Keresés

KÉRDÉSEK

2003. szeptember 4., csütörtök 15:45
Az index-en van szerintem ebből az következik, hogy lesz csökkentés, vagy nem?

"A DVD-k már olcsóbbak

Az árcsökkentéssel kapcsolatban megkerestük a a cég magyar leányvállalatát, a Universal Music Kft-t is. A cég értékesítési igazgatója úgy fogalmazott: itthon már tavaly szeptemberben árat csökkentett a cég magyar leányvállalata, akkor az új, teljes árú CD-k javasolt fogyasztói árát 15 százalékkal, a középkategóriás lemezekét pedig 19 százalékkal vitte lejjebb. Az új, teljes árú CD-lemezek javasolt fogyasztói ára jelenleg 4450 forint. Az igazgató arra vonatkozóan nem tudott tájékoztatást adni, hogy idén tovább csökkentik-e a zenei CD-k árát Magyarországon.

A zenei DVD-k árát a cég itthon tovább csökkenti. Szeptember 10-től ezen termékek javasolt fogyasztói árát a jelenlegi 7300 forintról 5300-6000 forint közöttire szállítja le, tudtuk meg a cég értékesítési igazgatójától. "

http://index.hu/tech/uzlet/univ0904/
0
2003. szeptember 4., csütörtök 15:28
Olvasd el figyelmesebben a cikket.. :)
0
2003. szeptember 4., csütörtök 15:26
Megírnád, hol olvastad?
0
2003. szeptember 4., csütörtök 15:23
Az Universal csökkenti a DVD-k árait, mai hír. Az Xpressnél lesz valami?
0
2003. szeptember 4., csütörtök 12:47
1797 - (1-2 darab) DVD
0
2003. szeptember 4., csütörtök 11:43
Elég idétlen kérdésem van.Várható esetleg valamikor,hogy nálunk is megjelenjen Dvd-n a spektrumon nagy sikerrel játszott Jamie Oliver fözőshowja.Én nagyon szeretem.külföldön meg már több lemezt is kiadtak.
0
2003. szeptember 3., szerda 23:25
ugyan, senki sem várja el tőled azt, hogy fejben tartsd mind az 18oo-19oo dvd-t. :]
0
2003. szeptember 3., szerda 23:13
Egy pont neked. Tényleg Columbia.
0
2003. szeptember 3., szerda 23:00
egy megjegyzés: a kótyagos szerelem nem new line, hanem columbia, de ettől még ott virít rajta az 5.1-es szinkron.
0
2003. szeptember 3., szerda 22:52
Arnold: kb. 1800-1900 DVD van az adatbázisban.
0
2003. szeptember 3., szerda 22:50
Tibi!
Azt tudom, hogy 2000/2001-ben tízezer eladott DVD után lett egy film aranylemez. (Onnan tudom, mert a TOP10 hazai kereskedő is kapott az arany-emléklemezt a Mátrix és a Gladiátor eladásai után, és egyedüli on-line boltként nekünk is ott lóg a falon ez a két csillogó korong :)  - azóta sajnos leszoktak a kiadók az aranylemezek tényleges átadásáról, de úgy tudom, nem nagyon emelkedett 10-15 fölé a 10 ezer példánynál nagyobb számban értékesített filmek száma. Van néhány 20-25 ezer példányban értékesített film is, de egy kézen meg lehetne számolni őket. A "sikerfilmek" többsége 3-5 ezer példányban fogy el, ha jók az információim.
0
2003. szeptember 3., szerda 22:46
fairytale: változás már van, csak sajnos a DVD-gyártásban fél év, egy év az átfutási idő. Most már a jövő tavasszal megjelenő filmek specifikációit zárják le a nagyobb külföldi stúdiók.
Ha megnézed az új megjelenéseket, láthatod, hogy az idén mozikban vetített filmek 80-90%-a (lehet, hogy több is) szinkronnal jelenik/jelent meg. Az új Warner-kiadványokon is egyre több a szinkron, a Columbia rendszeresen szinkronnal hozza az új mozifilmeket, a New Line még a moziban nem vetített filmek többségére is tesz szinkront (S1m0ne, Kótyagos szerelem), a Universal 1-2 kivételtől eltekintve szinkronnal jelenik meg, a Fox néhány filmet hozott Surround hanggal és most beindultak 5.1-es szinkronokkal is (Daredevil, X-Men 2.), a Disney kezdetektől fogva szinkronnal hozza a filmek többségét, a független kiadók pedig egyértelműnek tartják, hogy kell a szinkron (Budapest Film, Best).
Amikről Te írsz, azok sajnos olyan filmek, amelyekre a helyi képviselet is szívesen tetetett volna szinkront (Denisz, a komisz), de ezeknek a filmeknek a többségét már nagyon rég, akár 1-2 évvel ezelőtt is elkészítette a külföldi kiadó. Régi filmekről van szó, amelyeket futószalagon digitalizálnak, futószalagon rakják/rakták rájuk a nagy országok szinkronját, a kicsik feliratait, és startra készen állnak a masterek a stúdiókban, hogy amikor az illetékesek betervezik a megjelenésekbe, indulhasson a sorozatgyártás.
Magyar viszonylatban biztos, hogy míg egy feliratos Dennis-ből 1-200 darabnál többet nem lehet eladni, addig egy szinkronos változat akár tízsszer ekkora darabszámban is elfogyna, de sajnos ez nem szempont külföldön. Ezektől a régebbi filmektől nyugaton sem várnak csodát. Kiadják ezen a formátumon is, hogy aki akarja, vegye meg tisztességes képpek, hanggal, de tudják, hogy csodát nem várhatnak az eladásból.
Ha majd egy kicsit lecsillapodik a kiadási őrület (még mindig sok film nem jelent meg DVD-n), talán nagyobb szabadkezet kapnak a kis országok is. Kikérhetik talán majd egyedileg az általuk kiválasztott filmek masterét és tehetnek rá szinkront és feliratot, ha piacképesnek találják a terméket. De most sajnos erre még nem jut energia. A nagy stúdiók a nagy filmekre koncentrálnak, no és a nagy országokra. Azért ha jól számolok, a szeptemberben megjelenő közel száz film több mint fele szinkronos film!
0
2003. szeptember 3., szerda 19:57
Xpress: engem pedig az érdekelne, hogy összesen hány dvd szerepel az adatbázisotokban?
0
2003. szeptember 3., szerda 19:47
Kedves Xpress,

