Keresés

FILMZENE

2016. október 5., szerda 3:08
De amúgy John Williams helyett példának megteszi Hans Zimmer is, mivel James Newton Howard annyira nem kiemelkedő. :D
Hans Zimmernél sem magasabb Howard, Zimmernek is több Oscarja és Grammy-díja van, mint Howardnak.
Ha már Filmprofi balgamód balgaságot említett a díjak kapcsán, szögezzük le, hogy díjakat csak jelölésekből lehet szerezni, és abból már sokkal árnyaltabb képet lehet kapni, mivel győztes mindig csak egy van, de jelölt akár öt is előfordul minden díj minden kategóriájában. Ergo, akinek sok jelölése van, azt sokan tartják sokra és a nagy számok már nem tévednek. Nos James Newton Howardnak összesen van 68 jelölése, míg Hans Zimmernek 168. John Williams-nek meg 218. A Grammy-díj a zeneipar legfőbb díja, ahogyan a filmgyártásnak az Oscar, így ez a kettő együtt jellemzi legjobban egy filmzeneszerző munkásságát. Hogy aztán kinek mi tetszik, melyik film és abban melyik melódia, nos az valóban szubjektív dolog. Fentebb leírt dolgok viszont tények, melyek alapján sok minden eldönthető, például az, hogy ha valakire rámondják, hogy legnagyobb, akkor még egy műveletlen is néhány kattintással csekkolhatja, ha az hülyeség.
Mindez a linkelt szövegre volt reakció, nem akartam én bántani James Newton Howardot, de nem is baj, hogy előjött a téma, mert legalább egy kis ízelítőt olvashatnak az érdeklődők 2-3 muzsikus munkásságából.
Howard zenéiből egyébként a Hullámok hercegét és a King Kongot csípem a legjobban, na meg a Változások korát. Annyira viszont nem tartom őt meghatározónak, hogy koncertjére menjek, akkor már inkább mentem volna el Zimmerre, de az meg nem jött össze. Pontosabban a beígért "fura" hangszerelés miatt passzoltam, de ez már egy másik történet.:)
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 1:37
Érdekes, hogy a testmagasságos észrevételre nem reagálsz. Eddig azt hittem okosabb vagy, de lehet, hogy tévedtem. Feleslegesen ne reagálj.
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 1:31
Nem vettem a szívemre, csak nem szeretem a kamuzást. Howard sem kérnéxezt a titulust. Enélkül is vesz rá jegyet aki akar, nem kell ez a sarlatán marketing.
most posts by TM
0
2016. október 5., szerda 0:25
Díjak tekintetében összemérni valamit elég nagy balgaság. Ha már csak ez számít, akkor mi a helyzet Hitchcockkal és az életmű Oscarjával?

Amúgy meg mind a két ember jelentős alkotó, számos felejthetetlen művel és példás örökséggel. A zene amúgy is még szubjektívabb műfaj, mint a film. Kinek mi tetszik benne az nagyon változó.

És még egy megjegyzés. Ugye az megvan, hogy ez egy PR-szöveg? Jegyvásárlásra csábít és figyelemfelkeltő. Plusz az is tiszta remélem, hogy aki a szöveget írta csak felületesen van otthon a filmzenében. Összesen hallott pár népszerű számot a szerzőtől meg zanzásított valamit a wiki-ről meg a honlapról, aztán szeva.

Okosabb vagy te ennél, legalábbis én eddig azt hittem. Ne akadj ki semmiségeken.

0
2016. október 4., kedd 23:39
Jajj de nagyon a szívedre vetted, igyál meg egy felest vagy vegyél be egy kis vérnyomás csökkentőt, mert még rámész :)
0
2016. október 4., kedd 22:54
"Hollywood legnagyobb zeneszerzője" - ugyan már... és kétszer is beleírják a rikkancsszövegbe.

