Van egy ilyen pletyka, hogy a prágait rögzítették és karácsonyra ott lehet a fa alatt.
0
2016. május 12., csütörtök 16:40
3448
Nekem pont a rock-os stìlus miatt tetszett nagyon a koncert. Volt benne egy elemi erő ami lendületet adott az egésznek. Dob és a gitárok is jòl illettek hozzá. Persze teljesen érthető ha valakinek kicsit sok volt. Nekem csak annyi fájdalmam volt a dologban, hogy nagyon hátul ültem.
0
2016. május 12., csütörtök 16:10
6056
Megmondom neked őszintén, hogy szinte minden számba bele lehet kötni. A Pókember gyakorlatilag egy káosz volt, az Interstellarba se értettem minek a zúzás, a 160 BPM szarrá lett dobolva és így tovább. Az biztos, hogy a TDK csokrot vártam legjobban. Nagyon örültem az elején, szerintem a Why So Serious-nak még kurva jó állt a zúzás, de a Like a Dog Chasing Cars (ami nekem is a legeslegnagyobb kedvencem) tényleg egy kicsit túl lett tolva. Nem is lett a főtéma eléggé kibontva, plusz ami átjött volna belőle az is el lett nyomja a gitár-dob kombóval. Mégis, valahogy kurva nagy élmény volt az az etap, hátradőltem és egyszerűen átengedtem magamon a zenét.
Nem mellesleg a feleségem (aki nem volt ott) és a kolléganőm (aki viszont ott volt) is ugyanarra a megállapításra jutott, miszerint szerintük olyan volt itt Zimmer mint egy kisgyerek, aki kapott egy új játékot és élvezkedik vele. Felment a színpadra életében először és összevissza tolt mindent, kiadta magából ami benne volt. Hiába volt átírva, összekuszálva, túltolva csomó minden (jelzem, hogy nekem az egész olybá tűnt, mint egy jól kordában tartott káosz :)) attól, hogy Zimmer ott állt a színpadon, nekem hiteles maradt. Várható volt a rockkoncert feeling, én sejtettem, hogy sok köze nem lesz a cd-k zenei anyagához, úgyhogy a koncert közbeni csalódásomon azért ez enyhített..
0
2016. május 12., csütörtök 15:26
1185
Szerintem összességében nagyon jó kis koncert volt, ám teljesen egyetértek azzal, hogy ez a rockos hangszerelés nem tett jót mindegyik zenének. Veled ellentétben pont a Dark Knight medley-t élveztem a legkevésbé, pedig konkrétan a Dark Knight az egyik legnagyobb kedvencem Zimmertől. Azonban rettentően zavart, hogy a dob és a gitár annyira túl lett hangosítva, hogy gyakorlatilag magát a dallamot teljesen elnyomta. A Like a Dog Chasing Cars-tételt tavaly Bécsben is eljátszották a JNH-koncerten, na, ott az volt az egyik csúcspont számomra. Ehhez képest itt mélységesen idegesített, gyakorlatilag inkább volt zaj, mint zene. (Ugyanez áll az Electro Suite-re is, azt szívesen kihagytam volna a koncertből.) A csúcs számomra a Gladiator, az Interstellar, a Da Vinci Code és a Thin Red Line voltak.
Ez a videó a tegnapi koncertről van??? Honnan kaptad le??
0
2016. május 12., csütörtök 13:41
802
Ja, akkor átvitt értelmű volt a polc nálad :) Szerintem nem lenne hülyeség, hisz ilyen formában és hangzásban akadna rá igény.
Mindenesetre a 129 perces koncertvideót már lekaptam :)
0
2016. május 12., csütörtök 13:36
3448
Karibba azért a Krakent nagyon hiányoltam. Tudom nem egy rövid szám, de nagyon szeretem.
0
2016. május 12., csütörtök 13:29
6056
Áááá én nem hiszem, hogy ez kijön bármilyen hordozón... A Karib az nagy büntetés volt tényleg, meg a Time vége is :) Azt imádtam :D
0
2016. május 12., csütörtök 13:12
802
Nekem életem egyik legjobbja volt. Nekem az első rész 150% volt. Lion King, DaVinci, Crimson Tide libabőr. Karibnál azt hittem szétesik az Aréna :)
Thin Red Line nekem bejött azzal a minimalista színpadképpel és persze ki kell várni amíg felépítkezik. A Gladiátor az Oscar egyik legnagyobb melléfogása, hogy Zimmer nem kapta meg érte 2. Oscarját. A szuperhős blokk nekem valamivel kevésbé csúszott. Interstellar és Inception blokk zseniális volt. Ahogy a Time végén komótosan ütötte a zongorán a billentyűket miközben 10.000 ember kussolva ült, imádtam! :)
Kijön majd ez az anyag cd-n, dvd-n?
