Keresés

Ghost (szinkronizált változat) (DVD)

2011. március 13., vasárnap 18:34
Vannak más filmek is,ahol a rendező által még nem tervezett utólagos kitakarással szélesvásznúbb mozit csináltak.
"Láb nélküli" alkotások.:)
Egyébként már legalább 50 éve forgatnak úgy filmet(már az Álom luxuskivitelben is ilyen),hogy figyelembe veszik a tévés képarányt is.Ott sem marad le semmi a kép széléről,hanem többet látni alul-felül.
0
2011. március 13., vasárnap 12:56
mondasz valamit. :)
0
2011. március 13., vasárnap 12:50
"egyébként egészen döbbenetes,hogy mennyi hasznos képi információ elveszik az átalakításkor"

A film eleve lehagy egy csomó képi információt a valódi világ képéből, hiszen annak csak egy kicsiny szeletét mutatja. De így van ez jól, hiszen ki kíváncsi a film nézése közben pl. a stábra... ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. március 13., vasárnap 12:33
"Ettől még a szélesvásznú változat tükrözi az eredeti rendezői koncepciót."

kivétel talán egyedül a The Evil Dead,ami eredetileg 4:3-ban forgott és Raimi utólag csinált belőle egy (1.85:1 )16:9-es változatot,amit egyedül ő favorizál (a vérkomoly ED fanok meg zsigerből utálják ezt a változatot :D).persze ezen esetben üres marketingduma volt az anamorf verzió reklámozása.de hát valahogy el kellett adni a korongokat. :)

egyébként (a képeidet nézegetve) egészen döbbenetes,hogy mennyi hasznos képi információ elveszik az átalakításkor (mindkét esetben).
0
2011. március 13., vasárnap 11:53
És egy saját példa is az Ovizsaruból:

Erről több kép is megtekinthető a film saját topicjában.
0
2011. március 13., vasárnap 11:44
Ennek az az egyszerű oka, hogy már jóideje többet rögzítenek a filmkockákra, mint amit a moziba szánnak, éppen a tévére való könnyű átalakíthatóság miatt. Ettől még a szélesvásznú változat tükrözi az eredeti rendezői koncepciót.

Néhány példa:

0
2011. március 13., vasárnap 11:35
Tegnap este láttam az tv2-n. Csak érdekességképpen: elindítottam a filmet dvd-n is, és „szinkronba hoztam” a két filmet. Ekkor vettem észre hogy a dvd képe kevesebbet mutat. Ugyanis a kép teteje és alja le van vágva, így lett a lemezen 1:1,85-ös, tv-be viszont 4:3-ba adták. Van egy másik film is, ami így járt: a Számkivetett. Ott is a tv-változatba több látszik a képből. :)
0
2008. június 19., csütörtök 19:41
Sztem ezer százalék, h az eredeti (egyetlen létező változat) szinkron kerül a lemezre.
0
2008. június 19., csütörtök 18:58
Tud valaki valamit a szinkronról? Remélem ennek csak 1 volt, és az is lesz a kiadványon. (detto)
0