Keresés

KÉRDÉSEK

2003. május 30., péntek 18:08
Mikey-Soft: A Furcsa párral kapcsolatban: technikai részleteiben semmiképpen nem ugyanarról a kiadványról van szó angol és német R2ben, ezt próbáltam leírni, hiszen vannak még olyan emberek, akik jobban szeretik (többségük biztosan nem Magyarországon él), ha 5 különbözô hangsáv van egy DVDn egy filmhez (lásd angol, francia, német, olasz, spanyol), mintha csak egy angol lenne. Magyar vonatkozásait tekintve valóban megegyezik a két (angol/német) kiadvány, mivel valóban egyiken (egyikeken, ha már 2 filmrôl beszélünk) sincs sem magyar szinkron, sem magyar felirat (ezt is írtam :o)).
0
2003. május 30., péntek 17:43
Hali!

Xpress!

Én is reménykedem, de sajnos jól ismerem a UIP-Duna Film hozzáállását a Star Trek-hez Magyarországon, mivel idestova négy éve vagyok elég aktív tagja a Magyar Star Trek Klubnak. Amíg nem volt DVD, addig szinte hozzáférhetetlenek voltak a mozifilmek (a sorozatokról nem is beszélve!!!), csak kb. 5 éves, akkor már nézhetetetlen minőségű kölcsönzői videokazettákról (amik azóta is csak egy helyen léteznek / léteztek leginkább) sikerült lekoppintanom anno lassan kilenc éve az addig létező mozifilmeket, mert csak a Kapcsolatfelvétel, és az Űrlázadás jelent meg később megvásárolható formában.

Meg a Paramountot sem értem: harminchetedik éve létezik a Trek, nagy sikere van világszerte, de ilyen baromi sz*r DVD-kiadást, mint a Trek 5-6, még nem láttam. A többi is tré, az extramentesség miatt, a kétlemezes extra változatokat leszámítva. A Nemzedékek mono szinkronnal van kiadva (röhej), az utolsó hármon még felirat sincs, az meg nem mentség hogy az Űrlázadásnak 5.1-es szinkronja van magyarul. Ezért várom az extra változatokat annyira, amik hamarosan hálistennek megjelennek külföldön (remélem most már felirattal ÉS szinkronnal az újaknál, a régiek jól csak felirattal is, pl. a Negyedik pont jövő héten felirattal jön ki). Remélem kijavítják az 5-ös és 6-os mozifilmek 4 : 3-as, iszonyat minőségű letterbox képét, újraidőzítik az 5-ös film feliratát (késik az utolsó fél órában egy dialógusnyit), meg a hatoshoz csinálnak feliratot (az első kiadásról sajna lemaradt, istentudja miért). Az utolsó háromnál is nagyon hiányzik nekem a felirat!

Ha végre az összes mozifilm megjelenne extra változatban, én lennék az első, aki megrendelné tőletek! (Az első hármat leszámítva, azok már megvannak. Mondhatom kár, hogy nem sikerült úgy kihozni elsőre a mozifilmeket, mint ezen a három DVD-n vannak, magyar feliratos, nagyon informatív extrákkal ellátva)

Sziasztok!

Mikey-Soft
0
2003. május 30., péntek 17:24
> Meg azért gondolom Sinkó László szinkronizálta Sir Anthony-t mint mindig, ugye?

Hat.. En egyszer neztem osszesen szinkronosan tvben a Baranyok hallgatnakot... Nagyon hianyzott a "What did you see, Clarice? What did you see?"

--
Woockie
0
2003. május 30., péntek 17:08
Mikey-Soft: Sajnos csak egy rövid időre, ideiglenesen engedélyezték újra a UIP-nak a Paramount filmek árusítását, de a tárgyalások még mindig nem zárultak le, úgyhogy jelenleg nincs hivatalos forgalmazója idehaza a Paramountnak. Nagyon remélem, hogy hamarosan változik a helyzet.
Az említett filmek mindegyike volt kapható nálunk is 5.490-ért.
Attól, hogy idehaza jelenleg nincs forgalmazója DVD-n a Paramountnak, a külföldi képviselet még szorgalmasan pakolja fel a magyar feliratokat/szinkronokat a lemezekre, tehát a Nemesisen is valószínű, hogy legalább egy felirat lesz, és ha végre aláírják a szerződést, a képviselet remélhetőleg gyorsan hozza majd.
0
2003. május 30., péntek 17:06
Hali!

