Keresés

Számítástechnika, perifériák

2012. június 8., péntek 0:50
Határeset volt: teljesen "behalt" a végére... Amikor legutoljára bekapcsoltam, kimentem a szobából pár percre és mire visszaértem, nem a megszokott bejelentkezési oldal fogadott, hanem kék képernyő alatt a Windows éppen a hibajavító programot futtatta, cserélgette / javítgatta a fájlokat... Villámgyorsan kikapcsoltam a főkapcsolóval. Bekapcsoltam újra, leállítottam az induló hibajavítást és ránéztem VOLNA a merevlemezre - ugyanis semmilyen adatot nem láttam rajta.

A tegnapi napom eléggé sz@r volt, főleg, miután szembesültem a merevlemez-javítási árakkal. Mivel a rendszer nem tudta olvasni - és korábban a HDS is olvasási hibára hivatkozva nem tudta ellenőrizni a merevlemez állapotát - , ezért fejhibára gyanakodtam. Mókás árak vannak a laborban történő szétszedés esetére... Én nem akartam itthon kísérletezgetni a recovery programokkal, ezért levittem a guruknak. Ma hívtak, hogy úgy látják, minden adatot sikerült menteniük.
Holnapra derül ki, ugyanis ma este levittem a komplett gépet, mert egy új, nagyobb Cooler Master házat kap a rendszer - jóval több hűtéssel.

Mindenesetre a tanulságokat levonom...

Egy mentés nem mentés, két mentés fél mentés, három mentés határeset...

Ahogy a merevlemez gyártás"visszafejlődik" (minőségileg), nagy a valószínűsége, hogy 2-3 évente cserélni kell(ene)...
0
2012. június 4., hétfő 21:38
Bocs!
Tehát: MS Live E3 Conference:

0
2012. június 4., hétfő 21:36
http://www.youtube.com/user/machinima?v=IsA_lEOV_7M
0
2012. június 4., hétfő 19:52
Na, túl is vagyok a szerelésen. Éppen most izzasztom a korábban renitens vincsit, de már most úgy tűnik, csodákra képes egy aktív hűtő, pedig nem sok hely van a PC házban a levegő keringetésére.

Az ominózus Maxtor vinyó 120GB-os, és jól sejtettem, azt tettem legfelülre, éppen a melegedés miatt, mivel ez a legkisebb kapacitású. Négy nagy rack van a házban, legfelül az író, alatta három HDD kapott helyet. A 120-as Maxtor alatt két 160-as Samsung van. További két 500-as Samsung az alsó rack-ekben, szellősebb elhelyezéssel lett beszerelve, azok nem is melegedtek túlzott mértékben. Ellenben a Maxtornál tegnap 59 (!) fokot is mért a Hard Disk Sentinel. Aktív használat esetén igen rövid idő alatt 45 fok fölé kúszott a hőmérséklete.

990 forintért vettem egy ilyen hűtőt:

Az elmúlt 20 percben kb. 30 GB-nyi adatot olvasott be ez a renitens merevlemez, a hőmérséklete pedig 29 fok, és az alatta levő sem melegebb nála.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. június 4., hétfő 0:02
thx
pedig a wd-s linket néztem is, de az első mondatot nem néztem. :(( sorry
akkor ebben az évben nem túl valószínű, hogy lentebb mennek az árak :((
SuperHeRo
0
2012. június 3., vasárnap 23:33
Olvasd el, hogy mit írtam a 173. hozzászólásomban - pontosabban a linket, amire mutatok... :-(
0
2012. június 3., vasárnap 23:24
Egy érdekes kérdés, mert látom, hogy winyókról megy az értekezés. :)
Tudtok arról esetleg valami infót, hogy mikor lesznek ismét emberi áron a winyók?
SuperHeRo
0
2012. június 3., vasárnap 22:53
Ezeket az árakat elnézve még mindig kifizetődőbb otthonra egy NAS.

