Hali!
Xpress!
Én is reménykedem, de sajnos jól ismerem a UIP-Duna Film hozzáállását a Star Trek-hez Magyarországon, mivel idestova négy éve vagyok elég aktív tagja a Magyar Star Trek Klubnak. Amíg nem volt DVD, addig szinte hozzáférhetetlenek voltak a mozifilmek (a sorozatokról nem is beszélve!!!), csak kb. 5 éves, akkor már nézhetetetlen minőségű kölcsönzői videokazettákról (amik azóta is csak egy helyen léteznek / léteztek leginkább) sikerült lekoppintanom anno lassan kilenc éve az addig létező mozifilmeket, mert csak a Kapcsolatfelvétel, és az Űrlázadás jelent meg később megvásárolható formában.
Meg a Paramountot sem értem: harminchetedik éve létezik a Trek, nagy sikere van világszerte, de ilyen baromi sz*r DVD-kiadást, mint a Trek 5-6, még nem láttam. A többi is tré, az extramentesség miatt, a kétlemezes extra változatokat leszámítva. A Nemzedékek mono szinkronnal van kiadva (röhej), az utolsó hármon még felirat sincs, az meg nem mentség hogy az Űrlázadásnak 5.1-es szinkronja van magyarul. Ezért várom az extra változatokat annyira, amik hamarosan hálistennek megjelennek külföldön (remélem most már felirattal ÉS szinkronnal az újaknál, a régiek jól csak felirattal is, pl. a Negyedik pont jövő héten felirattal jön ki). Remélem kijavítják az 5-ös és 6-os mozifilmek 4 : 3-as, iszonyat minőségű letterbox képét, újraidőzítik az 5-ös film feliratát (késik az utolsó fél órában egy dialógusnyit), meg a hatoshoz csinálnak feliratot (az első kiadásról sajna lemaradt, istentudja miért). Az utolsó háromnál is nagyon hiányzik nekem a felirat!
Ha végre az összes mozifilm megjelenne extra változatban, én lennék az első, aki megrendelné tőletek! (Az első hármat leszámítva, azok már megvannak. Mondhatom kár, hogy nem sikerült úgy kihozni elsőre a mozifilmeket, mint ezen a három DVD-n vannak, magyar feliratos, nagyon informatív extrákkal ellátva)
Sziasztok!
Mikey-Soft