Keresés

DVD-teszt: AVP2 - A Halál a Ragadozó ellen 2. (AVP:R, 2007)

2008. június 25., szerda 1:36
Helló! Ma vettem magamhoz a DvD-t, a kritikához nem szeretnék hozzá szólni, sokmindennel egyet értek, de én tudom élvezni a filmet, de a "Bővített harci változat"-nál azt írod "egy jelenettel" - nos én tömegével figyeltem meg plusz jeleneteket az xpress-ről rendelt DvD-n, és további változtatásokat pl:
SPOILER
- a mozis verzióban a predator a bolygóján megkapja a vészjelzést és ott nézi meg az eseményeket valami videón vagy min, míg a DvD-n lévő változatban a lezuhant űrhajón, a halott kollégájának maszkját veszi le és onnan értesül a történtekről
- némely jelenetnek egy árnyalatnyit hosszabb a felvezetése
- némely jelenet egy árnyalatnyit tovább tartanak (pl: plusz kb egy másodperc, amikor a kiskölyökből kikel a kis alien)
- úgy emlékszem, hogy a mozis verzióban a szőke nőt, mikor felszegezik a falra, nem esik le a fél teste ellenben a DvD-n látható jelenetektől
- egy férfi a temetőben hadonászik fegyverrel a katona anyuka és lánya előtt, meg hülyeségeket beszél, mire a szomszéd fáról a predator fejbelövi
- tán a végső harcjelenetben is van egy plusz snitt, amikor az egyik eldobja a másikat
- beszélgetnek a tévé előtt katona anyu és apu (legalább is nagyon nem rémlett ez a jelenet)
- a Nemzeti Gárdával folytatott harc is sokkal hosszabb, van egy nagyon hatásosan beállított kivégzés, ami szintén nem volt benne a mozis változatban
stb...
szóval én a bővített részt úgy értelmeztem először, hogy csak egy jelenettel lesz hosszabb és majdnem visszamondtam a rendelést, de rájöttem, hogy akkor is kell, így viszont teljesen pozitív volt, mert arra számítottam, hogy ezen jeleneten kívül más nem lesz. Szóval még egyszer, ami DvD-t az xpress-en rendeltem, azon olyan változat van, ami igen is javít az összképen, hogy nehogy elmenjen valakinek a kedve tőle.

más: nem tudom milyen tévén nézted a filmet, de az én kb 9-11 éves Samsung készülékemen elég jól ki lehetett venni az eseményeket mindenféle fényerő beállítás nélkül, számomra éppen élvezhető volt.
0
2008. június 18., szerda 13:09
a zenéről nem, viszont vajh mit keres a főcímben az aliensből ismert nyomkövető hangja? újabb béna utalás? :)
0
2008. június 18., szerda 13:06
A zenéről szót sem ejtetek? Brian Tyler legalább megtett mindent amit tudott, hogy visszaadja a régi hangulatot. Sőt, amikor megtudta, hogy új AVP film készül, ő maga kérte, hogy dolgozhasson rajta, mert a régiekért oda volt és Kloser művét nem igazán tartotta méltónak az alapfilmekhez.
0
2008. június 17., kedd 20:47
Jama, ez nem is kérdés ;)
0
2008. június 17., kedd 10:26
korábban felmerült aza  lehetőség, hogy robert rodriguez forgatna egy harmadik predator filmet. biztos vagyok benne, hogy a film tele lett volna fegyverbalettel, ennek ellenére valószínű, hogy hangulatosabb lett volna bármelyik avp-filmnél.
0
2008. június 17., kedd 9:52
Fincher-t szerintem nem érdekelné de ő nem szokott mellényúlni se dramaturgiába se látványba. Az ő nevét szívesen látnám a 3. rész kapcsán

0
2008. június 17., kedd 9:50
Gondolom hamarosan azokat a sztorikat, környezetet is megalázza valami Anderson klón vagy újabb néhány első filmes niemand

Csak a Predator 3-hoz ne nyúljanak ezek az eretnek arcok...
0
2008. június 17., kedd 9:47
"de én játszottam az alien vs predator játékokkal, s resne összefoltoztam a nacim. én valami olyat vártam volna, nem pedig egy kamasz intellektusához mérhető gagyi wrestlinget."

