Ez szívás... Hard Disk Sentinel - ez valami operációs rendszeren belüli valami, vagy külön letölthető program? Ellenőrizném én is a sajátomat.
most posts by TM
0
2012. május 27., vasárnap 21:46
7252
Gyerekek, merevlemez-ügyben képben van valaki? Mármint hogy mekkorát és főleg melyik gyártótól?!?
2010. 03. 06.-án lett beletéve egy 1 terrás SAMSUNG HD103SJ és pár nappal ezelőttig semmilyen probléma nem volt vele. Pár napja azonban a HARD DISK SENTINEL rohamos állapotromlást jelzett. Eddig folyamatosan 100%-on volt a kondíciója, most viszont lecsökkent 69%-ra, majd másnap 18%-ra, utána 9%-ra, ma meg már csak 8%-on áll és azt írja, hogy 10 nap a hátralévő élettartama. Azon van minden fontos adat: saját fényképek, videók, egyéb nagyon fontos dolgok. Az OP-rendszerrel végeztettem egy teljes karbantartást / ellenőrzést, pár hibás szektort talált, amiket javított is - a teljes procedúra közel két órás volt.
Viszont folyamatosan nő a hibás szektorok száma és én meg egyre jobban aggódok. Már felvettem a HDS fejlesztőjével a kapcsolatot, aki nagyon-nagyon segítőkész és ellátott már idáig hasznos tanácsokkal.
Új merevlemez lesz - na de milyen???
0
2012. április 10., kedd 22:00
8851
Hátha valaki tudja a gyógymódot a következő problémára!
Adott egy HD-ready plazma tévé 1024x768-as felbontással, és természetesen 16:9 képaránnyal. Adott egy netbook 1024x600-as panel felbontással, ami kb. 17:10 képaránynak felel meg. A tévén van VGA bemenet, a netbook-on meg ilyen kimenet, tehát össze tudom őket kötni. A gépen Windows XP van telepítve.
A problémám az, hogy ha a gépen beállítom a monitorhoz passzoló 1024x768-as felbontást, akkor azt a Windows 4:3-ként kezeli, emiatt pedig a tévén torz lesz a kép, lévén, a pixelek nem négyzet alakúak. Hogyan lehetne rábírni a Windows-t, hogy ne 1:1 oldalarányú pixelekben gondolkozzon és a tévén torzításmentes 16:9-es képet lássak 1024x768 felbontással?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. április 2., hétfő 23:21
52684
Köszi! Az az érthetetlen, hogy az általad bejelölt adatokat bármilyen extrém módon változtatgatom, a felirat fütyül rám, és meg se moccan.
most posts by TM
0
2012. április 2., hétfő 23:17
8851
A megoldás tehát a sok kötőjel. Hihetetlen!
0
8851
Én ilyeneket találtam benne (bár én nem nézek vele filmeket):
0
8851
->Alapstílus ->Képernyőhöz igazítás & Margók [2]
Az [1] és [2] jelölésű helyeken próbálkoznék.
0
2012. április 2., hétfő 23:15
8851
Azért is megtalálom. Jöhet a felező algoritmus!
Én ilyeneket találtam benne (bár én nem nézek vele filmeket):
Nézet ->Beállítások
0
2012. április 2., hétfő 23:14
8851
Aki tudja, hol a bibi, amiért nem tudtam szövegként elküldeni, jelezze már. Biztosan én vagyok túl fáradt, hogy nem vettem észre a tiltott szót. De legalább írná vissza az oldal, mi az, ami nem tetszik neki...
0
2012. április 2., hétfő 23:12
8851
Hülye fórummotor, már megint szopat. Ez mehetne az ami kibaszottul dühít topicba is...
0
2012. április 1., vasárnap 0:59
52684
Tudja valaki, hogy a Media Player Classic-ban a felirat pozícióját hogyan lehet feljebb állítani? A mostani beállításban teljes képernyőnél az alsó sor kilóg a képből.
most posts by TM
0
2012. március 31., szombat 21:29
52684
Köszönöm!
most posts by TM
0
2012. március 31., szombat 19:11
1277
Na, csináltam egy pár "printscreen" képet. Ha gondolod, akkor küldd el az e-mail címed, én pedig küldöm a képeket. p_bateman@freemail.hu
0
2012. március 31., szombat 18:54
1277
Sajnos képet most nem tudok mutatni, mert a fényképezőm elhalálozott, a telefonom fotó funkciója pedig ismeretlen okból kifolyólag nem működik. Az Iiyama monitor viszont HD felbontású, szóval pl. ha BR filmet nézel rajta és 1920x1080 van beállítva a monitoron, akkor garantáltan nincs a széleken fekete csík.