Thisk: legalább rápakolták mindkettőre az 5.1 szinkront. Ez ma már alapkövetelmény (lenne, lásd: 20th Century Fox, de azért ők is már fejlődnek, legalább Surroundban van magyar hang egyes lemezeken. Zavaró, hogy csak 2.0 a szinkron, de mégiscsak rajta van!) egy DVD-kiadásnál. Mondjuk a 8 Mérföldet nincs az az isten, hogy magyar hanggal nézzem meg. Egyébként gondoltam hogy el fogják cseszni a szinkronját! Legalább a rapküzdelemek angolul mennek, felirattal? Kiverne a víz, ha leszinkronizálták volna őket, ugye nem? Mondjuk ott a választás lehetősége hálistennek, hogy magyar felirat! A Vörös Sárkány szinkronjától nem félek annyira, a Hannibálé szerintem baromi jó (mondjuk azért az angol DTS hangsávja viszi a pálmát, meg a ház falait a halpiaci jelenetnél).
Meg azért gondolom Sinkó László szinkronizálta Sir Anthony-t mint mindig, ugye?

Hali!

Mikey-Soft
0
2003. május 30., péntek 16:50
Hali. Nekem már itt díszeleg a polcon angliából a 8 mérföld és a vörös sárkány.
Annyit mondhatok hogy a 8 mérföld menü angol, extrák nagyrésze csak angol, magyar 5.1 elég sz.r. Eminem hangja iszonyú, mondjuk a keveréssel nincs probléma. A DTS nagyon jól szól. A Vörös Sárkány nál a magyar hang is nagyon jól sikerült, az angol dts meg főleg. Habár itt nem igazán autós üldözésekre van kihelyezve a történet, de akkor is király. Az extrákat még nem néztem, de eskü hogy belenézek, hátha feliratosak.
0
2003. május 30., péntek 16:28
Sziasztok, pár kérdésre a válasz:

Terrible: a Furcsa pár filmek ugyanazon kiadások Angliában és Németországban is, azaz se szinkron, se felirat egyiken sincs sajna. Rómeó és Júlia, Átlagemberek dettó ugyanaz a helyzet.

BAMBI: a Vörös Sárkány május közepe óta megvásárolható Angliában 5.1-es magyar szinkronnal (!!!), és magyar felirattal, vágatlan változatban (forrás: www.blackstar.co.uk)! Specifikáció: 2.35 : 1 anamorph kép, DTS angol hang, 5.1-es angol és magyar hang, felirat is van magyarul. Szerintem az összes extra anyag is feliratos magyarul, mert a Universal már teljesen magyarított lemezeket ad ki itthon, aminek épp itt volt már az ideje. Hazai megjelenést egyelőre nem tudok mondani, mert a Universal itthon önállósította magát a UIP-Duna Filmtől, ezentúl "Universal Pictures Hungary" néven fognak futni függetlenül mindegyik forgalmazótól. Szerintem egy-két hónap és jön a Vörös Sárkány, már letelt a mozi utáni fél év kivárási ideje (meg a 8 Mérföld is jön lassan ugyanezzel a specifikációval - mindkettőt nagyon várom)! Azért mondjuk kell egy kis idő, hogy az itthoni iroda beinduljon, és elkezdjenek DVD-ket kiadni.

Egy kérdésem viszont nekem is van, kedves Xpress!

Ha emlékezetem nem csal, arról volt szó, hogy a Paramount már hosszabbított szerződést, és ekkor olcsóbbak lettek 1000.- Ft-tal a filmjeik (egy megjegyzés: a Star Trek III. Extra változatot már az olcsóbb áron vettem, 5990.-ért a Media Markt-ban, az Időstoppolókat meg 5499-ért az MCD zeneáruházban április elején). Most akkor van / lesz újraszerződés a UIP-val?

Másik kérdésem felétek, hogy a Star Trek: Nemesis meg fog-e valaha itthon jelenni DVD-n magyar felirattal, mert szintén a UIP-nak köszönhetően (meg a külföldi buktának is) nem ment itthon moziban, és július / augusztusban jön kettes régióban DVD-n. Tudtok erről valamit? Tudom, hogy a Paramount fogja kiadni Európában, de azért reménykedek a magyar felirat / magyar megjelenésben.

Előre is köszi, sziasztok!

Mikey-Soft
0
2003. május 30., péntek 15:54
Üdvözlet mindenkinek!

Szeretném megtudni A Vörös Sárkány(fsz: Sir Anthony Hopkins, Ralph Fiennes) DvD megjelenésének időpontját. Eddig nem értesültem se a külföldi, sem hazai megjelenéséről, csak a filmzenével találkoztam a boltok polcain. Nagyon szeretném már a gyűjteményemben tudni a Bárányok és a Hannibál mellett...