Én ezzel tudok egyetérteni :D
0
2008. június 16., hétfő 22:56
érintőlegesen, de sajnos ide tartozik a szomorú hír: a tegnapi nap folyamán elhunyt STAN WINSTON, a 4 oscar-díjas trükkmester. neki köszönhetjük az első predatort és az aliens monsztereit. mindössze 62 éves volt. nyugodjék békében.
0
2008. június 16., hétfő 22:40
A film 10/3

A DVD 10/6
0
2008. június 16., hétfő 22:18
Ráadásul az AVP2-nek (mármint a játéknak :) ) még a sztorija is sokkal jobb. De még az egynek is, pedig annak nincs is igazán sztorija :D
0
2008. június 16., hétfő 21:49
ez az utólagos magyarázkodás bűzlik a bullshittől. :) de igazán mindegy, az utólag leforgatott betétek sem hozzák vissza ezt a produkciót a szennyből.

mindenki arra hivatkozik, hogy ezt a filmet nem szabad összemérni sem alien, sem a predator univerzumával, mert más közönségnek, más stílusban készült. amost sem a stílust, sem a közönséget nem kívánom minősíteni, de én játszottam az alien vs predator játékokkal, s rendesne összefoltoztam a nacim. én valami olyat vártam volna, nem pedig egy kamasz intellektusához mérhető gagyi wrestlinget.
0
2008. június 16., hétfő 21:35
Az eredeti koncepció az volt, hogy csak terhes anyukákba petézik bele. Aztán egy interjúból kiderült, hogy valaki rájött, hogy ez alapvetően marhaság, ezért került bele a csöves csaj. Abba is beleöklendezik, csak azt még nem mutatják. Valami olyasmi lehetett a szemük előtt, hogy a csövesbe még csak sejtelmesen petézik, hogy felkeltsék a néző érdeklődését, a pincérnőbe már láthatjuk, hogy valamit a fejével csinál, és végül a kórházba látjuk magát a tettet. Az már szar ügy, hogy a kivitelezés eléggé faramuci, de ezt volt szándékukba átadni.
Az utolsó bekezdéssel maximálisan egyet tudok érteni.
0
2008. június 16., hétfő 20:40
"attól egy film nem lesz jó, mert "kurva véres"

Na igen, lehet azt stílusosan is csinálni, mint a Golyózáporban. :)))
0
2008. június 16., hétfő 19:28
nem tudom, nekem még mindig nem áll össze a kép. egyáltalán nem rémlik, hogy a predalien belepetézett volna a csöves csajba. nem mutatták, hogy bármit is csinált volna vele, csak volt egy rémült tekintetváltás. a pincércsajnál ki volt hangsúlyozva, hogy várandós, a terhes osztály meg ugyebár egyértelmű.

igazából ennél a megoldásnál is azt érzem, amit a film nagyrészében: öncélú és átgondolatlan brutalizálás. attól egy film nem lesz jó, mert "kurva véres".
0
2008. június 16., hétfő 19:10
Jó kis cikk, bár egészen addig, amíg a filmről van szó, addig erős deja vu-m volt. Mintha ezt már olvastam volna valahol :)
A film amúgy maga szerintem is gyenge közepes, de jobb a trágya az első résznél. Hiába volt annak "épkézláb" sztorija, ha a megvalósítás igen szutyok lett. De speciel nekem a Predator filmeknél is jobban tetszett (bár ez főleg az alienek miatt van, a predatorokért nem rajongok különösképpen).
A DVD csinosnak tűnik, de azért na... ahogy a filmet is, ezt is körüllengi a rókabőr szaga. Csinálták, mert pénz kellett, de az egészet félvállról vették.

