Keresés

Batman: A sötét lovag (2 DVD) (DVD)

2008. augusztus 6., szerda 1:45
Azt hiszem életem egyik legjobb filmjét volt szerencsém látni. Nolan egy zseni, Bale cool, Ledger félelmetes, Eckhart borzongató. Bevallom tartottam egy kicsit a túl nagy hype-tól, hogy esetleg Heath halála és az amcsi képregénymániája miatt túlértékelik a filmet, de nem. Minden eddigi híresztelés igaz, A Sötét Lovag minden idők legjobb képregényadaptációja. De nem is az. Inkább a legjobb akcióthrillerpszichodráma, ami történetesen egy képregény alapján készült. Egyetlen bajom volt csak vele. Úgy elnéztem volna még. Nemsokára újra megyek...
0
2008. augusztus 6., szerda 0:45
Itt szorongatom a mozijegyeket.MÁr csak kettőt kell aludni. :)
0
2008. augusztus 5., kedd 23:13
Ja, és különben épp tegnap jutott be a The Dark Knight a 400 milliósok (jó sok:) ) táborába, a történelem során a leghamarabb. Míg a Shrek 2-nek 43 napra volt szüksége, addig a The Dark Knight 18 nap alatt teljesítette.
0
2008. augusztus 5., kedd 23:08
öööö... kezd leesni, hogy mi lesz holnap éjjel, ugyanis vannak jegyeim

már csak kevesebb, mint 27 óra!!! 17 óra múlva vonatra szállok Nyíregyházán:)
0
2008. július 31., csütörtök 22:29
Na ebben egyetértünk! :-)
0
2008. július 31., csütörtök 22:17
Ma láttam a TDK- t (sajtóvetítés) és valami egészen elképesztő élmény volt!
Bizton állíthatom, hogy Nolan újabb mesterművel gazdagította amúgy is pofás életművét...
0
2008. július 31., csütörtök 21:26
1 perces jelenet a Dark Knight-ból:

0
2008. július 31., csütörtök 14:17
El kéne hinteni nekik, hogy ebben is játszott Ledger, amennyire Heath-ékenyek simán bevennék, s egyből 10-eseket dobálnának.
most posts by TM
0
2008. július 31., csütörtök 14:10
A 18 év alatti csitri csajok szavaztak legrosszabbul a keresztapára.... Jellemző :)))
0
2008. július 30., szerda 15:59
Bezony! Nem először fizetődött ki az anime mániám. Ninja Scroll premier is jó volt (ott nyertem is dolgokat), a Perfect Blue-ét viszont sajnos ki kellett hagynom, mert nem értem rá aznap este.
0
2008. július 30., szerda 0:08
nyertél jegyet? :)
0
2008. július 29., kedd 23:23
Már csak 7-et kell aludnom...
0
2008. július 29., kedd 19:20
ez most kellett:) köszi!
0
2008. július 29., kedd 19:17
S hogy egyéb módon is oldjuk a hangulatot, következzen egy dal, mely TDK szalagról szól a TDK rajongóknak.

