Keresés

KÉRDÉSEK

2019. október 10., csütörtök 17:55
Srácok, amelyik film nincs raktáron azt az Xpress megpróbálja beszerezni a kiadótól vagy független partnerektől? Mi az eljárás általában? Mostanában nem rendeltem, azért kérdem, hogy változott-e valamilyen metódus...
0
2019. október 9., szerda 17:52
Az is hülye aki olcsó, szar kábelel beéri.
0
2019. október 9., szerda 17:49
Nem biztos hogy igazam van de tudomásom szerint ez a megszokott.
0
2019. október 9., szerda 17:28
Ez így, ebben a formában nem igaz.
Ha az erősítőd képes kép és hangjelet is továbbítani HDMI-n keresztül, akkor erősen ajánlott ebben a konfigurációban használni, mivel ha külön viszed az erősítőbe és külön a TV-be egy és ugyanazon forrásból, akkor a kábelzaj felerősödik, főleg az olcsóbb kábelek esetében. Nem beszélve arról, hogy a HDMI szabványnak un. clutter zajcsökkentési paramétere is van. Minél több csatlakozási pont van, annál nagyobb ez a zaj.
0
2019. október 9., szerda 17:08
A lejátszónak még nem néztem utána, de ha lenne 2 kimenete, biztos nem cserélem le :)
0
2019. október 9., szerda 13:06
Sőt, jobb közvetlenül a TV-be küldeni egyből a jelet a lejátszóból.
0
2019. október 9., szerda 12:06
Nem akarok okoskodni de nekem az a véleményem hogy ha az erősítővel amúgy megvagy elégedve akkor azt ne cseréld le mivel az UHD lejátszókon általában 2 HDMI csatlakozó van (legalábbis az én két Sony-mon így van), ezáltal nem kell okvetlenül 4K képességű erősítő ahhoz hogy a kép is megtudjon jelenni a TV-n.
0
2019. október 9., szerda 10:45
Szia!

Köszönöm a választ. A TV választásakor szempont volt, hogy mindkét HDR szabványt tudja a készülék, illetve hogy a mérete mindenképp 65" legyen. Épp ezért maradtam a LED-es változatoknál, mert az OLED (kiemelve a HDR tudást is) jóval drágább. Kisebbet nem szeretnék venni, mert eleve azért váltok, hogy a mostani 50"-so helyett egy olyan készülékem legyen, ami kitölti a rendelkezésre álló teret (ennél nagyobb már nem fér be :D). Mindenesetre meg fogok nézni boltokban LED/OLED készülékeket is, hogy a saját szemem alapján megéri-e a többletköltséget. Összehasonlító teszteket már néztem neten, de az nem ugyanolyan :D

Az erősítőkre rátérve nekem most egy Harman Kardon van. Maximálisan meg vagyok/voltam vele elégedve, a 4K tartalom miatt kellene váltanom. Az hozzátartozik a történethez, hogy panelban nem nagyon tudok virgonckodni, így is szeretnek néha a szomszédok, de már megszokták :D Mindenesetre megnézem azokat a márkákat, amiket írtál. A hangfalaim amúgy JBL-ek, ezekre sem volt eddig panasz :D
0
2019. október 1., kedd 12:36
Szia!
Jól teszed, hogy a Panasonic márkát választod, de én azt ajánlom, hogy a TX-65FZ800E típust válaszd. Igaz, ez drágább, mint amit Te írtál, de hidd el megéri. Jelenleg a Panasonic OLED-jei a legjobbak. Igaz, hogy LG panel van benne, de valamiért a japán jobb képet hoz ki ebből a panelből. A mozgásmegjelenítése sokkal jobb, mint az LG-é, és csak egy picivel marad el a SONY-tól, viszont a színhelyessége a Panasonicnak szinte tökéletes.
Sok TV-t megnéztem, de azt kell mondjam ebben a kategóriában bőven ver mindent, sőt a jóval drágább kategóriákban is jócskán helytáll. Ha esetleg drágának találod, akkor vedd meg az 55"-os verzióját. Annyival jobb a képminőség egy normál LED-hez képest, hogy megéri.
Erősítők terén pedig, ha tényleg jó hangot akarsz, akkor Marantz, NAD, esetleg Cambridge Audio legyen a választás.
Teljesen felesleges pénzt költeni Denon, Onkyo, Pioneer, Yamaha, Harman Kardon, stb. erősítőkre, mert arra jók, hogy ha van 5 hangfalad, akkor jönni fog a hang belőlük. Ezeknek az erősítőknek is vannak jó típusai, de többe kerülnek, mint az első három típusai, amelyeknek már az alapmodelljei is megverik ezeknek az erősítőknek a középkategóriáját.
Csontig lerágott téma, de az sem mindegy milyen hangfalhoz veszed, milyen kábelezéssel. A Marantz és a NAD elég univerzális tud lenni, de akármivel azok sem jók. A Cambridge Audionak lágyabb hangja van.
0
2019. szeptember 29., vasárnap 23:46
Sziasztok!

