Keresés

I.e. 10 000 (DVD)

2010. január 13., szerda 18:01
?, ez lemaradt, tehát kérdés.
0
2010. január 13., szerda 18:01
Ehhez van még ilyen:
"Ha egyike vagy az első 500 vásárlónknak*, a film mellé egy gyűjtőknek szánt, a filmből származó, kartonba préselt filmkockával, úgynevezett Senitype-pal ajándékozunk meg!"

:)

0
2008. augusztus 7., csütörtök 13:23
A hét elején láttam a filmet. Ez fényévekre  van (az idén 10 éves) a magyar filmrajongók körében nagy népszerűségnek örvendő Godzillától is , hogy már a függetlenség napjáról ,ne is beszéljek. Szerintem a az aranygúla ledőlése,valami iszonyat ,ezen még a legenda vagyok mutánsai is túltesznek. Egy szó ,mint 100 .Emmerich-től jobbat vártam.
0
2008. július 24., csütörtök 17:16
Még nem láttam Emmerichtől ilyen iszonyat gyenge filmet. Borzalmas, nem ajánlom senkinek!
most posts by TM
0
2008. július 24., csütörtök 15:43
Én is vevől lennék rá!!!
0
2008. július 23., szerda 19:22
Akkor most lőttek a fémtoknak és az extra lemeznek?
0
2008. július 14., hétfő 18:18
Nekem fielden kívül sok-sok fórumozó kritikája is hiányzik, és az a legkellemetlenebb az egészben, hogy szinte megnevezni sem bírom már őket.
0
2008. július 14., hétfő 18:08
Remélhetőleg most már visszajöhetsz ide is.Nagyon hiányoztak a napi filmkritikáid.
0
2008. július 13., vasárnap 17:48
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 13., vasárnap 17:34
Teljesen egyetértek Veled. Hosszabb szünet után néztem be kicsit alaposabban az Xpress fórumba, és szomorúan láttam, hogy nem nagyon változott semmi, mehetnék a micimackós topikba is, valószínűleg ott is pasolinizés, jancsózás, libsizés, kommunistázás, zsidózás stb. folyna, és olyan alak okítaná a népet (még helyesírásra is!), aki szerint irányt üldözünk irányzat helyett, és duplán használjuk a névelőket: „a az hazugságod” stb. stb. No, ha ő nem is talált magának való fórumot, ahol a hozzá hasonlók között onthatná magából a hülyeségeit, én azért találtam olyan webhelyet, ahol egész jól elvagyok, és ahonnan a K -féle frusztrált idegbetegeket rövid úton kipenderítik.
0
2008. július 13., vasárnap 17:17
:))))

0
2008. július 13., vasárnap 16:20
Az eltelt évek alatt egész jól megtanultam kezelni K-t, tudom, hogy mi az, amiben nincs értelme vitázni vele, mert úgysem tudom meggyőzni (ennek ellenére néha sportból farkasszemet nézünk, de ez csak formalitás, nem ellenszenv). Jókat somolygok azon emberek butaságán, akik egy félmondatos megjegyzésére kétszáz hozzászólást, s egyben K-ból legendát gyártanak. Mellesleg vannak nagyon jó gondolatai, érdekes és igazán értékes hozzászólásai, még ha az ilyen cirkuszok miatt jelentősen torzul is az összkép. Azért a rajongás távol áll tőlem, ahogy azt sem bírom, ha nekem smúzol bárki is. De Fredóval is hasonlóan állok, igaz neki kora alapján a személyiségéről még több lenyesegetni való akad. Hangulattól és külső körülményektől függ, hogy épp mennyire megmosolyogtató vagy halálba idegesítő a napi közreműködése. :) Már írtam neki, (s a gondolat nem tőlem, hanem Angel barátomtól ered), hogy számára lesz a legcikibb visszaolvasni pár év múlva ezt a tarkabarkaságot, amit idegyárt. Ha egyszer elkészül Robi fejlesztése, s minden egyén hozzászólását egyben lehet megtekiteni, akkor lesz csak igazán eszenciális írásos emlék. :)
Persze értem ZS-t is, aki nem évek múlva akarja olyannak látni e fórumot, amilyennek szeretné, s igaza is van, de a "hangadók" mellett mindenképp kiemelném a "tömeg" szerepét is, akik ugyanúgy sportot csinálnak abból, hogy a kétoldalú szitokkommunikáció éljen és viruljon. A fórumozó John Williams hozzáállását tartom követendőnek: ha nem tudod meggyőzni beszélgetőtársadat a saját igazadról, még mindig bölcsebb hallgatni, mint alpári szócséplésbe bocsátkozni. Ugyanez érvényes a pl. "bogár." név alatt futó debilségre is, csak addig ütheti el vele az unalmát a szánalmas szerző, amíg lesz egy fórumozó, aki nem bírja megállni szó nélkül e stílust.
Ha aztán sulykolódik az agyakba mindez, s tudni fogjuk szemünk-fülünk mellett elengedni a konkolyt, s "csupán" az értékesebb, nívósabb dolgokra reflektálunk, akkor a többi fórumozó is kapcsolni fog, s kényszerülni fog arra, hogy magvasabb gondolatokat adjon ki magából, mert különben nem jön létre párbeszéd!
S e kéretlen esszének most értem el az egyik fontos részéhez, ugyanis az a helyzet, hogy egy igazán jó és tartalmas hozzászólás, elemzés nem egyszer süllyedt el a topikok mocsarában úgy, hogy szinte senki nem reagált rá egy mukkot sem. Ha én lennék ezek kreátora, idővel nekem is elmenne a kedvem ezek gondos és időigényes megkomponálásától! Lehet, hogy aztán olvassák az emberek, de hogy nem beszélnek róla, az tény. Mintha csak a balhé, a bulvár, a felszínesség lehetne táptalaja mindegyik beszélgetésnek, hozzászólásváltásnak. S itt megint csak a "tömeg" viselkedéséhez kanyarodhatunk vissza.
Summa summárum, véleményem szerint a jelenlegi fórum olyan, amilyet a jelenleg fórumozó emberek megérdemelnek! Aki nem kér belőle, az már kiszállt, aki meg benne van, az meg vagy passzív, vagy maga is alakítja (úgy-ahogy) a fórum jellemét. Nem hinném, hogy egy moderátor megváltaná a világot, jobban hiszek a fórum öntisztuló képességében, ám ez csupán egymásra mutogatással még jó ideig eltart, addig is türelmet és jó egészséget kívánok minden résztvevőnek! :)
most posts by TM
0
2008. július 13., vasárnap 15:07
Ezaz K! Jól megmondtad nekik.

