Keresés

FILMZENE

2004. május 12., szerda 16:22
Megvan a The Day After Tomorrow zenéje. 38 perces mindösszesen, ebben van akció, dráma (bár főleg dráma).
Összességében nem ér fel a 13.emelet zenéjéhez.
Kb 9-10 perc akció lehet az albumon, az első szám a téma (ami csak itt hallható), ez amolyan sejtelmes felvezető zene.
Csak annyiban vagyok csalódott, hogy sokkal több akciózenét vártam.
Mondjuk a filmről is azt hallottam, hogy az elején lesz nagy világvége CGI-ban, de aztán leül a film és punnyadás lesz a végéig.
Azt hiszem zene alapján ezt el is tudom képzelni.
0
2004. május 4., kedd 18:45
igen, én egy fél vée olvastam vele egy interjút és már a ott is megemlítette. azt mondja 12 órányi zenét írt összesen a trilógiához, de az egészet nem tervezi kiadni.
0
2004. május 4., kedd 18:26
Én úgy hallottam ez egy 12 lemezes kiadás lesz karácsony felé.
És az ára 100-150 dollár között lesz.
Mindenesetre megéri, hiszen ez egy olyan kiadás amit vétek mp3-ban leszedni.
0
2004. május 4., kedd 17:21
Howard Shore mostanában mindenfelé koncertezik a LOTR-szimfóniával, és egy interjú szerint jövőre ki akar adni egy 9(!!!!) CD-s díszdobozt a LOTR teljes eredeti zenei anyagával. 2 CD tartalmazná a FOTR, és 3-3 a TTT és a ROTK zenéjét, plusz lenne egy bónusz CD mindenféle extra LOTR zenével, amiket pl. nem használtak fel. Állítólag lesz ebből egy DVD-s extra kiadás is, amin a LOTR szimfónia teljes terjedelmében rajta lenne a Montreáli Szimfónikusok előadásában.

http://www.empireonline.co.uk/site/news/newsstory.asp?news_id=15807
0
2004. május 4., kedd 14:10
ez a kiadvány a Varese sötét középkorát idézi vissza...30 percnyi zene..ehhh.
0
2004. május 4., kedd 11:55
Nem rossz, tipikus Silvestri. ;)
0
2004. május 4., kedd 11:49
Kirk kapitány, mi a véleményed a Van Helsing score-ról?
0
2004. május 1., szombat 15:47
Most láttam a Day After Tomorrow tracklistjét.
16 szám lesz rajta és kb 35-37 perces lesz.
Nem sok, de a semminél több.
0
2004. április 28., szerda 15:46
"de úgyis jön majd egy promo score"
honnan vagy ebben olyan biztos? messze még a december:)
nem bootleg-re gondoltál vétletlenül? silvestri nem igazán ad promo CD-ket, főleg nem plusz zenével.
0
2004. április 28., szerda 15:45
egyetértek. Van Helsing: 10/6
0
2004. április 28., szerda 12:28
szevasz. nézz át ide  nagyobb a filmzenés élet.
0
2004. április 28., szerda 11:46
Szevasztok filmzenés tesók!
Jómagam is már több mint 10 éve filmzenés vagyok, jó nagy gyűjteménnyel, melynek tetemes része (kb 400cd) szerencsére eredeti.
Bár egy ideje átmentem dvd gyűjtőbe, tehát már nem veszek annyi scoret.
A Van Helsing zenéje szerintem is elég ütős, rövidsége felett pedig szemet hunyok a rengeteg akció miatt. a 42 percből alig 5-6 perc az ami nem akció.
Mondjuk a film 140 perc, tehát lesz ott még bőven kimaradt zene, de úgyis jön majd egy promo score.
Emellett még nagyon várom a Day After Tomorrow, Man On Fire zenéket nyár elején.

0
2004. április 28., szerda 0:58
még szerencs, hogy nem egyforma zenéket szeretünk ;)
0
2004. április 28., szerda 0:33
van helsing: szerintem baromi egysíkú. dang-dang-dang-dang, ez megy 8 tracken keresztül, aztán egy kis pihi, végül megint rázendítenek: az utolsó dalban van csak némi élet is, nem csak menetelés.
0
2004. április 27., kedd 23:27
akkor bejelenteném a számomra eddig az év filmzenéjét produlákó alkotást.

VAN HELSING!

végig pörög, himnuszok, kórus ezerrel.. Silvestri a legjobb formájában!
0
2004. március 14., vasárnap 10:46
Talán érdekel vkit: eladó egy teljesen új (még fóliázott) 2 CD-s Birodalom visszavág kiadás. Amerikai kiadás különleges borítóval, a teljes filmzene rajta van. Ára baráti: 5500 Ft.
Érdeklődni emailben lehet.

