Keresés

Batman: A sötét lovag (2 DVD) (DVD)

2008. december 10., szerda 0:16
A film forgatása után halt meg. Előre már csak nem tudták :-)
0
2008. december 10., szerda 0:12
Sziasztok. Néztem a filmet és elgondolkostam azon hogy esetleg joker karaktere azért nem halt meg mert,aki játszotta az valójában meghalt?
0
2008. december 9., kedd 23:38
Sziasztok,

kérdésem:
Mindenkinek állókép a menűje a dvd-n s a hang alatta teljesen mást tükröz?
0
2008. december 9., kedd 23:09
A szinkron szerintem egyáltalán nem lett rossz. Joker hangja pl. remek. Megnéztem magyarul és angolul is. Mind a kettő remek.
A tokból nehezen jön ki, de cseréltem tokot és ez könnyebben :)
A hang pedig remek. Ilyen filmeknél tudom, hogy jó választás volt a hangrendszerem és ma az alattam lakó is jelezte, hogy remekül szól. :)
0
2008. december 9., kedd 22:49
Csak nekem ilyen nehéz kinyomkodni a tokot a papírfekniből? :(
0
2008. december 9., kedd 1:06
S P O I L E R !

"bár ha már Joker,akkor folyhatott volna benne,vér.Így most lehet találgatni,hogy most kinyírta-e vagy sem az áldozatait ?"

