Keresés

Batman: A sötét lovag (2 DVD) (DVD)

2008. augusztus 14., csütörtök 15:08
a muszájt nem ly-vel írjuk.
0
2008. augusztus 14., csütörtök 14:56
Jobban modva: "Mindent szabad de semmi sem muszály"
0
2008. augusztus 14., csütörtök 14:33
semmi sem muszály
0
2008. augusztus 14., csütörtök 14:31
Hát nekem meg csak az Amerikai pite első három része van meg. A többi 1000 rész valahogy nem érdekel. Én trilógiaként kezelem éppen ezért még akkor sem kellene a többi ha ingyen adnák. :-) Szerintem az is gyűjtö aki nem csak azt néz,hogy neki minnél több dvd-j legyen. Mert a mostani 500 film helyett nekem is lehetne már 3000 ha minden szutykot ami egyébként nem tetszik megvennék. De ettől a válogatástól én nem érzem sznobnak magam. Egyszerűen csak nem veszek olyan filmet amiről tudom,hogy hátralévő életem során egyszer sem lesz berakva a lejátszóba. Szal én nem másnak gyűjtöm a filmeket hanem magamnak. Nem versenyzek senkivel. És igen. Én is gyűjtőnek tartom magam. The End.
0
2008. augusztus 14., csütörtök 14:13
Szerintem Jason Todd-nak igaza van. Én is gyűjröm a dvd-ket és hiabna van egy szérianak szar részei muszály megvennem minden részét mert úgy tökéletes. pl.: Texasi láncfűrészes mészárlás, ott is kb az első rész jó de a 2. , 3. , 4. , 5. , részei szarok de mégis megvan...
0
2008. augusztus 14., csütörtök 1:25
Szerintem bélyegek és DVD-k között van egy kis különbség Jason! :-)
Viszont ha igazad van máris rohanok egy boltba és veszek vagy 10 olyan filmet ami rém unalmas, ami nem tetszik és ami komondottan szar, mert a végén még sznobnak leszek nyílvánítva. :-)
0
2008. augusztus 14., csütörtök 1:13
Az miért sznobizmus, ha csak azt veszem, ami tetszik?:)
Bélyeggyűjteményem is van, de azt inkább a lányoknak mutogatom :)
És egyébként igen. Ha van egy franchise, akkor megveszem minden részét, mégha szar is valamelyik rész... :)
De nem hinném, hogy csúnya bélyegeket is beszednél, amelyek nem tartoznak egy sorozathoz :)
0
2008. augusztus 13., szerda 23:00
Akkor én sznob vagyok, mert csak azokat a filmeket veszem meg, amik tetszenek is. Az 5 részből (+rajzfilmekből) álló Batman gyűjteményem pedig csonka, mert nincs meg  Schumacher 2 mérhetetlenül szar filmje. De valamiért ez sose zavart.
0
2008. augusztus 13., szerda 22:46
Ja,és egyébként me van a születésnapja! :)))
0
2008. augusztus 13., szerda 22:34
Szerintem,pont az a sznobizmus ha csak azt veszed meg ami tetszik,akkor nem vagy igazi gyűjtő.Pl.:/megint bélyeg/Ha van egy bélyegsorozat,ami 5 részből áll,de neked csak 2 tetszik,csonka lesz a gyűjteményed,nem?Na mindegy,szerintem ne menjünk bele végeláthatatlan vitákba,mert csak szétcs****ük a topicot.ok? :)
0
2008. augusztus 13., szerda 22:30
:))Ez a helyes hozzáállás.A Hitch féle idegenek a vonatonnal voltam így.Először láttam a filmet,csak utána olvastam el.Hát ég és föld!A könyv teljesen más sztorit mesél el!A film nem cicomázott rajta,hanem egy az egybe átírta az egész történetet.Sajnos azóta valahogy nem akaródzik beugrani a lejátszóba ez a gyöngyszem. :(
0
2008. augusztus 13., szerda 22:15
