a Subtitles menüben lévőnél a SRPSKI feliratra kell állni és jobb gombot nyomni
nem sok értelme van, belső poénféleség lehet, stábtagokkal elmondatják, hogy "Rack them and pack them, We re phantoms in 15"
0
2008. június 27., péntek 16:31
52684
Ez nem újdonság. :) Lényeg, hogy akinek szólt, az vette a lapot. :)
most posts by TM
0
2008. június 27., péntek 15:31
3945
nem tudom, melyik a mondat érdemi része.
0
2008. június 27., péntek 10:02
52684
Nem.
most posts by TM
0
2008. június 27., péntek 9:18
17243
"Jelemző, hogy az idézett mondatból mindenki a műfaji meghatározásra asszociál, s nem az érdemi részre."
nem pontosan ezt tetted te is?
0
2008. június 27., péntek 9:17
17243
a forgatás június 18-án kezdődött (az effektmunkák még korábban), az első trailer a transformers (június 28.) előtt debütált, s a forgatáson felvett jelenetekből állt. mégis, hogy kezdődhet egy forgatás egy olyan trailert követően, melyben a filmben is látható jelenetek vannak? :)
(abban azért igazad van, hogy a tényleges költözködés júliusban indult, ellenben a titoktartás továbbra is működött.)
0
2008. június 27., péntek 8:32
206
" hogy a fenébe tudták titokban tartani ezt a projectet, mikor legalább öt helyszínen forgattak, Los Angelestől és New Yorkig."
titokban tartották?:) a trailerig volt titok, de a forgatás csakutána indult.
0
2008. június 27., péntek 8:23
52684
Jelemző, hogy az idézett mondatból mindenki a műfaji meghatározásra asszociál, s nem az érdemi részre. Ki is pontozhattam volna, ha tudom, hogy ez zavarja bárki lelkivilágát. Mellesleg, akkor miért nem mindjárt horror?
most posts by TM
0
2008. június 27., péntek 3:17
3945
hm, batman begins mint szkájfáj? ma is tanultam valami újat.
0
2008. június 26., csütörtök 23:08
7074
"Meg aztán Manhattan szétcirkumveniálásából sosem elég."
További ajánlott "irodalom" a témában : United 93, World Trade Center.
0
2008. június 26., csütörtök 17:30
2967
Én csak a piros X-et találtam meg sajnos. De az egy értelmetlen rejtett extra...
0
2008. június 26., csütörtök 17:14
2967
Aki nem találta volna meg a rejtett extrákat:
1. SET UP - SUBTITLES - a helikopter ott van a szabadságszobor hasánál
2. SCENE SELECTION - 9-12 - menj a tizesre, de NE nyomj entert, hanem a fel gombot és megjelenik egy piros X, na erre kattints
3. SCENE SELECTION - 13-16 - várj kb. 1 percet és megjelenik a 17-es, erre katt. A 9 cuccból 3 működik, és azon belül is csak néhány (tessék próbálkozni, melyik jó)!
A legtöbb dolgot a cloverfieldclues.blogspot.com-on lehet megtalálni. De mivel az USA-ban kicsit más a DVD, ezért ott máshova írja a rejtett helikoptert és azthiszem a rejtett X-es dolog sincs fennt, vagy már nagyon régi bejegyzés. A 17-es menü belépése ugyanaz. És azon még rajtavan a Star Trek és az Indiana Jones előzetes is. Szóval az előzeteseket leszámítva minden rajtavan a magyar dvd-n csak max más helyen.
Köszönet az infókért Bognár Andrásnak (Andrew87), aki sajnos nem tud a fórumon hozzászólni a dolgokhoz!
0
2008. június 26., csütörtök 16:53
1847
Az utolsó mondat fogalmam sincs hogy került oda...
0
2008. június 26., csütörtök 16:51
1847
A Batman Begins hogy lenne már sci-fi? A 2001: Űrodüsszeia - na AZ a sci-fi!