Kire gondolsz?
Arra, akit (akiket) a film első tíz percében lelő, illetve lelövet/megölet egymással egyesével? Vagy akinek egy ceruzát szúr át az agyán? Vagy a nőre, akit felrobbant? Vagy arra, akinek mobil-bombát varr a gyomrába?
Melyik hagyott benned kétségeket?
:)
0
2008. december 9., kedd 0:27
Bárki,bármit mond,én megnézném Angelina Jole-t szexis latexruhában Catwoman szerepében,ha már Kétarcot is visszahozták.Johnny Depp se lenne egy rossz választás Riddler szerepére.
A hétvégén láttam a Sötét Lovagot,bevallom őszintén,jobbra számítottam.Főleg a nagy felhajtás után.Szó se róla az akciójelenetek hibátlanok lettek,de egy Batman-film ennél többről szólhatna.Mi a túróért van a filmben a Madárijesztő,ha csak 5 percet szerepel benne? A film utolsó harmadában a sztori ,már nagyon kusza.Sec-perc alatt Harvy Dent-ből Kétarc lesz.Bosszút esküszik.Erre ,mit csinál ? Elrabolja Gordon családját,és szadizik velük.Heath Ledger nagyon jól hozza Joker figuráját ,bár ha már Joker,akkor folyhatott volna benne,vér.Így most lehet találgatni,hogy most kinyírta-e vagy sem az áldozatait ? Kár ,hogy nem sokat szerepel a filmben,néha pedig,egyenesen zagyvaságokat beszél.(Jack Nickolson-nak ennél azért jobb szövege volt !)Nem igazán értem a motivációit.Vagy csak a káosz lenne az ? Hiányoltam még Rachel temetését is.
Film 10/8
Szinkron 10/6
0
2008. december 6., szombat 14:21
Igazából ezt senki sem tudja,néha jó néha rossz.Volt már hogy a Jokerrel szövetkezett Batman ellen,de olyan is hogy Batmannal küzdött.Bonyolult karakter. :)
0
2008. december 6., szombat 14:08
Köszönöm a tájékoztatást :) Így máris izgalmasabbnak hangzik Catwoman, főleg hogy én el se tudom dönteni, hogy ő most jó vagy rossz :D Bele kellene kukkantanom a Year One-ba is :))
0
2008. december 6., szombat 14:04
Na erről beszéltem!:)
Hello Johnny!
0
2008. december 6., szombat 14:04
Szerintem Catwoman jobb ellenfele mint Poison Ivy.Vagyis nekem jobban tetszik.A Year One-ban /amiből nagyvonalakban a begins is készült/szerepel és jó történet.Nem a fekete Macskanőre gondolok,de nem is a Pfeiffer félére.Lehetne egy jó karaktert csinálni belőle és nem vagyok biztos benne hogy nem lesz.Robinról annyit,hogy valóban nem illik bele ebbe a történetbe,de ő sem annyi mint amit a nyálgép Chris O donell kihozott belőle.Valóban gagyinak hat egy sötét igazságosztó mellé egy színekben játszó "madárfiú",aki be sem töltötte a 15-öt.Ennek ellenére én bírom azoknak a történeteknek is a nagy részét amiben ő játszik.Bár abban egyetértek hogy egy magányos lovag legyen magányos.Ja,és a Killing Joke-ban a Joker megbénítja Barbarát,tehát Batwomannak is lőttek!De ezt megkérdezheted Johnnytól is! :)
Abban szintén nem vagyok biztos,hogy nem lesz Robin valamelyik folytatásban.Ezt nem Bale dönti el,de talán nem is Nolan.Legfeljebb kicsit több pénzt kapnak és úgy fog bratyizni Robinnal,hogy öröm lesz nézni! :)
0
2008. december 6., szombat 13:58
fouconel!
már ne is haragudj, de ilyen mondatokkal sztem te vagy a beteg. e igazán nem akarlak megsérteni.
de egyrészt ha nem érdekel a film, minek olvasod a topicját, sőt minek írsz be?
másrészt ha szted a batman-téma lehúzza egy film színvonalát, akkor te nem szereted a képregényeket, soha nem nézel képregényfilmeket, szóval fikarcnyit se tudsz az egészről.
harmadrészt, a barátok közt talán a világ valóban legszínvonaltalanabb "filmművészeti" alkotása, talán még dolph lundgren filmjei is több profizmust hordoznak magukban mint a BK. szóval nem értem, hogy ha ennyire sz*rt se tudsz az egész batman- és képregényvilágról, akkor minek hasonlítgatod a BK-hoz ezt a filmet?
nyilván nem a dark knight a világ legjobb filmje, mert soha nem fog lenyomni egy Forest Gumpot, bár a két film totálisan más kategória. De tény, h eza film az idei év egyik, ha nem a legjobb filmje.
ja és ha szerinted Heath Ledger egy "mentálisan gyenge színész", akinek "hisztérikus alakítása" volt a filmben (ami egyébként nagyon is illett Jokerhez, és végülis ez lenne Joker lényege), és szted "a színész halála" járult hozzá a "film durva túlértékeléséhez", akkor te nem ismered  zseniális színészi játékot. perzse lehet hogy a filmet kicsit túlértékelték, de akkor is tény,hogy nagyon jó film.

És így a végére lenne hozzád egy, meg egy javaslatom:
           "Why so serious?
           "Let s put a smile on that face!
0
2008. december 6., szombat 13:51
...a Gyilkos tréfában meg nyomorék >:)
0
2008. december 6., szombat 13:49
Wow, na ezt se tudtam :)) S ki is hagytam, Batwoman se kell nekem :) Méregcsók viszont jöhetne, szerintem a karakter érdekes lenne, egy veszélyes nő, ellenség Batman életében :)
0
2008. december 6., szombat 13:33
killr!!
könyörgöm. ez a topic a SZINKRONOS filmhez lett megnyitva. kvázi azért van ez a topic, mert kiadták a filmet szinkronosan!!!!
mit akarsz te még a filmről beszélni, kamerabeállításokról, snittekről, színészekről, amikor azt már 20 millió hozzászólásban istenítették vagy húzták le, nem kis vitát kiváltva!!
mégis mi a fenéről legyen szó itt, ha nem a szinkronról, a dvd minőségéről (amihez igenis hozzátartozik a szinkron), meg arról hogy de jó 20 lemezes slipcases, motoros, maszkos!!!?
különben is a szinkron ennél a filmnél igenis nagyon fontos, mert sztem csoda h leszinkronizálták, másrészt ez tipikusan olyan film, ahol a szinkonon állhat vagy bukhat a dolog, mert olyan színészi játékoknál, mint Ledgeré, nehéz jó szinkront csinálni.
Amúgy először nekem sem tetszett a szinkron, de aztán ahogy belenéztem ezekbe a belinkelt jelenetekbe jobban és többször rájöttem h látszik a munka a szinkron mögött és egykét részt leszámítva egyáltalán nem rossz.