Pontosan, kötekedek :) Mert én úgy gondolom, hogy gyűjtőszenvedély az, ha akkor veszek meg valamit, ha tetszik. Sznobizmus az, ha megveszem akkor is, ha nem tetszik :) Ennyi :) De elnézem neked, mert te Batman buzi vagy, szóval megértem, ha megveszed mind a három fajtát még így is :)
0
2008. augusztus 13., szerda 22:12
Ne mindig magadból indulj ki!Ez nem sznobizmus,ez gyűjtőszenvedély.A sznobizmus teljesen más,de szerintem ezt te is tudod,csak megint kötekedsz. :)
0
2008. augusztus 13., szerda 21:58
Ezt hívják sznobizmusnak. Ha másnak megvan, legyen meg nekem is :D
0
Egyáltalán nem igazságtalanság, ahogy vélekedtél a filmről, hiszen te más szemmel nézted, mint például én. Volt már, hogy egyes könyv adaptáció vagy sorozat adaptáció nagyon nem tetszett nekem, mert nem abban a szellemben készültek el, amit én vártam volna el. De jól van, most akkor azért megnyugodtam, hogy tetszett a film, bár nem a képregények világához viszonyítva :) Én majd azt hiszem a mezei kiadását teszem a polcra, s ha kap slipcase-t, akkor majd tervezek egyet a Begins-hez is :)
0
Akkor feldobok egy témát. Ha már képregények, szuperhősök.
Tudjátok-e, hogy miért jöttek létre ezek a képregények és ezek a szuperhősök? Supermantől kezdve Batman-en át egészen Pókemberig és még sorolhatnánk...
Azért, mert Amerikának nincs kultúrája és történelme. Ott, ahol példaképekre lenne szükség, nem találunk a történelemben semmit és senkit. Így hát Amerika csinált magának hősöket. (Mert nekünk például Európában itt vannak legendáink, történelmünk.)
Szerintetek nem gyökér az amerikai nép? Ezt most komolyan kérdezem, még ha meg is bántom azt a 200 millió amerikai állampolgárt... (másrészt itt van Irak is, amely nem a filmes témakörök közé tartozik, de tulajdonképpen egy új Vietnámról van szó és talán a következő Rambo hősfilm játszódhatna Irakban... észrevettétek az amerikaiakon, hogy kezd kialakulóban lenni a Vietnám-szindróma?)
Másrészt meg nekünk is megvannak a magunk hősei... miért nem tudunk egy kellően "látványos" (pénzfüggő, attól függ mennyire telik), kidolgozott filmet létrehozni??? Az eddigi legjobb ilyen magyar "képregényfilm" szvsz az István, a király.
0
2008. augusztus 13., szerda 21:56
Nem azt mondtam hogy rossz,hanem hogy többet vártam,de tetszett maga a film.De egyébként van olyan filmem is ami nem tetszett mégis megvettem,ez a gyűjtőszenvedély.Ha csak az lenne meg ami a kedvenc,én is azt csinálnám mint sokan mások,letölteném.De egy bélyeggyűjtő sem fénymásolja a bélyegeket,nem?
0
2008. augusztus 13., szerda 21:49
Nem voltál megelégedve a filmmel, de mindhárom verziót begyűjtöd?
Ez szép:)
0
2008. augusztus 13., szerda 21:45
Igen,értem mire gondolsz és valószínű így is lesz.A Pókemberrel is így voltam elöszőr.De teljesen megbékéltem vele,olyan szinten hogy a 3. lett az egyik nagy kedvencem,ahol Venom eredettörténete egy baromság.De egyértelmű,hogy nem lehet egy olyan hosszú sztorit beleépíteni a filmbe,mint éppen ez a történet.Ezt megis értem.Azt is hogy nem lehet csak rajongóknak készíteni egy filmet,hisz ha beül egy laikus,csak néz értetlenül.Ez olyan mintha egy sorozatot a 26.résszel kezdesz nézni.