0
2012. március 31., szombat 18:47
52684
Köszi a választ! S ezen garantáltan nincsenek tojásfejű emberek, ovális logók, nem gömbölyű földgömbök? Mert ha csak úgy tudok normálisan filmet nézni, vagy netezni, hogy a monitor két szélén vastag fekete csík éktelenkedik, akkor értelmetlen a szélesvásznú monitor. Tudnál mutatni képet a tiedéről? Mondjuk egy xpress-weboldalast, meg egy szélesvásznú mozifilmest, ha mutatnál, akkor tudnám érzékelni, hogy mennyivel másabb, mint ez, ami most nálam van.
most posts by TM
0
2012. március 31., szombat 18:32
1277
Iiyama Prolite E2409HDS
Nekem 200 százalékban bevált. Gyönyörű színei vannak és a kontraszt is több, mint szép. Egyaránt alkalmas grafikai munkákhoz és filmnézéshez.
http://www.argep.hu/product_1413785.html
0
2012. március 31., szombat 18:07
52684
Hali!
Tudtok olyan szélesvásznú monitort ajánlani, amelyiken méretarányosan szélesvásznú képet lehet látni? Most van nálam egy HKC 2412, amire azt mondták, hogy azért jó, mert LED-es, bár ez nekem nem sokat mond, az viszont bosszant, hogy az állítólagos 16:9-es funkciója valójában abban merül ki, hogy a "hagyományos", méretarányos montorképet széthúzza, így minden szélesen nyújtott lesz, betű, logó, kép, és az egész tök zavaró. Ha létezik ennél intelligensebb monitor is, kérlek, ajánljatok nekem! Kösz!
most posts by TM
0
2012. január 9., hétfő 0:07
110
Sziasztok! Most vettem a PC-be egy Samsung Blu-ray meghajtót. Frankón játszik le BD lemezeket, de sajnos nem tudok képet készíteni róla (a menüről szeretnék screenshotot...) Tudom, hogy le van tiltva ez a funkció. De esetleg tud valaki valami megoldást ennek áthidalására? Előre is köszi!
0
2011. december 5., hétfő 17:33
982
Ne kapcsolódik szorosan a házimozihoz, de a pc-hez igen. Elcsesztem valamit a gépemen(winfos7), nem működik a vágólap. Kijelölni és másolni tudok, de nem engedi beilleszteni...(billentyűvel se) :( Csak a fogd és vidd módszerrel enged pl. linkeket beilleszteni. Hol lehet „bekapcsolni” a vágólapot?
0
2011. december 1., csütörtök 22:24
1277
Köszönöm! :)
0
2011. december 1., csütörtök 22:19
6264
válaszd ki elsődleges megjelenítőnek a TV-t a kontrol panelban,vagy csak símán tiltsd le ott a monitorodat mint megjelenítő eszközt ha klón vagy kiterjesztett asztal üzemmódban vagy és akkor csak a HDTV-n lesz kép.Good luck ! ;)
0
2011. december 1., csütörtök 22:16
1277
Sziasztok!
A következő a szitu: a számítógépet HDMI-kábel segítségével összekötöttem a TV-vel, ugyanis ki szeretnék próbálni egy játékot a nagyképernyőn. A gond ott kezdődik, hogy a TV-n csak és kizárólag a monitoron lévő háttérkép jelenik meg, a játékot továbbra is a monitoron látom. Valaki meg tudná mondani, hogy mi a helyes eljárás? Előre is köszönöm.
0
2011. október 10., hétfő 19:46
2232
Ha cserélhető antennás a router akkor van lehetőség nagyobb decibeles antennát hozzá csatlakoztatni.
0
2011. szeptember 13., kedd 17:50
616
Sziasztok,
A következő problémám lenne. Adott egy wifi router, amelynek a jele olyan mértékben gyengül a sok térelválasztó miatt (konkrétabban beton falak), hogy sokszor nem érzékeli a wifi eszköz.
Milyen megoldások jöhetnének szóba, hogy erősödjön a jel? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de vezetéken, a gyenge jellel rendelkező szobába vezetni a jelet és egy másik routerről sugározni?