*taps-taps*
0
2008. július 13., vasárnap 11:23
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 13., vasárnap 10:19
0
2008. július 13., vasárnap 10:17
0
2008. július 13., vasárnap 10:15
0
2008. július 13., vasárnap 9:40
Abszolút egyet kell, hogy értsek veled. Eggyel nem, ne bántsd a sport topikomat :)) Azért hoztam azt létre, hogy ne a különböző, semleges topikokban beszéljünk ki sport eseményeket, s szerintem nem volt rossz dolog, hogy az EB-t is ott "elemezgettük" :-) A filmzene topik el-elmaradása egy általam nagyon kedvelt fórumozó kiválása miatt van, mivel valaKitől olyan heves támadásokat kapott az ő általa nagyra becsült zeneszerző munkásságának szeretete miatt, hogy sajnos elment a kedve a fórumtól. Tudom, hogy a fórum az Xpress-nek csak másodlagos funkciója, de vigyázni kellene nekik, hogy meg legyen fékezve, kicsit felügyeljék.
0
2008. július 13., vasárnap 9:13
0
2008. július 13., vasárnap 3:49
Egy kissé túldramatizálod a helyzetet...
0
2008. július 13., vasárnap 3:44
De gyökerek vagytok, basszátok meg... most olvassak mindent vissza, ugye? Lóf*szt. :)
0
2008. július 13., vasárnap 3:04
Kedves Xpress, lenne egy kérdésem…

Azért kezdem így, mert örülnék annak, ha Robi reagálna.

Mire szolgál az Xpress fóruma? Teljesen komolyan kérdezem.

Amit itt olvasok, azt körülírni sem tudom szalonképes szavakkal. Mocskolódás, buzizás, zsidózás, zászlólengetés, soviniszta ökörségek hangoztatása – meg persze ezek álszent tagadása is. Még a sporttopikban is (az különben minek?) a Jobbik kihelyezett tagozata őrjöng. Akinek ez nem tetszik, kamaszos, kisstílű veszekedéseket is olvashat.

Valamikor itt filmekről meg DVD-kről beszélgettek (beszélgettünk). Voltak is, aki értettek hozzájuk. Most is találunk ilyeneket, de kevesebben vannak és jóval fáradtabbak.

Valamikor filmzenékről is beszélgettünk. Voltak, akik értettek ehhez a csodálatos és alig ismert művészethez. Ma inkább attól olvasok véleményt e témában, aki azt állítja, hogy ért hozzá, pedig fingot sem tud róla, csak ő volt a leghangosabb… Folytathatnám.