Remélem nem gond, ha itt teszem fel kérdéseimet, de ez a téma jobban pörög, mint a "lentiek".

Szeretnék egy új TV-t venni, mert most lenne rá lehetőség. Méretben a 65" fog beférni, illetve felférni a falra. Ebben a méretben már javasolt a 4K felbontás. Amit nem tudok, hogy mikre kellene még odafigyelnem...
Eddig:
- HDR szabványok (HDR+, Dolby Vision)
- HDMI be-, kimenet
- CI kártya foglalat
- Minimum LED-es technológia (OLED lehetne még, de az picit drágább)

Konkrét típusom is van már egy Panasonic TX-65GX810E személyében, ezt nagyon dícsérik. Illetve eddig is Pana cuccaim voltak és sosem volt rájuk panasz :)

A másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy ezidáig az erősítőm Harman Kardon volt (illetve még az), de valószínűleg cserélni kell idővel azt is. Létezik, hogy ez a gyártó már nem ad ki újabb termékeket? Az oldalukon nem sok terméket láttam, sőt a boltok polcain sem. Mi lehet az ajánlott márka? Denon-t néztem, azokról szintén sok jót hallani.

Hirtelen ennyi. Rég foglalkoztam már ezekkel a témákkal. Ami tuti, hogy hangfalak maradnak (5.1-es rendszerem van) és nem is akarom bővíteni (nincs hely és feleslegesnek is érezném).

A TV esetében a 3D-s filmeket bukni fogom, de amúgy sem néztem őket. A 4K-s lejátszó esetében kell majd odafigyelni, hogy legalább le tudja konvertálni a 3D-s anyagokat, mert sok film csak 3D korongon jelent meg...

Ha esetleg van tippetek, mire figyeljek még oda, azt örömmel veszem!

Köszi előre is.
0
2019. augusztus 4., vasárnap 17:39
Tisztelt Xpress.hu!

Úgy tűnik, a megjelenés idején hibás széria került forgalomba A feláldozhatók 3. című film DVD változatából, mivel alig 4 év után a lemez lejátszhatatlanná vált.

Egy példányt hozzácsaptam a megrendelésemhez, melyet a héten szándékoztam elküldetni.

Milyen módon lehetne ezt plusz költségek nélkül, "garanciálisan" orvosolni? Egy alig ezer forintos DVD újbóli megvásárlása persze nem a világ vége, de a hozzám hasonló gyűjtők számára, akik több ezres gyűjteménnyel rendelkeznek, nyilvánvalóan megnyugtatóbb lenne a tudat, hogy a százéves élettartammal kecsegtető DVD-k lejátszhatatlanná válása esetén van valaki - gyártó, forgalmazó -, aki helytáll.

Várom mielőbbi válaszukat.

További információk a hibáról:
https://www.xpress.hu/XP/forum.asp?FID=8964
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2019. június 8., szombat 18:02
Köszönöm szépen!
0
2019. június 8., szombat 14:01
2012 május 1-től.
0
2019. június 8., szombat 3:15
Tudja valakii melyik év, melyik hótól lettek korhatárkarikásak a filmek a borítón?
0
2019. május 23., csütörtök 21:17
☺
0
2019. május 23., csütörtök 21:16
Ps4
0
2019. május 23., csütörtök 19:03
Hellóó

Valaki pls. tudna ajánlani egy megbízható régiófüggetlen Blu-Ray lejátszót?
Thx.
0
2019. május 8., szerda 9:21
Az utolsó kötőjel természetesen pont akart lenni.
0
2019. május 8., szerda 9:21
caps-a-holic-com
0
2019. május 8., szerda 2:47
Mi annak az oldalnak a címe, ahol a különboző kiadásokat (BD - remaszter BD - UHD) lehet összehasonlítani? Sehogy sem ugrik be, köszi a segítséget. :)
0
2019. május 3., péntek 21:19
Köszönöm Mindenkinek.
0
2019. május 1., szerda 15:47
USA: 1945 (Török Ferenc)
0
2019. május 1., szerda 9:29
:)
most posts by TM
0
2019. május 1., szerda 0:01
Bocsi hogy közbe kotyogok de az angoloknál a Martfűi rém. Tudom, nem német nyelvterület de gondoltam azért megemlítem.
0
2019. április 30., kedd 23:48
Tiszta szívvel
0