Jó, 100GB még hagyján, de az 1-2TB-os tarifa már mélyen zsebbenyúlós.
0
2012. június 3., vasárnap 22:37
Bár most változtak az árak, én idáig 80GB-s csomagot vettem 1 évre 20 dollárért.

Árazási struktúra (az árak egy hónapra értendők)

25 GB - 2,49 dollár
    100 GB - 4,99 dollár
    200 GB - 9,99 dollár
    400 GB - 19,99 dollár
    1 TB - 49,99 dollár
    2 TB - 99,99 dollár
    4 TB - 199,99 dollár
    8 TB - 399,99 dollár
    16 TB - 799,99 dollá
0
2012. június 3., vasárnap 22:25
100 GB-os nagyságrendben is lehet oda pakolászni?
0
2012. június 3., vasárnap 22:19
tudom ajánlani nektek a picasa web-et. én ott tárolok mindent. tavaly év elején raktam fel és még milyen jól tettem,ugyanis rá 5 hónapra elszállt a külső vinyom. onnan meg vissza tudtam szedni mindent EREDETI méretben.
0
2012. június 3., vasárnap 21:40
Na igen... elég gáz így gondoskodni arról, hogy a családi fényképek és videók még véletlenül se vesszenek oda. Talán ha kicsit javul az anyagi helyzetem, beruházok majd egy NAS-ba.

Amikor megvettem a 2TB-os vinyót, azt reméltem, jó időre megoldja a tárhely problémáimat, de már most oda jutottam, hogy sakkoznom kell vele. Egyrészt az én hülyeségem is, mert sok a redundancia, az adatokat rendeznem kellene, de erre momentán elég kevés az időm. Másrészt a mai modern fényképezők és kamerák minőségi felvételi fokozatra belőve azért falják is a tárhelyet.

20 éve még jól elvoltunk egy 24 expós filmmel, most meg egy eseményen olyan könnyű telelőni egy 4GB-os kártyát, hogy csak na. Aztán meg nem győzünk válogatni, mit érdemes megtartani, és mit nem. :-)
0
2012. június 3., vasárnap 21:36
Hoppá, kimaradt egy egyenlőségjel. Szóval Caviar Green.
0
2012. június 3., vasárnap 21:34
Szerintem akkor Caviar Green lesz, most a 2 TB-os (WD20EARX) 29e párszáz Ft-ért van. Mivel második (harmadik, ha a Samsungot megmentem) vinyó lesz, ezért nem erről megy a rendszer, tehát az 5400-as fordulattal sem lesz gond - illetve van benne intelligens fordulatszám szabályozás, tehát akár még gyorsabb is lehet. Négy darab 500 GB-os tányér van benne 8 fejjel és ha nem megy / dolgozik, akkor a fejeket "parkolópályára" helyezi oldalra.
0
2012. június 3., vasárnap 21:25
Így van, a Maxell-t pedig "bekebelezte" a WD. A nyersanyagok drágulására hivatkoznak, ezért sem valószínű, hogy sokkal olcsóbbak lesznek majd. Azért mondjuk 2 éve egy 1 TB-os SAMSUNG STORY STATION 20e Ft volt, aztán meg lett 40 - most meg már nincs is SAMSUNG, ugye... A minőség meg már egy másik dolog, hiszen eddig pl. a WD adott öt év garit, most meg ad kettőt és van olyan gyártó, aki meg csak egyet... Egy qrva szót nem szólnék, ha ötévente kellene átmásolnom a vinyókat, de kétévente ez azért necces lesz. (Vagy egye fene, legyen két év, csak legyen nettó négyszáz a fizum! :-D ) Az SSD meghajtók pedig még igen gyerekcipőben járnak, rengeteg olyan problémával, amikre még nincsen megoldás - függetlenül attól, hogy nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Valamit pedig már ki kellene fundálni, mert így a biztonságos digitális adattárolás egy kalap k@ki...
0
2012. június 3., vasárnap 21:14
Nekem is 2 db WD-m van és semmi bajuk bár az egyiket használom csak(Desktop Elements szintén) aktívan,a másikon a biztonsági mentés van!
0
2012. június 3., vasárnap 18:29
Nekem az egyik WD egy 240MB-os My Passport, a másik egy 2TB-os Desktop Elements. Mindkettőt biztonsági mentésre használom, így csak időnként üzemelnek. A harmadik egy Megadrive 200 fantázianevű, momentán nemtommilyen típusú 400GB-os HDD-vel szerelt külső meghajtó. Már nem is emlékszem, hogy ez mikor volt utoljára bekapcsolva, de azon is csak biztonsági mentések vannak.
0
2012. június 3., vasárnap 17:52
Nekem is van egy külső HDD-m, Western Digital MyBook Essential (1,5 TB / USB 3.0), neki sem szokása melegedni, pedig megvan kb. másfél éve és használom is elég sűrűn...
0
2012. június 3., vasárnap 17:35
Én is most töltögettem le az összes HDD-mhez tartozó adatlapokat, és ennek során kellett szembesülnöm azzal, hogy már sem Maxtor, sem Samsung HDD-k nincsenek, mind a Seagate fennhatósága alá került. A versenytársak kiejtése sem azt valószínűsíti, hogy az árakat lefelé törnék...

