott hogy kiadják mondjuk 2005-2006ban
és tarthatnám már a kezemben a tök új dvdket:)
na mind1 remélem azért lessz rajta szinkron persze a felirat mellet az is fontos én minden evő vagyok jó éjt nektek
0
2002. december 11., szerda 0:01
Red5, nem szídom a trilógiát, csak szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy az "Állj át a sötét oldalra!" féle szöveg gyerekes és szájbarágós, amit 10 évesen nagyon élveztem, most, 25 évesen és 50-ik megtekintés után nem tudom komolyan venni. Viszont a nosztalgia bennem marad és mindig kedvesen gondolok a régi trilógiára. A trükkjei nagyon jók. Én azt mondtam, hogy az újabb részeknek másabbak a trükkjei, nem jobbak. Nincs bajom a CGI Yodával, de a bábu azért jobb volt, mert sugárzott egyfajta bájt. Remélem nem értesz félre, mert zúzok :)))
0
2002. december 10., kedd 23:46
zolindy (és aki még ilyenre készül) kéretik mostmár a "Igazából a régiek is primitívek" és hasonló régi trilógia gyalázásokat megtartani. Elég gáz, hogy azzal kezditek (akinek nem inge a köv. soraimat ne vegye magára) mekkora rajongók vagytok aztán jön, hogy milyen gagyik is a filmek.
Nem kötekedni akarok, de mint rajongót sérti a "fülemet" ez a hitetlen beszéd.
Fogadjuk már el jó, hogy a régi trilógia trükkjei igenis nagyszerűek. És kész. Nem kell hasonlítgatni, meg játszani a szakértőt. Az egy szívvel lélekkel megcsinált film 3as, ami megérdemli a tiszteletet.
0
2002. december 10., kedd 23:43
Na ebben az egyben egyetértünk Delphijos!Egy vmi miatt próbáltalak meg csak lehúzni:a fellengzös duma miatt, amit rohadtul nem bírok!Ugyanezt kaptam (volna) meg töled a Gyürük Ura extra-szobros változatánál, amikor mertem kifogásolni, hogy k...va nagy lehúzás 10 e-ért két szobor.Akkor is én voltam a nem igazi rajongó!What?
De tényleg ne egymást csesztessük!Szeva
0
2002. december 10., kedd 23:39
Maverick! Tényleg fura volt a Yoda-fajzat pattogása, de én csak mosolyogtam rajta, mint ahogy az Ewok-macikon is. Szerintem ez a fajta erős túlzás sosem állt távol a Star Wars-mitológiától. Azt azért nem mondom, hogy értelmes dolog egy majd 900 éves törpikéből bolhát csinálni, de számomra vicces. És szerintem Luca$ is tudta ezt.
0
2002. december 10., kedd 23:31
Nem sok értelme van ennek a parttalan vitának. Beric "kultúrált" hozzászólásai olyan jól sikerültek hogy még azok is félreértették akik "mellé akart állni".
Gondolom nagy rajongója a régi trilógiának, és nehezményezi ha valak bármi rosszat mond róla. Bár én még mindíg nem értem miért pont engem pécézett ki mert most mondom utoljára a véleményem kizárólag a SZINKRONNAK szólt, de nem is érdekel.Ha azt hiszi ezzel a stílussal könnyebb érvényt szereznie, hát csinálja. Újabb példája a "billentyüzet mindent elbír" hozzáállásnak. De szerintem egy  fórumnak ahol filmekröl írunk SAJÁT véleményt, nem erröl kellene szólnia.
0
2002. december 10., kedd 23:27
Ha már itt tartunk Zoolander!Térjünk már vissza egy kicsit a Yoda-féle Tigris és Sárkány-ra!!!Döbbenetes!A Corvin kellös közepén szartam össze magam!!!
0
2002. december 10., kedd 23:13
Jajj, Derrick! Egyetértek azzal, hogy a régi trilógia sokkal jobb, mint az újabb részek. De azért nem ultragagyik az effektek. Csak az ősfilmekkel ellentétben másfajta trükkök vannak és így is van rendjén, hogy nagy a kontraszt, mert réges régen volt már 1977. A régieket az akkori fiataloknak szánták, a mostaniakat a mostaniaknak. Igazából a régiek is primitívek, de volt egyfajta bája, ami miatt én is istenítem. A Baljós Árnyaknak meg olyan "bája" van, amit mi a büdös életbe nem fogunk érezni. Mint a nagymamik, akik nem bírják a nagy zajt, miközben az unokájuk Techno-t hallgat.
0
2002. december 10., kedd 22:51
Oké Delphijos:te egy SW mogul vagy!Elég ennyi vagy esetleg nyaljon be még más is?!Csodálatos elemzéseitekhez ennyi lett volna a hozzászólásom, melyet nem biztos , hogy meg kellett volna tennem.Mindenkitöl elnézést, akit esetleg megbántottam:én úgy éreztem a régi SW-k lehúzása után, hogy valamelyest melléjük kell állnom.Delphijos és M.O.D pedig visszavehetne egy kicsit----de inkább hagyjuk, tényleg ne erröl szóljon a történet!
0
2002. december 10., kedd 22:08
nah ezért van meg nekem is a régi szinkronos:))))))))rulezz meg a bir odalom is
bár annak más a szinkronja mint az 1 nek de tutira jó ugy hogy aki igazi rajongó annak megvan az első szinkronos változat is bár tudom eredeti meg minden de ha szereti a szinkront akkor érdemes pont azért mert mint gyulus is mondta jobb volt pl az amit írt kb nem pontosan így volt de mind1.szóval az az érzés nincs benne ami volt kihagyták belőle:((
ugyhogy szerezzen mindenki be egy ilyen változatot és nézze meg így is
mert így jobb
0
2002. december 10., kedd 22:00
Nem folynék bele a vitába, csak egy apróság az új szinkronról. Emlékszem, az erdeti szinkronban Han Solo kocsma-beli beszélgetése Jabba bérencével úgy volt megoldva, hogy a "lény" hangja hullámzott, de szinkronos volt. Aztán az érthetetlen verzió maradt, feliratozva.
Csakhogy volt ebben egy efféle fordulat:
Han Solo: - Ahhoz előbb meg kellene ölnie...
- Az is megoldható. Nekem is már régóta fáj rád a fogam.
- Csak belém ne törjön!

