Keresés

FILMZENE

2016. október 11., kedd 12:14
Kaphatók jegyek a JNH koncertre!!!!
0
2016. október 6., csütörtök 13:11
Gyűrűk Ura elmaradása mai napig hatalmas törést okozott nálam.
0
2016. október 6., csütörtök 12:55
Nem is nálunk lesz, hanem Bécsben! :)
most posts by TM
0
2016. október 6., csütörtök 12:25
Az a baj, a LOTR alapján nálunk ez a formátum nem működik. :(
De amúgy valóban nem lehet rossz élmény :)
0
2016. október 6., csütörtök 12:15
Ahogy nézem, sajnos nem a Londoni Szimfonikusok jönnek, hanem a Pilzeni Rádiószimfonikusok, és nem Williams lesz a  karmester, de ennek ellenére még lehet jó. :)
most posts by TM
0
2016. október 6., csütörtök 12:09
Jaja, majd az Aréna oldalán lesz rendes jegy is. Zimmerre hagyományos jegyet akartam,ezért úgy vettem, hogy lelehetett foglalni jegyet azt hiszem 24 óra hosszára és azt offline jegyirodában megvenni.

0
2016. október 6., csütörtök 12:04
Ez kamu oldal :)
0
2016. október 6., csütörtök 11:45
Tegnap írtam a JNH oldalán egy nőcinek, aki a turnékkal foglalkozik. Írta, hogy igen még nem látszik a tour dates között a budapesti, de mától lesznek jegyek. Szerintem várjál ez valami kalóz oldal, most már nekem is beugrott a Zimmer ahol ugyanez volt, aztán lettek 10 rongyos jegyek is a normál magyar jegyirodákban...
0
2016. október 6., csütörtök 11:35
Na és ehhez mit szóltok? :)

A Gyűrűk Ura vetítős-koncertjein felbuzdulva máris itt a következő franchise:

Harry Potter és a bölcsek köve filmzenei koncert 2017

http://www.jegytrafik.hu/kulfold/harry-potter-es-a-bolcsek-kove-filmzenei-koncert-2017-jegyvasarlas
most posts by TM
0
2016. október 6., csütörtök 11:30
Fura mód több jegyvásárlási lehetőséget nem is találtam. A megszokott helyeken nincs mód belépőt venni.
most posts by TM
0
2016. október 6., csütörtök 11:28
sok tökölésre nincs idő, már csk 8 szektorba van jegy  - ha hinni lehet az oldalnak - és abból én tutira csak a színpad előtti kettőből választanék, mivel a többi gagyi. De 47ezret nekem meg nem ér. Abból veszek két Cirque Du Soleil-jegyet.
most posts by TM
0
2016. október 6., csütörtök 11:25
Ja tényleg? Ezt nem tudtam, akkor bocs, téves :D Várok akkor én is... Kicsit sokalltam is a Zimmerhez képest :D
0
2016. október 6., csütörtök 11:08
Itt ne vegyen senki! Ugyanez volt itt Zimmernél is. Howardnál is 10e körül várom az alsó határt.
0
2016. október 6., csütörtök 10:31
na itt vannak a jegyárak... Nem semmi :)

http://www.onlineticketshop.hu/james-newton-howard-jegyek/papp-laszlo-budapest-sportarena-budapest-137496
0
2016. október 6., csütörtök 10:26
Morricone szerencsére azért elcsíphető néha a közelben. Februárban lesz Prágában ill. Bécsben is. Még az sem kizárható, hogy hozzánk is visszatér.
Egy Williams koncert nekem is bakancslistás tétel, amire sajnos tényleg nincs sok esély eljutni. :( Állítólag  98 körül volt utoljára Európában.
Továbbá nagy fájdalmam, hogy 2013-ban még nem tudtam a Hollywood in Viennáról. Hornert is jó lett volna látni élőben.
0
2016. október 6., csütörtök 10:01
Amennyire én tudom, Williams csak az USA-ban turnézott, Európában nem. Bár hazai terepen is elsősorban Los Angelesben szeret fellépni a Hollywood Bowl-ban. Ott rendszeresen adott/ad(?) koncertet.
0
2016. október 5., szerda 18:34
Ők ketten nagyon bírják egymást. :)
Az Oscar-köszönőbeszédében Morricone méltatta Williamst. Hiába, a legnagyobbak a legszerényebbek! Sajnálom, hogy a Maestro koncertjére nem jutottam el, de egy ideig nagyon bíztam benne, hogy ajándékba megkapom a belépőt, aztán mire kiderült, hogy mégse, addigra már csak a 80ezres jegyek maradtak, arra meg épp nem futotta... Pedig Őt már nagy eséllyel soha többet nem láthatom élőben, ahogy Williams-koncert sem esélyes. Nem is tudom, hogy Ő turnézott-e így, mint a mostanában fellépő kollégái, de a maradék aktivitását már biztos nem egy budapesti fellépésre pazarolja. Pedig egy John Williams-koncertről azóta álmodom, amióta bő 30 éve egy hangversenyéről készült felvétel audiokazettáját egy barátomtól megkaptam.
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 15:22
Valamiért most ez eszembe jutott. A 84 éves Williamsnak imádom ezt a mondatát, ahogy idén a 87 éves Morriconéról nyilatkozott :)