Egyben azt hiszem, arra is rájöttem, hogy az egyik vinyóra vennem kell egy aktív hűtőt, mert eléggé melegszik. Gondolom, az van legfelül a PC házban, ahol 5 db. HDD pörög folyamatosan, plusz ott van még három USB-s vincsi is. Érdekes, hogy a teljesen zárt műanyag tokozású WD külső vinyók milyen kellemes hőmérsékletet tudnak tartani a belsőkhöz képest.
0
2012. június 2., szombat 21:59
Most szembesültem csak a kissé "elszabadult" HDD-s árakkal és azzal, hogy azt írták itt, hogy nem nagyon fog visszacsökkenni az áruk az árvíz előtti szintre... :-(

Viszont egyre inkább úgy néz ki, hogy Western Digital lesz - csak még azt nem találtam ki, hogy WD Caviar Green vagy Black.
0
2012. május 29., kedd 21:16
Az a "baj", hogy én még mindig kitartanék a Samsung mellett... Nézegettem is a  SAMSUNG STORY STATION-öket - pontosabban csak nézegettem volna, mert sehol nem találom őket... Már a multikból is eltűntek és a neten sem lelem sehol.
0
2012. május 29., kedd 21:14
Niwrok már segített... Én "beáldozom" rá azt a 7e Ft-ot, mert a PRO verzióban minden funkció elérhető. A fejlesztő - aki mint írtam, nagyon segítőkész - küldött egy regisztrációs kulcsot, így minden funkció elérhető - de most nézem, hogy már ezt is írtam :-D - szóval lefuttattam mindent, de nem nyugodtam meg...
0
2012. május 29., kedd 16:21
nekem WD-m van meg egy Seagate-em.utóbbi kb 5-6 éves ,előbbi kb 3-4 éves lehet sem szektorhiba sem pedig túlmelegedés gond nem volt egyikkel sem,pedig intenzíven koptatom őket.

ja és lefuttattam rajta ezt a programot amit írtatok,mindkét merevlemezt 100%-osnak látja,hibátlanok.remélem így is maradnak. :)
0
2012. május 29., kedd 16:06
Kösz! Szóval külön alkalmazás. Van egy pár külső merevlemezem, azokhoz se ártana egy ilyen.
most posts by TM
0
2012. május 29., kedd 16:04
Egyébként egyik haveromnak a WD vinyója mondta be az unalmast egyik pillanatról a másikra, úgyhogy azt nem ajánlom.
most posts by TM
0