Keresés

KÉRDÉSEK

2003. március 19., szerda 10:37
Nem tudom, én is belenéztem, semmi kivetnivalót nem találtam a műfajra történő keresésben. Ez egy adatbázis, ennél a leválogatásnál történetesen a műfajhoz beírt jellemzők alapján valósul meg a keresés. Az egyetlen dolog, ami felhigíthatja ezt, az a filmekhez beírt viszonylagosan sok műfaji megjelölés. (Pl. krimi, thriller, klasszikus, film-noir.)

Viszont ha kevesebb a műfaji meghatározás, akkor lehet, hogy egy-egy keresés kevésbé lesz hatékony, hiszen nem mindenki sorolja ugyanabba a kategóriába az adott filmet. Lehet, hogy valaki a Pengét horrornak, más valaki thrillernek, megint más valaki pedig akciónak vagy éppen sci-fi-nek tartja. Szvsz minél több kategóriában szerepel (márha a jellemzői valóban olyanok), annál valószínűbb, hogy rátalál a vevő egy-egy keresés során.

De nem tudok elképzelni egy leválogatás utáni olyan sorbarendezést sem, ami a filmeket a műfajra "leginkább jellemző alkotások" alapján csoportosítaná. Sok kategória, sok film. Nem egyszerű.
0
2003. március 19., szerda 9:43
Kedves Solaris!
Köszönjük a kritikát. Légyszives írj néhány konkrétumot, hogy jobban értsük, pontosan melyik filmeket nem találtad egy bizonyos kategóriában, illetve ha esetleg van valamilyen ötleted, javaslatod a műfaji besorolás "finomhangolására", kérlek oszd meg velünk.

Köszönjük
0
2003. március 18., kedd 22:59
Xpress,
ez nem is igazi kérdés, inkább olyan kérés féle.szétnéztem a "keresés műfajra" "rovatban" és azt kell mondjam nagyot csalódtam.Nagyon felületes.nagyon.Felül kéne vizsgálni szerintem.egy egy műfajra kattintva pont arra a műfajra legjellemzőbb, legkiemelkedőbb alkotást nem találni.
köszi
0
2003. március 2., vasárnap 22:06
Hát nem tudom mennyire fontos egy ilyen box témájú lemezre magyar kommentár (pláne felirat, amikor az akcióra figyelsz és nem olvasol). Csak azért, mert szerintem nyugodtan rendelj külföldről, ha van ilyen. Nálunk nem sok esélye van, hogy ilyesmi kijön. Maximum valami Best of Kokó, a volt edzőjének kommentárjával 5.1-ben :)
0
2003. március 2., vasárnap 21:31
Ica: Kim Basinger a Never Say Never Again c. Bond-filmben játszott (Soha ne mond, hogy soha). Ez nem része a hivatalos sorozatnak, nem a Broccoli-féle csapat készítette, hanem a United Artists egy joghézagnak köszönhetően.
A lényeg, hogy a film ugyan megjelent DVD-n, de magyar felirat, vagy szinkron nem került rá, így idehaza nincs forgalomban.
0
2003. március 2., vasárnap 21:24
Nekem elárulhatná valaki, hogy csak én vagyok tudatlan és vak, hogy nem látom a James Bond filmek közzöt azt a részt amelyikben Kim Basinger játszik, mint Domino. A címe most nem jut az eszembe, egyszer régen láttam, még úgy szereztem hollandiából!Valaki felvilágosíthatna!
0
2003. március 2., vasárnap 9:04
Látott valaki box témájú DVD-t a magyar piacon? Na nem játékfilmre gondolok, hanem valódi boxra. Pl. Best of Tyson.
Látta ma valaki Roy Jones maccsét? Állati ez a pali, tényleg Ő talán minden idők legtehetségesebb és legjobb boxolója. Ilyen könnyedén megverni Ruizt, nem piskóta. És még majdnem ki is ütötte. Pedig volt közöttük vagy 15-16 kiló.
0
2003. március 1., szombat 11:05
Szilvi18: az Anna és a Király Fox-os film, amiket mostanában szinkronosan is kiadnak, talán ezt is ki fogják, de ezt ne vedd készpénznek.
0
2003. március 1., szombat 8:35
Sziasztok!

Nem vagyok valami nagy DVD szakértő, úgyhogy elnézést kérek, hogyha valami nagy ökörséget kérdezek! Észrevettem, hogy rengeteg filmen egyáltalán nincs magyar szinkron. Nem mintha gondom lenne az olvasással vagy valami hasonló, de a szinkron  mégiscsak szinkron. Szóval szeretném megkérdezni, hogy ezek a filmek (és főként az „Anna és a király” c. film) megjelennek e az elkövetkezendőkben szinkronnal is, vagy sem?

