Keresés

Veronika ruhája

2008. június 13., péntek 2:07
Tudom, nem is vettem magamra :) Sajnos a Universal kivonulása óta a nagy kiadók nem tökölnek a szép, digipack-os kiadásokkal, ha nem lett volna ennyi elfekvő digije, már rég ugyanolyan slimbe szórta volna ki a Múmia dobozt az IC, mint a JP vagy BTTF filmeket. Egy éve marhára örültem, hogy tudtam szerezni pl. Gladiator digit :)
0
2008. június 13., péntek 2:03
Piki, az agyatlan Múmia-bevásárlással nem rád céloztam, csak a jelenséget boncolgattam. De közben kiderült hogy súlyos emberi mulasztás eredménye volt... Én remélem, hogy nem lesz komolyabb következménye, mert valamilyen szinten az igényességnek meg kéne maradnia, legalább egy szűk körben. :)))
0
2008. június 13., péntek 1:57
Korrekt és egyenes válasz volt CornerFilm, őszintén remélem, hogy azért lesz profit ebből a filmből és további, hasonlóan igényes kiadásban jönnek még filmek Önöktől!

S ha már szóba került, akkor a Múmiáról. Igen sokan megvettük ennyiért, igen, nem fizettem volna ki 5990-et érte. Nem azért, mert sajnálnám rá a pénzt, hanem mert egész egyszerűen nincs rá keretem. Egy 990-es filmet is nehéz megvennem, a Lost S1-re félrerakott pénzemből lett meg ez a digi. Ha tehetem, nem szórakozom el az időt, azonnal megveszek egy filmet, mégha teljes áron is van, friss a megjelenés. Sajnos most még ennek az anyagi feltételei nincsenek meg. Nehéz valami normális munkát találni nyárra, de remélem, hogy ősztől fősulis leszek, s akkor "félek", a diákhitelem egy jelentős része megy el havonta az Xpress-en :D S örömmel fogom kipengetni minden olyan filmre, ami kell, legyen 990-es vagy 9900-as, ha fontos nekem a film :)
0
2008. június 13., péntek 1:36
Kedves filmbarátok!

Sajnos el kell, hogy osszlassuk a feltételezéseket: a Veronika profitjából nem utazunk a Bahamákra, sőt, jelenleg a Velencei tóig se jutnánk el belőle. :)

Hogy miért kerül annyiba ez a kiadvány, mint a fémdobozos Transformers vagy a digipackos Halálsoron? Több okból. Egyrészt a Veronikából még megközelítően sem lehet annyit eladni, mint a fenti két filmből (és más nagykaliberű címekből), azaz a költségeinket jóval kisebb példányszámra kell szétosztanunk, s higgyétek el, míg a Transformers anyagait - menüket, authoringet, stb. - nagy stúdiók boszorkánykonyhájában rakják össze, addig nekünk a saját költségkeretünkből kell kigazdálkodnunk ezeket. Másrészt a film jogait birtokló MK2 most újította fel a filmet, ezért olyan áron adták át a film anyagait (beleértve az extrákat), mintha vadonat új megjelenésről és nem "katalóguscímről" lett volna szó.

Természetesen megtehettük volna azt, hogy inkább felhajtunk egy ősrégi transzfert és mono hangot, az extrákat küldjük a levesbe, a kiadványt pedig extrák, slipcase és booklet nélkül dobjuk piacra 2-3000 forintért, de mi nem akarunk újabb minőségen aluli termékkel aláducolni a DVD-piac összeomlását.

Valószínűleg jóval többet eladtunk volna az olcsó verzióból, de túlságosan szeretjük a filmet és a formátumot is ahhoz, hogy a könnyű utat válasszuk, amit már olyan szélesre tapostak, hogy sokan már azt hiszik, más módszer és más közönség már nincs is, csak a háromjegyű árak és az azokat vásárló tömegek. Mi hiszünk abban, hogy maradtak még olyan emberek a DVD-piacon, akik értékként néznek a filmre, s ha kezükbe veszik a kiadványt, ami reményeink szerint odaadást és minőséget sugall, akkor először ez az érték jut el hozzájuk, s csak utána nézik az árcédulát, amin - nem győzzük hangsúlyozni - arányaiban közel annyi hasznunk sincs, mint egy 990 forintos ZS-kategóriás kiadványon.

Szeretnénk megköszönni az Xpressnek a hozzánk hasonló kiadók és termékeik kitartó támogatását és természetesen Nektek, vásárlóknak is, akik a Veronika mellett tettétek le voksotokat.

