Keresés

Számítástechnika, perifériák

2010. augusztus 19., csütörtök 19:27
Sziasztok!

Most én vagyok gondba,mert a számítógépen windows 7 van és az Istennek nem tudom beállítani az 5.1-es hangzást sehol!
Ez a Realtek HD Audio van a gépen/be és van egy 2.1-es hangfalszett rákötve jack dugóval,akkor is sztereót ír ki,és HDMI-vel összevan kötve a plazmával,a plazma pedig optikaival az erősítővel és oda is csak 2 csatornás hangot visz!
A gépet az erősítővel próbáltam összekötni RCA-Jack kábellal,de nem akart megszólalni!
Ami a lényeg,hogy állítani sem tudok sehol a gépen 5.1-et!?

Valaki tud tanácsot adni?

Előre is köszi!
0
2010. augusztus 17., kedd 23:38
Időközben rájöttem,a kép  túlpásztázást kellett kikapcsolnom!
0
2010. augusztus 17., kedd 23:25
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!
Van egy laptopom,ami HD ready és összekötöttem HDMI kábellel a plazma tv-vel,ami full Hd. Felajánlotta,hogy 1920x1080 felbontás a legjobb,de el van csúszva a kép és nem tudom,hogy hol lehet állítani benne,hogy jobbra tolnám a képet meg összébb nyomnám!?
a számítógépbe Nvidia Geforce kártya van,de annak a kontroll paneljén sem látok ilyet,mint a régi Ati Radeonos gépemnél volt.
Ha RGB kábellel kötöm össze,akkor csak Hd ready-t jelenít meg és ,akkor a tv menüjében van lehetőség a pc beállításokra,hogy toljam a képet,amerre akarom,de,ha HDMI-vel kötöm össze,akkor az a menüpont eltűnik!
Segítsetek már,hogy hol tudok állítani,akármit is rajta és a gépen vagy a tv-n!

Előre is köszönöm!
0
2010. augusztus 12., csütörtök 9:57
a böngésződ memóriakezelési gondokkal küzd.Ezt okozhatja akár a flash is.

próbáld meg újratelepíteni (persze elsőkörben leszedni).a flash playerrel is így járj el.

ha továbbra is háklizik,akkor:Chrome,Opera,Firefox böngészőkkel próbálkozz inkább.

legvégső esetben windows uninstall.de csak legvégső esetben.jobb tippem nincsen.
0
2010. augusztus 11., szerda 23:47
Van egy olyan érzésem, hogy megint nem a legmegfelelőbb helyen kérdezek utána, de azért megteszem! :)

A számítógépem egy olyan hibaüzenettel köszöntött ma engem, hogy idézem:
"A 0x4055716e címen található utasítás a 0x4055761e memóriacímer hivatkozott. A kívánt adat a 0x000009c státuszú I/O hiba miatt nem került a memóriába."

Mindezt az Explorer. EXE alkalmazás-hibájaként.  Mi a megoldás?
Ezer köszönet a segítségért!
0
2010. július 28., szerda 22:19
Azt hiszem van router és annyit mondott,hogy adsl! Egyébként valahol Újpesten lakik talán,szóval vannak kérdések,de biztos nem vagyok semmibe! :S
Nem gondoltam,hogy ennyire sok oka lehet!
0
2010. július 28., szerda 21:51
Bármelyik lehet ez alapján. Router nincs, csak modem? Ethernet driver jó? Melyik szolgáltató? T-home terület? Szomszédban jó a net, ha van adsl? Más géppel vagy modemmel is érdemes lenne tesztelni.
Nálam pc-n van win7 és nem teljesen stabil a kapcsolat. Okát nem igazán tudom, lehet messze van a routertől, vagy rossz a driver. Többnyire azt írja ki, hogy korlátozott a kapcsolat. Netre nem igazán használom, így különösebben nem zavar.
Modem kb. 8 éves még megy. Múltkor azt hittem elromlott, de szolgáltatónál volt valami hiba (végpont?), nem értek hozzá.
0
2010. július 28., szerda 21:34
Erre senkinek nincs ötlete? :(
0
2010. július 27., kedd 22:22
Sziasztok!

Még egy olyan kérdés,hogy a számítógépen az ADSL kapcsolat miért szakad meg időnként, elmegy majd visszajön!?
Windows 7 lett felrakva kb. 1 hete. A modem mondjuk már 5 éves,szerintetek mi lehet a baj,hálózati és a szolgáltatónál kell kopogni vagy pedig a számítógéppel van valami gond?

0
2010. július 27., kedd 20:20
Hali,

Tudja valaki ,hogy az Ipod touch 2.gen. kompatibilis-e a Win 7-el?

köszi!
0
2010. július 26., hétfő 22:48
Értem! Köszönöm mindenkinek a segítséget,akkor továbbítom az információt!

További szép estét!
0
2010. július 26., hétfő 22:40
akkor csak valami beállítási (szoftveres) gond lehet csak.

0
2010. július 26., hétfő 22:34
Nekem kb. 2 éves ATI kártyám van DVI-HDMI átalakítóval, HDMI-HDMI kábellel átviszi a hangot.
0
2010. július 26., hétfő 22:19
Szerintem nincs neki HDMI-s erősítője,az pedig,hogy a videókártyája a legmodernebb az nem tudom,mert,ha a "régebbi" típus,amin ugyan van HDMI már,akkor az nem biztos,hogy átviszi a hangot is? Vagy azt mindenképpen átviszi HDMI-HDMI kapcsolatnál,mert feleslegesen nem akar venni egy 5m-es kábelt!

