Keresés

I.e. 10 000 (DVD)

2008. július 12., szombat 20:44
Nincs ebben semmi rendkívüli.

A politikai, vallási, stb. jellegű, színvonalukban sokadrangú fórumok rakásig vannak ilyen ká-félékkel. Ott nem tud mivel kitűnni, a műveltséget ott leszarják, a fröcsögés mindennapos, ugyanolyan szürle átlagfigura lenne, mint bármelyik másik. Itt, ahol különösebb helye nincs ezeknek a témáknak, lépten-nyomon, újra és újra felhozza, kérés nélkül, olykor kifejezetten kéretlenül előterjeszti többéves problémáit, nézeteit, és amikor valaki ellenvéleménnyel lép fel, azt a személyt a véleménye alapján a zsigereiig ismerni véli, egyúttal kifejezetten durva és kioktató hangnemben utasítja (az ő fejében létező) rendre.

Elmehetnék az autószerelők által tartott délutáni pókerpartykra előadni, mekkora tehetség vagyok zongorából, de mi értelme lenne? Egy: ha jól csinálom, mindegyik elájulna tőlem, ezáltal a megbecsülés érzését magaménak tudhatnám, ami különösen fontos, ha a műveltségemmel mégsem sikerült az életben elismerést nyernem. A bölcs ember nem kérkedik azzal, amije van, a buta viszont még azzal is teszi, ami soha nem is volt.

A Fűrész IV-gyel kapcsolatban hangsúlyozta az illető, hogy sajnálja az ehhez hasonló film másfél órás játékidejét, amit inkább szeretteivel, vagy kedvenc elfoglaltságával töltene. Ehelyett végigvitatkozik egy egész délutánt olyanokkal, akit állítása szerint hazugnak, és minden egyébnek tart. Ezek szerint az xpress fórum mégis előrébb való a szeretteknél és a hobbiknál. Komolytalan.
0
2008. július 12., szombat 20:13
"valamint a ferde hajlamú, bolsevik aktivista, aki kémkedéssel árulta a hazáját pasolini bennem még felszíni karcolást sem ejtett, de valószínűsíthetően mögötte álló nemzetközi erők támogatásával a hozzád hasonló liliputi lelkiségű és szellemiségű emberek közösségéből igen nagy számba szedte az áldozatait."

Nem tudom, milyen nyelven íródott ez a mondat (?), de érdekes, hogy szerzője folyamatosan stilisztikai és helyesírási továbbképzést tart fórumtársainak...

Egyetértek Fielddel: K úgy keresztény, "ahogyan én orvos"!
0
2008. július 12., szombat 19:33
Azért néha-néha figyeltem is! :-D
Nem a kötőszón van a lényeg, hanem hogy a mondatrészek milyen viszonyban vannak egymással:az egymásnak mellérendelt, külön-külön hangsúlyozott azonos szerepű mondatrészek tagjai közé vesszőt teszünk, ha kötőszó nélkül következnek egymás után. Ha az azonos szerepű mondatrészek között kötőszó van, ez elé vesszőt kell tenni, kivéve az ÉS, S, MEG, VAGY kötőszavakat.
Az összetett mondatok tagmondatait általában vesszővel választjuk el egymástól, a tagmondatok határán mindig ki kell tenni a vesszőt, akár van kötőszó, akár nincs. Az ÉS, S, MEG, VAGY kötőszavakkal kapcsolt tagmondatoknál csak akkor kell, ha a kötőszóval kapcsolt rész önálló tagmondat. Nálad - meg általában sokmindenkinél, aki így használja - nem volt az.

Csak azért vetettem fel Neked - milyen furcsa, én megtisztellek Téged - , mert szóba került a nyelvtan. De látom, nem esett le...

Lehet, hogy úgy is helyes, ahogy Te írtad, de az általam leírt változat azért magyarosabban hangzik, nem? A sok "hogy-halmozás" nélkül, főleg! ;-)

A személyes névmásnál igazad volt, én írtam/fogalmaztam pontatlanul, amit sas szemed azonnal kiszúrt, mint támadási felületi lehetőséget! =>ez is csak tréfa, nem tudom, hogy milyen napod van és hogy fogsz rá reagálni.