Üdv: Cornerék
0
2008. június 13., péntek 1:21
Meg pont annak a korosztálynak nincs dombornyomott kártyája meg jövedelme. :) Hát igen, szar a helyzet, és ez nem, vagy nem csak (vagy nem igazából) a dvd-piac, meg az igénytelenség hibája, hanem a szar itthoni megélhetésé szerintem. Azaz az, hogy négyezer forint már vízválasztó határérték bír lenni, hogy kiadjunk-e ennyit kíváncsiságból, vagy ne. Amúgy szerintem ez is valami olyasmi lesz, mint a rendszerváltás után volt minden vállalkozásnál: minden kontár és igénytelen kókler belefogott az akármibe, szakértelem, hozzáértés és elkötelezettség nélkül, pár év alatt lementek a baromi nagy kaszák, aztán szép lassan letisztultak (valamennyire) a pályák. Lásd idegenforgalom, vendéglátás, kereskedelem, stb. Remélhetőleg itt is lassan megtalálja mindenki a maga helyét - a szemét a kukában, a Corner meg mondjuk valahol a (kultúr)sarokban.
0
2008. június 13., péntek 1:03
Gerbence: nem állt szándékomban leszólni a Bud Spencer-filmeket, de ezeket is szívesebben látnám egy gyűjteményes, igényesen felújított, extrákkal megspékelt változatban, mint papírzacsiban. Viszont erre ebben az életben (és ebben az országban) esélyem sincs, mint ahogy a piac elk*rvulása miatt rengeteg klasszikus, illetve extra kiadású filmremekek megjelenésére sincs esély idehaza.
Milyen szép is lenne, ha nálunk is megjelenne például mondjuk az Ifjú Indiana Jones sorozat, méghozzá azzal a rengeteg történelmi háttéranyaggal együtt, amivel angol nyelvterületen kapható (minden részhez legalább kétszer olyan hosszú dokumentumfilmet forgattak az adott epizód eseményeinek történelmi hátteréről. Egyelőre azonban még a nagy nyugati piacokon sem jött ki (de ott azért jön majd), nálunk meg tökéletesen esélytelennek tűnik a dolog, mert amennyibe kerülne a kiadás, annyit százan sem adnának érte (lesz még ócsób is, majd akkor), olcsóbban meg nem lehetne kigazdálkodni a magyarítás költségei és a lemezszám miatt. Marad a nyelvtanulás, de pont az a korosztály, aki szórakozva tanulhatna egy ilyen sorozatból (8-14 évesek), még nem tud olyan jól angolul.
0
2008. június 13., péntek 0:56
Nem feltétlenül akarnék egyik kiadó ellen sem szólni, de akkor, amikor jelen körülmények között korántsem mindegy, melyik kiadvány milyen áron kerül polcra, majd a vevőkhöz, kissé luxusnak tartom, hogy ekkorát tévedjenek nemcsak az InterComnál, bármelyik kiadónál - ráadásul ez nem az első eset (nem feltétlenül náluk, egyébként is).

Úgy is mondhatnám, érdemes jobban odafigyelni az efféle döntéseknél, mert a kiadványt teljes áron magukénak tudó vevők körében ez visszatetszést vált ki, olyannyira, hogy talán legközelebb meggondolják, vesznek-e teljes áron ilyen impozáns terméket, joggal, okkal.
Ráadásul ez a kör nem többezer fő, szerintem megéri ennél kicsit jobban vigyázni "a kegyeikre".
0
2008. június 13., péntek 0:46
Azért annyit hozzátennék, hogy BUD SPENCERT MINDEN HÁZTARTÁSBA!!!
Egyébként szerintem drágább egy egylemezes kiadás 3000-ért, mint egy (igényes) kétlemezes 4000-ért.
Persze négy ropi az négy ropi. Pl. én sem veszem meg ennyiért, mert nem ismerem a filmet, és zsákbamacskáért ez már tú maccs. Pedig baromira érdekel, de köll sajtospárizsira is.
Szóval megyek Budért.. :)
0
2008. június 13., péntek 0:42
Candylover, a saját példám az igényességre:

2004-ben megjelent idehaza a Végső visszaszámlálás DVD-n. Nagyon megörültem neki, de az első vásárlói kritikák alapján jól tettem, hogy nem vásároltam meg 3990.-ért, mivel állítólag borzalmas a kép és hangminősége (mindezek felett meg csonkított is a képe). Nem sajnáltam 7990.-et kiadni a limitált kétlemezes USA-kiadásért, mert az a kiadvány tényleg jól össze van rakva, eredeti képaránnyal, 6.1 dts-ES hanggal felszerelve, igaz így ugrott a magyar nyelv, de van helyette angol felirat, amivel tökéletesen érthető a film.

Manapság meg 599.-ért az ember után vágják a hazai gagyit. Ennyiért sem vettem meg, mert a kiadás nem méltó a filmhez.

