úgy gondolom, hogy a 300 ezer szavazatnak legalább a 98%-a az általad leírt módon szavaz egy filmre. Tény én sem támogatom ezt a "statisztikahamisítást", amit leírtál, de ha a többséget vesszük alapul, akkor hitelesebb képet kapunk. A suttyók meg nem tudnak lényegesebb változást okozni az álláson. Szerintem inkább a Remény rabjai az oka, hogy egy helyet csúszott, ha jobban megnézzük többen is szavaztak rá és az átlaga is magasabb (9.2).
Én úgy gondolom, hogy adott tizen-huszonéves Batman rajongó, aki látta a Keresztapát, azelőtt, hogy felfedezte volna, hogy az imdb-n lehet szavazni, miután az imdb csodáit felfedezte nem az volt az első dolga, hogy a Keresztapára dobjon egy szavazatot, hanem az épp aktuálisan futó filmeket véleményezte, vagy amiket épp akkor látott. Aztán most, hogy a The Dark Knight az első helyre nézett, úgy megnézte mik vannak még az élen, és látja, hogy a Keresztapa, ezzel a Keresztapa felhívta magára a figyelmet és ő úgy gondolta, hogy nem volt olyan jó az a film és akkor jön a szavazat, ami valójában lehet, hogy 3-4-5-ös szavazat lenne, de ő 1-t ad rá. Ez most ilyen, minden filmre jönnek szélsőséges szavazatok, mert jaj, a volt barátnőmnek a Pillangó effektus a kedvenc filmje, akkor én most bosszúból 1-et adok rá vagy ilyesmi... jó ez hülye példa, vagy másik hülye példa, hogy a hardcore fanatikus Pókember rajongók meg a The Dark Knight-ot szavazzák le, hogy "nehogymá a Batman legyen az első"
Az átlagostól eltérő véleménye pedig bárkinek lehet, épp te írtál negatív véleményt a moziajánlóban a Wall-E-ről, amit egyébként rajtad kívül mindenki az egekig magasztalt és jogod lenne rá, hogy ha regisztrálva lennél az imdb-n, egy gyengébb szavazattal íllesd meg, de nem fogsz rá 6-nál vagy 5-nél rosszabbat adni, mert szerinted az pont annyit ér, de vannak olyan suttyók, akik nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy őket idegesíti ez a hype és bosszúból rögtön egyest nyomnak. Ha megnézed minden film imdb adatlapján a 10-es és az 1-es számok a legnépszerűbbek, én speciel ezt a két szélsőséges pontszámot választom a legritkábban. Bizonyos szempontból az imdb már régen dedó, csak most sokaknak eltalálták a gyengepontját a hülye játékokkal, de attól még ami ilyen pozícióban van, mint a Keresztapa, az bizonyára nagyszerű film és az is marad nagyon sokáig, és ha valóban olyan nagyszerű film, akkor később jön az ellentábor, aki azt mondja, hogy "ni má mi ez a Keresztapa, hogy az első volt, (lesz), há csekkoljuk má le, hogy tényleg jó-e" és akkor egy újabb közönség is dobálja rá a szavazatokat, miután jól átgondolták, hogy mennyit ér, mert nem csak a rosszindulatúaknak a figyelmét vonja magára az All Time lista résztvevői. Itt vagyok példának mindjárt én, aki sokak unszolására ráveszi magát, hogy heteken belül megnézzem a Keresztapát.