“especially wanted to congratulate a gentleman who has been such an inspiration to all of us younger composers,”
0
2016. október 5., szerda 15:04
Épp ezért hoztam elő mércének a jelölést - ami egyébként szintén elismerés - de nem akarom elismételni újra. Még eszembe jutott az is, hogy mivel régen talán valamivel kevesebb film készült és díjkiosztó sem biztos, hogy volt ennyi, ezért a korábbi generációnak talán ebből a szempontból hátrányosabb lehet a megítélése, de  épp John Williams a cáfolata ennek az eszmefuttatásnak. Mindenesetre kortárs filmzeneszerzők esetében mindenképpen lehet összehasonlítási alap az elismertségük. Mert a jó mindenhonnan utat tör magának.
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 14:50
Santaolallat nem véletlen hoztam fel példának. Ő és Morricone is jó példa, hogy néha nehéz 2 alkotót csupán az elismerései alapján rangsorolni.

Emellett meglehet közelíteni onnan is, hogy hány jelentős művész csak a halála után lett elismert.
0
2016. október 5., szerda 13:42
S hogy még üssem egy kicsit a "jelölés"-vasat, Alexandre Desplat jelenleg 178 nominálásnál tart, amivel abszolút az élmezőny komponistái közé sorolható. A minap Vele együtt emlegetett Michael Giacchino a maga 68-ával még nem tart itt. Desplat egyébként nálam is kb. ennyivel jobb zeneszerző. :) Azért a SW-filmet megnézem így is. :)
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 13:29
Santaolalla a maga 29 jelölésével legfeljebb egy egyharmad-James Newton Howardnak tekinthető. :)
Morricone pedig félig kakukktojás, hiszen az Ő 80 jelöléséről tudvalevő, hogy azok szinte kizárólag az angolszász nyelvterületen elkövetett munkáihoz kötődnek, melyek egy akármilyen best of-albumán legfeljebb a fele játékidőt teszik ki. Az 1959 óta létező Grammy-díjnál is túlnyomórészt az angolszász zeneipar dominál, de ez a zenei világ legnagyobb részét jelenti, ezért jelentős. Nos, Morricone a fiatal éveiben is már kaphatott volna a rangos elismerésből, ha nem Olaszországban, olasz filmekhez komponál muzsikát. De mint mondtam, Ő a kivétel, akiről így is tudja mindenki, hogy Mester. Mondjuk valamiben szerintem rekorder, nála több filmzenét aligha szerzett bárki is, igaz, nem biztos, hogy bírnám végighallgatni mindet. Engem már a Farkas-score is kikészít, volt nálam lemezen, de mindig ő győzött és én adtam fel hamarabb. :)
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 10:53
Na igen, azt hozzátehette volna, hogy az "egyik". :)

Bár amíg objektíven és vitathatatlanul nem állapítható meg, hogy valójában ki "Hollywood legnagyobb zeneszerzője", addig nyugodtan tekinthető szubjektív véleménynek és marketingszövegnek. Mindemellett JNH nálam sem az első számú komponista, de ez is csak egy szubjektív besorolás. :)

Hiszen ezen a fórumon is szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy Santaolalla egymaga ér annyit mint Morricone és Zimmer együttvéve. :)

Morricone, Legrand és Zimmer nekem meghatározó élmények voltak élőben. Utóbbinál alig várom, hogy kiadják a koncertjét. A műfaj kedvelőjeként egyszeri ajándékként tekintek erre a JNH koncertre is. Remélem sokan jönnek majd rá, talán így Hollywood kevésbé legnagyobb zeneszerzői is eljönnek majd szépen sorban. :)
0
2016. október 5., szerda 10:16
Hallod te olyan hullamerev vagy bizonyos dolgokban, hogy az hihetetlen :) Azért nem kis név James Newton Howard a szakmában, az meg hát, hogy a jelölések árnyaltabb képet adnak, mintha nem is te írtad volna komolyan mondom :)Egy dolog dönti el, hogy ki a jó komponista és mi a jó zene, a te füled. Én idén kezdtem el pont elmerülni JNH világában, ha lesz egy kis időd, akkor hallgass meg tőle 3 brutális zenét:

Malecifent
The Village
Dave (majdhogynem a személyes kedvencem tőle, igazi neked való darab, visszaröpít a  90-es évekbe, ha már annyira szeretsz a múltban élni :):))

A lényeg, hogy ha szereted a filmzenéket el kéne jönnöd, ez olyan lesz ami egyszer van az életben...
0
2016. október 5., szerda 9:54
Érzetem az iróniát benne, de utána megzavart a díjak felemlegetése. Mindegy is.
0