bocs h erről a szinkron dologról írok ennyire elöl, de ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, a 380. körül meguntam, hogy egyesek ennyire fikázzák, hogy miért is a szinkronról beszélünk egy topicban, ami kvázi a szinkron miatt (is) jött létre.
0
2008. december 6., szombat 13:23
Bár az is igaz hogy Gordonnak egy lánya van Barbara akiből később Batwoman lesz! :)
0
2008. december 6., szombat 13:20
Ha ismernéd,sok minden egyértelmű lenne,nem lepődnél meg.A Begins nem sok újat hozott,illetve volt benne pár ordas baki,ami egyből levágható!
SPOILER!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!
Vagy ebben a filmben a Gordonos rész,tudtam mi fog történni,hiszen Gordon rendőrfőnök és amikor meghalt még nem volt az.Bár ezt is megváltoztathatták volna,mint Joker-t.
SPOILER OFF!
0
2008. december 6., szombat 12:20
Ezt nem tudtam :$ Megvan az átka s haszna, hogy nem ismerem Batman világát, mert így találgathatok :))
0
2008. december 6., szombat 12:19
Úgy emlékszem, úgy volt, hogy Joker slipcase alatt Joker borító, Batman borító alatt Batman volt. Na már most a napokban olvastam, bocsi hogy nem tekerek oda vissza de van vagy 4 TDK-s topik :D, hogy talán a motoros Batman van a feknin s azon belül a választott borító. Tényleg jó lenne erről biztosat tudni, s hogy dombornyomott-e a fekni, ha már itt tartunk :)
0
2008. december 6., szombat 11:54
Visszatérve a kiadványra...

Engem az érdekel, hogy hogyan is van ez a kétféle borító?
Az Xpress-en lehetett olvasni, hogy egyféle slipcase-ben lesz a kétféle borító (vagy talán éppen fordítva, egyféle borító lesz a kétféle slipcase alatt) - ez igaz?
Mert én azt szeretném, ha a papírtokom és a borítóm különféle lenne, az egyik Jokeres, a másik Batman-es (az tul.képp mindegy, h melyik melyik).
Szóval kérdezem azoktól, akiknek már megvan a kiadvány, hogy végülis hogyan van a valóságban ez a tokos-borítós cécó?
0
2008. december 6., szombat 11:22
Nem,ezt kizártnak tartanám.Riddler neve Edward Nygma ezt talán nem változtatják meg.
0
2008. december 6., szombat 11:04
Szerintem nagyon okosan és óvatosan az ostoba, őrült vonalat is lehetne vinni Riddler szerepében. Nolan kézben tartja a dolgokat. Csak két dolgot remélek: Robint és Macskanőt ne! Bale is kifejtette már, ha jön Robin, ő megy. Remélem a Macskanőt se fogják erőltetni, mert ebben az új gothami időkben, én nem tudnám elképzelni őt. Rég láttam a régebbi filmeket, így most nem igazán tudom, volt-e azokban eddig maffia, de tetszik, hogy Nolanék (vagy már a képregények) belecsempészték őket a filmbe. Ez mindig érdekes téma szerintem. Egyébként nem tudom miért, de hogy tegnap felmerült a Batmant leleplezni kívánó karakter, eszembe jutott, hogy ő ugyebár ismer bizonyos titkokat. Nem elképzelhető, hogy belőle lehet később Rébusz?
0
2008. december 6., szombat 10:56
Kirk mit akarsz még erről a filmről beszélni? Amióta tudjuk,hogy jön azóta ez a téma. Lassan több mint egy éve. Volt szó a színészekről illetve alakításokról, Ledger haláláról, a rendezőről, a forgatókönyvről, a látványról, a film hosszáról, hogy mennyire druva illetve mennyire nem. Továbbá mindenki elmondta a sajátos véleményét,hogy tetszik-e neki a film vagy nem. Ha tetszett neki a film ha nem kifejtette,hogy miért! Megjött most ez a DVD. A verziókkal gondolom mindenki tisztában van.(Joker borítós, batman borítós, maszkos, batpod-os, BD) Konkrétan per pillanat nagyon nincs mit kibeszélni ezen a DVD-csak az egyetlen újdonságot: a szinkront. Igazad van abban,hogy a szinkron csak egy kiegészítő illetve egy segédeszköz de amíg rajta van a lemezen addig szerves része a filmnek! Én is nagy szinkronpárti vagyok de persze nem a mai gyengébb szinkronok miatt. Hanem a...15 év alatt az elmémbe égő kitűnő illetve korrekt szinkronok miatt. Legyen az Vissza a jövőbe, Disney Mesék,Bud Spancer-Terence Hill filmek,Forrest Gump, Jim Carrye filmek és még sorolhatnák itt 1000 filmet de most ebben nagyon nem mennék bele. Az emberek nagyobbik része nem csak azért részesíti a szinkront előnyben ,hogy ne kelljen olvasnia. Szerintem azért is mert így egy kicsit "magunkénak tudhatjuk" a filmet. Itt van példának a Jóbarátok. A remek szinkron miatt(még akkor is ha sokan fikázzák) a szereplőket az ember sokkal jobban a szívébe zárja. Néha olyan mintha nem is New York-ban játszódna a történet hanem valamelyik magyar nagyvárosban. Eddig az offtopic!