Előre is köszi!

0
2003. február 28., péntek 21:42
DavE: bocs, nem személyes. Melyik kérdésedre nem válaszoltunk? Légyszi tedd fel újra!
0
2003. február 28., péntek 21:35
azé köszi xpress, h. nekem nem vákaszoltok!!!

Ezt megjegyeztem!!!!
0
2003. február 28., péntek 11:12
Hello Xpress és Mindenki !

Tud valaki valamit a Csillagkapu TV sorozat DVD-s magyarországi kiadásáról.
Gondolom nem én vagyok az egyedüli, aki már nagyon várja a töllünk nyugatabbra már kapható -1. 2. és a többi évadot-.( Sajna nincs rajta még magyar felirat sem, és akkor nem is beszélek a zseniális magyar szinkronról.
Lehet tudni, hogy kinél van nálunk a film kiadói joga -MGM-.  miért ilyen nagy a csönd és egyáltalán várható-e a közeljövőben, vagy várjunk 2010-ig amíg hazai kereskedelmi adók agyon ismételgetik az első és második évadot, amit még a  TV3 team jóvóltából készült el.
Ha valakinek van valamilyen új információja....
0
2003. február 28., péntek 11:04
Delphi: nem kerülöm a témát. Szerintem kb. 3 helyen írtuk már, hogy jogi problémák miatt csúszik a megjelenése. A Warner állítása szerint mindenképpen megjelenik, de nem tudnak időpontot mondani. Amint lesz időpont, a film adatlapján módosítjuk a megjelenési dátumot és kiértesítést is küldünk.
0
2003. február 27., csütörtök 22:13
De vajon miért?? És miért gondolod h. nem nyilatkozhat???

Üdv. DavE
0
2003. február 27., csütörtök 20:57
Xpress úgy kerüli a "Penge témát" mint a tüzet. Lehet hogy nem szabad nyilatkoznia...
0
2003. február 27., csütörtök 10:13
Ez a Tv-sorozat változat lesz. Szinkron nincs rajta.
0
2003. február 27., csütörtök 7:33
Xpress! Áprilisban a Warner kiadja a Ragyogást, ez mennyivel lesz másabb, mint az előzőleg megjelent? Lesz rajta szinkron?
0
2003. február 26., szerda 20:58
Xpress már elég rég édeklődtem a PENGE felől!! De semmi válasz!! Most próbálok újra, hátha felfigyel rám valaki!! Szóval van valami új info??? Esetleg még egy emberöltőn belül meg fog jeleni?
0
2003. február 21., péntek 16:34
sziasztok !
engem az érdekelne hogy mi lessz már azokkal a filmekkel amiket már régóta nem adnak ki(bizonytalan) nincs valami a kinowelt filmek felől esetleg hogy ki adja majd ki és mikor és és és ......
kedves xpress
tudsz ezekről valamit ,van fejlemény?
vagy valaki?

üdv Endre
0
2003. február 20., csütörtök 17:19
A megjelenések többségénél csak annyi a különbség,hogy új tokba kerül a film új borítóval(UIP,Intercom).Így a Forrest Gump német változatán is volt magyar felirat az extrákon.
0
2003. február 19., szerda 19:20
Arra volnék kíváncsi, hogy akár az ausztrál, akár más országban megjelent magyar feliratos filmeknél az extráknál is vannak-e esetleges magyar feliratok? Továbbá, ha ugyanezek a filmek itthon is kijönnek, a hazai kiadáson van-e magyar felirat az extráknál? Pl.úgy tudom, hogy a német kiadású Forrest Gump-on csak a filmnél volt magyar felirat, de a magyar kiadásún az extrákon is. Ez az általános tendencia?
0
2003. február 19., szerda 18:24
Xpress!
A nagy Lebowski-val kapcsolatban vannak fejlemények?Mikor jön új szállítmány?A kiadó nektek múlt hétre ígérte!
0
2003. február 17., hétfő 23:38
xpress: a Black Hawk Down Collectors Edition 3 disk set  magyarországi megjelenéséről tudsz valamit?
0
2003. február 17., hétfő 7:52
Ez mennyire pontos info? A köv. szám márciusban jön ki..
0
2003. február 16., vasárnap 13:52
A Sziki-szökevény a HÁZIMOZI c. újságnak lesz a melléklete elöreláthatólag áprillisban.
0