Keresés

Számítástechnika, perifériák

2011. január 15., szombat 11:44
az 1 gigás verzió...
0
2011. január 15., szombat 11:39
Geforce GTX 460, zotac
előtte meg 7800 gtx volt.
0
2011. január 14., péntek 22:26
Milyen videó kártyát használtok?

0
2011. január 14., péntek 13:40
a hangot nem kell átvinnie, csak a képet....

köszi a választ :)
0
2011. január 14., péntek 13:07
A képből ítélve működőképes a dolog,de ha ez DVI kábel,akkor hangot nagyon nem fog átvinni,nem ? Azt külön akarod megoldani ?
0
2011. január 14., péntek 9:44
az oké, csak ha már több éve van egy ilyen nevű topic, hogy "Számítástechnika, perifériák" és egyéb hardwer topicok, akkor gondoltam, hogy hátha... .)
0
2011. január 14., péntek 9:43
?
0
2011. január 14., péntek 9:40
Én szívesen segítenék, ha értenék a dologhoz.

Azért azt el kell ismernek, hogy ez a kérdésed is meglehetősen speciális, az xpress szűk tagsága meg esetleg nem ért hozzá, hülyeséget meg nem akar mondani.

Cipőt a cipőboltból...
0
2011. január 14., péntek 8:46
Talán nem véletlenül!
0
2011. január 14., péntek 8:34
senki többet? lassan leteszek arról hogy kérdéseket tegyek fel itt az xpressen mert még az életben nem kaptam "normális" válaszokat... :s
0
2011. január 13., csütörtök 21:06
nah viccet félretéve... :)

a mellékelt linken látható 2629Ft-os dvi elosztóval megoldható ez a dolog?
0
2011. január 13., csütörtök 20:49
"Tudna e valaki segíteni...
Van egy, pontosabban kettő PC számítógép amit a gyerekek használnak játékra. Sajnos annak ellenére hogy drága, meg erős gép, sok játék nem megy a mostani videokari cserék után sem. Ahelyett hogy most mind a két gépbe proci-alaplap-memória meg miegymást vennék újra egy vagyonért, hogy aztán megint majd valami fél év múlva ne fusson rajta..., azon agyaltam hogy vennék egy Xbox 360-at a már meglévő Xbox 360 mellé. A gond a kijelző... Most mind a két számítógépre rá van kötve egy-egy nagy lcd monitor, de ugye a 2 xboxnak is kellene valami...

És a kérdés: létezik-e olyan megoldás, hogy:
Az egyik monitorra rákötném az egyik gyerek xbox-át és pcjét, a másik monitorra pedig a másik gyerek xboxát és pcjét.... Ez megoldható hogy egy monitort használjon a pc és az xbox? Persze nem együtt, hanem amikor egyik megy a másik ki van kapcsolva...

egy ilyen kábellel ez megoldható??
http://www.hdmishop.hu/DVI-elosztok-DVI-hosszabbitok-DVI-erositok/DVI-eloszto-DVI-D-dugo-2xDVI-D-alj.html

