Keresés

Batman: A sötét lovag (2 DVD) (DVD)

2008. augusztus 9., szombat 18:25
Már a dolgozatban is?:D

El tudom képzelni.. magyar házidolgozat... Petőfi életéről.

P. ment, ment, mendegélt és mikor Pestre ért, felkiáltott: WTF!!! :D
Találkozott A.J.-sal, aki OMG-zett, mikor olvasta költőtársának írásait, s a végén azt üvöltötte, hogy ROTFL :D P. csak annyit válaszolt A.J.-nek, hogy LOL.

A mai fiatalság... elképesztő.
0
2008. augusztus 9., szombat 18:18
De szerintem hiába,mert ez már ilyen diákszleng.Idősebbektől,mint ami te is lehetsz nem hallottam soha.Milyen sokáig tartott mire megtudtam mi az a LOL.Azt hogy szvsz mai napig nem tudom mit jelent.Szerintem is baromság ez az egész,de aki használja az észre sem veszi.Tanárok mondták,hogy már a dolgozatban is így írnak a gyerekek.Úgyhogy sajnos reménytelen az eset.
0
2008. augusztus 9., szombat 17:54
Persze csak poén volt, de felfedem a titkot:

WTP = Winnie The Pooh
MINC = Monsters Inc.
SAS = Süsü, a sárkány
MMK = Mesék Mátyás királyról

Mi ebből a tanulság? Legépelni a teljes címet egy embernek legfeljebb 3-4 másodperc. A rövidítést visszafejteni minden olvasónak 0-sok-végtelen mp.

Szerintem ne szívassuk egymást, de úgy tűnik, van, aki nem ért egyet velem.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. augusztus 8., péntek 18:42
Ez egy nagyon jó film... majd írok róla bővebben is, ha lesz egy kis időm.

Annyit meg kell mondjak, hogy számomra még mindig A remény rabjai a legjobb film. Ez a Batman a közelébe se ér, de egy nagyon nagyon jó filmről van szó. Kellemes csalódás volt.
0
2008. augusztus 7., csütörtök 18:02
Tényleg nincs, pedig gondolkoztam rajta nem keveset:)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 16:50
Nemrég ébredtem egy hosszúra nyújtott The Dark Knight premier előtti vetítés után!
A filmmel feküdtem, a filmmel keltem, minden képkocka itt mocorog a fejemben...
Írnék egy jellemzést/kritikát SPOILER veszély lehetséges:

1. Heath Ledger: Nehéz szavakba önteni a gondolataimat, jellemezni egy szerepet (?) mert nincs Heath Ledger a film alatt, Joker van, Joker életre kel a vásznon! A karakter a gerince a filmnek, konkrét fegyvere a káosz, félelem, rettegés. Nem is szaporítom tovább a szavakat, óriási minden feltűnése és mondata! RIP †

2. Aaron Eckhart: Tulajdonképpen az első és egyetlen negatívum számomra az ő karakterében van. Two-Face-ként félelmetes, kegyetlen, agresszív (amikor először megláttam a kórházban majd berosáltam, az utolsó 10 percben meg szorongtam a jelenete alatt).
Harvey Dent figurája viszon nem tökéletes, szerintem több hangsúlyt lehetett volna fektetni a kettős személyiség ábrázolására. Néhány jelenet van, ami ezt próbálja(?) bemutatni, de azok nemigazán ütősek.

3. Christian Bale: Hozza a kötelezőt, de ez a film igazából nem róla szól, Bruce Wayne teljesen háttérbe szorul (arra ott a Batman Begins), Batman viszont jó, csiszoltabb, kifinomultabb technikával, néhol önmarcangolással, dühvel, tehetetlenséggel, majd felülkerekedve a belső vivódásokon megküzd a gonoszokkal!

4. Maggie Gyllenhaal: Engem nem győzött meg sem mint karakter, sem mint színésznő! A történetben fontos láncszem azonban, ezért nem elhanyagolható karakter (sajnos). Vicky Vale/Kim Basinger a mai napig a legjobb női szereplő a Batman filmek történetében.

5. Gary Oldman: Még mindig azt mondom, hogy a lehető legzseniálisabb húzás volt Gordon szerepére! Kimagasló teljesítményt nyújt az egész film alatt akció és drámai szempontból is.

6. Michael Caine és Morgan Freeman: Profi módjára hozzák a kötelezőt mint mellékszereplők!

A többi emberkét nem említem, megpróbáltam a legfontosabbakat összegyűjteni!

