remélhetőleg a universal sem fogja erőltetni a régiókódot, s idővel talán a többi stúdió (fox, new line, bizonyos sony) is megérti, hogy manapság már teljesen felesleges erőltetni.
0
2008. július 3., csütörtök 2:31
1193
Paramount, szóval nem para a régiókód.
0
2008. július 3., csütörtök 1:51
2517
Az amcsi amazonon már rendelhető $87+postáért, viszont a régiókóddal lehet bajban leszünk :(
0
2008. július 1., kedd 18:38
17243
van már szép borítóterv is:
0
2008. július 1., kedd 17:50
2975
minden jóslatod így váljon bizonyossággá :)
0
2008. június 30., hétfő 19:38
17243
éljen, éljen, éljen!
a kresztapa trilógia blu-rayen is megjelenik!
infó
0
2008. június 19., csütörtök 15:55
2938
Én pedig erre vártam. Ezért nem vettem meg az első szép kiadást :)
0
2008. június 19., csütörtök 10:28
2975
reméljük :)
0
2008. június 19., csütörtök 2:35
17243
angel: valszeg coppola olyan restaurált mastert gyártatott, melyről sd- és hd-transzfer egyaránt készíthető. ha idén nem is, de jövőre biztos bejelentik a trilógia bd-megjelenését is. :)
0
2008. június 18., szerda 21:34
6697
Azért azt se felejtsük, felejtsétek el, hogy FFC maga felügyelte a felújítást, nála jobban aligha tudja bárki is, hogy ő milyen színekben képzelte el a filmet...
0
2008. június 18., szerda 21:26
2975
érdekes döntés a dvd transzferét újítgatni a blu-ray kor hajnalán. én mindenesetre dvd-n ezt még egyszer már nem veszem meg.
0
2008. június 18., szerda 18:25
6925
Tudomásom szerint,a filmet szándékosan forgatták arany-barna színösszeállításban. Az új változat hiába részletgazdagabb és alighanem nem tartalmazza a régin fennmaradt kópiahibákat és néhol a szemcsésséget,nem néz ki hitelesnek.
0
2008. június 18., szerda 14:48
180
Ízlések és pofonok különbözők. Kinek a pap, kinek a papné. Én mindenesetre Anselmus véleményét osztom a színekkel, hangulatokkal kapcsolatban.
0
2008. június 18., szerda 14:39
4201
A tévék "élesség" beállításával kapcsolatban szoktam emberekkel összeveszni ebben a témában. Nevezetesen, bármilyen eldugott, sötétben megbúvó kis részletet ki lehet emelni, világosítani, ráhúzni a világos kontúrt, de attól az nem lesz természetes. A részleteknek is megvan a maguk dinamikája, ha mindent kiemelünk, akkor ez a dinamika elvész. Egy fényes nappal felvett kép bizony akkor természetes, ha kontrasztos, és az árnyékok sötétek a megvilágított felületekhez képest.
0
2008. június 18., szerda 14:31
180
Megint csak ismételni tudom önmagam: "A műtét sikerült, de a beteg sajnos meghalt." Ez természetesen csak az én egyéni szubjektív véleményem. Ízlések és pofonok különbözők. Ha a részletgazdagság (dísztárcsa, falomb, kapu kőoszlopa, stb.) megtartása MELLETT és nem HELYETT kaptunk volna csodaszép feket autót, tűzpiros rózsákat, vitító kék eget akkor én lettem volna a legboldogabb, de sajnos nem ez történt, hanem - a screenshot alapján - "túl lett hívva a film" :-( . A próféta szóljon az Xpress-ből és a film a képernyőn cáfoljon majd rá az itt leközölt screenshot-okra!
0
2008. június 18., szerda 14:12
Moderátor
7449
Ha a háttérben a rózsabokrokat, a kút oldalát, a kocsi rendszámtábláját és a hűtőjét is nézed, akkor szerintem egyértelmű, hogy az új transzfer sokkal részletgazdagabb. Valószínűleg "élőben" a kocsi kereke is részletgazdagabb lesz majd, egy screenshotról nehéz egyértelmű ítéletet mondani.
0
2008. június 18., szerda 13:51
180
Csak ismételni tudom önmagam: dísztárcsa, falomb. Vesd össze melyik a részletgazdagabb!
0
2008. június 18., szerda 13:46
17243
de hát az új transzfer sokkal részletesebb...
0
2008. június 18., szerda 13:45
180
Én sem vagyok a valóságos, szilárd feketének az ellensége, a fekete az legyen fekete és ne szűrke, ha az az életben is fekete! Itt most csak az a baj, hogy a cél érdekében áldozatul esett a részletgazdagság. A műtét sikerült, de a beteg sajnos meghalt. Éppen ezért véletlenül fájdalamasan találó a jelen cikk címe: "A keresztapák harca: régi vs. új transzfer", ami pontosan egybecseng a fentebb említett "Alien vs. Predator 2." effektussal...