Most akkor miről is beszélünk minőség-érzékenység jogcímen? :)))
0
2008. június 13., péntek 0:36
Xpress, tökéletesen igazad van, de emiatt a tévedés miatt újfent elvesztett pár potenciális vásárlót a piac, elég ránézni a DVD-gyűjteményes topikra, hogy ott mennyien "vadászták" úgymond (én mondjuk nem, mert nagyjából két éve tőletek vettem teljes áron, és nem bántam meg egy percig sem)... :)))
0
2008. június 13., péntek 0:26
Mikey-soft: A Múmia doboz "akció" ráadásul egy emberi tévedés műve. Az InterCom véletlenül a különálló Múmia részek árán ajánlotta ki a doboz utolsó példányait, és mire észrevették a tévedésüket már el is vitték a teljes készletet. Itt merül fel a kereskedő felelőssége. Ha mi vettük volna meg a készletet (néhány percen múlott, hogy lecsúsztunk róla), akciósan, de reális áron adtuk volna (mondjuk 3.990-ért), és nem a nagy haszon miatt, hanem azért, mert nem szeretjük magunk és a piac alatt vágni a fát. 3.990-ért lehet, hogy egy évig tartott volna eladni a mennyiséget (tehát nem olyan jó üzlet, mert azért áll benne a pénz), de mégis tisztességesebb (szerintem), mint ilyen irreális áron kiszórni, és azt a képzetet kelteni a vevőkben, hogy na lám csak, ennyi pénzért is lehet ilyen kiadványt piacra dobni, mit képzelnek azok, akik ennél többet mernek kérni egy igényes kiadványért.
0
2008. június 13., péntek 0:25
ildikó, tényleg egyszerű az agyad.
0
2008. június 13., péntek 0:21
Az igazi filmrajongó egyértelműen minőségérzékeny, de sokan nem úgy látják (sajnos), hogy 3-4 ezer forintot is megér egy klasszikus film igényes DVD kiadása, vagy akármilyen más DVD, ezért vásárláskor inkább az olcsó, igénytelen kiadások mellett döntenek. Ebben valamennyire tényleg hibás az a kiadó is, akit csak a nyereség érdekel, és a vevőket nézi hülyének. Bár mostanában a magyar DVD-paicon hála az égnek kezdenek megjelenni az igényesebb kiadások elfogadható áron!
0
2008. június 13., péntek 0:20
A kivárásra pont most játszódik le az élő példa: Múmia díszdoboz

Amíg 5990.- és annál magasabb ára volt, addig senkit nem érdekelt, pedig digipakkos, fullextrás kiadás. Most lement 1990.-re, és mintha meghülyültek volna, ölik egymást érte az emberek. No comment...

Ami igényes, és tényleg jó kiadás, az minden pénzt megér az én szememben!
0
2008. június 12., csütörtök 23:47
Abszolút egyetértek az előző hozzászólással. Összetehem a kezem és hálát rebeghetek egy-két kis kiadónak, hogy olyan gyöngyszemek is ott virítanak a polcomon, mint a Bosszú trilógia vagy a Szentjánosbogarak sírja. Sokszor engem az sokkal jobban bánt, ha egy-egy kedvencem nem méltó kiadásban lát napvilágot. Mert kiadnék én érte 1-2 ezer forinttal többet ha jobb minőség, több extra, vagy speciális kiszerelést kapok érte. Szóval kedves Ildikó, a vásárlók egyik fele árérzékeny, a másik meg minőségérzékeny, s vajon melyik csoport az igazi filmrajongó?
0
2008. június 12., csütörtök 23:25
Ildikó! Próbáld máshogy megközelíteni a dolgot. A 3.990 Ft (16 Euró) egy új film esetében csak nálunk tűnik drágának. Ha ennyi lenne mindenhol minden új film, a normális piacokon nagy lenne a boldogság (a vevők részéről).
Az olyan felfogású vásárlóknak köszönhetően, mint Te, ma ott tart a magyar piac, hogy még a kommersz, elvileg milliók által kedvelt filmek is többnyire csak lebutított változatban jelennek meg idehaza, mert tudják a kiadók, hogy a vevők nem hajlandók megfizetni a kiadványok normális árát (persze ebben néhány kiadó is ludas, de ebbe most ne menjünk bele).
Abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy ezért a filmért akkor sem rohamoznák meg az emberek a Tesco-kat, ha 990 Ft lenne, akkor is néhány száz, jó esetben 1-2000 példányt lehetne eladni belőle. Vedd le belőle az adót, a kereskedő hasznát, a jogdíjat és a sokszorosítási költséget, és kiderül, hogy 990 Ft-ért anyagi bukás még az egylemezes változat is, tehát 1990-ért szintén bukta a kétlemezes verzió. Engedjük meg azt is a kiadónak, hogy nyereségre törjön, hiszen ennie nekik is kell, gyerekeket nevelni és lakni szintén, tehát nem szeretne csak veszteséget termelni, viszont imádja a jó filmeket, és ezért nem sz*rt vesz fillérekért és nyom ki igénytelenül olcsón nagy mennyiségben (mert arra van igény), hanem próbál olyasmit kiadni, ami réteg-igényeket elégít ki, ami értékes, és amibe munkát is fektet (extrák, csomagolás, stb.).
Persze jó magyar mentalitás röhögni a "hülyéken", akik ennyiért megveszik, mert "úgyis lesz ez majd ezerért", és akkor az lesz a király, aki fukar volt. Csakhogy ha mindenki így gondolkodik, akkor az azt jelenti, hogy a szar megél (mert háromszázért a Bud Spencert mindig megveszik zsírpapírba csomagolva, szar képpel, szar hanggal, nulla extrával), a minőségi filmek pedig eltűnnek (mert Veronika kettős élete akkor sem érdekli a nagy tömegeket, ha gyufásdobozhoz adják ajándékba).
Nézz körül az osztrák piacon, ahol elvétve látsz 10 euró (2500 Ft) alatt akciós filmet, viszont Truffaut-tól a legótvarabb új szuperprodukciók nyolclemezes Blu-ray változatáig mindent megtalálsz a polcokon, és nézz körül nálunk, ahol maradt a gagyi és a kommersz, meg a lebutított kiadványok tömkelege, és ha néha megjelenik egy minőségi kiadvány, tízből nyolcan arra várnak, hogy leakciózzák.
0
2008. június 12., csütörtök 23:13
Kedves Ildikó, a Veronika... egy rétegfilm, e kiadvány sajnos korántsem rendelkezik majd olyan eladási mutatókkal, mint egy hasonló paraméterekkel feldíszített, hasonló áron kínált új sikerfilm.
A forgalmazási jog megvásárlása, a szinkron jogdíja, a feliratkészítés költsége, a közel kétórányi extraanyag jogdíja és feliratozása, a lemezek és tokok legyártása, a borítótervezés és a kartontok legyártása, stb. együttesen önmagában már többszörösen kimerítik a 990.-es, de még az 1990.-es kategóriát is.