Más:Azt hiszem kicsit igazságtalan voltam a filmmel szemben tegnap.Mert a film teljesen megállja a helyét,ezzel semmi gond.Én túlságosan képregényrajonó szemmel nézem ezeket a filmeket,hisz képregényfilmek! :)De nagyon ki tudok akadni,mikor a moziban megszólal valami kis 16 éves hogy mennyit tud pl.:Batman-ről,mert látta a Burton-os filmet is.Amikor még nem is élt mikor azt forgatták.És ha halkan megjegyzed hogy a képregényt olvasta-e,elkerekedett szemmel kérdezi,hogy ezt képregényből csinálták?Tehát nekem ezzel van bajom és nagyon tudok örülni,mikor összefutok valaki olyannal aki ért hozzá és órákig tudunk beszélgetni a témáról.Mellesleg nem a fiatalságot akarom fikázni,mert beszéltem már olyan 20-on X éves emberkével aki többet tudott mint én.Jó ez talán nem is nehéz! :))Visszatérve a filmre szerintem pont ez az ami annyi embert megfogott,az esendőség,az emberi tényező,hisz Batman az egyik olyan "szuperhős"akinek nincs szuperképessége.Közelebb hozza az emberekhez azt a misztikumot,amit eme remekművek /igen,a képregényre gondolok/ alkotói kitaláltak és tettek vele annyi fiatalt és idősebbet,fiút és lányt "boldoggá".Nos ez a véleményem,és érthető mire ez a nagy siker.Mégegyszer hangsúlyozom a film jó,de nekem kicsit kevés a képregényhez való hűség.Viszont a Begins-t magasan veri! :))Az biztos hogy más szemmel fogom nézni másodszorra,ha megérkezik a maszkos és a Batpod-os változatom!Azt hiszem mégiscsak megveszem a sima 2 DVD-s verziót is Jokerrel az elején! :)))
0
2008. augusztus 13., szerda 20:56
Olvasva kritikádat Jason, tényleg sajnálom, hogy nem az elvárásoknak megfelelően szórakoztatott téged A sötét lovag :( Tudom, hogy szakavatott ismerője vagy Batman-nek, gondolom, hogy mennyire zavart, hogy eltértek a képregények világától. Igaz, amit a Pókember kapcsán mondtál, hogy manapság igyekeznek nem kifejezetten, csak a képregény rajongók elvárásainak megfelelően elkészíteni 1-1 adaptációt. Remélhetőleg a harmadik filmmel, de talán többszöri megtekintéssel ezzel a résszel is megbékélsz és az olyan, a Batman mitológiában mélyen jártas rajongókat is ki tudnak majd szolgálni, mint téged. Most egy "kisebb" monológot írnék :) Spoilerek lehetnek benne a TDK-t nem ismerők részére :)

Én nem vallom, nem vallhatom magam képregény rajongónak. Persze, szinte valamennyi nagy filmes adaptációt láttam már Superman-től az X-Men bagázsig. De képregényeket nem forgattam még a kezembe (2-3-at igen, de eleve filmből készült füzetek voltak, pl. Jurassic Park), így én nem tudom, melyik filmnél mennyiben tértek el az alkotók a karakterek, helyszínek, belső motivációk stb. téren. így, valamelyest laikusként tudok ezen filmekre figyelni, s el kell mondjam, az első X-Men (de végül is a két folytatás is) valamint a Sin City volt csak az, ami teljesen magával ragadott, kellemes szórakozást nyújtott. Nem csoda, hogy utóbbi a polcomon is pihen. A Batman Begins nem is hozott lázba három éve, mikor mozikba került, csak az első HBO-s vetítés kapcsán ismerkedtem meg a filmmel, de mi sem jelzi jobban, mennyire tetszett a film, hogy legalább 10-szer láttam így a tévében, elejétől végéig a filmet. Izgalmasnak, érdekesnek tartottam és tartom most is a filmet. Tetszett, hogy sokkal realistább megközelítést alkalmazott Christopher Nolan, Bale-el megmutatták Batman sötét, agresszív, és kevésbé hősies, sokkal inkább őrült oldalát. Ugyanakkor, bár állati erő lakozik Batman-ben, különösen megragadott a paradoxon tisztelete