Összegezve ez a legjobb képregényfilm a filmtörténelemben, benne egy páratlan és felejthetetlen Heath Ledger/Joker karakterrel, utánozhatatlan hangulattal, színészi előadásokkal és művészi zenével.
Harvey "gyengébb" jellemábrázolása ellenére:

10/10
0
2008. augusztus 7., csütörtök 16:48
De lefogadom, az én kedvenceimről lövésed sincs. :-D
0
2008. augusztus 7., csütörtök 16:11
Külföldi fórumokon a Bond filmek szoktattak rá. Kezdetben engem is idegesített, de amikor rájöttem h meik micsoda már nem zavart. Meg persze tényleg egyszerűbb kiírni például h TSWLM, mint azt, hogy The Spy, Who Loved Me.

A Batman: A sötét lovag fórumban pedig szerintem nem olyan bonyolult rájönni mit jelenthet az ASL.
0
2008. augusztus 7., csütörtök 14:55
NE vigyorogjál, nem szoktam meg ezeket a fránya rövidítéseket. :-)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 14:46
Gyulus! A lustaság fél egészség. Ezért rövidít mindenki, hogy javítsuk az egészségügyi statisztikánkat az Unióban :)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 14:41
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de én speciel ki nem állhatom ezeket az érthetetlen rövidítéseket. Mi a fenéért nem lehet normálisan kiírni a film címét...?

Na mindegy.

Az én kedvenceim egyébként a WTP, a MINC, a SAS és az MMK.

Aki megfejti, kap egy virtuális vállveregetést ajándékba. ;-)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 13:38
Más fórumokon láttam. Nekem jobban tetszik, mint a TDK, mert arról alapvetően másra asszociálok:)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 13:15
:)))
0
2008. augusztus 7., csütörtök 13:02
A Beginst csak egyszer láttam, de nem fogott meg annyira, bár valóban jó film. Jobb, mint a régi Batman-ek, bár a Tim Burton-ös Batman-ek jók, csak kissé groteszkek, ahogy azt a rendező filmjeinél megszokhattuk :)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 13:01
Ma megyek haverommal én is, de még egy trailert sem láttam a filmről, sőt, igyekszem minél kevesebbet tudni róla :) Így aztán igazán kellemes filmélményem lesz :) Haverom meg képregényfan, ő biztosan nagyon fogja élvezni :)
0
2008. augusztus 7., csütörtök 12:59
Útravaló? Csak annyit tudok mondani: MENJETEK RÁ EL MOZIBA! Ezt a filmet a nagy vásznon kell látni.
0
2008. augusztus 7., csütörtök 12:55
TDK in Hungarian: ASL... A Sötét Lovag.
0
2008. augusztus 7., csütörtök 12:50
Mi a fene azaz ASL????
0
2008. augusztus 7., csütörtök 5:03
Épp most jöttem haza a moziból, és ez a film volt életem legjobb filmélménye. Ez egy remekmű! A képregény-adaptációk közül bátran állítom, hogy a legjobb. Heath Ledger alakítása félelmetes és hátborzongató! Hihetelenül jól formálta meg a Jokert. Az én véleményem szerint is megérdemel egy Oscar-jelölést, és igazán meg is nyerhetné. Teljességgel beleélte magát a szerepbe. Christian Bale hozza az előző részből lévő formáját és ő is ad valami plusszt hozzá ebben a filmben. Aaron Eckhart frenetikus mind Harvey Dentként, mind Kétarcként. És a többi szereplőről is csak csupa jót tudok mondani. Ez a film kihagyhatatlan... és az idei év legjobb filmje... legalábbis nekem!
0
2008. augusztus 7., csütörtök 3:46
Bár az lett volna... Nekem nem jött be, pedig tűkön ülve vártam én is :-(
0
2008. augusztus 7., csütörtök 1:30
Nem mindenki:)
Én pl csak holnap este megyek. Mondasz valamit útravalóul?:)

Bár gondolom holnap azzal lesz tele a fórum, h mien jó volt az ASL.
0
2008. augusztus 7., csütörtök 0:05
Nagy itt a csend. Mindenki moziba van? :)
0
2008. augusztus 6., szerda 7:42
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki hozzájárult ehhez a premier előtti vetítéshez!!!!!!!!!!!
0
2008. augusztus 6., szerda 3:09
Jama, én próbáltam túltenni magam a zavaró dolgokon, összeségében pedig baromi jól szórakoztam. Rég volt már hogy egy film ennyire ki tudott volna kapcsolni, egyszerűen öröm volt nézni ami a vásznon folyt, a keserű kisérőjelenségekkel meg igyekeztem nem foglalkozni...
0
2008. augusztus 6., szerda 2:21
a feléig jó is volt... :\
0