Keresés

Veronika ruhája

2008. június 15., vasárnap 17:31
Én továbbra sem értem,a kétlemezes,szinkron+feliratos,sok extrás,minden magyar felirattal,és mellesleg szép kiadványért miért olyan sok a 3990 Ft.?
Miközben teljesen fapados és alkalmanként csúf lemezek jönnek ki mindössze egy ezressel olcsóbban.
Az "új" megjelenések között a legrémísztőbb példa erre az Értelem és érzelem KSZ változata.
0
2008. június 15., vasárnap 14:49
ugyan mostanság jóval ritkábban nézem a dvd-kínálatot :), de úgy tűnik, még mindig a 30-40%-os engedmény a standard.
0
2008. június 15., vasárnap 14:41
Az amazonon 25%-nál csak komoly akciók esetében van nagyobb kedvezmény DVD-re. 10-20% az átlagos kedvezmény. Bezzeg a régi szép időkben... :)
0
2008. június 15., vasárnap 14:03
ha megnézitek, a criterion kiadványai még az amazonon is átlag 30-40 dollár, azaz 4.800-6.000ft körül mozognak, pedig ott minden 40-50%-kal olcsóbb a tényleges kisker árakhoz képest.
0
2008. június 15., vasárnap 13:59
természetesen a kiadónak az lenne a legjobb, ha úgy elkapkodnák a veronikát, mint a bosszú-trilógiát vagy az idő urait (tudtommal mindkét címből alig-alig van már), de azzal a cornerfilm is tisztában van, hogy kieslowski filmje jóval szűkebb réteghez szól, ezért indították el ezt a hosszú felvezetésű sorozatot, a sarokpáholyt, melynek tagjait gondosan válogatják ki, s megjelentetésük kapcsán szigorú feltételeket szabtak maguknak (minőség, specifikációk és extrák terén). szerintem nem titok, hogy az amerikai criterion lebegett a kiadó szemében, amely szintén rétegfilmeket forgalmaz prémium kiadásban, és a kiadványaiért tartósan magas árat számol fel, de ezért a pénzért garantálja a minőséget és a filmek értékállóságát egyaránt. ma a criterionnak óriási rajongótábora van, s még a korai címei iránt is van kereslet. idővel talán ez a sorozat is tartós rajongóbázist épít ki magának hazánkban, mert az efféle nívó sajna jelenleg hiánycikk.
0
2008. június 15., vasárnap 13:03
A DVD ára piaci kérdés. Ennek a filmnek az ára is az, akár tetszik, akár nem. Tehát az fogja meghatározni, hogy mennyien veszik meg ennyiért. A kiadó pedig eldönti, hogy kevesebb filmet ad el példányonként nagyobb haszonnal, vagy olcsóbban többet példányonként kevesebb nyereséggel.

Én azt gondolom, hogy ebből a filmből nagyon keveset fog eladni ennyiért. De a piac és vásárlóerő majd eldönti a kérdést.

Szerencsés lenne, csakúgy mint a könyvkiadásban, hogy kiemelkedő kulturális értékkel rendelkező filmek kiadása alapítványi, állami dotációt kapjon. (Erre egyébként van lehetőség: MMKA, NKA stb.) Ez a film kapott ilyet?

Mert csakúgy mint a Truffaut-filmek esetében, a támogatás garantálná az olcsóbb árat, ezáltal a kiadó is megkeresné a maga tisztes hasznát, és többen megvennék a filmet. Ez az ár éppen az érdeklődőket fogja vissza. A rajongók megveszik, csakhát ők sajnos kevesen vannak...
0
2008. június 15., vasárnap 11:07
Nos, nem bírom megállni, hogy ezek után ne mondjam el a véleményemet: én is azok táborába tartozom, akik azt mondják, hogy nem drága ez a gyönyörű kiadás ennyi pénzért... és hogy a Corner REMÉLJÜK (!) nem fogja lejebb vinni az árait... Hiszen ez azokkal a vásárlókkal lenne kitolás, akik most rögtön (vagy kicsit később) megveszik teljes áron. És utána persze ezektől a vásrlóktól nem fogja tudni "elvárni", hogy a következő kiadványát is megvegyék teljes áron. Eredmény? Ld. pl. MOKÉP vagy Osiris Kiadó nem veszik meg teljes áron a filmjeit / könyveit, hiszen hamarosan úgyis kapható lesz féláron... így egyre kevesebb terméket tud kiadni, aztán szépen lassan meg is szűnik... Ez a kiadói önpusztítás leghatékonyabb módja!
Mondjuk a Vadító szép napokat fapadosan adja ki 990Ft-ért, a Veronikát pedig dupla lemezzel, extrákkal megtömve, betétlappal, díszdobozban 3990Ft-ért.
Mondjuk, ha azt vesszük a Caesar Film Az asszony, az asszony c. filmet 1990Ft-ért fapadosan dobta a piacra, akkor miről is beszélünk!?
0
2008. június 15., vasárnap 9:01
"Nem tudom, hogy új kiadásúak voltak, de az tény, hogy 1-2 éve nem egy papírdobozos duplalemezes dvd-t vettem egyenként 1990-ért, és volt olyan is amit meg se vettem, mert nem érdekelt a film."