Mert így minden maradhatna a helyén, csak egy xbox kötődne be és kész... Nem sok játékkal játszanak, de azok gépigényesek és ha most veszek egy xbox 360-t 50-60-70 ezerért még akkor is olcsóbban kijövök, ráadásul ezen tuti fut minden, nincs az mint a pcnél... kapnak hozzá pár játékot és még így is olcsóbb mint szinte két vadiúj pct venni, hogy aztán vagy fut rajta valami vagy nem..."
Bocsánat.Ez számomra teljesen felfoghatatlan szint.
Valaki tud segíteni az orosz(milliárdos)nak?:)
0
2011. január 13., csütörtök 20:47
Hát ez a helyzet így tarthatatlan. :)
0
2011. január 13., csütörtök 20:40
szerencsétlenek???:D
0
2011. január 13., csütörtök 20:37
az az igazság, hogy a számítógéphez van már nekik egy-egy szélesvásznú 22-es lcdjük, a meglévő xbox 360-at pedig egy 107 centis plasmára kötve használják. :) így csak az xboxon kell szerencsétleneknek osztozniuk :)
0
2011. január 13., csütörtök 20:04
(Hasznos ötletek...ugyan már...
Mit tenne most egy a Földért aggódó apuka?
Egy tv tuneres lcd monitor nem jöhet számításba?Egy képernyőt használnának mindenre ezek a szerencsés lurkók...
Gombnyomásra átvált a pc a tv és a video játék képe között.A többit lehet eladni vagy másra használni.)
0
2011. január 13., csütörtök 19:44
Tudna e valaki segíteni...
Van egy, pontosabban kettő PC számítógép amit a gyerekek használnak játékra. Sajnos annak ellenére hogy drága, meg erős gép, sok játék nem megy a mostani videokari cserék után sem. Ahelyett hogy most mind a két gépbe proci-alaplap-memória meg miegymást vennék újra egy vagyonért, hogy aztán megint majd valami fél év múlva ne fusson rajta..., azon agyaltam hogy vennék egy Xbox 360-at a már meglévő Xbox 360 mellé. A gond a kijelző... Most mind a két számítógépre rá van kötve egy-egy nagy lcd monitor, de ugye a 2 xboxnak is kellene valami...

És a kérdés: létezik-e olyan megoldás, hogy:
Az egyik monitorra rákötném az egyik gyerek xbox-át és pcjét, a másik monitorra pedig a másik gyerek xboxát és pcjét....  Ez megoldható hogy egy monitort használjon a pc és az xbox? Persze nem együtt, hanem amikor egyik megy a másik ki van kapcsolva...

egy ilyen kábellel ez megoldható??
http://www.hdmishop.hu/DVI-elosztok-DVI-hosszabbitok-DVI-erositok/DVI-eloszto-DVI-D-dugo-2xDVI-D-alj.html

Mert így minden maradhatna a helyén, csak egy xbox kötődne be és kész... Nem sok játékkal játszanak, de azok gépigényesek és ha most veszek egy xbox 360-t 50-60-70 ezerért még akkor is olcsóbban kijövök, ráadásul ezen tuti fut minden, nincs az mint a pcnél...  kapnak hozzá pár játékot és még így is olcsóbb mint szinte két vadiúj pct venni, hogy aztán vagy fut rajta valami vagy nem...
0
2011. január 13., csütörtök 10:57
"Ez viszont érdekes, hogy az nVidida jobb videó téren, mint az ATi. Anno mindig is az ATi volt a nyerő videólejátszás terén és állítólag szebb képet adott 3D-ben is."

Számomra is meglepő volt,ugyanis az utóbbi 3 VGA-m az ATI volt pont emiatt. :)

Játékokban viszont még mindíg az ATI a jobb.

"Ez felskálázás akkor gondolom 10-12 éves kiadványoknál nem sokat nyom a latba, többnyire ezeken javítanék."

Hát ezeknél nagy javulást ne várj.
0
2011. január 13., csütörtök 10:26
Szia4

akkor majd végig tesztelem hogy a jobb. Fejhallgatót nem tudtam még olyat venni, ami jó, a fejemen marad és nem fájdul meg tőle a fejem, mert szemüveges vagyok.

Ez viszont érdekes, hogy az nVidida jobb videó téren, mint az ATi. Anno mindig is az ATi volt a nyerő videólejátszás terén és állítólag szebb képet adott 3D-ben is.
Ez felskálázás akkor gondolom 10-12 éves kiadványoknál nem sokat nyom a latba, többnyire ezeken javítanék.
0
2011. január 12., szerda 12:07
Szia !

Ha stereo rendszeren nézed,akkor sztem próbálgasd ki az összes beállítást,bár én nagy különbségeket nem hallottam közöttük(ha viszont fejhallgatót használsz,sokkal jobbak ezek a TrueTheater surround effektek)

"Videónál pedig érdemes használni a TrueTheater Effect-et? Vagy inkább a PureVideoHD-t? Geforce 8600 GT-m, ami elvileg támogatja."