Ha figyelembe vesszük, hogy a multik (ahol a DVD-kereskedelem 3/4-e lecsapódik) polcai szintúgy nem ettől a kiadványtól roskadoznak, valamint azt, hogy elsősorban a film rajongói, a művészfilmek iránt érdeklődők körében lesz népszerű a termék, akkor a 3790.- Ft-os ár már abszolút indokolt.
Egy új kasszasiker kétlemezes verziója 2990.-ért lehet reális, hisz a fent említett költségek akár nagyságrendekkel több eladott példányra oszlanak el.
A fent említett okok miatt a kiadó nem ugrálhat, a digipack-változat még kockázatosabb lépés lett volna a drágább kivitelezés és ennek következtében a magasabb ár miatt, úgyhogy ha ismered és szereted a filmet, és ha lehetőséged van rá, szerintem nyugodtan beruházhatsz a Veronika kettős életére.
0
2008. június 12., csütörtök 23:06
Te tudod???
0
2008. június 12., csütörtök 22:53
Valamiért egyre inkább úgy érzem, megérte megrendelni. :)
0
2008. június 12., csütörtök 22:47
Mitől ilyen drága?
Mert nem a 4000.- forinttal van bajom, hanem miért ennyi?
Ráadásul nem átlátszó tok!
Sima 990.- na jó, nagy jó indulattal 1990.- ért megállná a helyét.
Na de ez?  MIÉRT!  Talán te jamamura szadakó?
Meg tudod indokolni, egyszerű agyamnak?
Te vagy a Corner és az Odeon szóvivője.
Az lehet, hogy nagyöröm a polcon tudni, de nem ennyiért és ilyen kiadásban.
Majd 1000.- forintba jó lesz. Úgyis lesz annyiért.
Nem értem miért nem lehetett digi-be kihozni 4.990.- ért.
Kicsit idegesítő ez a kiadói szemlélet.
Egy papír feknis kiadvány 4000.- ért nevetséges.
0
2008. június 12., csütörtök 22:16
most láttom, hogy nem az, ami a külföldi kiadásnál... :D
0
2008. június 12., csütörtök 21:51
és a hangbeállítások menünél milyen kép van a háttérben?
0
2008. június 12., csütörtök 20:43
nekem bejön. követi az odeon által elindított és a cornerfilm által átvett hagyományokat: egyszerűség, visszafogottság, pompa. :)
0
2008. június 12., csütörtök 20:40
Szép, de a lemezek szitázása lehetett volna jobb is...
0
2008. június 12., csütörtök 20:34
Nagyon szép és ötletes borító, kívül még csukva, belül nyitva van Veronika szeme, nagyon ügyes :) S ahogy a két lemez elhelyezkedik, ilyet se láttam még amaray tokban, nagyon igényes :)
0