Esélyes a magyar fémdobis kiadás is, az elmúlt heteket/hónapokat figyelembe véve:tudod, a limitált kiadások igencsak megszaporodtak mostanság. Ez jó hír, nem? Bár ettől a magyar gazdaság aligha fog beindulni... :-(
0
2008. július 12., szombat 19:24
Kezdjük a végén: „Ha számodra unalmas Herr Emmerich eme filmje, akkor mi a fenének jössz ide?” Talán azért, mert nincs feltüntetve sehol, hogy ez rajongói topik, ahová csak a film rajongói és a K-val szimpatizálók írhatnak. (Nem tudom, utóbbiak léteznek-e egyáltalán?)

„Egyébként érzékelem a szavaidból, hogy a szentéletűség és kereszténység számodra egy üldözendő fogalom és irány..”

Nem, nem jól érzékeled. Azt kellett volna érzékelned, hogy a kereszténységet még véletlenül sem hoznám kapcsolatba veled, mert Te ugyan szeretsz ezzel takarózni, a keresztény eszmékkel dobálózni, a Bibliára hivatkozni, amit szerintem vagy sose olvastál, vagy baromira nem érted, mi van benne. Semmi bajom a kereszténységgel és a keresztényekkel, de amit számomra mindez megtestesít, annak Te még a közelében sem vagy a magad góliáti méretűnek gondolt hol nevetséges, hol szimplán szánalmas megnyilatkozásaival. Te tényleg komolyan gondolod ezt a sok gyűlölettől frecsegő, rosszindulatú, demagóg süketelést, amivel hosszú hónapok óta teleszemeteled az Xpress topikjait? Viszont a fene nagy szellemi önteltséged mellett ily hosszú idő után vedd már végre észre, hogy ez egy filmes weboldal filmekkel foglalkozó fóruma! Ha hittéríteni akarsz, teológiai vitákat folytatni vagy politizálni, akkor nem jó helyen jársz, viszont találhatnál ilyesmikkel foglalkozó fórumokat bőségesen, ahol még véletlenül se lennél kakukktojás. Ráadásul keresztényi jócselekedetet hajtanál végre, amúgy se tudja senki rajtad kívül, hogy mi az: megszabadítanád ugyanis személyedtől az Xpress fórumot, és még magaddal  is jót tennél, nem kéne folyton dagonyáznod a szerinted kétes erkölcsűek, kisebbrendűségi komplexusban szenvedők, meg hasonlók társaságában. Nem, tényleg ne menj pszichiáterhez: felesleges időtöltés lenne mindkettőtök számára...
0
2008. július 12., szombat 18:11
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 12., szombat 16:11
Szívesen, merő keresztényi jóságból befizetlek egy pszichiáterhez, mert látom, hogy Jancsó és Pasolini akkora erkölcsrombolást okozott nálad, amiből a jelek szerint hosszú ideje nem vagy képes magadhoz térni a keresztény vallás erkölcsi támogatása ellenére sem. Egyébként már azt sem értem, a magadfajta szentéletű ember minek néz egyáltalán Pasolinit és Jancsót, miért nem marad meg az ízlésének és világképének megfelelő filmeknél? Ha meg nem nézi, akkor miről, minek alapján beszél és mond véleményt? Ez az örökös pasolinizés, jancsózás, kommunistázás legalább annyira unalmas már, mint Herr Emmerich szóban forgó filmje.

0
2008. július 12., szombat 15:47
"a színészek harmadosztályúak"

pedig akkora sztárok tűnnek fel, mint a Testvériség kigyúrt főhőse :))), aki itt is a film főszereplőjét alakítja.
én végigszenvedtem anno, voltak jó pillanatok a filmben, de valószínűleg ez sem kerül majd fel a polcomra. sokkal, de sokkal többet vártam tőle.
0
2008. július 12., szombat 14:06
Egyetértek a véleményeddel, ez nem több, mint egy szórakoztató film. Mi is jól elszórakoztunk rajta minden hibája ellenére. Pedig a kezdeti negatív kritikák miatt nem igazán akartam megnézni, de aztán beültünk rá :)))
Lehet, hogy egyszer megveszem DVD-n, ha olcsó lesz.
0
2008. július 12., szombat 13:26
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2008. július 12., szombat 12:20
S míg el nem felejtem, lám ilyet is tudok, elnézést kérek mindenkitől a tegnapi "randalírozásért". Hibáiból tanul az ember.
0
2008. július 12., szombat 12:18
Kicsit olyan a film, mintha a Grindhouse szellemében készült volna, csak Emmerich halálosan komolyan vette a dolgot :) Hellyel közzel 150 milliós hasznot termelt (bár a 105 milliós büdzsében nem biztos, hogy benne van a reklám költség), szóval Emmerich nem vágta el magát nagyon. Azért a jövőre(?) elkészülő 2012-vel remélem ismét egy nagyon szórakoztató filmet tesz le az asztalra.
0
2008. július 12., szombat 12:15
"Ritka rossz film, és egyáltalán nem azért, mert a (magyar) címében i. e. van Kr. e. helyett, sőt nem is azért, mert a rendező, Roland Emmerich meleg, mint a platni. Még csak nem is azért, mert a történelmi-történeti hitelességgel komoly gondok vannak. Egyszerűen csak azért, mert a trükkök gagyik, a színészek harmadosztályúak, a sztori pedig bugyuta, de legfőképpen unalmas. Szerintem."

