Én 2 éve figyelem csendben az Xpress társadalom alakulgatását, azóta van házimozim, de csak 3 hónapja kezdtem innen filmeket rendelni, nagyrészt azért, mert általában külföldön élek, ahol olcsóbban lehet a filmeket beszerezni, de a 2 év alatt kialakult bennem valamiféle különös lojalitás az Xpress felé, amiért ilyen egyedülálló lehetôséget biztosít nekünk, akik szeretünk mások véleményét, jó, vagy akár rossz tapasztalatait meghallgatva dönteni arról, vajon érdemes-e egy-egy DVDt a gyûjteményünkben tudni. Így aztán mostanában innen tömögetem be a filmes polcomon tátongó lyukakat. Irogatni is az utóbbi idôben kezdtem, azt pedig azért /régebben azért nem/, mert Zalus Szadakó a legtöbb esetben telibetalálta véleményével az enyéimet, halovány ismételgetésekbe bocsájtkozni meg nem láttam értelmét (mostanság gondolkodom, hogyan fogom az Amerikai Szépséget megvédeni, illetve kifejteni, mennyire nem jönnek be nekem a Penge filmek :o)). Ami a milliószor megvitatott "kis piac vagyunk" témát illeti, vagyis azt, hogy visszájára sül majd el az a trend, hogy egyre kevesebb filmet veszünk, egyre többet másolunk, vagy nem is másolunk, csak kölcsönzünk, én azt tenném hozzá (mástól még nemigen hallottam, talán mert nagyfokú naivitásra utal részemrôl, döntsétek el jól!), hogy szerintem azok a kiadók/forgalmazók/akárkik semmiképp ne sírjanak a kicsi piac miatt, akiknek a jóvoltából egyre sûrûsödnek azok a filmek, melyek már a megjelenésüket követô hónapban egyszer csak nem lehet kapni többet. Nem szeretem például, hogy jó ideje képtelen vagyok megvenni a Thelma and Louise-t, hogy legalább fél évig nem volt Groundhog Day, és sorolhatnám még (nem tudom megállni, az Eyes Wide Shut is nagyon fáj). No nem mintha ezek a filmek lennének túlsúlyban, hiszen a legtöbb DVD általában elérhetô, fôleg az a 80%-a a megjelenéseknek, amelyet tényleg csak 10-20 ember vesz meg, ôk is valószínûleg ajándékba. Én egyébként abba a Kiga által említett csoportba tartozom, akik régen szinte mindent megvettek, mert annyira kevés film jelent meg, ma már nagyon megválogatom, mit veszek, bár így is mellényúlok néha. Nemsokára teljes lesz azonban az eddig megjelent filmekbôl kimazsolázgatott gyûjteményem otthon, néha azon kesergek, mi lesz aztán. Remélem az új megjelenések közt is lesz havonta egy-egy mindig, amit érdemes lesz bevállalni, sokkal többre nemigen számítok, tudom, többeknek már ez is sok, ahogy olvasgattam a hozzászólásokat. Na jók legyetek, Xpress people, nézzetek sok filmet továbbra is!
0