Keresés

KÉRDÉSEK

2003. június 3., kedd 0:54
Hali!

Berkenye: mindketten istenítve lettünk TreaD elvtárs jóvoltából! :))

Mikey-Soft
0
2003. június 2., hétfő 22:15
Nem én istenítettelek, de azért szívesen ;))
0
2003. június 2., hétfő 22:08
Ez kimaradt:

Berkenye: köszi az istenítést! :))

Kacagómikulás: a Shrek-nek sajna lejárt a joga a UIP-nél, de valamikor újra kapható lesz, nem tudom mikor (sok más lejárt jogú filmjeikkel egyetemben).

Ha van új filmek megjelenésével kapcsolatos infótok nektek is, örömmel venném. Én meg próbálok válaszolni az itt feltettekre.

Hali!

Mikey-Soft
0
2003. június 2., hétfő 22:02
Hali!

Mindenkinek szól:

Szerintem ha új kiadás lesz, akkor a feliratot is kijavítják, mert a Warner már teljesen magyarított lemezeket ad ki, és gondolom érdekük, hogy az új Mátrix-on minden extra magyarul legyen, pl: The Time Machine 2002-es változata.

Amúgy bocsi, hogy nem voltam az elmúlt másfél napban, sok dolgom volt :))

Most jöttem meg a Mátrix 2.-ről, szerintem istenkirály volt, főleg mert feliratosan láttam!!!

Mikey-Soft
0
2003. június 2., hétfő 19:12
Nem most is, hanem most már!
Valószínűleg ma érkezhetett új szállítmány, de tuti ezt is gyorsan el fogják kapkodni. Nem is baj, most is már azért adják ilyen olcsón, mert őszre el akarják mindet adni raktárról, hogy a teljes árú szinkronossal ismét megkopaszítsanak minket, de én azt megveszem, hiába vettem meg ezt még teljes áron! :D
Ehh
0
2003. június 2., hétfő 18:27
A Mátrix extra szerintem most is kapható, ráadásul akciós áron.
0
2003. június 2., hétfő 18:05
;)
0
2003. június 2., hétfő 18:01
Jaj majdnem kifelejtettelek Berkenye, te is isten vagy :))
0
2003. június 2., hétfő 18:00
Hjaj de jó is lenne, isten vagy Mikey-Soft :))
0
2003. június 1., vasárnap 23:59
Igen, a hír igaz, elkészült az első Mátrixhoz egy 5.1-es magyar szinkron, némi dialógusjavítással, úgyhogy érdemes lesz megvenni, mert tényleg kicsit félre volt néhány mondat fordítva. Én már csak arra leszek kíváncsi, lesz-e 1-2 díszdoboz, mert 1-2-3 díszdoboz tuti lesz :), meg arra, hogy a szinkronos Mátrix1-hez adnak-e új extrákat, lesz-e új felirata(mert az is pocsék), meg hogy mikor lehet már végre előrendelni ezeket!
0
2003. június 1., vasárnap 19:50
Hello az lenne a kérdésem hogy mikor lesz ismét kapható a Shrek és a Mátrix extra változat?
0
2003. június 1., vasárnap 17:43
Hali!

ZOLEE:

Állítólag július / augusztusban jön a Szállító (remélhetőleg 5.1 magyar hanggal, de a Foxot ismerve erre nem lehet nagyon fogadni). Én is remélem minél hamarabb jön, baromi nagy film!

Mikey-Soft
0
2003. június 1., vasárnap 14:23
Sziasztok. tud esetleg valaki valamit hogy a SZÁLLITÓ mikor jelenik meg dvd-én..aki tud segitsen kösz!!!.
0
2003. június 1., vasárnap 13:09
Hali!

Sutter_Cane:

Egyetértek, de akkor is legyen rajta a lemezen, ha már az utolsó kettőn lesz.

Mikey-Soft
0
2003. június 1., vasárnap 12:43
borzalmas a szinkronja az első résznek...
0
2003. június 1., vasárnap 12:28
Hali!

Tread!

Állítólag novemberben, a második résszel együtt újra kiadják szinkronizált változatban.

Mikey-Soft
0
2003. június 1., vasárnap 2:51
Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, ha olyat kérdeznék, amit már esetleg más is megkérdezett, de hirtelen nincs türelmem ennyi hozzászólást végigolvasni.

Szóval kedves Xpress az lenne a kérdésem, most, hogy a mozikban megy a mátrix: újratöltve, így újra aktualitást adva az első résznek, vajon van-e arra remény, hogy esetleg magyar szinkronnal valaha is kijöjjön "szerencsétlen" első rész ?

Köszi,
TreaD
0
2003. május 31., szombat 23:13
Hali!

Klasszis!

Köszi, hogy kiállsz értem, mert azok alapján, amiket írtál, ugyanazon a véleményen vagyunk! A Paramount monnyon le!!!

