Keresés

FILMZENE

2015. november 13., péntek 11:20
Erről tudtok valamit? Eddig csak vidéki mozikra találtam, hogy játszanák.

Star Warstól Schindlerig - John Williams Gála

https://www.youtube.com/watch?v=QHg-gcQ-jwo#t=16
0
2015. november 12., csütörtök 12:53
E.T. 1982-es eredeti filmzenéje hanglemezen, amihez jár mp3 letöltés is.

0
2015. november 11., szerda 21:47
Nem arra gondolok, hogy Zimmer rock-koncertet adna, hanem pusztán arra, hogy -  kiindulva a tavalyi londoni koncertről készült kritikákból és a youtube-on található felvételekből - a kórus és a szimfonikus kíséret mellett meglehetősen erőteljes hangsúlyt kap a gitár, dob és elektronika is. A koncertről megjelent írások jó része írja, hogy nem a klasszikus értelemben vett filmzenei koncertet láttak, hanem egyfajta filmzenei "rock-show-t". A promóciós kisfilmből pedig azt szűröm le, hogy ez a turné hasonlóképp áll össze, mint a 2014-es londoni, szóval én arra a hangzásvilágra számítok.
0
2015. november 11., szerda 20:30
Csak megjegyzendő, hogy Zimmer most először (ezen a turnén) nem "rockkoncert" formában adja elő a szerzeményeit, hanem kórussal és klasszikus zenekarral, tehát ez neki is egy újfajta dolog lesz, nem csak a nézőknek.
0
2015. november 11., szerda 19:02
No, akkor ez megoldódott. Ahová tudnék jegyet venni, ott nem szól jól - ezt sejtettem - ahol meg jó a hangzás, oda meg már csak VIP-jegy van. Zimmer zenéi pedig - amelyikeket szeretem - kizárólag eredetiben érdekelne, nem rockkoncert formában. Ma is spóroltam. :)

Köszi az infót!
most posts by TM
0
2015. november 11., szerda 17:45
Jófajta, nagyon tetszik, olyan kis ambient-szerűség jaja!
0
2015. november 11., szerda 17:28
Purple rain!

Ez a filmzene mennyire tetszik? Szerintem nagyon jó!

https://www.youtube.com/watch?v=6h-13F769vY&index=9&list=PLtEXBGnKVsH2nLwVjN7qpGBbww1K5y8-q
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2015. november 11., szerda 13:33
Eddig háromszor voltam Morricone-koncerten, abból egyedül a 2002-es szegedin volt vetítés is a zenék alatt, a többin - köztük a tavalyi budapestin - nem, csak a címek voltak kiírva. A koncert elején vetített feliratos dokumentumfilmből viszont semmit nem lehetett látni, sem hallani, a Sportaréna hátsó soraiból, ahová a jegyem szólt.

Amúgy ott maga a hangosítás sem volt tökéletes, sok hangszer hangja teljesen elveszett, mások pedig túl erősen szóltak. Ezen kívül az is nagyon zavaró volt, hogy az alattunk lévő bejáratokon folyamatos volt a ki-be járkálás (nem is értem, a szervezők ezt hogy engedhetik...)

Épp ezért a 2016-os koncertre már a színpadhoz közelebb vettem jegyeket, ha még egyszer láthatom a Maestro-t, azt most már jobb helyről szeretném tenni.

Azt hiszem egyébként, hogy a Zimmer-féle rockos feldolgozású filmzenekoncerthez jobb helyszín a Sportaréna, mint egy Morricone-típusú teljesen szimfonikus koncerthez, én jobban örülnék, ha ez utóbbit valami méltóbb, és főleg jobb akusztikájú helyen tartanák.
0
2015. november 11., szerda 10:00
Emlékeim szerint a 2014-esen 2 kivetítő volt a színpad 1-1 oldalán. Azon a koncert előtt egy rövid dokufilm ment le Morriconéról, majd utána a filmek/számok címei voltak kiírva, illetve a zenekarról ment élő kép.