0
2016. május 12., csütörtök 13:01
6056
Hát vegyes. Sok volt a limlom zene, nagyon rockos volt az egész, ami nem mindennek állt jól (a 160 BPM-et konkrétan szarrádobolták, feleslegesen...) A csúcs egyértelműen a Inception volt, mondjuk ott fel is hergelte a jónépet a mocskos szemétláda :D Ami büntetett az a TDK Medley, a Gladiátor, Karib tenger. Az Interstellar is kegyetlenül kezdődött, de aztán nem annyira állt neki jól a zúzós hangszerelés. Azt mondom, hogy csillagos ötös élmény volt mégis, ami miatt nekem gondom volt, az saját magam, mivel a Lion King zenéjét rühellem, a True Romance, Thin Red Line egyáltalán nem hozott lázba, az ilyen Madagaszkár, Aurora, Esőember zenék meg tingli-tangli kis cuccok... De egy életérzés volt az biztos, ott a helye a polcon a Prince koncert mellett...
0
2016. május 12., csütörtök 12:35
802
Vélemények? :)
0
2016. május 12., csütörtök 2:00
3448
Hellò! :)
0
2016. május 12., csütörtök 1:56
6056
Szevasz!!! :-)
0
2016. május 12., csütörtök 1:51
3448
Jòl sikerült a mai Hans Zimmer koncert. Tetszett a rock-os stìlus. Eredet zárásnak pedig hidegrázòsra sikeredett. Nagy szìvfájdalmam viszont, hogy a Kraken és a Davy Johnes téma nem volt az este. Ha jön még Budapestre én ott leszek. :)
Tegnap volt szerencsém élőben látni\hallani Morricone mestert és meglepetésemre az Aljas nyolcas is a műsor része volt. Élőben nagyon hatásos az új zene is. És bár belátható, hogy nem ér(het) fel a több évtizedes klasszikusaihoz, de Oscaron nem is ezekkel kell megmérkőznie, hanem "csak" a 2015-ös felhozatallal. Most úgy vagyok, hogy bár a szívem az új Star Wars zenéé, de Morricone díjazásának jobban örülnék.
0
2016. január 16., szombat 11:30
627
Úristen a Danish Girl mekkora album Desplat művész úrtól! Mégis hogy a fenébe jelölték a Sicario zörejét helyette? A Globe legalább nem tévedett.
0
2016. január 16., szombat 10:58
627
Örülök Burwell jelölésének, rég kijárt neki. A True Grit zenéjének jobban kijárt volna szerintem, meghallgatva a Carol zenéjét, eléggé kihallom belőle az Alkonyat zenéjét, leginkább a Hajnalhasadásét.
Idén Newman Oscarjáért szorítok, ideje lenne már megkapnia. Nekem elég a "Homecoming" tracket meghallgatni az albumról, hogy neki ítéljem a díjat.
0
2016. január 15., péntek 19:30
6056
Én nem igazán szeretem ezt a visszafelé díjazást, amit például Scorsese kapott. Nem tudok így jó szívvel örülni Morricone sikerének mert számomra szinte hallgathatatlan amit alkotott (igaz a filmet nem láttam.) Mindazonáltal a felsoroltak közül tőle és Newman-tól sajnálnám legkevésbé mégis. Burwell az betonközépszer, Jóhannsson sajnos most nem zenét csinált hanem zörejt, Williamsnek pedig 50 jelölésből maradjon az 5 díj, nagyon szép teljesítmény (kicsit természetesen túlzás is). Marad Newman és Morricone és ha marad a szokás, hogy névre szavaznak (legalábbis más kategóriákban jellemző), akkor egyértelmű a befutó. Mindig epekedve várom az öt nevet év elején, de most olyan semmilyen lett. A GG-on jelölt Danish Girl-t nagyon hiányolom innen...
0
2016. január 15., péntek 18:37
1185
Mivel Morricone a legkedvesebb zeneszerzőm, így neki drukkolok, bár az Aljas nyolcas zenéjénél írt ő már sokkal emlékezetesebbeket is, amikért kaphatott volna Oscart. Mindazonáltal ez a zenéje is sokat tett hozzá a filmhez, az abban ábrázolt feszültséghez - és a főtéma még most is a fülemben van.
Persze akkor sem csalódok, ha Williams nyer, az öt jelölt zene közül az új Star Wars zenéje tetszik a legjobban, bár a Carol-t még nem hallottam.
Jóhanssontól sem sajnálnám, mivel a Sicario zenéje remekül kiszolgálta és gazdagította a filmet, noha nem az a fajta muzsika, amit a filmtől külön szívesen hallgatnék - de, szerintem, ebben a kategóriában nem is a CD-t kell díjazni, hanem azt, hogy mit ad a zene hozzá egy filmhez.
Thomas Newman sosem tartozott a kedvenceim közé, összesen három-négy munkáját szeretem, sajnos a Kémek hídja nem tartozik ezek közé. Nagyon hiányzott a film közben egy jófajta Williams-muzsika, számomra teljesen jellegtelen, feledhető zenét írt a filmhez. (Lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy az általános kritikai lelkendezéssel szemben engem nem különösebben érintett meg Spielberg ezen mozija.)