Kedves fórum- és rajongótársak!
Sziasztok!
Két hete vettem észre a maszkon az orrnyereg és a összevont szemöldök találkozásánál, hogy az utóbbi, mármint a szemöldök két kis csík alakban megfogta belülről az átlátszó műanyag részét, "ablakát" a doboznak. Kiszedtem a maszkot a dobozból, hogy ez utóbbit belülről kitöröljem. Nem tudtam mire vélni a dolgot, hogy miért fogta meg a műszag maszk a doboz belső felének eme részét. Mint kiderült, a maszk felszíne mintegy meglágyult, vagy nem tudom, de ha megfogom, akkor az ujjlnyomataim jól láthatóan ott maradnak rajta, hiába próbálom letörölni akár ujjbeggyel, akkor is jól láthatóan ott maradnak a mindenféle-fajrta vonás nyomai. Próbáltam lemosni sima csapvízzel, vizes puha ronggyal, de akár vizes, akár száraz rongy-törlőkendő-papírzsebkendő nyomai is ott maradnak rajta.
Már korábban is gondoltam rá, hogy ez a maszk, vagy legalábbis a legfelső része, felszíne nem sima műanyagból készülhetett, hanem valami bevonatszerű réteg lehet a felszíne.
Jól gondolom, éreztem, érzem-e? Tud erről valaki valami konkrétumot mondani?
Mi történik a Batman maszkommal?
Mit lehetne tenni azért, hogy ezeket eltüntessem?
Kiadok sok évvel ezelőtt egy tök jó díszfunkciót is betöltő kiadványért jópár ezer forintot, és sok évvel később csak úgy ez történik vele! :-(
Közvetlen napfénynek nem volt kitéve, de ennek ellenére nyaranta melegnek sajnos igen... Panelban lakunk, és egy sima 7 fakkos könyvespolcon van tartva, konkrétan a legalsó polcon.
Képet nem tudok róla készíteni és feltölteni, ne is kérjetek ilyet, mert megfelelő gépem sincs erre, de főleg az évszak fényviszonyai miatt eleve nem is tudnék érdemi képeket készíteni róla.
Köszönöm előre is az esetleges válaszokat, reakciókat, ötleteket, tanácsokat!