Szerintem is, nagyon nagy csalódás volt.
0
2008. július 12., szombat 12:05
Ritka rossz film, és egyáltalán nem azért, mert a (magyar) címében i. e. van Kr. e. helyett, sőt nem is azért, mert a rendező, Roland Emmerich meleg, mint a platni. Még csak nem is azért, mert a történelmi-történeti hitelességgel komoly gondok vannak. Egyszerűen csak azért, mert a trükkök gagyik, a színészek harmadosztályúak, a sztori pedig bugyuta, de legfőképpen unalmas. Szerintem.

(Ami az időszámítási kérdést illeti, bármilyen kommunista csökevény is, az i. e. megjelölés szerintem mégis elfogadhatóbb, a Kr. e. számomra kifejezetten zavaró, ha arra gondolok, hogy Krisztus a jelenlegi nézetek szerint Kr. e. 4 körül született.)
0
2008. július 12., szombat 11:36
Tényleg nem ártana, mert bár közel sem tökéletes a film, azért élvezhető :) Azt nem bánnám, hogyha steelbook-ot kap, akkor inkább az adatlapon látható borítókép / szín összeállítás legyen rajta :)
0
2008. július 12., szombat 1:36
Jó kompjúter vagy, de most már bootolj ki! :))
most posts by TM
0
2008. július 12., szombat 1:35
Egyet én is. :)
0
2008. július 12., szombat 1:31
Egyetértek!
most posts by TM
0
2008. július 12., szombat 1:26
0
2008. július 12., szombat 1:18
Srácok, legyen mára elég. Inkább vitatkozzatok a filmről - mert erről a filmről aztán lehet :)
0
2008. július 12., szombat 1:11
0
2008. július 12., szombat 0:32
Akkor esetleg kellene egy igényfelmérés! ;-)
0
2008. július 12., szombat 0:28
Nem tudom, hogy az Xpress tervez-e limitált kiadást, de például az angoloknál így jön ki, igen mutatós:

0
2008. július 12., szombat 0:23
Most akkor lesz limitált kiadás, vagy Xpress Xkluzív kiadás lesz? :-O
0
2008. július 12., szombat 0:21
Én még úgy tanultam panelproliként a kommunista rendszerben, hogy az és kötőszó elé nem kell vesszőt írni. Szép dolog a nyelvtan, nyilván még szebb az ismerete is könyvek nélkül, de ez a mondatod elég magyartalan (így, kisbetűvel) lett:
"Egyébként örülök, hogy az aljasságodat és a sunyiságodat ismételten leleplezted, hiszen azzal a célzattal írtad mindezt, hogy az Xpress-t zsaroljad, hogy vagy te, vagy én."
Talán inkább így kellett volna megfogalmaznod:
Egyébként örülök, hogy az aljasságodat és a sunyiságodat ismételten leleplezted, hiszen azzal a célzattal írtad mindezt, hogy az Xpress-t megzsarold:vagy te, vagy én.

Egyébként Te (személyes névmás nagybetűvel) megveszed a filmet?

Na, erről ennyit, oktass ki engem is! De ha lehet, ne nagyon PEACEkálj! ;-)
0
2008. július 12., szombat 0:06
Jó, ezt a I.e. helyett Kr. e. dilemmát elfogadom, bár nem látom kárát annak, ha I.e.-t használnak. A nácizást meg megint ő kezdte, hogy még jó hogy ebben a filmben nem a szegény német nemzet nacionalisták támadják, tényleg helytálló megállapítás volt, alig várom, hogy elkészítse a listát a mozgókép megszületése óta leforgatott filmekről, amikben nem náciznak. Nem láttam a filmet, de ha tényleg szó van nácikról, akármilyen formában is, emelem kalapom.
0