Ez a videó ugyanaz a My life in music turné anyaga, ami itt is volt, csak ez a brüsszeli felvétel:
https://www.youtube.com/watch?v=nnk1g42yFso&list=PLeS6RhvMRdk0eUpfwDqLSEXPJg4-4Z135&index=1
0
2015. november 11., szerda 9:50
S ilyenkor a zene mellett valami képanyag is fut a koncerten? Mert akkor az oldallelátó se nyerő választás.
most posts by TM
0
2015. november 11., szerda 9:33
Már a 2014-es koncerten azt gondoltam, hogy ez az egy esélyem van, hogy lássam. Akkor a középmezőnyre, középkategóriára szántam rá magam és elég jól lehetett ott látni, hallani. A mostani koncert így már egy nem várt lehetőség nekem, így megelégszem most a kakasülővel. :)

Ha John Williams jönne... Nos akkor pillanatig sem haboznék a drága jegyen :)
0
2015. november 11., szerda 9:25
Mondjuk nála tudni lehet, hogy 88. évében járva nagy eséllyel utoljára jön hozzánk, de a szervezők részéről akkor se szép, hogy a 10000-es jegyek a kakasülőre szólnak, a normális helyekre vágyókra meg rákényszerítik a CD-csomag/vacsora/VIP parkoló/programismertető extrás jegyet. Pedig az Öreget még talán megnézném, de nem madártávlatból, meg nem az Aréna olyan pontjáról, ahonnan ócska az akusztika.
most posts by TM
0
2015. november 11., szerda 7:30
Annyiért majdnem megveszem a Morricone CD összest.
0
2015. november 11., szerda 6:45
Facebookon ìrták, hogy folyamatosan tették elérhetővé a jegyeket, de a két legolcsòbb kategòria ìgy is 3 òra alatt elfogyott.
0
2015. november 11., szerda 1:23
Morriconéra első sorba 90ezer a jegy. Asserossz. :)
most posts by TM
0
2015. november 10., kedd 20:35
Fogalmam sincs mi lehetett ez... Én azt gondolom, hogy foglaltak, aztán meggondolták magukat vagy mit tudom én... Én is azt látom már, hogy 10-14e forintos jegy már nuku, egy darab sincs...
0
2015. november 10., kedd 20:26
Lehet azok visszamondták? Én is foglaltam, elvileg 24 óra után törlődött volna. A jegyirodában 5 előtt azt mondták, hogy a 10 és 14 ezres jegyek elfogytak. A 19-esből még van pár darab. FB-on azt írták, hogy külföldön, ahol picit előbb megnyílt a jegyvétel az ottani koncertekre, ott már kitették a megtelt táblát.
0
2015. november 10., kedd 16:12
Hallod csak nézegessed időközönként, mert csomó hely felszabadul valamiért.... Volt, hogy nem volt 10e és 14e forintos jegy se délelőtt, utána meg tudtam venni 10e forintos jegyet is. Szóval szerintem a foglalásokat dobják vissza és lehet újra venni őket...
0
2015. november 10., kedd 16:10
Az előbb néztem foglalási térképet, már nem sok szabad hely van. Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan elmennek a jegyek.
0
2015. november 10., kedd 13:40
Hát persze ha az első sorban ülnék maximum akkor vinném :)
0
2015. november 10., kedd 13:29
Én is megvettem annyiért. :)
Remélem elhozod a Zimmer pakkodat dedikáltatni. :D
0
2015. november 10., kedd 12:38
Ha eljönne John Williams azért 50ezret is adnék. Sok esély nincs rá, nem turnézik az öreg, én meg nem járok felé. :)
most posts by TM
0
2015. november 10., kedd 12:07
Mindegy, vettem 13900-ért, leszarom... Az asszony kiszívta a vérem, hogy egy szaros cd ára a különbség, ne variáljak mert ezt is elviszik és végül is igaza van... Nem hiszem, hogy évente kell Zimmer koncertjegyet vennem :D
0
2015. november 10., kedd 11:55
Neee már :( mehet a vadászat.
0
2015. november 10., kedd 11:37
Ez nem vicc, ezt úgy hívják, hogy nagy érdeklődés. Én ezért nem is szoktam ilyenkor rögtön vásárolni, megkímélem magam az idegtől. Majd 1-2 nap múlva, amikor lecsendesedik minden.
0