0
2008. június 18., szerda 13:32
17243
sötét foltok helyett én természetesen fényt és árnyékot, valóságos, szilárd feketéket és élő színeket látok. mondjuk, a "pecsevörös" kép nekem se tetszik. :)
0
2008. június 18., szerda 13:25
180
Tényleg csak az én szememet bántja, hogy a régi transzferrel ellentétban az új transzferen a függöny előtt ülő Al Pacino arcának nem emberi bőrszíne van, hanem pecsenyevörös? Tényleg csak engem zavar, hogy a III. rész szabadtéri összehasonlító képén, melyett utóbb még kinagyítva is szemügyre vehetünk, az új transzfer olyan, mint egy túlhívott film? Ha szemügyre vesszük például a gépkocsi dísztárcsáját. akkor a régi transzferen teljes részletgazdagságában látható, az új transzferen ez csak egy sötét folt. Ugyanígy a nem kinagyított képen a háttérben a kapu két kőoszlopa világosan látható, az új transzferen helyette csak fekete folt. A fa lombozata szintén fekete folttá változott. Elkeserítő számomra hogy ennél a műnél is becsapott a mosanában úgylátszik trendi "Alien vs. Predator 2." effektus. :-(
0
2008. június 18., szerda 12:20
95
Nekem sincs kétségem a kereskedelmi siker felől. Ám Magyarországon a szinkron miatt fog kaszálni a dolog.
A fenti dolgokból, és a kiadásból következik, hogy a film az a médium a művészetek között, amelyiket a legjobban zabálja az idő (sajnos). Az irodalom nem felújítható, ezért inkább a régieket nyelvük miatt nem is nagyon olvassák. hehe... Ki olvas ma már Homéroszt, Shakespeare-t, Dantét, Boccaccio-t stb.? (az USA-ban sok iskolában levették a kötelezőről az isteni William-ot, mert a nyelve és világszemlélete (sic!) elavult...) Az elektronikusan rögzített zenéket is újra kiadják. A re-issue-k korát éljük. Bár Mozart, Bach, Bartók és társaik esetében az előadók a mű interpretációit képezik hálistennek. A festményeknél már elkezdődött ugyanez a tendencia: a harc a múló idővel.
De a zenék és a filmek esetében mi változunk gyorsan. Az ingerküszöb egyre magasabb, és élesebb kontrasztokat kíván. Vale.
0
2008. június 18., szerda 11:50
Moderátor
7449
Mindenben egyetértek veled, az én ízlésemhez is közelebb áll a régi változat színvilága. Pont ezért tartom meg a régit. Viszont kíváncsi vagyok az új megjelenítókhöz igazított színvilágra is, ezért veszem meg az újat is. Sok vita volt (az alkotók között is) arról, hogy például a James Bond-filmek felújításánál mennyire térhetnek el az eredeti látvány/színvilágtól. Ezek mind szubjektív döntések, és a Bond-sorozatnak - szerintem - nagyon jót tett a felújítás. Szerintem aki egy jobb plazmán, vagy projektoron nézi majd a filmet, annak a Keresztapa tuningja is bejön majd.
0
2008. június 18., szerda 11:40
95
Én éppen az eredeti mozis látványt szeretem. Ezért szeretem a régi filmek színeit. Másképp láttak és láttattak akkoriban. A színérzékenység is más volt mind alkotói, mind pedig nézői oldalról. Ennél a kiadásnál Coppola éppen a többség igényeit vette figyelembe: ez a mostani vásárlói réteg az elektronikus képen szocializálódott, éppen ezért a szeme kevésbé fogékony és képes különbséget tenni a finobabb árnyalatok között. Ezért dönthetett szerintem egy markánsabb, a digi-kornak megfelelőbb színvilág mellett. De Gordon Willis arany-barna szűrőinek kiiktatása egyben a régi Coppola ezen szemléletének is erősen zárójelbe tett változata a mai Coppola által.
Valóban: az én ízlésem nem csak azért kívánja a régit, mert eredeti moziverzió-párti vagyok, hanem mert abból többet megtudok arról a világról, és a hangulati nüanszokat is hívebben rakja fel az a kép, mint ez az új. Érzelmileg telitettebb a régi, míg az új hidegebb-technicista. De ez valóban szubjektív dolog...
0
2008. június 18., szerda 11:33
95
Keves Xpress! Nem az elmosódottságról van szó, hanem a színdramaturgiáról. Az nem technikai probléma, hogy az ég aranysárga, vagy kék. Al Pacino, amikor a függönynél ül, az eredeti finom szürke árnyaltú, az új pedig agresszív vörös árnyalatot kapott. A színek esetében nem technikai hiányosságok feljavításárol van szó, mint a transzfer részletgazdagságának növelésénél, bár a fényerő befolyásolja a színek árnyalatait, de a fenti példák köszönő viszonyban sincsenek ezzel. (Akkor inkább a parkos-autós jelenet, de ott nem is markáns a különbség.)
Azt pedig hol olvastátok nálam, hogy ez az alkotás megerőszakolása? Éppen arról írok, hogy legitim a dolog, csak nem az eredeti moziváltozat színvilágát tükrözi. Ismétlem amit fent leírtam: tudatosan döntöttek, akik döntöttek. Abban tamáskodom, hogy Gordon Willis mennyire rajong ezért az ötletért, mert NEM technikai hiányosságok miatt lett olyan A Keresztapa, mint amilyen lett, Ez az állításotok azért elég vicces. Nem esetlegesen fényeltek akkoriban (sem), pláne nem Hollywoodban, mint ahogy most sem.