Ha valakinek információja van írja le gyorsan!köszi
0
2003. május 30., péntek 13:57
Csabaga: a Furcsa pár eredetije és második része is megjelent Angliában és Németországban is, díszdobozban és külön is, 2,35:1 képaránnyal, mindkettôrôl lehagyták azonban a magyar szinkront és feliratot, a német kiadáson van viszont 5 nyelven hangsáv, és 10 nyelven felirat (az angolon tán csak angol sáv és 5-6 felirat). Így nem sok az esélye, hogy hamarosan eljut hozzánk is, sajnos.
0
2003. május 30., péntek 1:27
A multkor voltam a tesco-ban és ott díszelgett a szemem előtt 2db originál példány az U-571-ből 5990ft-os áron.
0
2003. május 30., péntek 1:07
Sziasztok!

Előző hozzászólásomból kimaradt a "Mementó" című film megemlítése. Tényleg jó lenne, ha feléledne a Kinowelt, mert akkor sok jó film jelenne meg (az említett akciófilmek), a fent említett Mementó is, amit épphogy nem tudtak kiadni sajnos, pedig alapmű, és szerintem sokan várják (én is)!

Mikey-Soft
0
2003. május 29., csütörtök 23:00
mejci!

Szerintem ne nagyon várd az U-571-et. Szegény Kinowelt két éve halott állapotban van. Nekem még mákom volt, megjelenéskor vettem meg, az első széria hibás volt, elvittem hozzájuk (a kiadóhoz), zokszó nélkül kicserélték egy hibátlanra (mondjuk meghirdették anno, hogy a szar példányokat kicserélik), úgyhogy nagyon sajnálom a forgalmazót (főleg a beígért akciófilmek - T2, Rambo trilógia, Total Recall, Red Heat, stb. - miatt). Mondjuk mostanában arról is pletykálnak, hogy a Kinowelt lehet, hogy feltámad hamvaiból. Remélem így lesz. Akkor már nem lesz gondod arra, hogy megvedd. Amúgy etalon kiadvány, mind kép és hangminőségre (az angol DTS még a mozinál is jobban szól!!!), mind az extrák magyarítására egy szó sem lehet. Az audiokommentárja is MAGYAR FELIRATOS!

Ha esetleg láttad a lemezt, tudod miről beszélek, ha nem akkor sürgősen pótold, mert nem tudod, mit hagysz ki.

Esetleg használt boltban van esélyed, pl. Corvin mozi melletti "Daily Price" nevű bolt (igaz, ott csak 1-es régiójú volt belőle legutóbb, mikor voltam).

Mondjuk azt kötve hiszem hogy valaki meg akar válni egy ilyen jó filmtől (meg főleg ettől a DVD-kiadástól).

Azért sok sikert a kutatáshoz!

Mikey-Soft
0
2003. május 29., csütörtök 22:18
Üdv !

Mikor lesz kapható újra az U-571 ?
Várható hogy lesz még ?

Mejci
mejci@mejci.hu
0
2003. május 29., csütörtök 19:47
csabaga!

Azok közül, amiket felsoroltál kettő (Rómeó és Júlia, Átlagemberek) biztosan nem fog itthon megjelenni, mivel se szinkront, se feliratot nem kapott sajnos (a Rómeó-t sajnálom nagyon, pedig iszonyat nagy film). A Római vakáció és a Sunset Boulevard az majd lesz (teszt is van a Római vakáció-ról a márciusi DVD magazinban, dehát a fent említett ok miatt már nem tudott megjelenni egyik sem, pedig az extrák is feliratosak rajtuk). A Furcsa pár specifikációját nem tudom, a többiét igen. Mindegy, reménykedjünk, hogy hamarosan észbekapnak odakint, meg főleg itthon (pl. jövő heti angol / német megjelenés: Star Trek 4. Extra változat magyar felirattal (az extrákon is! - ha már az első hármon is van, ezen is lesz remélem). Az Indy Jones-nál már reménykedem, hogy ismét aktív lesz a UIP (legalább bepótolhatja a majdnem egy éves lemaradását, mint tette azt tavaly is, mikor elindultak. Főleg mert akkortájt (október / november) várható majd a The Core (A mag) megjelenése is szerintem).

Hali!
Mikey-Soft
0
2003. május 29., csütörtök 18:26
Néhány ismertebb Paramount klasszikus,ami már megjelenhetett volna,ha lenne forgalmazó.