Feliratozva kb. ez lett belőle:
Han Solo: - Ahhoz előbb meg kellene ölnie...
- Én majd megöllek. (Felirat)
- Csak belém ne törjön!

Nem emlékszem rá szó-szerint, de látszik, a poénnak annyi...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2002. december 10., kedd 21:27
Beric: Én az összes filmet a megjelenéskor láttam moziban! 83-ban kint álltam a hatalmas tömegben a Jedi premier elötti bemutatóján a Vörösmarty kertmoziban, úgyhogy nehogy Te akard nekem elmagyarázni hogy ki mit majmol, és mihez mennyi idös! Én KIZÁRÓLAG a SZINKRON minöségéröl valamint arról beszéltem hogy ezek aztán tényleg tipikusan azok a filmek amiket eredeti hanggal kell nézni, és ehhez tartom is magam. Persze ez csak az én véleményem, és nem is várom senkitöl hogy egyetértsen vele, de ha valaki  csak ilyen tuskó-bunkó módon tud hozzászólni azzal minek vitatkozzam? Föleg hogy mindezt úgy teszi hogy annyit tud a másikról hogy egy-két filmröl mi volt a véleménye. Ebböl aztán tényleg tudod ki milyen ember ugye?
0
2002. december 10., kedd 17:03
Tényleg borzalmas volt helyenként ez az új szinkron, bár csak az EpIV-et láttam, azt is csak az első reklámig (előtte 2 hónapja láttam utoljára angolul, szóval nem voltam különösebben kiéhezve). Darth Vadert nem lehet visszaadni. Még talán az EpV legelső szinkronjában szólt a legjobban (ott gyakorlatilag mindenkinek jó hangja volt), de ott is azzal együtt, hogy nem próbálták JEJ-t imitálni, hanem máshogy közelítette meg a szinkronszínész a témát.

Az SE-kben nagyon sok hibát kijavítottak és sokkal gazdagabb a látvány, az összes hangeffekt a helyén van (néhány nemzeti verzió különbözött ebből a szempontból, kihagytak ezt-azt, ahogy Ben Burtt bácsi már a '80-as években is intenzíven optimalizálgatta az anyagot a különböző hangrendszerekre), bár még mindig vannak hiányzó részek és bekerült 1-2 balul elsült effekt is, mint pl. az EpIV Jabbája. Szerintem ezt simán ki fogják cserélni arra, amelyik az EpI-ben szerepelt (és ami mellesleg nem gyengén übereli az EpVI-ban használt bábos verziót).

A prequel vs. sequel vita marhaság, máris túl sokat beszéltem róla.

Személy szerint sajnálni fogom, ha megáll 6 résznél a saga, enyhén szólva örömmel venném, ha Thrawn admirális kalandjait követhetném a nagy vásznon (bár őszintén szólva ő és az ysalamirik mindössze az a két dolog, amit a Zahn könyvekből szívesen látnék). Reménykedjünk, hogy Lucas nem a kulcsot adja be idő előtt, hanem a derekát.
0
2002. december 10., kedd 16:37
M.O.D-nak üzenném, hogy ha 28 éves korára megtanulna olvasni, akkor látná:nem én kezdetem lehúzni a filmeket!Te egy idióta faszkalap vagy bakker!Másnak véleménye nem lehet, csak azoknak akik vmit majmolnak állandóan (ép most ki tudja mit?!).Véleményem tehát a következö:mindegyik SW kurva jó, de a régieket meg sem kozelítik az újak (nulla történet, összevisszaság, gyenge szereposztás.....)
0
2002. december 10., kedd 14:25
Csak annyit tennék hozzá, mint örök SW rajongó, hogy évente egyszer biztos megnézem az összes részt, (eddig így volt kb. 12 éve) az én kedvencem a Birodalom visszavág és most már az EPII is. Amikor a régi trilogiát nézem, mindíg úgy magával ragad a film története, feelingje, humora és Darth (eredeti) hangja, hogy eszembe sem jut köpködni a mai szemmel kezdetleges trükköket. Én élvezem a filmet, nem a hibákat keresgélem. Nem vagyok Réz András, hogy kivesézzem a dolgokat. Úgy látom, itt több filmkritikus ír be, mint rajongó. Sajnálom...
0
2002. december 10., kedd 13:54
mivan Emberek, megbekeles? elert ide is a karacsonyi hangulat? :-)))
waooooooo.... :-) orulok neki... :-)
0
2002. december 10., kedd 13:38
Will: Ok, értettem! A Red Dragon tényleg frankó :) Ebben a formájában teljesen érthető és világos a viszonyod a filmekhez. Abszolút elfogadom. Lényegében a klasszikus filmekből építkezik rajongásunk, tehát én pl. soha nem tudnám utálni azokat! Még az kellene... :) Persze volt már olyanra példa, hogy oktondiságból, meg "idegből" befikáztam a régi dolgokat. :( Ezeket utánna mindig nagyon megbántam, mert nem volt igazam. Továbbra is azt mondom, a lényeg az hogy elvarázsolnak-e a filmek? Engem maximálisan. A régiek csak úgy mint a mostaniak, és ez a lényeg!!
0