Keresés

Nem vénnek való vidék (DVD)

2008. augusztus 2., szombat 14:19
Hamarabb is adhatott volna neki vizet, ha akart volna. Ehelyett elvette a fegyverét és rácsapta a kocsiajtót. No mindegy, nem rúgtam szándékosan.
0
2008. augusztus 2., szombat 14:13
Nagyon vártam ezt a filmet az előzetesen beharangozott előzetesekből. Oscar, stb...
Erre, mikor megjelent a csávó a sűrített levegős tartállyal elröhögtem magam és ez csak erősödött ahogy egyre többször mutatták a karaktert. Nekem az Azumi fehérruhás gonosza jutott az eszembe róla. Azon is csak nevetni tudtam, meg is kaptam a magamét a fórumán, ezért itt nem írok kritikát a filmről. Számomra nincs miről. A legnagyobb gáz, hogy mikor megölik főhősünket a társaságból senki sem jött rá mi történt , vissza kelllett tekerni a filmet és kinagyítani, hogy ki is fekszik ott. ha moziban nézem soha nem jövök rá. Közepes alá. ennyit az Oscarról.:(
0
2008. augusztus 2., szombat 13:45
nem meggyőzni akartalak, csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy amikor moss visszamegy a helyszínre az nem logikátlanság. egyszerűen olyan ponton rúgtál bele a filmbe, ami szándékosan készült úgy ahogy.
0
2008. augusztus 2., szombat 12:29
Nem hibáztatom a Coenéket, de mivel ők készítették a filmet, így ez az ő filmjük. Nekem nem tetszett, bár voltak jó pillanatai, de összességében közepesre sikerült, az meg hogy szöveghű a regényhez nem egyenlő azzal, hogy jó a film. Mossról meg nem írtam, hogy rossz ember lenne. Nekem nem tetszett, másnak igen, de ahogy a véleményeket olvasgattam sokak szerint lett közepes, mint jó.
0
2008. augusztus 1., péntek 13:51
én csak azt nem értem, hogy a film "gyenge" fordulataiért miért mindenki a coenéket hibáztatja, amikor egy olyan szintes pontos adaptációról van szó, ami már szinte szöveghű.

"Most öszintén: Mit tennél ha egyszer véletlenül belebotlanál 2 millába, amiket hullák és egy platónyi drog vesz körül? Jó, az első gondolat az, hogy ez hülye kérdés volt; a második gondolat: Fog ez hiányozni valakinek? Naná, nem véletlenül fekszenek mindenütt oszladozó rosszfiúk, ráadásul a hülyeségünket még tetézhetjük ha néhány óra múlva visszamegyünk a helyszínre. Ez volt az a pont, amit elsőnek igazából logikátlannak találtam. Aztán miután ráeszméltem, hogy csináltam mégegy fatális ostobaságot menekülőre fogom."

nekem nem derül ki ebből a pár sorból, hogy hol van itt a baj. azért, mert valamit nem magyaráznak meg, akkor az egész már rossz. moss azért megy vissza a holttestekhez, mert megszólal a lelkiismerete. egyszerűen csak ember próbál maradni, visszamegy hát, hogy vizet adjon a szomjhalál határán lévő mexikó kidnek. moss egy rossz útra tévedt vadász, de már 10 perc után kiderül, hogy nem rossz ember, ezért hát minden, amit tesz logikus, hiteles és emberi.

befejezés pedig van, csak a szövegre kell figyelni és nem a cselekvésre és a magyarázatokra - mert azt hiába keresnénk benne. ajánlom a kiváló regényt, nem kicsit jó. azóta az egész mccarthy-életművet el akarom olvasni. van egy olyan érzésem, hogy az egyik legjobb kortárs amerikai író mccarthy.
0
2008. augusztus 1., péntek 12:22
Nyomtam neked egy hasznost, mert egyrészt nem utállak, másrészt tökre egyetértek veled a filmet illetően. A Coenek nevét jobban illette a díj, mint ezt a filmet. Ettől függetlenül örültem neki, hogy nyertek, mert már járt nekik az elismerés, mégha legalább 3 jobb munkájuk is van ennél.
A film roppant ráérős stílusa amúgy nem elviselhetetlen, de ebben Eastwoodot nehéz utolérni. Ennek a filmnek nem is sikerült.
Ettől függetlenül Coen Brothers forever!
most posts by TM
0
2008. augusztus 1., péntek 8:36
Látom, néhányan a haszontalan gomb megnyomásával próbálják tudtomra adni utálatukat, a furcsa az, hogy magán a film adatlapján ebből nem látszik semmi, ellenben a kritikabíráló felületen vagy 7 szavazat ott csücsül. Miért fordul elő ilyen anomália? Látni kellene magán a film adatlapján is a leadott szavazatokat, legalábbis eddig így volt.
0
2008. július 29., kedd 1:05
a nálunk meg nem jelent 2 coen-film (miller s crossing, the hudsucker proxy) nem kerül kiadásra valamikor? örvendetes lenne.
0
2008. június 21., szombat 23:24
Hú gyerekek!Ez a film nagyot üt!Szép,nyugis történetvezetés ez az ami hiányzik annyi mai filmből!Van ideje a részletekre mégsem  veszik el benne!Már vártam a megjelenését,berendelve! :)))
0