most posts by TM
0
2008. július 29., kedd 19:09
Nem, azt Davenport javaslatára inkább szívjuk. Azért köszi, elteszem a címed!
most posts by TM
0
2008. július 29., kedd 19:03
Ok, mondd a címet! füvet nem kell nyírni?
0
2008. július 29., kedd 18:37
Ha végeztél, jöhetsz hozzánk is!
most posts by TM
0
2008. július 29., kedd 18:35
az tény, hogy visszataszító, én egyszerűen inkább gyerekesnek tartom vagy nem tudom, én sem tartom helyesnek, csupán az e körül lévő vitát és elégedetlenség zavart meg egy kicsit, hisz mint mondtam az imdb szavazóköre már régen ilyen. Csak ha én pár hónapja a Cápa bosszúja esetén jegyzem meg, hogy miért 2.5, sokkal többet érdemelne, adjon rá 3-t vagy 4-t de ne 1-t, akkor lehet, hogy engem néznek hülyének... de igazad van hülye dolog leszavazni alaptalanul vagy szélsőségesebben egy filmet, csak én már beletörődtem régen, te pedig csak most kezdessz botránkozni (ha jól látom) ezen a jelenségen.
Biztos neked van igazad, de én nem hinném, hogy adott film rajongótáborához lenne köthető az intelligencia, én inkább korhoz kötném. Egy tizenéves gyereknek nincs annyi lelkiismerete, hogy ne tegyen ilyen hülyeséget, míg az idősebb korosztály azért tisztességesebb e tekintetben. Érv: te is szereted a Cápa bosszúját ezt bevallottad, pedig egy barátnőm szerint az gyerekes...
Na megyek mosogatni, aztán megszámoljuk, hogy a Keresztapa 1-es szavazatai közül mennyi 18 év alulié
0
2008. július 29., kedd 18:17
Úgy látom, még mindig nem érted. Engem hidegen hagy, hogy melyik film hanyadik, mivel semmire nem tartottam soha a filmek számokkal történő rangsorolását, pusztán a jelenséget tartom visszataszítónak. Ha egymillió ember közül csak egy szarik az asztalra, attól az még helyteleníthető cselekedet, hiába választ 999999 egyéb megoldást.
A Némóról pedig nem írtam negatív véleményt, csak megjegyeztem, hogy a Greenpeace-sulykolást visszábbfogva szebb kicsengése lett volna az egésznek, emiatt nem lettem elvarázsolva. Ennyi.
Ja, és a fent említett két film kedvelői között alapvető különbséget látok atekintetben, hogy egy Keresztapa-, vagy Shawshank-kedvelő kevésbé valószínesíthetően bíbelődne azzal, hogy Batman-kalkulusokat gyalázzon le. Hosszú ideje békésen elvolt a Godfather meg a A remény rabjai, nem mentek ölre az első helyért a nézők. Hogy miért? Ez egyszerűen intelligencia kérdése.
most posts by TM
0
2008. július 29., kedd 17:56
úgy gondolom, hogy a 300 ezer szavazatnak legalább a 98%-a az általad leírt módon szavaz egy filmre. Tény én sem támogatom ezt a "statisztikahamisítást", amit leírtál, de ha a többséget vesszük alapul, akkor hitelesebb képet kapunk. A suttyók meg nem tudnak lényegesebb változást okozni az álláson. Szerintem inkább a Remény rabjai az oka, hogy egy helyet csúszott, ha jobban megnézzük többen is szavaztak rá és az átlaga is magasabb (9.2).
Én úgy gondolom, hogy adott tizen-huszonéves Batman rajongó, aki látta a Keresztapát, azelőtt, hogy felfedezte volna, hogy az imdb-n lehet szavazni, miután az imdb csodáit felfedezte nem az volt az első dolga, hogy a Keresztapára dobjon egy szavazatot, hanem az épp aktuálisan futó filmeket véleményezte, vagy amiket épp akkor látott. Aztán most, hogy a The Dark Knight az első helyre nézett, úgy megnézte mik vannak még az élen, és látja, hogy a Keresztapa, ezzel a Keresztapa felhívta magára a figyelmet és ő úgy gondolta, hogy nem volt olyan jó az a film és akkor jön a szavazat, ami valójában lehet, hogy 3-4-5-ös szavazat lenne, de ő 1-t ad rá. Ez most ilyen, minden filmre jönnek szélsőséges szavazatok, mert jaj, a volt barátnőmnek a Pillangó effektus a kedvenc filmje, akkor én most bosszúból 1-et adok rá vagy ilyesmi... jó ez hülye példa, vagy másik hülye példa, hogy a hardcore fanatikus Pókember rajongók meg a The Dark Knight-ot szavazzák le, hogy "nehogymá  a Batman legyen az első"
Az átlagostól eltérő véleménye pedig bárkinek lehet, épp te írtál negatív véleményt a moziajánlóban a Wall-E-ről, amit egyébként rajtad kívül mindenki az egekig magasztalt és jogod lenne rá, hogy ha regisztrálva lennél az imdb-n, egy gyengébb szavazattal íllesd meg, de nem fogsz rá 6-nál vagy 5-nél rosszabbat adni, mert szerinted az pont annyit ér, de vannak olyan suttyók, akik nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy őket idegesíti ez a hype és bosszúból rögtön egyest nyomnak. Ha megnézed minden film imdb adatlapján a 10-es és az 1-es számok a legnépszerűbbek, én speciel ezt a két szélsőséges pontszámot választom a legritkábban. Bizonyos szempontból az imdb már régen dedó, csak most sokaknak eltalálták a gyengepontját a hülye játékokkal, de attól még ami ilyen pozícióban van, mint a Keresztapa, az bizonyára nagyszerű film és az is marad nagyon sokáig, és ha valóban olyan nagyszerű film, akkor később jön az ellentábor, aki azt mondja, hogy "ni má  mi ez a Keresztapa, hogy az első volt, (lesz), há  csekkoljuk má  le, hogy tényleg jó-e"  és akkor egy újabb közönség is dobálja rá a szavazatokat, miután jól átgondolták, hogy mennyit ér, mert nem csak a rosszindulatúaknak a figyelmét vonja magára az All Time lista résztvevői. Itt vagyok példának mindjárt én, aki sokak unszolására ráveszi magát, hogy heteken belül megnézzem a Keresztapát.
0
2008. július 29., kedd 17:29
Arról nem is beszélve, hogy a TDK attól még nem lesz jobb film, hogy a Keresztapát leszavazzák.
Ezzel a sok hülye inkább árt a TDK-nak semmint használ. Nekem se tetszik, hogy a világ egyik legjobb filmjét, most csak ezért lepontozzák, még akkor se ha alapvetően nem túl meghatározó számomra az imdb top 250.  De azért mégiscsak ez a világ legnagyobb netes filmadatbázisa, ettől lesz szomorú ez a dolog.
0
2008. július 29., kedd 17:21
Hitelesség? Az, hogy kiválasztok egy filmet, előítéletek nélkül megnézem, utána megrágom, végiggondolom, hogy milyen volt, majd adok rá egy osztályzatot.
Kétlem, hogy a Godfather hirtelen támadt ezervalahány elégtelenje mögött akárcsak egy valós filmélmény is nyugodna. Ez szimpla statisztikahamisítás, semmi más. Ha mások, máskor már csinálták ugyanezt, attól még suttyóság, ahogy az esetleg korábbi értékferdítések is azok voltak. Az igazán szomorú az, hogy nem valami mellett, azaz nem csak valami mellett állnak ki, hanem számító módon rögtön valami ellen is fellépnek, letiporják az egyiket, hogy a másikat felemelhessék.
Gusztustalan.
most posts by TM
0
2008. július 29., kedd 17:11
hát ezt magyarázom, hogy minden filmnek vannak antifanatikusai, akik szeretnék, ha nem lenne, ezért egy hype-olt filmre sem tekinthetnénk objektívan, mert a The Dark Knight-nak is vannak olyan antifanatikusai, akik direkt az átlag csökkentése érdekében szavazzák azt le, függetlenül a Keresztapától, csak úgy, mint a gyerekes Batman fanatikusok, akik a TDK érdekében szavazzák le a konkurenciát.
egyébként mit értünk hitelességen? hisze a film egy szubjektív műfaj, biztos vannak olyan filmek a 250-ben, ami neked sem tetszett, de sokaknak igen és biztos van egy halom filmed, amit szívesebben látnál a Top 250 elején. Számomra például a Radírfej, amit szívesen látnék az élen, mert az egyik kedvenc filmem, arról meg nem én tehetek, hogy sokak nem tudták értékelni azt. Szubjektivitásban nem hinném, hogy létezik ilyen, hogy hitetlen. Ha az egyik filmet valaki lepontozza, annak megvan az oka. De szerencsére igen kevesen vannak, akik hülyeségből lepontoznak egy filmet. Az a + 600 egyes szavazat, a 300 ezerhez képest igen apró hányada, és gyanítom ennek legalább a fele tényleg látta a Keresztapát, de ők nem tartják méltónak őt ezen a listán, hisz nekik nem tetszett, ami egy plusz szavazat. Nekem például sok olyan filmem van, ami nem tetszett, nem mozgatott meg különösebben és nem szavaztam rá. Ezek a Batman rajongók látták, hogy mi valójában az első és kinyilvánították a véleményüket, talán kicsit szélsőséges formában. Nem hiszem, hogy az újonnan lepontozók közül sokan lennének akik látatlanban le merték pontozni a Keresztapát.