Nem értem, hogy lehetnek Star Trek-ügyben ilyen balf***ok, lazán ki lehetett volna hozni elsőre is olyan színvonalas kivitelben a mozifilmeket, mint most újrázva az első hármat (gondolok itt többek között a magyar feliratos extrákra)!

A kérdésedre a válasz: nem rendeltem még külföldről, és ezentúl sem fogok túlságosan, mert én azon a véleményen vagyok, hogy ha már a tisztelt filmstúdió (gyártó-masterelő) rápakolja a magyar feliratot vagy/ÉS!!! szinkront a filmre, akkor inkább kivárom amíg magyar borítóval vehetem kézbe imádott sorozatom újabb Extra változatú darabját (leszámítva a jó sz*r UIP-s tokot, úgyis miután megvettem a filmet, repül a kukába (a tok), a lemez meg egy normális tartóba)!

Már vagy két éve megtehettem volna, hogy megveszem az összes mozifilmet, de amilyen az első kiadás volt, úgy nagyon nem kellett (főleg a Nemzedékek a baromi sz*r minőségű monó magyar hangjával, felirat nélkül!!! Na jó, a Khan haragjánál elgyengült a kezem, mikor megjelent a normál változat itthon, csak azt vettem meg a régi kiadásokból - mondjuk azóta eladtam, mikor megjelent a kétlemezes rendezői változat).

A BlackStar egy angol DVD-s oldal (mint itthon az Xpress), mondjuk ha nem baj az, hogy német borítója van, akkor figyelmedbe ajánlom még az amazon.de-t. Bár szerintem határainkon kívül bármelyik országban hozzáférhető lesz jövő héttől, úgyhogy ha megoldható, inkább Bécsbe kéne kiugrani érte (bár ez elég macerás szerintem). A többi országban remélhetőleg nem csak egy éves szerződést kötöttek a Paramounttal, mint itt nálunk (a UIP is monnyon le, amilyen hülyék, gondoltak volna pár évre előre, mikor szerződést kötöttek, akkor nem anyáznék ilyen bőszen a negyedik (és majdan a többi extrás) Trek-film megjelenése miatt).

A rendeléssel meg az a gond, hogy ahhoz nem árt, ha van olyan bankkártyád, amit elfogadnak netes rendelésnél (ez is visszatartó ok nálam, meg persze a baromi drága vámolási procedúra is rátesz egy lapáttal a költségekre).

Én azt mondom, inkább ki kell várni, mire a mélyen tisztelt UIP-Duna Film lesz szíves újra Paramount DVD-ket forgalmazni (csak jönne már el az az idő, csúnya lenne, ha novemberben az Indy trilógiát külföldről kellene behozni, akkor kapok majd idegbajt).

Remélem kielégítő választ adtam, ha van valamilyen kérdésed, vagy szeretnél jobban megismernél egy igazi Trek-rajongót, itt az emilem:

mikeysoft@freemail.hu

Hali!

Mikey-Soft
0
2003. május 31., szombat 11:53
Mikey-Soft!

Érdeklődve követtem hozzászólásaidat a Star Trek-kel kapcsolatban, nagy rajongó vagyok én is. Nekem is megvan az első három film kétlemezes változata.
A többi azért nem, mert vagy extra nélküliek, vagy nincs rajtuk magyar felirat!
(A szinkronnál külön bosszúság, hogy a magyar hangok sem mindig egyeznek meg filmről-filmre).

Kérdésem az lenne, hogy mivel a ST IV-en (extra v.) lesz legalább magyar felirat és ha jól értem ezt meg lehet venni külföldön, akkor talán nem is kéne várni, mire itthon megjelenik (ha megjelenik). Te vettél (rendeltél) már külföldön így lemezt, magyar felirattal? Hol? Mi az a Blackstar? Ha nem sokkal drágább a külföldi beszerzés, akkor én nem várok.

Köszi
0
2003. május 30., péntek 19:17
Hali!

Terrible!

Lehet egyébként valami abban amit mondtál, mert pl. a Tomb Raider egyik Nyugat-európai változatán sem vagyunk rajta, hanem a lengyelek kaptak egy saját mastert, és arra kerültünk fel a magyar felirattal (az extrák is feliratosak jelen film esetében). M:I-2 ugyanaz, csak a holland változaton vagyunk rajta. A Clockstoppers is holland / német kiadvány, az angoloknál más változat jelent meg kb. két hete, itt meg már tavaly december óta kapható. Örülök, hogy nem az angol verzióra kerültünk rá, mert vágott változatban jelent meg odakint (így legalább van egy elég sz*rul kevert 5.1-es szinkronunk, amit nagyon sajnálok, mert a magyar hangok baromi jók. Ritka hogy egy szinkront dícsérjek, főleg új filmnél, de ez kivétel a "szürke" tömegből. Meg amennyi filmet szinkronnal nézek... Hát, elég kevés van. De itt legalább ha igazi hangminőséget akarok, ott a felirat IS!!!).