Persze vannak kivételek, érdekes és hasznos hozzászólások, de kinek van kedve órákig keresgélni? Már hallom is a kérdést: Miért nem írsz jó kritikákat, ha nem tetszik, amit olvasol? …. Minek? Kinek? Gyakorlatilag három ember uralja a fórumot. Melyikük ér meg egy kattintást??

Valamikor nagy csinnadrattával beharangoztak egy fórumreformot. Ennek egyetlen látható eredménye az, hogy egy óráig kell keresni a legújabb hozzászólást. Moderátor nincs, pedig anélkül fórum nem létezhet. Vagyis létezhet, létezik is, csak nem működik. Másutt az „off” hozzászólásokat is kegyetlenül irtják, nem a cenzúra, hanem a használhatóság kedvéért.

Ja igen, nem szólhat hozzá mindenki. Ez mire jó? Lehetne még alacsonyabb a színvonal? Egyesek fel voltak háborodva Korn stílusán. Hát én ma már azt mondom: gyere vissza, Tesó, poeta laureatus vagy!!

Igaz, igaz, néha töröltök néhány hozzászólást. Az olyan egysorosokat, mint az „Auchanba’ 200 forint a Kickboxer, na cső!” Ha (kilencven hozzászóláson keresztül) arról van szó, hogy melyik nép parazita, meg melyik fórumozó aljas, sunyi bolsevik – na ezt évek múlva is visszakereshetjük.

Tudom, persze, hogy egy valóban működő, legalább az Xpress FAQ-rovatában körvonalazott használati elveket betartó és betartató moderálás azonnal heves reakciókat váltana ki. Hát igen, de nem árt megemlíteni, hogy van köztünk olyan, aKi egyik hozzászólásában fegyházbüntetést követel a neki nem tetsző film alkotóinak, más írásaiban pedig sztálinista ízlésterrort emleget.

Nem vagyok naiv, tudom, hogy másutt is ez megy: tele az internet hülyékkel, ostoba topikokkal, visszataszító hozzászólásokkal. Természetesen nem kötelező a fórumot olvasni: ez üzlet, használhatom csak vásárlásra, van ezer más honlap - tévét se nézek, hisz ott a DVD.

Azért mielőtt ez bekövetkezne, még egyszer felteszem a kérdést: Mire szolgál az Xpress fóruma? Ki is egészítem egy másikkal: Nem lehetne valahogy használhatóvá tenni?

Bp., Krisztus után 2008 esztendővel, július havának 13. napján.

(Boldog szülinapot, Indiana Jones!)

Mola Ram
0
2008. július 12., szombat 23:23
Ez így van. És mindig ugyanaz a téma, bármelyik filmről is van szó... Én speciel már K... unom.
0
2008. július 12., szombat 23:19
Ahol K megjelenik, hamar összejön a 80-100 hozzászólás. ;-)
0
2008. július 12., szombat 22:44
„Tehát leminősíttettél egy filmet, ennek ellenére itt esz a fene. Ha valaki unalmasnak tart egy filmet, az nem lebzsel ott, ahol erről van szó.”

Vedd már észre azzal a marha sok eszeddel, hogy ez NEM RAJONGÓI TOPIK, ahová csak rajongók írhatnak, és főleg NEM NAGYTUDÁSÚ K ÚR TOPIKJA, ahová rajta kívül másoknak nincs bemenet! Mindezt megírtam már korábban is, de persze akinek nehéz a felfogása, annak többször is el kell ismételni valamit, mire az értelem halovány fénye pislákolni kezd a fejében. (Agyat szándékosan nem írnék, nem akarok túlzásokba esni.)

„Valószínűleg te sem a film miatt jöttél ide, hanem csupán beteges személyiséged vont ide, hogy kötekedjél, mert nem tudod elviselni, hogy az a degenerált észszülemény ne bűzölögjön ellenvélemény nélkül, ahova a magadfajták beteszik a lábukat.”

Lebegjen a szemed előtt ez az egyébként igen zagyva mondat akkor is, mikor a kapitális marhaságaiddal teleböfögöd a fórumot, leggyakrabban Pasolini és Jancsó témájában! Ja, bocs, elfelejtettem, hogy K úr a maga kreálta szabályok fölött áll, neki szabad azt is, amit másnak megtilt. Gondolom, egyébként e csodálatos megfogalmazás rejti részedről azokat az észérveket, amiket rajtam reklamálsz. No comment. Te egyébként akkor minek jársz ide? Unalmas a zsolozsmázgatás, sokkal szórakoztatóbb elmerülni az erkölcsi fertőben? Engem nem zavarsz, remekül mulatok a primitívségeiden: végre tudom, milyenek lehettek azok az álszent, bigott figurák, akiket Bunuel és Fellini számos filmjében oly zseniálisan tesz nevetségessé! (Nem véletlenül emlegetem pont e két rendezőt.)

