A BD képe egyáltalán nem rossz, a 2/5 értékelés leginkább a rengeteg kópiahibának szól, fehér pöttyök és néhány karc van, de nem megy az élvezhetőség rovására. A felbontás és a szemcsésség megvan, nem DNR-eztek hálistennek. Lehetne jobb is, egy full restaurálás nem ártott volna. A hang dts-HD MA 2.0 mono, ami korához képest nagyon jól szól. Az elektronikus "kísérőzene" megadja a kellő hangulatot.
Maga a film mai szemmel sem hat elavultnak, bár kicsit lassan építkezik, de inkább ez, mint a ma divatos agyonvágott, tízezerrel pörgő agymenések.
A hazai DVD viszont nekem vágottnak tűnik, belehallgattam az azon található magyar hangba, már csak a kíváncsiság miatt is. Egyrészt vannak dolgok, amiket nem szinkronizáltak le, másrészt a korongon a film 124:10 időtartamú. A külföldi PAL verziók 125:17 időkódosak. Hova tűnt 67 másodperc? Ugyanúgy jártunk, mint egyéb Budapest Filmes Universal-kiadások?
Szerencsére a BD teljesen vágatlan, az Universal gyártású, nem magyar.
Maga a film mai szemmel sem hat elavultnak, bár kicsit lassan építkezik, de inkább ez, mint a ma divatos agyonvágott, tízezerrel pörgő agymenések.
A hazai DVD viszont nekem vágottnak tűnik, belehallgattam az azon található magyar hangba, már csak a kíváncsiság miatt is. Egyrészt vannak dolgok, amiket nem szinkronizáltak le, másrészt a korongon a film 124:10 időtartamú. A külföldi PAL verziók 125:17 időkódosak. Hova tűnt 67 másodperc? Ugyanúgy jártunk, mint egyéb Budapest Filmes Universal-kiadások?
Szerencsére a BD teljesen vágatlan, az Universal gyártású, nem magyar.
0