Hali!

Mikey-Soft
0
2003. május 30., péntek 18:58
Mikey-Soft: szerintem igazad van, én is furcsállottam, hogy egy Paramount kiadvány más legyen ebben a két országban, mindenesetre a Furcsa pár II nem csak az amazonon, hanem a Blackstaron is csak angol hanggal szerepel, ha jól láttam.
0
2003. május 30., péntek 18:56
Hali!

Maximálisan egyetértek veletek, Xpress!

Felháborító a Paramount igénytelensége a magyar piacra nézve (három év távlatából is, pedig voltak nagy durranásaik, pl. Star Trek Extra változatok). A "mágyar" felirat még csak-csak elviselhető, de a csak szinkron, felirat nélkül, az már botrányos (ráadásul többnyire csak monóban!!! pl. az általam sokat emlegetett Star Trek: Nemzedékek, Mint a villám, Fekete eső, 48 óra két része, Presidio: Bűntény a támaszponton, stb., hosszú a sor. Ilyenkor mit kezd az ember a baromi drágán vett házimozi-rendszerével? Kihajítja az ablakon, vagy mi? Ha lenne felirat, lehetne nézni angol hanggal, 5.1-ben, úgy ahogy az alkotók megálmodták a film hangját anno.)! Meg mi van azokkal a filmjeikkel, amikre nem került se szinkron, se felirat? Siránkozzanak, akik nem tudnak jól angolul? Lesz*rják, nem gyártanak új mastert, hozza be az ember külföldről (pl. Beavis és Butt-head mozifilm, Star Trek 6. - bár ennél lehetséges, hogy megszánnak minket, még nincs kész az extra változat. Én reménykedem.; Világok harca, stb.)!

Legalább az InterCom észbekapott, és kiadja a korábbi Buena Vista filmeket, amikről korábban lemaradtunk, szinkronnal és felirattal, pl. Két túsz között, Nekem 8 (ez csak lesz, a lengyeleknél már van az új verzió), Crimson Tide: Az utolsó esély (mennyire vártam már!). Legalább már megvehetem normálisan az "Utolsó dobás"-t (Snake Eyes). Eddig csak szinkron volt, most már felirat is van. Extra ugyan nincs, de nekem csak a Star Trek-nél alapkövetelmény, hogy legyen ellátva extrákkal a lemez (mégiscsak az egyik kedvencemről van szó), de azért nem árt ha van háttéranyag is a filmekhez, lehetőleg magyarul.

A Paramountnak a Universal-tól kellene példát vennie DVD-kiadás jogcímen, hogy hogyan kell egy adott országra legyártani a lemezeket! A Universal tudja mi kell a magyar népnek!

Hali!

Mikey-Soft
0
2003. május 30., péntek 18:36
Mivel a teljes régiónk lemaradt,nemcsak mi,reménykedem egy másik változatban,pld. mint a  Keresztapánál
Persze lehet,hogy az lesz mint az Álom luxuskivitelben c. filmnél amiről lemaradtunk mi is ,de a csehek és a lengyelek is.
0
2003. május 30., péntek 18:18
Szerintünk is botrányos, amit a Paramount egyik-másik filmjének DVD-kiadásával művel. A Star Trek sorozat egyes részeinek iszonyatos nagy minőségi különbségei égbekiáltók!
A legnagyobb baj az, hogy gyakorlatilag minden döntés külföldön történik, a magyar képviseletnek beleszólási joga sincs semmiben, és - mivel a Paramount DVD-kiadás első két évében, idén pedig január óta ténylegesen nincs is képviselet, még helyi illetékesek sincsenek, akik megfelelő kitartással, napi telefonbombákkal, faxokkal, e-mailekkel "zaklatnák" a kintieket, hogy bizony ne tessenek elfeledkezni a mi kicsiny nyelvünkről!
Képzeld el, hogy az eddigi Paramount képviselet fél év alatt volt csak képes azt elérni, hogy az újabb filmeken ne MÁGYAR, hanem MAGYAR legyen kiírva a menüben. Gondolhatod milyen eszelős és reménytelen munka lenne elérni, hogy a magyar piacnak megfelelő kiadásban (szinkron+felirat) jöjjön ki minden új film - főleg úgy, hogy most éppen nincs senki, aki csesztetné őket!
0
2003. május 30., péntek 18:12
Hali!

Terrible: ez attól is függ, hogy melyik oldalon nézted a specifikációt. Más van pl. a BlackStar-on, mint a német Amazonon.

Szerintem ugyanaz, mert eddig az összes Paramountos filmemen négy korhatár jelölés van: angol, német, holland, írországi. Leszámítva a Clockstoppers-t (hálistennek, mert Angliában vágott), a Ryan közlegényt, meg az M:I-2-t.

Hali!

Mikey-Soft
0