Veled ellentétben engem egyáltalán nem zavar, ha valaki meleg, vagy ahogy a Te szellemi színvonalad számára közérthetőbb: buzi. Ugyanis én nem ilyen szempontok alapján osztályozom a filmeket és rendezőket, és az I. e. 10 000 nem azért vacak, mert Emmerich buzi, hanem azért, mert rosszul megcsinált filmről van szó. Ez az én véleményem, nem kell vele egyet érteni, de Téged minősít, hogy nem bírod elviselni, ha valaki nem veled ért egyet. Tudod, az ellenvéleményt a kommunisták nem szerették, akikre annyira szeretsz fújtatni, pedig valójában nagyon is egy követ fújsz velük.

Már észrevettem, hogy az Xpress fórumon Te vagy az egyetlen, aki aszerint szelektálja a rendezőket és filmjeiket, hogy buzi volt-e a művész, vagy sem. Gondoltam, kissé árnyalom az egyoldalú világképedet, és tudatom Veled, hogy favoritjaid közül Zeffirelli és Emmerich is buzi, utóbbi egy Leszbikus és Meleg Filmfesztivált is jelentős összeggel támogat, tehát még azt is kinézem belőle, hogy buzifelvonulásokon vesz részt. Persze kétségem sincs afelől, hogy éppúgy megtalálod a mentséget nekik is, mint Csajkovszkijnak és Oscar Wilde-nak is. Pedig az igazságot úgy kell elfogadni, ahogy van. Csajkovszkij attól még nagy zeneszerző marad, hogy olykor szeretett Csiluvszkij gróffal ágyba bújni, Zeffirelli sem lett rosszabb rendező attól, mert civilben Luchino Viscontival (is) voltak intim ügyei. De hát ezek magánügyek, csak a magadfajta minden lében két kanalak gondolják, hogy a keresztény elvek álcája alatt bele kell dumálniuk mások életébe, és megfellebbezhetetlenül megmondaniuk, hogy mi a helyes, meg mi nem, és kinek hogyan kell élni.

Sajnos az én fejem még nem annyira zavaros, hogy teljesen kézenfekvő legyen számomra, Roland Emmerich I. e. 10 000 című filmje kapcsán egész pontosan hogyan került szóba Jancsó meg Pasolini? Azt meg végképp nem értem, mit lököd itt nekem a dumát arról, hogy mit mondott Jancsó a könnyű drogokról? Kit érdekel? Engem biztosan nem, és azért, mert úgy gondolom, hogy vannak Jancsónak jó filmjei a pályája első szakaszából, ebből még nem következik az, hogy minden megnyilatkozása érdekel vagy minden szavával egyetértek. Nekem ugyanis nem szokásom kritikátlanul felsorakozni senki véleménye és megnyilatkozása mögé, van saját véleményem mindenről, ami hol ezével, hol amazéval egyezik. Nem gondolom, hogy tévedhetetlen vagyok, és nem gondolom azt sem, hogy más viszont az, még akkor sem, ha folyton  a Megváltóval jön, folyton a Bibliát lóbálja a kezében, mert egyéb érvei nincsenek, ezért folyton valaki vagy valami köpönyege mögé, a Tekintély mögé kell bújnia.

Pasoliniről kár úgy megnyilatkoznod, hogy láthatóan a személyes utálatodon kívül szellentésed sincs arról, hogy mit beszélsz és kiről beszélsz. Rajtad kívül az égadta világon senki semmilyen kémkedéssel soha nem vádolta Pasolinit, bár félő, hogy majd fogják, hiszen a hülyeség sajnos gyorsan terjed. A baloldal meg éppenhogy nem szerelmi ügyet akart csinálni a rendező halálából, hanem politikait, és azzal vádolták a jobboldalt, hogy ők gyilkoltatták meg Pasolinit, mert kényelmetlen volt számukra a szókimondása. Javaslom, nézzél már utána egy-egy témának, mielőtt írni akarsz róla és okosnak akarsz látszani, még akkor is, ha ez a fáradozás nem kecsegtet számottevő eredménnyel.

Leveled többi részére nem kívánok reagálni, mivel nincs mire és főleg, mert semmi értelme. Az igaz, hogy pedagógus diplomám van, de nem a gyógypedagógia szakon szereztem. Javaslom, tanulmányozd a szentek életét, komolyan mondom, lenne még mit tanulni tőlük, akár Assissi Szent Ferenccel is kezdhetnéd. Én meg szépen megnézek addig egy-két Pasolinit, mert tartok tőle, a filmjeiben valójában Te már eddig is jobban elmerültél, mint én.
0