jamamura: egy kicsit kevered a dolgokat, ugyanis pont fordítva történt. A Kinowelt színpadias halála miatt volt kénytelen a New Line és a Warner Európában is közelebb kerülni egymáshoz. A Kinowelt egy rosszul felmért németországi televíziós befektetésen hasalt el, és azért, hogy legalább az anyavállalat működőképes maradjon, befagyasztotta az összes külföldi leányvállalata tevékenységét. Németországban a mai napig jelennek meg (nem is rossz) Kinowelt filmek.
0
2003. július 3., csütörtök 14:09
Moderátor
7449
A Szembesítés információink szerint november vége/december eleje környékén várható. A Bánk Bán valószínűleg ősszel jelenik meg.
0
2003. július 3., csütörtök 13:56
3
kitöl várható aválasz?
0
2003. július 3., csütörtök 10:12
950
Tisztelt XPRESS! Tudják e már,hogy ki fogja forgalmazni a Paramount filmeket Magyarországon?
0
2003. július 3., csütörtök 9:01
17243
imho, ezt a dolgot nem így tervezték. a kinowelt színpadias haláláról igazándiból a new line + warner európai fúziója tehet.
0
2003. július 3., csütörtök 8:37
1570
Várható, hogy a Batman & a Ghostbusters megjelenik valamikor szinkronnal? Előre is köszi!
0
2003. július 3., csütörtök 0:53
304
A Kinowelt megjelentetett pár DVD-t és örök életre gondoskodott arról hogy a neve mindhalálig fennmaradjon. Okos.
0
2003. július 2., szerda 22:02
2178
Megjelenik nálunk a Veszélyes elemek(Menace II Society) című film? Angliában kapható már.
0
2003. július 2., szerda 21:33
151
Ejha, nem tököltetek sokat a válasszal, köszi :D Bár a tartalma már korántsem ennyire szívderítő :( És már azt nem is tettem előbb hozzá, hogy ezen filmek szinkronizált verziója várható-e valaha? De sajnos ki tudom következtetni... Amúgy a csodaverzió a Treminátor 1-re vonatkozott aminek van egy olyan verziója aminek a teljes első borítója hologramm és bitang jól néz ki. A T2-Kinowelt dologgal tisztában vagyok arra már rá se akartam kérdezni.
0
2003. július 2., szerda 19:52
Moderátor
7449
Robotzsaru: - az első rész régóta létezik magyar felirattal, de a hazai képviselet még nem hozta be. Rákérdeztünk a napokban, várjuk tőlük a választ. Waterworld, Sárkányszív - olyan Universalos filmek, amelyekről lemaradt a magyar felirat. Csak abban lehet bízni, hogy előbb-utóbb készül új kiadásuk és azokra felkerülünk. Jákob lajtorjája - úgy tudjuk a Kinoweltnél van a film joga. A Kinowelt egy ideje nem ad ki DVD-t. (Az okokról kb. ezerszer olvashatsz a különböző topicokban.) Robotzsaru trilógia fémdobozos változat - mivel csak az első részen van felirat, kizárt, hogy belátható időn belül mindhárom rész megjelenne. Ha az első részt végre elkezdik idehaza is forgalmazni nem valószínű, hogy extra csomagolásban jön. Terminátor csodaverzió - gondolom a T2-re gondolsz. Sokan annak is örülnének, ha a T2 egyáltalán megjelenne magyarul, de erre egyelőre kevés az esély - lásd: Kinowelt probléma.
0
2003. július 2., szerda 19:40
151
A kövi filmek itthoni megjelenéséről szeretnék tudni valamit: Robotzsaru, Waterworld, Jákob lajtorjája, Sárkányszív, Kísértethajó
Valamint arról is érdeklődnék, hogy mennyi esélye van itthon olyan kiadások megjelenésére amire egyenlőre csak a nyálát csorgatja az ember :) Mint pl a Robotzsaru fémdobozos változata, vagy a Terminátor hologrammos csodaverziója. Tudom, hogy ezek a külsőségek házimozi szempontból gyakorlatilag zérushoz konvergáló jelentőséggel bírnak, de akkoris baromi jól néznek ki :)
0
2003. július 2., szerda 16:51
Moderátor
7449
Úgy tudjuk, hogy külföldön sem jelent meg a "folytatás". Nem tudjuk mi ennek az oka.
0
2003. július 2., szerda 15:40
11
Apropó a Forma 1 2000 filmnél találtam ezt a kérdést Zsiba kollega tollából, ami engem is érdekelne: "Xpress! Kérdés: 2001-es, 2002-es DVD nem jelenik meg? Mit tudtok róla? Esetleg tudtok segíteni, hol érdeklődjek? Külföldön van vajon????"