A Cloverfield pedig abból a szempontból is kiemelkedő, hogy szembemenve a hollywood-i trenddel, nem a látványra helyezte a hangsúlyt egy amúgy grandiózus témájú mozinál, hanem az emberi drámára fókuszált. A filmből nekem nem a szörnyet bemutató jelenetek tetszettek, hanem azok, mikor a szereplők tetteit, kimondott gondolatait látjuk/halljuk, mikor nem lehetett tudni - ők sem tudják - hogy valójában mi történik: A "földrengés", a hidas rész, a metróalagútban császkálás, a Marlena-val történtek.
Nekem ezek a részek sokkal izgalmasabbak voltak bármiféle akcióorgiánál, amiket a mai akciófilmekben látni. A szuperszemét pedig inkább a Transformers, és nem ez...
Ezeknél a jeleneteknél
0
2008. június 26., csütörtök 16:02
17243
a szuperhős-képregényeken alapuló filmek leginkább saját kasztot alkotnak, de seokkal inkább sorolhatók a fantasy, kaland és akció kalapba, mint a sci-fihez. persze, éppenséggel lehet kalandozni, de a batman nem teszi. amúgy meg ne tereljünk, a szövegkörnyezetből kiderül, milyen magyarázkodásra gondoltam.
0
2008. június 26., csütörtök 15:55
13392
A Batman-filmek szerintem a fantasy-akció-kaland műfaját ütik meg leginkább.
0
2008. június 26., csütörtök 15:45
9368
a batman begins sci-fi... mert nemtom láttál-e már valaha embert repkedni denevérszárnyakon (ha valaki meg is próbálta, valószínűleg lipótmező kertjében kötött ki hátán egy paplannal), továbbá láttál-e már olyan járgányt, amivel rendelkezik a batman? én nem, de ha megyünk az Xpress felé a Szövetség utcába, szokott ott parkolni a szállodánál egy Hammer :D Na az majdnem olyan, de mégsem az... :) horror elemek is vannak benne, néhol még ha csak finoman is, de szeret ijesztgetni :) egyébként meg képregényfilm :) szóval bőven több kategóriába lehetne sorolni a batman filmet is. a cloverfieldnek csak egy kategóriája van számomra: szuperszemét :)
0
2008. június 26., csütörtök 15:24
17243
1. idézem: "japánban sétáltam a fiammal. láttam, hogy godzilla ott van mindenhol, s arra gondoltam, de jó lenne, ha nekünk is lenne egy ilyen szörnyünk."
hát, a cloverfield monszteréből szerintem sem lesz epigon, ellenben nem is rajta van a hangsúly, hanem a filmkoncepcióján.
2. igen, igen. kehetett volna sokkal, de sokkal látványosabb. egy star wars vagy egy pókember, ahol nincs olyan beállítás, amelyből ne ömlene vmi speciális effektus. ellenben ebbőla pénzből ilyen hatásos és nagyszabásúnak tűnő mozit rég nem forgattak.
0
2008. június 26., csütörtök 15:20
17243
bingó! azt leszámítva, hogy a batman begins se nem sci-fi, se nem horror. az egy izé.. életrajzi film. :D
0
2008. június 26., csütörtök 15:15
52684
Annak azért örültem, hogy két korábbi megállapításom éppen az alkotók szájából elhangzottak alapján nyert megerősítést: 1. J.J. Abrahams rögtön az elején azzal kezdi, hogy a Godzillából indult ki az egész ötlet. 2. Az egyik effektguru mondja, hogy lehetne sokkal látványosabb filmet is csinálni a témából, de ezt most ennyi pénzből kell kihozni.
Nekem ennyi pont elég volt, az alkotók hamarabb adtak igazat, mint a rajongók. :)
most posts by TM
0
2008. június 26., csütörtök 15:09
52684
"Személy szerint baromi unalmasnak tartom az olyan sci-fiket és horrorokat, melyek mindent megmagyráznak."
Pl. Batman Begins :)))
most posts by TM
0
2008. június 26., csütörtök 13:20
473
"Már nem csak a kiégett romokat és a letakart hullákat látjuk a hírekben, hanem YouTube-nak hála a tényleges balesetet, a golyók által felszabdalt testeket és az ablakon kizuhanó embereket is." - ez szuper, tényleg szép korban élünk...
0
2008. június 26., csütörtök 12:32
13392
Ideje lesz megnéznem a filmet, ettől függetlenül a fémdoboz valóban a (leg)szebbek közé tartozik.