nem szabad összekeverni az akciós árú filmeket az új megjelenésekkel. azok a kiadványok megjelenésük idején 4-5e ft-ba kerültek, ha nem többe.

"Talán nem arra kellene törökedni egy cégnek, hogy rögtön nyereséges legyen, mert ilyen filozófiával biztosan nem fog sokat elérni (a nagy külföldi cégek éppen ezért tartanak ott ahol, mert nem néhány hónap alatt akartak profitot termelni.)"

ha a corner erre törekedne, akkor nem olyan rétegfilmeket forgalmazna, mint a veronika kettős élete vagy a 2046. természetesen nem csupán kulturmisszióról van szó, mert nekik is enniük kell, bármennyire nem szeretnéd :), de amit fent is írtak: megtehették volna azt, hogy nulla körítéssel, szar speckókkal dobják piacra a filmet féláron, s azzal jól leszarták volna azt a kevés gyűjtőt, aki még komolyan veszi a dvd-t.

nyugodtan felemelheted a hangodat a magas árak ellen, csak az a probléma, hogy 4e ft egy ilyen kiadványért egyáltalán nem magas ár. olvasd el mégegyszer a corner nyilatkozatát, s akkor talán te magad is elhiszed.

a jövőben lehet, hogy majd ehhez a filmhez is hozzájuthatsz olcsóbban, de erősen kétlem, hogy ilyen kiszerelésben. és egy van ez rendjén. kevesebb pénzért kevesebb szolgáltatás.
0
2008. június 14., szombat 21:59
Nem tudom, hogy új kiadásúak voltak, de az tény, hogy 1-2 éve nem egy papírdobozos duplalemezes dvd-t vettem egyenként 1990-ért, és volt olyan is amit meg se vettem, mert nem érdekelt a film.

Talán nem arra kellene törökedni egy cégnek, hogy rögtön nyereséges legyen, mert ilyen filozófiával biztosan nem fog sokat elérni (a nagy külföldi cégek éppen ezért tartanak ott ahol, mert nem néhány hónap alatt akartak profitot termelni.)

És miért ne emelném fel a szavamat a magas árak ellen. Vásárló vagyok aki arra törekszik, hogy olcsón jusson hozzá a termékekhez, és ha drágának találom, akkor egyszerűen nem veszem meg. De ha valaki (pl: Ildikó) rákérdez arra, hogy miért annyi amennyi, akkor "rögtön leharapják a fejét", mert mi az, hogy (Xpress idézet): "jó magyar mentalitás röhögni a "hülyéken", akik ennyiért megveszik, mert "úgyis lesz ez majd ezerért", és akkor az lesz a király, aki fukar volt." Miért ne várnék arra, hogy olcsóbban szerezzem meg?!
0
2008. június 13., péntek 22:55
bármennyire megerőltetem az agyam, de nem tudnék példát mondani arra, hogy valaha is láttam volna 2.000 ft-ért kétlemezes, papírfeknis, ÚJ MEGJELENÉSŰ dvd-t. te meg mintha úgy beszélnél erről, mintha valami standard lenne. biztos egy másik dimenzióban léteztem.

hogy ólcsóbbak lennének a külföldi kiadványok? van rá példa, de úgy általában nem jellemző. az amazon árai általában 40-50%-kkal alacsonyabbak a kiskerárnál. jó sokáig el is tartott, mire nyereséges lett, na de ebbe most ne menjünk bele.