Római vakáció
Alkony sugárút
Átlagemberek
Rómeó és Júlia
Furcsa pár
0
2003. május 29., csütörtök 10:12
Mikey-Soft.
Sajnos a Paramount csak egy éves szerződést kötött a UIP-val, és ez januárban lejárt. Azóta folynak a tárgyalások az új szerződésről, és azóta nem árusíthat Paramount filmeket a UIP. (Persze a raktáron lévő régebbi filmekből szakaszokban adhatott el, külön engedélyt kapott A rettegés arénájára, de tényleges képviseletként nem működnek jelenleg.)
Nagyon reméljük, hogy hamarosan befejeződnek a tárgyalások és a Paramount végre hejlandó lesz valakivel aláírni a forgalmazási szerződést, mert csak ez az egyetlen akadálya, hogy újból normális kínálat legyen a Paramount filmekből és az új kiadások (amelyeken többnyire van magyar felirat/szinkron) is egyszerre jelenhessenek meg a külföldi megjelenésekkel.
Gyanítom, hogy nyáron ebből már nem lesz semmi, de nagy baklövésnek tartanám a Paramount részéről, ha elérkezne a november és az Indiana Jones trilógiát magyar szinkronnal csak külföldről lehetne beszerezni. Erre talán már nem kerül sor.
0
2003. május 29., csütörtök 1:51
Kedves Xpress!

Szeretném megkérdezni tőletek, hátha tudtok segíteni abban, hogy a UIP-Duna Film miért nem ad ki idestova már két hónapja DVD-ket (leszámítva a "Rettegés arénájá"-t)? Ennyire lefoglalja őket a VCD kiadás (amikből személy szerint én egy darabot sem fogok venni soha! - Egy évtizede elavult technika, röhejes amit művelnek!), vagy mi történt velük? Fentebb olvastam, hogy a Universal saját irodát nyitott itthon, de mi a helyzet a Paramount / Dreamworks / Miramax filmekkel? Azért foglalkoztat ennyire a kérdés, mert jövő héten jön ki a "Star Trek 4." Extra változata Európában magyar felirattal, és eddig az összes új változat megjelent itthon is. Meg hogy nézne ki az, hogy az első háromnak magyar borítója van, a negyediknek meg angol / német, csak azért mert a UIP-Duna Film nem hozza be, és marad az import?

Hát ennyi, előre is köszönöm, sziasztok!

Mikey-Soft
0
2003. május 28., szerda 22:15
Igen, valószínűleg a jövő hét elejétől lesz Mr. Bean rajzfilm.
0
2003. május 28., szerda 19:15
Mr. Bean - a magyar rajzfilmsorozat 2 lemezen! - ez engem is érdekelne! Szóval, várható lesz nálatok valamikor mostanában? Köszi!
0
2003. május 28., szerda 19:14
Mr. Bean - a magyar rajzfilmsorozat 2 lemezen! - ez engem is érdekelne! Szóval, várható lesz nálatok valamikor mostanában? Köszi!
0
2003. május 28., szerda 18:04
És nem tudnád megsúgni, hogy mi az a közeljövő?
0
2003. május 28., szerda 18:03
Már angliában is megjelent a teljes poirot díszdoboz (sorozat) 31DVD! ára 179font.
0
2003. május 28., szerda 17:03
Thisk: Bocs, elfelejtettük megírni, pedig érdeklődtünk.
Nem tudjuk, hogy pontosan az a doboz lesz-e, de a Warner Home Video-nál a közeljövőben kijön 3-4 Agatha Christie-film. Úgy tudjuk, főleg Miss Marple-filmek, de konkrét címeket nem tudunk még.
A David Suchet-féle Poirot sorozatra én is vevő lennék. Amerikában nemrég jött ki a monumentális teljes sorozat. Őszintén szólva nem hiszem, hogy idehaza bármelyik kiadó is fantáziát látna a dologban, hiszen azért olyan sokat nem lehetne eladni belőle - elsősorban a mennyiség miatt kikerülhetetlen magas ár okán.
A kiadási jog tudtommal az MTV-nél van (volt), ugyanis néhány részt anno ők adtak ki (Televideo) VHS-en. Abból a minőségből azért nem kérnénk...
0
2003. május 28., szerda 17:02
nagyon köszi! a hiánycikk híreknek is örülök.
0
2003. május 28., szerda 16:46
Kérlek válaszoljatok, hogy mit tudtok az angliában juniusban megjelenő agatha christie díszdobozról. Lesz kis hazánkban?
0