Keresés

Batman: A sötét lovag (2 DVD) (DVD)

2009. január 22., csütörtök 17:02
A Kezdődik után nekem is nagy csalódás.
A Batman filmeket alighanem befejeztem.
0
2009. január 22., csütörtök 15:59
Mert Nolant bevallottan a Szemtől szemben rablási jelenete ihlette a film elejének megalkotásakor. Ezt egyfajta tisztelgésnek szánta Mann modern klasszikusa előtt.

Sajnálom, hogy nem tetszett a Sötét Lovag.

0
2009. január 22., csütörtök 15:40
De jó, hogy említetted a Szemtől szembent.
Nekem is teljesen az a film ugrott be mikor elkezdtem nézni. A zene, az akció, a szuper kép, dobogott a szívem, hogy végre jó kis film lesz ez és végre nem csalódok az xpresses ajánlásban. A bankrablás után számomra le is ült az egész és unatkoztam, utána jött az érzés, hogy megint szívtam.
0
2009. január 22., csütörtök 15:25
:-)

Egyszer megélhetnénk egy egymást követő, dupla rendezői vagy dupla produceri legjobb film díjazást is. Elvileg nem lehetetlen.

0
2009. január 22., csütörtök 13:44
Hüpp.:) Majdnem kiestem a székemből, amikor elolvastam.:) Magam elé képzeltem a jelenetet.... mekkora lett volna...
0
2009. január 22., csütörtök 13:33
Tudom hát! :)
Duplázásoknál például jól jön ez a kromoszómaszisztéma. Pedig milyen poén lett volna 1995-ben Tom Hanks a pulpituson, keze már tépi fel a borítékot, majd csupán ennyit mond:
- Én nyertem. :)
most posts by TM
0
2009. január 22., csütörtök 10:44
Tudod, hogy mindig a kategóriában előző évben díjazott, ellentétes nemű színész adja át az idei díjat a színész kategóriában. :-)

Egyébként, amennyiben jelölik Ledgert, nem kell sokáig virrasztani az érte szurkolóknak, ugyanis többnyire a legelső díj a "legjobb mellékszereplő" kategória.
0
2009. január 22., csütörtök 10:22
Nolan filmjei közül én csak a Mementót találtam érdemesnek, hogy megvegyem.
Én se voltam elszállva a The Dark Knightól. A Beginset egyenesen rossznak tartom. Számomra semmi extra nincs a TDK-ban. Látványos volt, akciódús de ennyi. Nem volt benne semmi egyedi. Mintha a Szemtől szembent nézném más karakterekkel.  
0
2009. január 22., csütörtök 3:05
Ha mindeható gonosz lennék, akkor azért úgy keverném a kártyát, hogy a legjobb férfi mellékszereplő-díj átadója Nicholson lenne. Szívesen megnézném, ahogy hamuval a fején felolvasné Heath nevét. :) Ennek realitása ugyan édeskevés, hiszen az isteni Jack, mint szerény álomgyári félisten minimum az év filmje díj prezentálójaként jöhet számításba, apróbb feladatokra a ranglétrán lejjebb állókat, bízzák meg az iratlan szabályokra is ügyelő szervezők. De a gondolattal eljátszani így is remek. :)
most posts by TM
0
2009. január 22., csütörtök 2:56
Egy megjegyzés Heath Ledger eddigi és leendő elismerései mellé. Remek alakítást nyújtott, ám továbbra sem lehet összemérni a karakter elődjével, az 1989-es Jokerrel, mert a két film teljesen más stílusú. A Nicholson-rajongóknak nem azzal volt bajuk, hogy Ledger jobb, vagy nem jobb, hanem azzal, hogy a Ledger-rajongók kategorikusan kijelentették, hogy Nicholson rossz. Ők tudják nagyon jól, hogy Nicholson nagyszerű, s ezen A sötét lovag bemutatója sem változtat. A Michael Keaton-kedvelők sem hiszem, hogy kardjukba dőltek volna, amiért Bale jól hozta Bruce Wayne-t. Nolan nem biztos, hogy tudott volna olyan Batmant rendezni, mint Burton, s Burton sem olyat, mint Nolan. Kérdés, hogy akartak-e? Válasz: nem. Így aztán a színészvezetésük sem lehetett egyforma, hogyan is várhatnánk el, hogy a két film bármelyik figurája hasonlítson? Sehogy. Ha viszont a cél sem volt az, akkor az összevetésnek a gondolata is hibás. Hogy Nicholson morgott egyedül a régi stábból, amiért kihagyták az újból? Naná! Az ő habitusához, doyenségéhez minimum kellett egy ilyen műbalhé, amit viszont nem szabad véresen komolyan venni. Minden színész mimóza, hiú, csak nem mindegyik mutatja kifelé is. Továbbra is azt mondom, hogy a maga filmjében mindkét Joker óriási volt. A két színész közül pedig Nicholson a nagyobb, ebbe nyilván az is belejátszik, hogy nagyívű, teljes karriert futhatott be, míg Ledger tragikusan rövid pályafutását elemezve csak sejteni lehet a "mi lett volna ha" gondolatát. Nicholsonnak 3 Oscarja van, szerintem egy imádója sem sajnálná, ha most Ledgert honorálnák a díjjal.
Számomra mindketten nagyszerűek, egyaránt megsüvegelem őket.
most posts by TM
0
2009. január 20., kedd 10:44
Nemcsak "cool" filmeket tartok jó filmnek :) Sőt, "cool" filmek közt is vannak elég gyatrák. De nem tagadom, van még mit felfedeznem. A utóbbi időben Hitchcock és Spike Lee filmeket nézegetek, most épp ők vannak terítéken. No meg néhány Adam Sandler-ös vígjátékot :) Van még egy rakás film... most láttam az egyik topikban, hogy talán márciusra várható Fincher Hetedikje... azt is várom. Szeretem én a komolyabb filmeket is, de mostanában inkább a vígjátékok felé orientálódok, mert rájöttem, hogy nincs túl sok a gyűjteményemben és kell még még még mert soha nem elég :)
0
2009. január 20., kedd 10:35
Pedig csak a cool film=jó film egyenletből kell kilépned, s máris szélesebb a spektrum.
most posts by TM
0
2009. január 20., kedd 10:25
Majd az utókor eldönti. Nekem például A tökéletes trükk nem hagyott maradandó nyomokat. Jó film, lehet róla beszélgetni, csak annyira azért nem maradandó élmény számomra. (Dr. Cox most azt mondaná a Scrubsból, hogy "És kit gyűlölök még? Ja, Hugh Jackmant." :D )
0
2009. január 20., kedd 10:22
Naja, az a legkedvencebb kedvenc :DDD Meglepő, mi?:D
0
2009. január 20., kedd 9:56
"Tony Scott filmjei közül nekem tetszik a ..., Az utolsó cserkész, ..."