Ha nem üzleti titok (a CD-k esetében pl. nem az) lehet tudni, hogy a legsikeresebb DVD-kből mennyi fogyott? Mi számít "arany-" vagy "platinalemeznek" ?
0
2003. szeptember 3., szerda 19:37
Tudom, már volt erről szó.... De most újra érdeklődnék:

Lesz-e változás, végre a DVD-kre rákerülnek-e a szinkronok is?
Most éppen az Artur című film kapcsán buktam ki nagyon. Zseniális szinkronja nem került rá a DVD-re, pedig anélkül nem veszem meg!
De ez van a Ni csak ki beszél sorozattal...
És itt van a Denisz a komisz, ami egy gyerekfilm, és a kiadó nem volt képes rátenni szinkront! Szerintem igy eladhatatlan....
0
2003. szeptember 3., szerda 15:19
Sajnos harmadszor is meg kellene rendelni. Tehetetlenek vagyunk az ilyen esetekkel szemben. Most már csak a statisztikában bízhatunk: kétszer egymás után titkán tűnnek el a csomagok, olyan pedig még talán nem volt, hogy háromszor "elveszett" volna ugyanarra a címre küldött három küldemény. Ne haragudj, de tényleg nem tudunk mit tenni. Hidd el, hogy jó egy éve minden nap azon törjük a fejünket, hogyan lehetne gazdaságos és biztos szállítási megoldást találni, de nincs ilyen. Vagy viszonylag kigazdálkodható a küldési mód, mint a posta (bár az általunk jelenleg felszámolt 599 Ft köszönőviszonyban sincs azzal az összeggel, amit ténylegesen fizetünk), de fennáll az "eltűnés" kockázata, vagy megbízható, mint egy futárszolgálat, de drága és nem mindig praktikus.
0
2003. szeptember 3., szerda 15:00
Xpress: szoval mi a teendo ha masodszorra sem erkezett meg ugyanaz a csomag?
0
2003. szeptember 2., kedd 22:47
Üdv!
Lehet, hogy már volt; akkó bocs!
Minority reportban, amitor Krúz megmenti a prekogot, előtte-utána a felirat el van csúszva!
Bocs a sötét kérdésért: nálatok is?
Előre is tenx!
0
2003. szeptember 2., kedd 22:29
Xpress:  Én is detto ugyanugy jartam mint monty a masodszor elkuldott cosmag sem jott meg az az erdekes az egeszben hogy veletlenul elkuldettem magamnak egy filmet masnap hogy a csomagot feladtatok es az mar megjott. Szoval most mi van?
0
2003. szeptember 1., hétfő 19:43
Kedves Kata!
Légyszives írd meg a kérdésed a filminfo@xpress.hu címre, mert az xpress@xpress.hu címet elsősorban a rendszer használja automatikus levél-küldésre, így az oda érkező leveleket nem mindig találjuk meg!
0
2003. szeptember 1., hétfő 19:08
Sziasztok! Ma 13.30 körül írtam egy mailt az xpress@xpress.hu-ra Terminátor I. DVD-vel kapcsolatban. Kérlek nézzetek utána! Ha szükséges, itt is leírom a gondom, de úgy gondoltam beszéljük meg "négy szem közt". Köszi Kata
0
2003. augusztus 29., péntek 18:44
KÖSZÖNÖM!
0
2003. augusztus 29., péntek 18:08
Ha olyan filmet küldünk postai "eltűnés" miatt újra, ami egyedi akcióban volt, de van raktáron, akkor természetesen átállítjuk az árat, hogy újra ugyanazon az egyedi áron tudjuk küldeni. A fenti két filmet is szerintem tudjuk így küldeni, de most nem néztem utána, hogy biztosan van-e mindkettő raktáron. A gond a postán nem a felvevőhelyen, vagy a célállomáson van (tehát ne a helyi hivatalt, és főleg ne a postást hibáztasd), hanem a posta szerint is a szállítás közben tűnnek el a csomagok. Lehet, hogy nem is postai alkalmazott dézsmálja meg a szállítmányt, hanem a szállító cég emberei. A célállomásra oda sem ér a csomag, tehát nem csoda, hogy ott nyoma sincs.