Dark Knight szinkron: pár sorral ezelőtt már kifejtettem,hogy olyanon sohasem szabad vitatkozni,hogy melyik hang a jobb mert az ilyen dolgokból kialakul egy Balázs vagy Mónika showt megszégyenítő veszekedés amikor is mindenki mondja a magáét! Ami konkrétan nem lenne baj de ha a másiknak esetleg eltérő a véleménye  akkor nem leszünk rest elküldeni a jő fenébe a "Mert te is csak egy hülye szinkronbu..i vagy!" monológgal. Mind a két hang egyedi. Ez ezért jó- az azért! Ez ezért nem jó-az amazért. Van ami magyarul jobban szól mint eredeti nyelven. Legjobb példám erre az Interjú a vámpírral. Selmeczi-től messze elmaradt Brad Pitt játéka! Én még is a mai napig megnézem felirattal és szinkronosan is mert még ennek ellenére is találok olyan jeleneteket a filmben ami eredetiben nagyobbat üt. Röviden ennyi! Egyébként meg a magyar piacon tényleg nem a szinkron a legnagyobb gond! Rengeteg film van ami hozzá nem illő fapados kiadásban látott napvilágot illetve sok film még meg sem jelent pedig már nagyon várjuk őket. Ezek itt az elsőszámú gondok. A szinkron csak a folytatás...
0
2008. december 6., szombat 8:57
Pedig a régebbi filmekben még ennyire sem volt kidolgozva a karaktere.Na jó végülis a film címe nem Dark Alfred,úgyhogy ez is érthető.Egyébként nem tudom elképzelni Jokert Sthol-al,kiváncsi vagyok milyen lesz.Az F4-ben baromira idegesített!
Depp a Mexikóban is nagyon jól hozta a karakterét,szerintem az a szerep nem áll messze Jokertől.De Riddler szerepére is tökéletes lenne.Csak nem azt a Jim Carrey-s ostoba vonalat kéne továbbvinni.Bár elnézve Mr.Nolan eddigi Batman filmjeit,erre nem sok esélyt látok.Szerencsére! :)
0
2008. december 6., szombat 6:39
na jób ezt benéztem :)))))))
0