az élet iránt. Kicsit hatásvadász is a figura, Bruce szándékai szerint. A másik nagyon nagy pozitívuma a filmnek, hogy Bruce Wayne is kellő hangsúlyt kapott, sőt, a film elsősorban most erre a karakterre épült. S ezt folytathatnám még. Gotham realisztikus, nagyon is e világi környezete, Batman technikai felszerelése és azok háttér története, minden a helyén volt. Ahogy mindenki, aki szerepet vállalt a filmben. S ugyanezeket el tudom mondani A sötét lovag-ról, egy élő, lélegző várost és polgárai küzdelmét követhettem figyelemmel a filmben, miként a gyenge Gothamben uralkodik a terror és a félelem. Azt hiszem, Batman azért is szeretné Harvey Dent-re bízni a várost, mert talán fél saját magától, hogy egyre inkább felemészti Batman az emberi felét és akár egyszer majd ő maga taszíthatja nyomorba városát. S ugye ahogy kibontakozik a harc, közte és Joker között, egyre nyilvánvalóbb lesz, Batman nem nyerhet, nem adhatja fel azt az erkölcsi normát, amit eddig képvisel, s tragikus módon, pont az ellen kell először igazán bűntudattal éreznie, akit a legtöbbre tartott. Éppen ez a fájdalmas vég, hogy nem győzhet mindig a jó és, hogy minden siker amit elért hasztalanná vált, az ami különösen tetszett e film láttán. Mint mondtam, nem vagyok képregény rajongó, így azt hiszem azért is gyakorolhatott nagy hatást rám, ez a két Batman film, mert sokkal sebezhetőbbnek és zordabbnak láttatja a batmani világot, mint Tim Burton filmjei tették. Szóval, mint akciófilmbe fecskendezett pszicho-thriller, tekintek A sötét lovagra. Én már pár napja elejtettem azt a kijelentést: mi szerint A sötét lovag volt eddigi életem egyik legjobb filmje, amit láttam, s könnyen lehet, hogy a második mozis megtekintés után, nyugodtabb lelki világgal adom át neki A Gyűrűk Ura trilógia által bitorolt első helyet, saját kis listámon :) Remélem Jason, hogy idővel, akár A sötét lovag többszöri megtekintése vagy akár csak a harmadik mozi elkészülte után, de helyre áll a rend és sikerül a nolani Batman filmekre jó szívvel gondolni :)
0
2008. augusztus 13., szerda 20:05
Szerintem sokkal ötletesebb volt így, hogy saját maga termeli a hálót. Engem ez a momentum nem zavart. Sőt! Tetszett ez a megoldás.
0
2008. augusztus 13., szerda 19:41
Na ezt már ne is említsük!Gyakorlatilag mutánst csináltak Peter Parkerből!!!!!Nekem sem tetszett,hiszen csak akkor nem volt hálóvetője,mikor Venom ráakaszkodott.Ez igencsak szarvashiba volt,de ahogy írtam ezek a filmek nemcsak rajongóknak készülnek,hanem szélesebb rétegnek ugyebár a bevétel miatt.Ami azért valahol érthető is,csak akkor ne legyen a címe Pókember,illetve adott esetben Batman.
0
2008. augusztus 13., szerda 15:58
Látod, hogy a Batman buzi kifejezés nem pejoratív dolog? Én Bruce Willis buzi vagyok :)
0
2008. augusztus 13., szerda 15:06
Én sem gondolom, hogy a Sötét Lovag a top1 (mostmár azt hiszem harmadik) film mind között, viszont a 10/9-et megadnám neki.
Mindenesetre számomra továbbra is Burton Batmanje a kedvenc, és Michael Keaton a legjobb Batman :)
0
2008. augusztus 13., szerda 13:42
Én is így vagyok a Pókember filmekkel.

Hogy csak egy momentumot említsek: én pl. nagyon sajnálom, hogy a hálót a saját szervezete termeli. Több ziccer lehetőségét hordozta ugyanis az eredeti elképzelés, miszerint a hálóvető saját kreálmány. Ráadásul a filmbeli megoldásnál elég logikátlan, hogy miért éppen a megszokott kéztartással lövi a hálót...?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0