Hát ez a kijelentésed komolyan meglepett :D
0
2009. január 20., kedd 0:56
Irigyellek a látnoki képességed miatt! Magam még abban sem vagyok biztos, hogy maradandóak lesznek-e a filmjei. :)
most posts by TM
0
2009. január 20., kedd 0:47
Rendben, köszi szépen. Szerintem február közepe felé már aktuális lesz, ha elengednek a fogságból.
0
2009. január 20., kedd 0:44
Oké, előbb-utóbb ráveszem magam és meghirdetem (kettő lett belőle), de ez már hetek óta így van, szóval ha esetleg aktuális lesz, nyugodtan keress meg, aztán meglátjuk.

Bocs a offér
0
2009. január 20., kedd 0:39
gerbence köszi, de a következő hetekben valószínűleg nem leszek elérhető amúgy sem. el leszek rabolva :) fekete zsák-furgon módszerrel :)
0
2009. január 20., kedd 0:38
Csak én érzem így, hogy olyan semmilyen. Ettől függetlenül szeretem A tökéletes trükköt és A sötét lovagot is tőle.
Stílusjegyekkel kapcsolatban: ha Bay munkásságát nem veszed komolyan, hanem vígjátékként tekintesz rájuk, akkor tudod igazán élvezni :) Ezt komolyan mondom. Bay szerintem nem akciórendező, hanem vígjátékrendező.
Tony Scott filmjei közül nekem tetszik a Kémjátszma, Az utolsó cserkész, A tűzben edzett férfi (melyet sokan nem szeretnek), A közellenség... a Tiszta románchoz még nem volt szerencsém. De amiket eddig láttam tőle, mind szerethető filmek számomra.
Kicsit átfogalmazom a dolgot. Nem egyezést keresek Nolan filmjeiben. Azt keresem inkább, hogy mitől lesz maradandó számomra egy filmje.
0
2009. január 20., kedd 0:32
Van egy eladó példányom (bocs X, de ez egyszerűen most ide illeszkedik).
0
2009. január 20., kedd 0:31
Szerintem a Nolan-Bale páros azért (is) ilyen ütőképes, mert mindketten elég egysíkúak (gyakorlatilag ugyanazokat a figurákat mozgatják/jelenítik meg minden filmjükben/szerepükben), és egymáshoz nagyon jól passzolnak. És nagy szerencséjükre a Batman-világba is faszán illeszkednek (bár ez nálam csak a Sötét lovagra vonatkozik, nekem a Begins nem játékos).
Mindkettő jól megy a maga pályáján, de nem éppen őstehetségek. Főleg Nolan-nél érzem túlértékelésnek azt, ahogyan őt kezelik, holott minden jobb filmjére jut egy gyengébb. A Memento szerintem is szimplán egy jó ötletre kreatívan felhúzott film, de ezen kívül nem épp egy művészi mestermunka (azaz amolyan "ötletfilm", mint mondjuk az első Fűrész), az Álmatlanság nálam is gyógyította a címében szereplő tünetet, ez így már nem épp egy százszázalékos mérleg.
0
2009. január 20., kedd 0:30
Jancsó filmjeivel az a baj, hogy túlságosan művészi akar lenni, pedig nem az. Nekem nem tetszenek a filmjei.
0
2009. január 20., kedd 0:28
Nem veszem sértésnek. Valóban sok tucatfilmet nézek, amelyek kikapcsolódást nyújtanak :) Mondjuk néha, ha olyan kedvem van és van időm, nézek én komolyabb filmeket is.

Kazama: még nem volt szerencsém a Mementohoz, de ami késik, nem múlik.
0
2009. január 19., hétfő 23:45
Moziban láttam 15 évesen (18 éven felüliek számára volt a film, szülő, rokon semerre :D), nagyon ütött a film, én ajánlom a dvd-n való beszerzését, most csak 990, s már csak Pacino-Williams párosa is önmagában megér egy helyet a polcon :)
0