Jamamura: "SPOILER!
idegenembriókat küldött le a terhes nők torkán, melyek felfalták a bébiket és aztán kirágták magukat a nők hasából? nem túl körülményes ez? csak terhes nőkön keresztül tudnak szaporodni? egyéb belső szervekből nem tudnak energiát nyerni? így szaporodnának a predatorok? ők is paraziták lennének? és az új szülött idegenbébik miért nem hasonlítottak a predalienre?"
Nem csak terhes nőkbe petézett bele, a csöves csaj nem volt terhes. A predek nem így szaporodnak, ez a királynő sajátossága, ami a tojásrakás előtt fejlődik ki. Így képes gyorsan fészket építeni, hogy legyenek "testőrei" mikor ő már a tojócső miatt mozgásképtelen. A tojások meg a hosszútávú fennmaradást szolgálják. Legalábbis a rendezők ezzel magyarázták az új módit. A mamára meg azért nem hasonlítottak, mert elsősorban a gazdatest és a környezet a meghatározó, nem a mama (ugye, ugyanattól a mamától az Aliensben recés fejű, emberibb testű, fekete alienek születtek, az A3-ban meg simafejű, barna, más mozgású és alkatú alien... de a predalien is ugyanattól a mamától származott, aki az AVP-ben szülte a kicsiket).
0
2008. június 16., hétfő 18:08
lol... Akarnák is meg nem is :-) Az a baj, ha fenn lennék, még több zsét elcsesznék erre-arra, viszont jó lenne, hogy tudnánk dumálni, bizniszelni Veled is, meg sok más ismerőssel :-)

Tágra zárt szemek... Többször olvasom ezt, hogy "nem hoz sok pluszt a képminőség a DVD-hez képest". Szerintem ez így nem állja meg a helyét. Önmagában a HD lemezen lévő video-stream lehet gyengébb minőség, mint mondjuk egy másik filmé, de összevetve ugyanazon film DVD video-streamjével - és itt kihangsúlyozom, hogy FULL HD megjelenítőn - bizony van különbség.
0
2008. június 16., hétfő 17:12
ronnie: szerintem e-mailben nyaggasd robit, mert valszeg magától nem foglalkozna a kérdéssel.
0
2008. június 16., hétfő 17:06
a katalóguscímek nagyon nagy lutrik tudnak lenni. ott van pl. a kubrick-sorozat: a 2001 és a ragyogás fantasztikusan néz ki, az acéllövedékek közepes, a tágra zárt szemek meg egyenesen gyatra. ez utóbbi persze túlzás, de a kép minősége nem sok pluszt hoz a dvd-hez képest, még szerencse, hogy elképesztően jó extrák vannak rajta. :)

anyway: régebbi filmből készült bd-változatot csak akkor veszek, ha előbb saját szememmel le tudom csekkelni a minőséget. diablo: nem akarsz felköltözni vidékről? :)
0
2008. június 16., hétfő 16:49
A film nagyon nem tetszett, viszont a kiadás elég jól össze van rakva. Bárcsak a filmmel is annyit törődtek volna, mint a DVD-vel.

Egybként mennyi idő míg az Xpressen engedélyezik, hogy írjak a fórumba? Mert már lassan egy hónapja kérvényeztem, de még mindig elbírálás alatt vagyok.
0
2008. június 16., hétfő 16:32
Nekem megvan a Predator, és szerintem egyátalán nem  olyan  rossz a kép minősége. Összehasonlítva más, hasonló korú filmmel, azt mondanám 3,5/5. Pozitívum: éles kontúrok, természetes színek. Negatívum: nagyon sok "grain" (ami tudom, hogy hozzátartozik a filmhez, de itt, pont a nagy felbontás miatt néhol - főleg az elején a vöröses árnyalatú képeknél - nagyon zavaró). A DTS-HD hang pedig jó 4/5.
Mondjuk ugyanezen okokból félek egy kicsit a majdani Aliens BD-től, mert azt szerintem DVD-re sem sikerült kiválóra megoldani. Számomra mind a két díszdobozban kissé csalódás volt. Szerintem ott is a "grain" fogja majd lerontani az összképet. A másik háromnál szerintem nem lesz gond.
0
2008. június 16., hétfő 16:09
Az Alien sorozatra eddig is fordítottak gondot, és az AQ mondhatni pengeéles, tehát biztosan jobb lesz mint a Predatorok.
0
2008. június 16., hétfő 15:30
meg persze az is kérdés, hogy milyen minőségben sikerül adaptálni. a predatorról nem sok jót olvastam, habár látni még nem láttam.
0
2008. június 16., hétfő 15:27
Látva a Fox BD-hez való viszonyulását, szerintem erre a nem is olyan távoli jövőben biztos, hogy sor kerül :-) Kérdés persze, hogy milyen verziókban? Az Alien-t és főleg az Aliens-t látni full HD-ben, DTS-HD MA hangsávval... maga lenne a (audio)vizuális orgazmus :-))
0
2008. június 16., hétfő 15:13
(mondom én.)
0