Kezdjük azzal, hogy John Williams 4 centivel magasabb! :D

JNH-nak van 8 Oscar-jelölése, Williams-nek 50. Ebből nyert 5 Oscart is, Howard a 8-ból egyet sem.
Howard nyert egy Grammy-díjat, Williams 22-t.
Nem is kell tovább folytatni az összehasonlítást. Elvagyok én Howard-dal, de azért a jelzőket azokra aggassuk, akiket megillet!
most posts by TM
0
2016. október 4., kedd 22:32
Csatlakozom legalább két fővel! :) Nagyon bíztam benne, hogy Magyarországot is érinti a koncertturnéja. A tavalyi bécsi koncert fantasztikus volt, és a leírás alapján ez is különleges lesz.
0
2016. október 4., kedd 22:28
Emelem a tétet. :)
0
2016. október 4., kedd 22:21
Ketten már biztos leszünk a koncerten, ő meg én :)
0
2016. október 4., kedd 21:48
Nem tudom sikerült-e már beszerezned, de tegnap kerestem a piros bolt oldalán a Crimson Peak soundtreck-et, és ott láttam, ha jól emlékszem kb: 2000 ft. volt.
0
2016. október 4., kedd 20:50
:)

http://www.budapestarena.hu/program/james-newton-howard
0
2016. szeptember 20., kedd 22:09
https://www.youtube.com/watch?v=RdFfRN3MrAk  Kobra filmzenéje.
0
2016. szeptember 20., kedd 13:37
Megtisztelsz :)
0
2016. szeptember 20., kedd 13:21
Szia!

Köszi, akkor külön-külön rendelem meg őket, csak biztosra akartam menni (gondoltam, te válaszolsz majd rá, benned pedig megbízom, ha filmzenéről van szó :D).
0
2016. szeptember 20., kedd 13:06
Szia!

Én még életemben nem láttam egybecsomagolva, digiben meg főleg :) Én nem tudok róla. Bár leptek már meg külföldről váratlanul az igaz... Vettem egy Only God Forgives-et a havernak és az digi volt, holott én pár hónappal korábban műanyagot rendeltem. Sőt, ami még melegebb. az 1997-es évfordulóra kiadott SW zenékből is van digi, egyszer az ötödik rész zenéje is úgy jött, hardcover slipcase meg minden... Illetve az inkább digibook volt, két végén a két lemez középen meg a booklet.. Mindenesetre a Kill Billt nem hinném...
0
2016. szeptember 20., kedd 12:01
A filmzenében járatos fórumtársaktól kérdezném, hogy tudomásotok szerint a Kill Bill filmzenéje csak külön-külön jelent meg?
Nem tudom, esetleg volt-e belőle gyűjteményes változat, esetleg digi...

Gondoltam, itt az ideje beszerezni, ha már mostanában néztem és rájöttem, ott lenne a polcon a helye a zenének is :)
0
2016. szeptember 14., szerda 12:10
https://www.youtube.com/watch?v=nCzQltBlYGA
0
2016. szeptember 13., kedd 22:07
Az sajnos nincs...
0
2016. szeptember 13., kedd 21:08
Nincs meg neked cédén a Megszólít az éjszaka filmzenéje?
0
2016. szeptember 11., vasárnap 23:13
Ettől a féltem, sajnos nem eladó... De szokott lenni aukciós oldalon meg Amazonon...
0
2016. szeptember 11., vasárnap 23:08
Ha meg van neked,el is adnád?
0
2016. szeptember 9., péntek 19:31
Nekem megvan.
0
2016. szeptember 9., péntek 16:13
Keresem az Utolsó Szamuráj filmzenéjét.Kinek van meg?
0
2016. július 27., szerda 23:48
Áááá micsoda exkluzivitás :D Köszi az infót, nyomozok majd :)
0
2016. július 27., szerda 23:24
Nem Intrada kiadás, ne is keresd a kínálatukban, egy spanyol kiadó hozta ki 2013-ban:

https://www.discogs.com/Alan-Silvestri-The-Delta-Force-Original-MGM-Motion-Picture-Soundtrack/release/5940710
Az első lemez a komplett Intrada kiadás, a második meg az 1986-os eredeti filmzene-album (először CD-n teljes hosszában, a Milan Records-os verzióról hiányzik az utolsó szám).
0