0
2003. július 2., szerda 15:39
11
Köszi a gyors választ. Mindenesetre én továbbra is maradok hűséges xpress vásárló :)
0
2003. július 2., szerda 14:30
Moderátor
7449
A Mátrix Reloaded októberben jelenik meg. Azért nem tesszük fel, mert feltételezzük, hogy lesz díszdobozos változat is. Mondjuk megveheted majd az első két részt együtt kedvezőbb áron, vagy vehetsz egy olyan változatot, amelyhez jár egy doboz, amibe berahatod az első részt, meg a harmadikat is stb. stb. Szóval nem kizárt, hogy csak egy változatban lehet majd megvásárolni, viszont semmi sem biztos még, így nem lenne sok értelme előrendelést felvenni rá, hogy utána törölni kelljen, ha inkább a másik konstrukció jön be jobban valakinek. Nem kell izgulni, nem csúszik le senki a filmről, és amint lesznek hivatalos infók, vagy amint körvonalazódik valami, mi is feltesszük a filmet.
0
2003. július 2., szerda 14:18
11
Szia Xpress! A Matrix - Reloaded-et mikor veszitek fel az adatbázisba? A Netpiacon már előrendelhető decemberi megjelenéssel.
0
2003. július 2., szerda 13:59
515
Hello Xpress!
Nem tudjátok esetleg, hogy az 'A Simple Plan' (Szimpla ügy) magyarországi DVD megjelenésére lehet számítani a közejlövőben? Egy ilyen fantasztikus filmet nem hiszem, hogy csak VHS-n kéne kidobni.
0
2003. július 2., szerda 12:09
493
Mi lett a qatsi dvd-kkel? jun 24-én jelent meg, és már sehol nem lehet kapni! Vagy még nem?
0
2003. június 30., hétfő 22:29
34
www.port.hu/mozi! no comment...
0
2003. június 30., hétfő 15:35
462
Én úgy tudtam, hogy VESZETT ANYAG a címe, de nekem mind1!
0
2003. június 30., hétfő 15:26
3
Mikor lesz kapható:Szabo istván Szembesites c.filmje és a Bánk bán Káel Csaba filje?
0
2003. június 27., péntek 14:19
34
a magyar címe nem veszett anyag, hanem hetedik menyország
0
2003. június 27., péntek 1:24
462
Feco: magyar címe: Veszett Anyag, és nem 51. állam!
0
2003. június 26., csütörtök 23:35
Moderátor
7449
Futottunk egy kört a felirat nélküli musicalek ügyében. A Warnernél igéretet kaptunk arra, hogy továbbítják a kérdést a külföldi központ felé. Feltételezésük szerint jogi okai lehetnek annak, ha semmilyen nyelven nem jelennek meg a dalszövegek, ugyanis volt már arra példa, hogy bizonyos filmek esetében (nem musicaleknél) nem volt lehetőség a dalszövegek fordítására, éppen az említett jogi okok miatt. A dalszövegek ugyanis egyes esetekben önálló szerzői jogvédelem alá esnek, és az eredetileg szerződésben foglalt felhasználásukon kívül minden egyéb felhasználásuk külön szerződéshez kötött. Tehát valószínű, hogy a Rémségek kicsiny boltja dalszövegírója olyan szerződést írt alá a stúdióval, hogy a dalokat (amelyek egyébként színpadi musicalhez íródtak) a filmben előadhatják. Viszont ahhoz, hogy ezek a dalszövegek már írásban is megjelenjenek, nem volt engedélye a Warnernek. Tudom, hogy átlag halandóknak ez érthetetlen, de Amerikában nagyon komolyan veszik és komolyan is szabályozzák a szerzői jogokat - milliós perek lehetnek egy "hibás" döntésből. Az csak természetes, hogy ha az angol szöveg megjelenítésére meg is vették volna a jogokat, minden egyes fordítást külön kellett volna egyeztetni, engedélyeztetni, illetve fizetni a szerzőkkel/szerzőknek. Tehát a magyarázat ez lehet - ami persze senkit nem nyugtat meg. Mindenesetre mi is kíváncsian várjuk a hivatalos állásfoglalást.
0
2003. június 26., csütörtök 23:17
1
Helló mindenkinek! Engem az érdekelne, hogy tud-e valaki valamit arról, hogy nálunk meg jelenik e DVD-n a The 51st State/az ötvenegyedik állam/, ha igen mikor