a veronikánál maradva: ehhez a kiadványhoz legközelebb az mk2 által piacra dobott francia változat áll (papírfekni helyett digipakkban). annak ára 9.000 ft.
0
2008. június 13., péntek 22:00
Én meg azt nem értem, hogy korábban miért lehetett megvenni egy duplalemezes papírfeknis dvd-t 2000-ért, ha most meg 4000-5000 ft-ba kerül egy ilyen kiadás?! Ja persze az infláció! Meg egy papírdoboz egységára is biztos nagyon sokba kerül, főleg ha legyártanak belőle pár ezer darabot.
Azon én is csodálkoztam, hogy az utóbbi időben hova tűntek az igényes kiadások. (amiért úgy látom, hogy mi vásárlók vagyunk a hibásak, mert csak a rossz minőséget vesszük). Ezért szeretnék bocsánatot kérni minden kiadótól, hogy a gyerekeitől veszem el a kenyeret, ha nem veszek meg egy 5000 ft-os dvd-t (persze csak a kiadó helyzete a lényeges).
Továbbá össze se lehet hasonlítani a magyar helyzetet a fejlett országokéval, ahol más az életszínvonal, az emberek jövedelme, az infláció (ha már felhozta valaki) stb.
... és arról is szívesen megnéznék egy statisztikát, hogy 1999 óta mennyivel nőttek Magyarországon a dvd bevételek! De addig is megrendelem külföldről a filmeket ennél sokkal olcsóbban --mert meg lehet--, és nem kell azzal foglalkoznom, hogy mi a jó a kiadóknak.
0
2008. június 13., péntek 17:49
Azt se felejtsük el,hogy 1999-ben a legolcsóbb film is 5000(!) Ft. volt...A teljesen fapados Titanic meg 10000.Később a szinkronos ,négylemezes már csak hatezer.
És azóta a pénz is romlott egy keveset.
Így manapság egy négyezer forintos kiadvány,legfeljebb a turkálóhoz képest drága.
Én hány filmnek örültem volna jobban,ha dupla áron,de normális kiadásban jelenik meg.Mint ez az alkotás.
0
2008. június 13., péntek 13:23
Jama: tudtam, hogy nem ilyen egyszerű, ezt jeleztem is. Abból indultam ki, hogy én pár éve Csehországból rendeltem "A nagy Lebowski"-t, az eredeti magyar szinkronnal. Ott volt, itt nem  -jaj, miért nincs fordítva? Ennyi.
Eszembe sem jutott, ne próbálkozz sarazni :) , hogy csak úgy, egyszerűen "rápakolják" a többi nyelvet... nem kívántam szakérteni, viszont próbáltam abba az irányba mutatni, amit néhány hsz-szel odébb megfogalmaztál: a Veronika fogadtatásától (is) függ mondjuk a trilógia sorsa.
0
2008. június 13., péntek 12:52
Nálam a mostani csomagban benne van, csak a csúsztatott Attenborough-film miatt Veronika a héten már nem fog nekem kivetkőzni magából. Pedig...
0
2008. június 13., péntek 12:51
Amikor azt láttam valamelyik külföldi filmes ismertető oldalon (lehet, hogy imdb) a címkéknél, hogy "ghost story", onnantól kezdve nem volt kérdés, megrendelem-e, vagy sem.
0
2008. június 13., péntek 12:41
a cornerfilm korábban már jelezte, hogy más kieslowski-filmek is tervbe vannak véve (három színt a népnek! :), de mérget vehettek rá, hogy ezek megjelentetését a veronika szereplésétől teszik függővé.