egyébként meg a világ legjobb filmjeiről beszélünk, nem kell a Keresztapának az első helyen lennie, hogy elismert legyen, ugyanolyan presztízse van most is, és 0.2-vel még mindig vezet a The Dark Knight 156 ezer szavazat után, hülyeségből nem szoktak ennyi jó pontot osztogatni, mi van ha tényleg ilyen jó ez a film, mert minden jel arra mutat, hogy ennyire jó film, az eddigi vélemények, a kritikusok véleménye. Szóval nem kell itt a hiszti, hogy lentebb csúszott egy hellyel a Keresztapa, az attól ugyanolyan elismert film marad. Olyanok meg úgy is lesznek mindig, akik primitíven osztogatják a szavazatokat.
0
2008. július 29., kedd 16:01
Rosszul gondolod.
A TDK egyre primitívebb fanatikusai csupán azt érik el, hogy sokaknak már a töke van tele az egész jelenséggel, ez a slepp lehetetlenné teszi, hogy az ember normálisan közeledjen a filmhez, ugyanakkor végleg hiteltelenné teszi az internetes filmadatbázist.
most posts by TM
0
2008. július 29., kedd 13:36
Höhö! Tényleg:))) de rossz poén
azon gondolkodtam, hogy most megy az elégedetlenség, hogy az imdb-n a Keresztapára özönlenek a negatív szavazatok, a The Dark Knight érdekében, azonban érdemes hozzátenni, hogy ez a gyerekes viselkedés, csak mostanában kezdett érvényesülni, mivel a Keresztapára mindig viszonylag reális szavazatok érkeztek, hiszen az szavazott rá, aki régen látta, de ha mondjuk adott egy új film, tegyük fel a Transformers, aminek nagy a hype-ja és neked nem tetszett, akkor ugyanez a hiszti miatt kap az antirajongóktól rossz szavazatokat, mint ami miatt most a Keresztapa. Mert a Keresztapa sosem volt hype-olva, és senkinek nem volt elege belőle, hogy jaj istenem  már a csapból is ez folyik, mint a legtöbb aktuális slágerfilmen, tehát minden film megkapja a maga gyerekes viselkedés kreálta rossz szavazatokat. Most például a The Dark Knight is, nyilván annak is vannak antirajongói, akik méltatlanul pontozzák le. Elvégre az is egy vélemény, hogy valakit hidegen hagy a Keresztapa, és a reális és az idétlen vélemények együtteséből jön ki az átlag, szerencsére úgy gondolom, hogy nagyságrendekkel dominánsabbak a reális értékelések. Tehát az ilyen gyerekes szavazatok is hozzájárulhatnak egy viszonylag reális listához... legalábbis én így gondolom
0