Az erősítő - szám.gép pedig mintha optikaival lenne összekötve,de én is kérdeztem,hogy engedélyezte-e az 5.1-es kimenetet,de már nem emlékszem a válaszra! :)

Igen tényleg nem tűnik bonyolultnak! :)
0
2010. július 26., hétfő 22:13
Talán optikaival van összekötve,ha jól emlékszem!
0
2010. július 26., hétfő 21:56
Az utolsó mondatod halálos.:D
0
2010. július 26., hétfő 21:53
"Tudnátok segíteni abba egy ismerősömnek,hogy a számítógépet,ha összeköti az lcd tv-vel HDMI kábellal az továbbit hangot is? vagy csak képet,mert én úgy tudom,hogy a hangot is viszi,de nem tudom,hogy a videókártyából,hogy visz hangot is a kép mellett?"

szia.

amennyiben HDMI-HDMI-vel kötötte össze minden további nélkül átmegy a hang is.

az NVIDIA új kártyái már DVI-HDMi kapcsolatnál is átviszik a hangot,de ez ugyebár csak sztereó lesz,ha csak a TV -re köti.ha van HDMi bemenetes erősítője akkor előbb értelemszerűen oda kösse majd onnan a TV-be.

"A másik pedig,hogy állítólag a szám.gép össze van neki kötve erősítővel és nem viszi át az 5.1-es hangzást,csak 2.0 ír ki az erősítő és miért van ez? Szét lehet kevertetni a 2.0-t ,5.1-re,de állítólag az nem olyan,mintha felismerné az erősítő az 5.1-et!"
Mi lehet a baj vele?

kissé kevés a támpont a probléma leírására.milyen kimenet van az alaplapon ?

amennyiben coaxiális (SPDIF) át kell mennie a hangnak ,ha az erősítő SPDIF bemenetére kötötte.a dekóderek lejátszófüggőek.Power DVD,Totalmedia pld símán megszólaltatják akár a 7.1-es PCM,TrueHD,dts-HD hangokat is HDMI-n ,de támogatják a hagyományos DD 5.1,DTS 5.1,DTS ES MATRIX és DD 5.1EX hangokat is.a beállításokban egyszerűen vagy SPDIF-re kell állítani a hang kimenetet,ha régebbi erőlködőt használ,vagy HDMI-re ha van egy újgenerációs erősítője.

nem egy bonyolult dolog. :)
0
2010. július 26., hétfő 21:49
Az első kérdésre őszintén szólva nem tudom a választ.
Viszont a második kérdésnél azt esetleg érdemes megnézni, hogy a hangkártyán engedélyezve van-e az 5.1.
Mivel van összekötve a gép és az erősítő? Optikai kábellel kellene összekötni, vagy koax kábellel.
0
2010. július 26., hétfő 21:34
Sziasztok!

Tudnátok segíteni abba egy ismerősömnek,hogy a számítógépet,ha összeköti az lcd tv-vel HDMI kábellal az továbbit hangot is? vagy csak képet,mert én úgy tudom,hogy a hangot is viszi,de nem tudom,hogy a videókártyából,hogy visz hangot is a kép mellett?
Nekem sima rca-val van összekötve a gép és a plazma,így a HDMI részével nem vagyok tisztába!
A másik pedig,hogy állítólag a szám.gép össze van neki kötve erősítővel és nem viszi át az 5.1-es hangzást,csak 2.0 ír ki az erősítő és miért van ez? Szét lehet kevertetni  a 2.0-t ,5.1-re,de állítólag az nem olyan,mintha felismerné az erősítő az 5.1-et!
Mi lehet a baj vele?
Erre a 2 kérdésre szeretnék segítséget kapni!

Előre is köszi!
0
2010. május 23., vasárnap 12:22
Heloka.
a páromnak felolvastam és ő mondta hogy alaplapi problémája van neki.
0
2010. május 22., szombat 12:15
Nem tudja valaki, hogy mitől csinálhat olyan a gép, hogy bekapcsolás után a hangfal elkezd szabályosan szirénázni, mint egy rendőr- vagy mentőautó? Tökre kristálytiszta meg minden és nem tudok rájönni, hogy mi lehet a baj. Nem az én gépem, csak megkért valaki, hogy próbáljak már utánanézni. Életemben nem hallottam ilyet, pedig láttam ezt-azt már....
Köszi
0
2010. május 20., csütörtök 9:20
"Nero 9 van fent. eddig semmi probléma nem volt vele. Illetve evvel az íróval 8,5 gigás dvd-t nem tudok irni ez miért lehet."

Ne használ Nerot DVD9-hez,inkább az Imgburn-t javaslom,stabilabb és egy csomó írható médiát sokkal jobban is kezel.Ingyenes is ráadásul. :)

Ha továbbra sem megy a dolog,keress egy újabb firmware-t a DVD íródhoz.ha nincs hozzá és továbbra is ront,sajna írócsere lesz belőle.2004-es író lévén lehet,hogy nem szereti már a mostani írható médiákat.

Ha bd ripet írsz ki (mkv) 2 rétegű lemezre a fájlrendszert is meg kell változtatnod UDF-re.lehet ez is a probléma forrása.
0
2010. május 18., kedd 23:59
Köszi csabi de  még nem kaptam meg.
0
2010. május 18., kedd 23:26
Írtam neked :)
0
2010. május 18., kedd 23:18
Sziasztok. Érdeklödnék, hogy nem tudja esetleg vaalki, hogy  egy asztali pc-t és egy laptopot  usb vel össze lehet e kapcsolni. Ha nem akkor  miylen kábelt kell venni hogy össze tudjam kapcsolni
Előre is köszike.
0