Én úgy gondolom,hogy a mai nézőközönségnek mára már nem csak "nehéz" hanem egyenesen lehetetlen olyan filmet csinálni amire azt merik/mernék mondani,hogy jó.
Félreértések elkerülés végett, engem nem az zavar,hogy valaki negatív kritikát ír. Én mindig azt hangoztatom,hogy ízlések és pofonok. De kritikát lehet normális hangvitelben is írni. Nem pedig úgy,hogy "ez egy rakás szar. Aki megveszi vagy megnézi, az hülye. A rendező egy hülye ba..fasz. Csak azért jó film mert az egyik színész meghalt a forgatás alatt vagy után" Bár abban egyetértek,hogy manapság tényleg annyi szemét jön hollywoodból,hogy az ember már tényleg nem tud jobb jelzőket kitalálni. Nem is az új szarabb filmek fikázásával van a gondom. Olvasgatom itt a fórumokat illetve a véleményeket és olyan dolgokat fedezek fel,hogy a régebbi sikeres filmeket illetve egy-két sikeres redezőt fikáz a jónép. Ezeket a dolgokat sohasem értettem. Ennyire unatkoznak az emberek? Nem hinném mert van annyi szemét film ezen az oldalon is,hogy ne unatkozzon az ember. Vagy egyesek szégyenlik,hogy ők is hasonlóan jó véleménnyel vannak xy filmről mint a több ezer ember, éppen ezért ők inkább fikázásba kezdenek mert ezzel akarnak kitűnni?
Meg a már említett rendező fikázás.... Miért baj az ha egy rendező a saját elképzelései szerint forgat egy filmet? Legjobb példa erre Tim Burton és Nolan. Azért szar rendező Nolan mert ő más stílust képzelt el a filmjének? Ugyan ezt kérdezhetném fordítva is. A lényeg: az emberek nem tudják elfogadni, hogy az egyik rendező így csinálja meg azt a rohadt filmet, a másik meg amúgy. Két külön film. Két külön stílus. Rohadtul felesleges őket összekeverni és olyan baromságokkal foglalkozni,hogy ez jobb Joker mint amaz, ebben Gothem darkosabb mint abban, itt a denevérembernek rózsaszín tangája van, stb,stb,stb...
Felesleges. De elkanyarodhatunk batman világától egy röpke példa kedvéért: Ryan közlegény megmentése. Gondolom sokan egyetértünk abban,hogy ez egy nagyon jó film. Minap olvastam az Acéllövedék lapján a komoly fikázásokat amik összefoglalva kb ennyiről szóltak kivétel nélkül: "a Ryan közlegény megmentése egy fos film. Spielberg meg egy tehetségtelen rendező." Az most mellékes,hogy nem azonos háborút dolgoznak fel. A vita a háború bemutatásának mélységben van. Annyi az egész,hogy mindkét rendező máshogy értelmezi a dolgokat. Mert nincs két egyforma ember ugyebár. Ezért még xy rendező nem lesz szarabb egy másiknál. Mindkettőjüknek más volt az elképzelése. Visszaérve a batmanhez: Tim Burton lerakott nekünk az asztalra egy mesésebb hangvételű filmet, Nolan meg egy reálisabbat. Lehet választani! Nem tudom,hogy ti,hogy vagytok vele de én nem fikázom a citromos icetea-t csak azért mert én nem szeretem csak a barackosat. :-)
UI: Szerintem neked is tetszett a film Jason. Pusztán csak ki akarsz törni ebből a "Dark knight igen is jó film" dologból. Végül is szívügyed!