0
2004. március 14., vasárnap 9:05
Igen, elég pipák voltunk amikor kb. egy hónapja kiderült. Mindenesetre az imdb-n jelölik, hogy Silvestri eredeti témáit is fel fogja használni. Anderson házi zeneszerzője lett úgy tűnik, már a Resident Evil-ben is vele dolgozott.
0
2004. március 14., vasárnap 6:12
filmzenék fórum..hmm...most néztem meg ki is lesz az Alien vs Predator szerzője...vaj'h Silvestri a Predator miatt vagy Horner az Alien miatt..hát nem ide is betolta a pofáját ez a Marco Beltrami???....Nekem valahogy a gyomrom fordul fel ettől a manustól,ahogy hazavágja a legnagyobb "klasszikusok" stílusait,mint azt szerintem tette a T3-ban,ahol nyoma se volt a Brad Fiedel által tökéletesen megalkotott fémes ízű terminatoros taktusoknak.....
0
2004. március 13., szombat 9:21
Thanx! Zenei műfajokkal mindig is hadilábon álltam. Jazzből meg annyiféle van :)
0
2004. március 13., szombat 0:37
na most nem azért, hogy kötözködjek csak megemlítettem :)

egyébként jazz
0
2004. március 12., péntek 23:27
Hagy tanuljak! :)
0
2004. március 12., péntek 22:36
"Az egyik a River of Crystals, ami egy könnyed Blues-szám," - annak nem sok köze van a blueshoz, valami máshoz annál inkább
0
2004. március 12., péntek 22:16
húúúúúú, ez elképesztően jó lett, bár az tény, hogy vannak visszaköszönő elemek, részek, de ez így ebben a formában nagyon ütős lett
0
2004. március 9., kedd 14:16

Innocence Original Soundtrack - Kenji Kawai

A Ghost in the Shell egzotikus hangzású zenéje igazi mestermű, méltán lett népszerű még olyan emberek körében is, akik nem is hallottak a filmről, vagy azt sem tudják mi az az anime. Kenji Kawai-nak nem ez volt az első szkórja, amit Mamoru Oshii filmhez írt, hiszen már 1987-ben együtt dolgoztak a The Red Spectacles című filmen, legutóbb pedig az Avalon-ban is az ő szerzeményeit hallhattuk (ami egyébként szerintem egy gyönyörű film).  Ezek után végképp nem meglepő, hogy a Ghost in the Shell folytatásához, az Innocence-hez ismét őt kérték fel.

Ha a filmet egy darabig még nem is láthatjuk errefelé, a soundtrack már beszerezhető. Akiknek tetszett az eredeti, azok örülhetnek, mert itt is felcsendülnek a jól ismert hangok és dallamok. A főcím megszólalásig hasonlít az eredetire, csak a dallam változott egy kicsit, de ez csak az első felére igaz, mert ahol az eredetiben egy kis szünet van, ott indul csak be igazán az új változat, de úgy igazán, mondhatni "hanszimmeresen", hatalmas, zakatoló dobokkal, nagyzenekari aláfestéssel... hátborzongató élmény. Csak pislogtam. Jó szokásához híven a főtéma még többször visszatér a filmben is és az albumon is. Persze nem hiányozhat a repertoárból a Kawai-féle minimalista hangulatkertő csörömpölés, amely úgy hangzik, mint egy ellustult Stomp (átlag 1 gong / 10 másodperc), de remekül idézi a kellően "sejtelmes" hangulatot. Kawai mostanság előszeretettel írogat zenéket horrorfilmekhez is, méghozzá nem is akármilyenekhez (Ringu 1-2, Dark Water, Chaos), és ennek hatása itt is érezhető. Különösen a csőharangokat és xilofont megszólaltató The Doll House című darabnál, amit bármelyik ijesztgetős horror megirigyelhetne. Elég félelmetes. Ami a legnagyobb újítás a Ghost in the Shell-hez képest, az egy Kimiko Itoh nevű hölgy szereplése, aki két számot énekel az albumon. Az egyik a River of Crystals, ami egy könnyed Blues-szám, kellemes hallgatni. A másik a Follow Me, ami egy feldolgozás, és egy változatát már unalomig hallhattuk az előzetesekben. Az itt hallható változat szerintem jobb, érzelemdúsabb, líraibb, egyben az eredeti soundtrack hangzásához is közelebb áll. Gyönyörű!

Szóval jó ez az Innocence filmzene, ami leginkább az eredeti felturbózott (de nem feltétlenül jobb) változata. Talán nem Kawai legjobb műve, de mint folytatás kiváló. Én most már csak a filmet szeretném látni, de nagyon!  :))
0
2004. február 21., szombat 17:59
Király volt. Megérte elmennünk:)
Tetszik az írásod.
0