mindenesetre jó látni, hogy a megjelenéssel egyidőben ismét megnőtt az érdeklődés a film iránt, amely nem könnyű darab, de elképesztő hangulatvilága van. :)
0
2008. június 13., péntek 12:38
godot: a dolog sajna nem ilyen egyszerű. egy kiadónak nem elég csak felirat- és hangsávot vásárolnia. ahhoz, hogy az adott termék más országokban is forgalomba kerülhessen, azokra az országokra is meg kell vennie a forgalmazási jogot (amely sok esetben nem kivitelezhető, hisz abban az országban is vannak filmforgalmazók, melyek esetleg birtokolják az említett jogot, vagy az a stúdió,producer  vagy "jogforgalmazó", amelytől a kiadó a jogot szerválta, csak magyarországra értékesítheti azt), mi több, olyan céget kell létrehoznia, amely külföldön is árulhatja termékeit. már csak ezekből az okokból kifolyólag sem teheti meg azt a corner vagy a cinetel, hogy csak úgy rápakolja más nyelvek feliratait, abban bízva, hogy majd külföldről jól idecsődülnek.
0
2008. június 13., péntek 12:21
Nagyon szép a kiadvány!
És elnézést Kieslowski-tól a betűkimaradásért.
0
2008. június 13., péntek 12:18
Lesz 3 szín is? Legyen már! ;-)
0
2008. június 13., péntek 12:17
Szerintem is eljön az idő, hogy az igényességre törekvő kiadóknak meg is éri majd kiadni. Én már nagyon unom ezt a sok gagyit. Pár nagy kedvencem "végre" megjelent a nagy homályból, de említésre sem méltó kiadásban. Nem is gondolok olyanokra, hogy slipcase, meg fémtok, stb. De még most is ott tart sok kiadó, hogy eredeti nyelv nuku, szar új szinkron, esetleg angol nyelv borzasztó nyomorék fordítással, megspékelve a helyesírási hibák garmadával. Extrákról meg ne is beszéljünk, az kimerül az előzetesben, vagy saját termékek reklámjaival. Inkább nem is kell, akármennyire szeretem a filmet. Ingyen sem kell. Ahogy kijön a gyárból már mehetne is a szelektív hulladékgyűjtőbe! És én is igencsak csóringer vagyok, de inkább kihagyok 5 kedvenc filmem gagyi megjelenését és veszek egy Kieslowki, Truffaut, vagy Ninja Scroll DVD-t.
Nagy tisztelet a Cornernek, Navigátornak,  Odeonnak, és annak az néhány embernek a nagyobb kiadóknál, akik néha össze tudnak állítani egy-egy igényesebb megjelenést!
0
2008. június 13., péntek 12:10
Robi, egyetértünk, de ez nem újdonság. S mivel a multikat soha nem fogjuk tudni átnevelni, éppen az általad említettek miatt kell életben tartani azt a vevőkört, ami majd kitermeli saját magának (majdnem szó szerint) esetünkben mondjuk a Három szín-trilógiát. A kiadóknak éppen csak annyit kell észrevenniük, hogy van egy szűk réteg, melyben szinte százra pontosan belőhető az eladott pédányok száma, s ezzel nemcsak lehet, de érdemes is kalkulálni.
Ha én okos volnék, megvenném még egy-két közeli nagyobb piac hangsávját is, legyen az orosz, cseh, lengyel, ne adj isten román, s máris többszörös piaccal nézhetnének farkasszemet. Ez nyilván idealista szemlélet, de azért csak mondogatom, hiszen annyi kis kiadó vág bele ebbe a haldokló üzletágba, hogy még a születettt pesszimistáknak is felcsillan néha a szeme.
0
2008. június 13., péntek 10:29
Godot: a kiadókat viszont egyes multik arról győzködik, hogy nekik csak az Ildikók a fontosak: olcsón akarnak rengeteget eladni, akár azon az áron is, hogy igénytelen a minőség, a film, a kiszerelés. A minőség nem kell, mert az a néhány száz/ezer vevő, akit a réteg-filmek, extra változatok, extra csomagolás érdekel, az egy multi-hálózatnak országos szinten nem érdekes, az a vevő kell, aki ugrik, ha azt látja, hogy 99 forintért vehet DVD-t. De még ez a vevő sem azért kell nekik, mert DVD-t vesz, hanem azért, mert ha már beugrott néhány staniclis lemezért, akkor a sört, tejet, karajt is náluk veszi majd.
0
2008. június 13., péntek 9:51
Godot, ez nagyon jópofa volt. :)
0
2008. június 13., péntek 8:28
Nem az Ildikókat kellene győzködnünk, hogy ők nem is Ildikók, hanem a kiadókat, hogy nemcsak Ildikók vannak.
0
2008. június 13., péntek 2:11
kedves ildikó!

ez a kiadvány ilyen formában tuti nem lesz 1000 ft, feltéve ha a media markt úgy nem dönt, hogy néhány leolcsózott és veszteséges áron eladott veronikával támogatja meg a szalámiosztályt.

én azért olyan hű de nagy különbséget nem érzek a 4e ft-os papírtokos dvd és a 5e ft-os digipakkos között, mint te.
0