Ne ijedj meg, ha hamarosan arról kapsz levelet, hogy újra megrendelted a filmeket - mi rendeljük meg őket. Azon se lepődj meg, ha egyik-másik filmnél magasabb árat látsz. A rendelés után állítjuk át neked az alacsonyabb, régi árakat.
0
2003. augusztus 29., péntek 17:46
Tényleg egész héten vagy én vagy valaki otthol volt, hogy rögtön átvehessük a csomagot, vagy ha az értesítőt bedobják bemenjünk érte. Ma direkt bementem a postára megkérdezni, hogy nem-e véletlenül elfelejtették az értesítőt bedobni, de nem. Egy másik probléma az, hogy pl. a legelső rendelésemkor a rendszer felajánlotta a "A bunyós" filmet 2.130 Ft-ért, ami nagyon jó ár. Éltem is a lehetőséggel, ami persze a második újrarendelésnél nem volt meg. Igaz ekkor "A rettegés foka" díszdobozt (többek között) ajánlotta a rendszer hihetetlenül jó áron. Az ilyen problémára lehet egyébként megoldás?
Hát nem  tudok mást tenni, mint várni a csomagot, majd csak ideér, de akkor nem kell újból megrendelnem, ugye?
Köszönöm a segítségeteket előre is!
Egyébként Ceglédhez lakok közel.
0
2003. augusztus 29., péntek 16:31
Kedves monty!
Mivel rengeteg csomagot adunk fel, kialakult tapasztalataink vannak arra vonatkozólag, hogy mikor érdemes köröztetni egy csomagot. Általában kéthavonta, 2-3 hónappal a feladás után adjuk be egyszerre a köröztetést az összes elveszett csomagra, ami elsőre talán nem tűnhet logikusnak (másodiknak sem), de a logikát a postával kapcsolatban már rég félretettük. Annak ellenére, hogy egy csomagot állítólag 7-10 munkanapig őriznek, ha a címzett nem volt otthon, előfordul, hogy már két nappal később visszajön hozzánk egy-egy csomag, azzal a megjegyzéssel, hogy a címzett nem kereste - persze a címzett legtöbbször akkor már jelentkezik nálunk, hogy hiába ment be az értesítéssel a postára, a csomag már úton volt visszafelé. Máskor 2-3 hónappal korábban feladott csomagok utánvételi összege jelenik meg hirtelen a számlánkon, ami figyelembe véve a fenti 7-10 napos várakozási és 1-2 napos utalási időt, egyszerűen érthetetlen.
A lényeg: azért nem köröztetjük hamarabb a csomagokat, mert ha mondjuk csak az 1 hónapon belül feladott, de a rendszer szerint még meg nem érkezett küldemények kerestetési költsége százezres nagyságrendű összeg lenne (bizony, a keresésért is kell nekünk fizetni, és ha időközben megérkezik a csomag, vagy a pénz, akkor ezt az összeget is bukjuk), miközben biztos, hogy ezen csomagoknak ténylegesen csak a töredéke tűnt el.
Amit tudok javasolni: hétfőn újra elküldjük a csomagot, amit most megpróbálunk figyeltetni a postával. Sajnos A bárányok hallgatnak-ból most nem tudunk küldeni, mert a kiadó kifogyott a filmből, de hamarosan újra lesz (reméljük). Természetesen minden filmet a régi, alacsonyabb, akciós áron küldünk, és - bár hétfőtől már lenne postaköltség - a Te csomagodnál azt sem számítjuk fel. Levonjuk az egyik film árából. Ha minden a terv szerint megy, kedden meg kellene kapnod a csomagot. Annyit elárulnál, hogy a település, ahol laksz, melyik nagyvároshoz van közel?
0