A TrueTheater HD egy jó kis dolog,de erősen forrásfüggő az,hogy melyikből mit tudsz kihozni.A Sziget DVD-nél eszméletlen nagy volt a javulás,ennek használatakor,de a  régi ill gyengébb minőségben kiadott filmeken túl sokat nálam nem segített.Amit még észrevettem:az Nvidia VGA-k sokkal szebb képminőségben játszanak le filmeket (tavaly váltottam ATI-ról).

A Totalmedia 3 ebből a szempontból jobban kezeli és szebb minőségben skáláz fel DVD-ket.Állítólag az új verzión (azt hiszem 5-ös) még ennél is látványosabb a javulás.

De ha már PowerDVD10:

A legújabb frissítés immár a bdXL (3 rétegű 100 ill. 4 rétegű 128 GB-os) formátumú korongok kezelését is lehetővé teszi.Az ezt lejátszó és pörkölő írók ára meg nem is vészes már annyira(kárt hogy visszafele nem működik a jelenlegi BD cuccokon).

Lassan be fogok ruházni egy BD íróra...még sztem az idén. :)
0
2011. január 12., szerda 10:03
PowerDVD 10 audio és video beállítás kérdéseim lennének.
Audiónál előszöri is csak egy 2.1 hangfalam és egy 8 csatornás RealteHD hangkártyám van, de van több beállítás erre is: Stereo, Dolby Surround Compatible Downmix, Dolby Virtual Speaker, True Theater Surround Sound. Melyik legjobb választás? Vagy zongorázzam végig és amelyik a fülemnek a legjobb? :)
Videónál pedig érdemes használni a TrueTheater Effect-et? Vagy inkább a PureVideoHD-t? Geforce 8600 GT-m, ami elvileg támogatja.

Lehet nagyon amatőr kérdések, de az ilyen spéci szoftvereknél mindig zavaró a sok beállítás. Anno ezért használt MS WMP.
0
2010. szeptember 19., vasárnap 22:48
közben sikerült megoldanom :P
0
2010. szeptember 19., vasárnap 17:02
"Én kérek elnézést" ha a kérdés már elhangzott vagy rossz helyen sikerül az ezernyi topic közt feltegyem, de fontos kérdés lenne :)

Szóval én is hozzáfogtam a "rendszerváltáshoz", anno én látni sem akartam a VISTA-t mint olyan, nekem tökéletesen jó volt az XP amióta kijött az sp3, teljesen rendben volt.. mostanra viszont már megérett a váltás ihlete.

A problémám elsődlegesen az lenne, hogy nekem a levelezéseim 90%-a az Outlook Expressben történt. Ide volt/van beirányítva minden külső mail is. Nomost ugye már a Vista-ban se volt ez a program benne. A Win7ben sincs. Az érdekelne, hogy tudja-é vki, hogy az Office csomagban található MS OUTLOOK adatbázisa ugyanaz-é mint az Outlook Expressben volt vala (túl azon hogy a leveleket DBX-ben, a címjegyzéket meg WDB-ben tárolta), tehát magyarán az érdekelne, hogy az Outlook Express 6 adatbázisfájljait be tudom e a win7ben az MS OUTLOOK-ba importálni avagy nein? :) Előre is köszönöm a felvilágosítást. ^^
0
2010. augusztus 19., csütörtök 23:37
Értem,köszönöm a segítséget,megpróbálkozom akkor a driver frissítéssel!
0
2010. augusztus 19., csütörtök 23:03
bár win7 telepítéskor a win a szerinte lehető legjobb drivert telepíti fel, érdemes a hangártya eredeti legfrissebb illesztőprogramját feltelepíteni!

realteknek telepítés után az óra mellett van kis ikonja, melyen a saját beállításait el lehet végezni.

(megjegyzem, a 2.1 az sztereónak minősül)
0